X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    No to ISCI, czy IMSI, bo w koncu nie wiem:)

IMSI

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Nic nowrgo nie wiem. Mam lezec i zmienili mi troche leki. Bralam 3x1 lutinus a teraz mam brac 2xl lutinus i 3x1 duphadton i nospe do tego. Podejrzewam ze miga mnie potrzymac do momentu az bedzie wiadomo czy sa serduszka czy nie. Generalnie kazali lezec.

To trzymamy kciuki za serduszka :-) niech rosna zdrowo

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Nic nowrgo nie wiem. Mam lezec i zmienili mi troche leki. Bralam 3x1 lutinus a teraz mam brac 2xl lutinus i 3x1 duphadton i nospe do tego. Podejrzewam ze miga mnie potrzymac do momentu az bedzie wiadomo czy sa serduszka czy nie. Generalnie kazali lezec.

To trzymamy kciuki za serduszka :-) niech rosna zdrowo

Kala 1980 lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Sanna. Będzie dobrze. Rosną pęcherzyki i na pewno podgonią. Ostatnia chwila na prawdziwy relaks dla Ciebie teraz, bo jak wspominasz - potem stresy będą rosły jak na roller coasterze. Poszanowanie własnych nerwów i panowanie nad emocjami - to znak rozpoznawczy każdej szanującej się invitrówki. Zalecamy gorzkie kakao, banany, magnez. I oczywiście - od wczoraj obowiązuje także pacierz trzy razy na dobę.... ;-)

Mimbla dziekuje Kochana

Kakao tylko gorzkie :)??

trzymajcie kciuki za dwa zarodki chociaż i marze o sniezynkach

74di4z174lr410ce.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Pofiglowałam dziś z partnerem i po jakimś czasie złapały mnie takie silne skórcze/bóle podbrzusza ze myślałam że wyzionę ducha. Nie byłam wstanie podnieść się z łóżka, zalały mnie poty i tylko jęczałam. Chłop sie wystraszył i pogotowie chciał wzywać. Ja też w strachu bylam, nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. Nie wiem co to mogło być ???
    hej, ja mialam cos takiego dość często kilka lat temu, spowodowane endomietriozą.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nie rozumiem w jaki sposob sposob zaplodnienia komorki ma zwiazek z endometrioza.
    Mi lekarz tłumaczył że przy Endo klasyczne ivf odpada bo komórki mogą mieć twardą oslonke i plemniki mogą mieć problem żeby dostać się do środka więc trzeba im pomóc

sylwiaśta159, Libra lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wracam z kliniki krio nie będę miała ale nie przez brak akredytacji itp po prostu torbiel się nie wchlonela do tego zrobiła się kolejna, endometrium ma 12mm doktorek zasugerował czy aby na pewno biorę antyki :-( dostałam pregnyl i kolejne opakowanie antyków

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No wlasnie :))

W IMSI zdaje sie wprowadza się plemnika do komorki jajowej za pomoca tej igly. Ja rozumiem, ze komorki moga przestac sie dzielic- ok, ale dla mnie polaczenie plemnika z komorka jajową = zapłodnienie.

Anatolko :)?
    Juz pisałam kiedys co oznacza zapłodnienie :) wiec powtórzę :) otorz samo wykonanie ICSI czy IMSI to nie zapłodnienie. To tylko zabieg, który daje większe szanse na zapłodnienie, bo plemnik pokonał osłonkę. Zachodzi potem szereg procesów. Widac pod mikroskopem różnice miedzy komorka MI czy MII zdolna do zapłodnienia. W zapłodnionej komórce pojawiają się dwa przędzarza - z materiałem matki i z materiałem ojca. I chyba wtedy tez następuj wyrzut ciałka kierunkowego (ale tego juz dobrze nie pamiętam)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Antonelka a dlaczego nie bedziesz miala lwkiw refundowanych? Ja juz kiedys pisalam, ze mnie tylko lekarz zapytal sie czy jestem ubezpieczona i dal jakies oswiadczenie do podpisania. Za kazdym razemmialam refundowane. To spora oszczednosc.
    Żeby miec leki refundowane trzeba miec fsh poniżej 15 i amh powyżej 0,7. Jezeli któryś z wyników jest poza normą, to refundacji nie ma

• Inska Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Pęcherzyki ładnie rosną: dziś dwa były 15mm, dwa 16mm i jeden z tych wcześniej nie rokujących, wystrzelił na 11, więc może podgoni.

Estradiol z wczorajszego 150, "wystrzelił" na 375 więc lekarz liczy na 600 jutro ;-)

No i endometrium ładnie się zmienia, więc ogólnie, dobry dzień.

Punkcja w piątek bądź sobote, ale się cieszę :-)

Sanna, triss, lipa, elcia_aa, Asiula86, Mimbla, V., Kava, Libra, Mimi86, Selena, mia6, myszaaa, Giussta, Moniaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Napisz może do MZ zapytanie. Jest jasno określone że albo to albo to. Nie oba. Gdyby odpisali pozytywnie to będziesz miała podkładkę dla lekarza
    Jezeli jest w karcie wynik spoza normy, to lipa. Bo biorą go pod uwagę. Mi tez w klinice mówili, ze gdyby nie znali to by się mogli wziac samo fsh... A tak to lipa

Antonelka lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    I wracam z kliniki krio nie będę miała ale nie przez brak akredytacji itp po prostu torbiel się nie wchlonela do tego zrobiła się kolejna, endometrium ma 12mm doktorek zasugerował czy aby na pewno biorę antyki :-( dostałam pregnyl i kolejne opakowanie antyków
    kurcze :(przykro mi :/

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Jezeli jest w karcie wynik spoza normy, to lipa. Bo biorą go pod uwagę. Mi tez w klinice mówili, ze gdyby nie znali to by się mogli wziac samo fsh... A tak to lipa

Ta sama historia u mnie :-(

• Piggy Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Piggy, jak Twój bolacy wczoraj brzuch?
    Chyba to były poprostu tak silne skurcze macicy dziś przyszła @

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska bardzo sie cieszę, myślałam o twoich jajkach właśnie ;)

Anuszko co za pech :/ jaki plan teraz? Kolejne opakowanie antyków na następny cykl i czekasz aż sie wchłonie, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:39

Inska lubi tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho czy się udało to się okaże za jakies pare tygodni bo jutro mam transfer. I przepraszam Cię ale miałam na myśli że ICSI jest lepsze od zwykłego in vitro, ale dziewczyny są tu czujne to już wszystko wiesz :)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna bierzesz dwa malenstwa? Ja jitro mam zamiar poprosic dr M o recepte na ten utrogestan to za pare dni wykupie w Czechach.

Anuszka, wielka szkoda :(

Inska super, wszystko idzie ku dobremu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:46

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam do invicty pani poinformowała mnie że są przygotowani na zmiany, że prowadzą wszystko według norm takich jakich będzie wymagać ustawa i nie przewidują żadnych przerw

mysza89, Inska, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Giussta lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Sanna bierzesz dwa malenstwa? Ja jitro mam zamiar poprosic dr M o recepte na ten utrogestan to za pare dni wykupie w Czechach.

QUOTE]

Tak Sylwiśta jeśli tylko Bóg da nam dwa zarodki, transfer odbędzie się dwóch, mam nadzieje ze reszta pechcerzykow podgoni do czwartku, na razie ładne 3 na lewym a mniejsze na prawym. Po pobraniu będziemy wiedzieć więcej,
    kielicha na uspokojenie bym strzelila teraz....
    Tyleeee czeeekaniaaa

sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ