IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala 1980 wrote:Nic nowrgo nie wiem. Mam lezec i zmienili mi troche leki. Bralam 3x1 lutinus a teraz mam brac 2xl lutinus i 3x1 duphadton i nospe do tego. Podejrzewam ze miga mnie potrzymac do momentu az bedzie wiadomo czy sa serduszka czy nie. Generalnie kazali lezec.
To trzymamy kciuki za serduszkaniech rosna zdrowo
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kala 1980 wrote:Nic nowrgo nie wiem. Mam lezec i zmienili mi troche leki. Bralam 3x1 lutinus a teraz mam brac 2xl lutinus i 3x1 duphadton i nospe do tego. Podejrzewam ze miga mnie potrzymac do momentu az bedzie wiadomo czy sa serduszka czy nie. Generalnie kazali lezec.
To trzymamy kciuki za serduszkaniech rosna zdrowo
Kala 1980 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mimbla wrote:Sanna. Będzie dobrze. Rosną pęcherzyki i na pewno podgonią. Ostatnia chwila na prawdziwy relaks dla Ciebie teraz, bo jak wspominasz - potem stresy będą rosły jak na roller coasterze. Poszanowanie własnych nerwów i panowanie nad emocjami - to znak rozpoznawczy każdej szanującej się invitrówki. Zalecamy gorzkie kakao, banany, magnez. I oczywiście - od wczoraj obowiązuje także pacierz trzy razy na dobę....
Mimbla dziekuje Kochana
Kakao tylko gorzkie??
trzymajcie kciuki za dwa zarodki chociaż i marze o sniezynkach
-
Piggy wrote:Pofiglowałam dziś z partnerem i po jakimś czasie złapały mnie takie silne skórcze/bóle podbrzusza ze myślałam że wyzionę ducha. Nie byłam wstanie podnieść się z łóżka, zalały mnie poty i tylko jęczałam. Chłop sie wystraszył i pogotowie chciał wzywać. Ja też w strachu bylam, nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. Nie wiem co to mogło być ???20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sylwiaśta159 wrote:Nie rozumiem w jaki sposob sposob zaplodnienia komorki ma zwiazek z endometrioza.
sylwiaśta159, Libra lubią tę wiadomość
-
I wracam z kliniki krio nie będę miała ale nie przez brak akredytacji itp po prostu torbiel się nie wchlonela do tego zrobiła się kolejna, endometrium ma 12mm doktorek zasugerował czy aby na pewno biorę antyki
dostałam pregnyl i kolejne opakowanie antyków
-
nick nieaktualnyopu wrote:No wlasnie
)
W IMSI zdaje sie wprowadza się plemnika do komorki jajowej za pomoca tej igly. Ja rozumiem, ze komorki moga przestac sie dzielic- ok, ale dla mnie polaczenie plemnika z komorka jajową = zapłodnienie.
Anatolko?
wiec powtórzę
otorz samo wykonanie ICSI czy IMSI to nie zapłodnienie. To tylko zabieg, który daje większe szanse na zapłodnienie, bo plemnik pokonał osłonkę. Zachodzi potem szereg procesów. Widac pod mikroskopem różnice miedzy komorka MI czy MII zdolna do zapłodnienia. W zapłodnionej komórce pojawiają się dwa przędzarza - z materiałem matki i z materiałem ojca. I chyba wtedy tez następuj wyrzut ciałka kierunkowego (ale tego juz dobrze nie pamiętam)
-
nick nieaktualnyKala 1980 wrote:Antonelka a dlaczego nie bedziesz miala lwkiw refundowanych? Ja juz kiedys pisalam, ze mnie tylko lekarz zapytal sie czy jestem ubezpieczona i dal jakies oswiadczenie do podpisania. Za kazdym razemmialam refundowane. To spora oszczednosc.
-
Cześć Dziewczyny
Pęcherzyki ładnie rosną: dziś dwa były 15mm, dwa 16mm i jeden z tych wcześniej nie rokujących, wystrzelił na 11, więc może podgoni.
Estradiol z wczorajszego 150, "wystrzelił" na 375 więc lekarz liczy na 600 jutro
No i endometrium ładnie się zmienia, więc ogólnie, dobry dzień.
Punkcja w piątek bądź sobote, ale się cieszęSanna, triss, lipa, elcia_aa, Asiula86, Mimbla, V., Kava, Libra, Mimi86, Selena, mia6, myszaaa, Giussta, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Napisz może do MZ zapytanie. Jest jasno określone że albo to albo to. Nie oba. Gdyby odpisali pozytywnie to będziesz miała podkładkę dla lekarza
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:I wracam z kliniki krio nie będę miała ale nie przez brak akredytacji itp po prostu torbiel się nie wchlonela do tego zrobiła się kolejna, endometrium ma 12mm doktorek zasugerował czy aby na pewno biorę antyki
dostałam pregnyl i kolejne opakowanie antyków
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Anatolka wrote:Piggy, jak Twój bolacy wczoraj brzuch?2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Inska bardzo sie cieszę, myślałam o twoich jajkach właśnie
Anuszko co za pechjaki plan teraz? Kolejne opakowanie antyków na następny cykl i czekasz aż sie wchłonie, tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:39
Inska lubi tę wiadomość
-
Serducho czy się udało to się okaże za jakies pare tygodni bo jutro mam transfer. I przepraszam Cię ale miałam na myśli że ICSI jest lepsze od zwykłego in vitro, ale dziewczyny są tu czujne to już wszystko wieszI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualnySanna bierzesz dwa malenstwa? Ja jitro mam zamiar poprosic dr M o recepte na ten utrogestan to za pare dni wykupie w Czechach.
Anuszka, wielka szkoda
Inska super, wszystko idzie ku dobremuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:46
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzwoniłam do invicty pani poinformowała mnie że są przygotowani na zmiany, że prowadzą wszystko według norm takich jakich będzie wymagać ustawa i nie przewidują żadnych przerw
mysza89, Inska, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Giussta lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Sanna bierzesz dwa malenstwa? Ja jitro mam zamiar poprosic dr M o recepte na ten utrogestan to za pare dni wykupie w Czechach.
QUOTE]
Tak Sylwiśta jeśli tylko Bóg da nam dwa zarodki, transfer odbędzie się dwóch, mam nadzieje ze reszta pechcerzykow podgoni do czwartku, na razie ładne 3 na lewym a mniejsze na prawym. Po pobraniu będziemy wiedzieć więcej,
kielicha na uspokojenie bym strzelila teraz....
Tyleeee czeeekaniaaasylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość