IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
elcia_aa wrote:Dziewczyny jutro na 11 mam transfer. Strasznego mam stresa i jeszcze muszę zdecydować czy podają mi dwa czy jeden, a ja kompletnie nie wiem co zrobić. Ciąża bliźniacza mnie przeraża, ale niby szanse są większe, no bo jeśli jeden kropek nie zechce ze mną zostać to zawsze jest drugi...
Myślę sobie tak, może jak zostaną tylko dwa to poproszę o dwa a jak trzy to o jeden, a resztę zamrozimy ...
Elcia warto przy rozstrzyganiu takich dylematów wziąć pod uwagę jakość zarodków... wiem że czasem i te słabsze dają ciąże, ale ja byłam zdecydowana najpierw na 2... potem opcja kłopotów w trakcie ciąży mnie przeraziła. Więc stwierdziłam że zabieram 1 malucha. Natomiast po rozmowie z lekarką jakiej klasy zostały zarodki, bodajże 4BC i 2BB, gdzie tego drugiego zarodka czyli 2BB rozwój w 5 dobach nie był idealny i w zasadzie mógł nie przezyć rozmrażania do crio. Zdecydowałam się na 2 maluchy a został jeden ... nie wiem który, ale z niej wiercipiętaporozmawiaj z mężem, ogólnie o warunkach i domowych i finansowych. O ewentualnej pomocy, bo wiadomo co 2 to nie 1 maluch
Kava, triss, Mimi86, lipa, elcia_aa, Libra, Giussta lubią tę wiadomość
-
Monia tak zrobię, zaraz tam zadzwonię i niech mi powiedzą czy te zarodki są dobre, bdb czy jakie. Ten mój lekarz jest sympatyczny, ale strasznie mało mi mówi. Może to jego metoda, no nie wiem. Lepiej być jednak uświadomionym przy takich decyzjach.
No i zadzwoniłam. I dalej nic nie wiem. Babka powiedziała, że jutro jak przyjdę na 11 to się dowiem. A o 8 mam mu napisać ile chcę,Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:33
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
10 dc po wizycie
lewy jajnik wyprodukował 3 duże pęcherzyki na prawym sa ale jeszcze male:(
w czwartek zaplanowana punkcja o 8:00
dostałam dziś puregon 200jm i fostiomon 2x 75
jutro tj. wtorek rano puregon i orgalutran wieczorem o 20:30 ovitrelle i do tego dopochwowe i doustne, bardzo dużo tego.
Czy myślicie ze te pechcerzyki na prawym podgonia ??
Okropnie mnie to wszystko stresuje, teraz czekamy ile będzie jajeczekpotem czy się zaplodnia i czy zrobimy tansfer
strach we mnie narasta
elcia_aa, Mimbla, Inska, Libra, Giussta lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Mimbla, i jeszcze napisz im do czego Cię zmuszają w imię etyki i poszanowania (życia) drugiego człowieka
Marcie Kaczyńskiej na święta napiszę ze szczegółami, a jakże. Zmuszają mnie do bardzo grzesznych myśli i to od samego rana. Spytam ją przy okazji, czy pan phezes z kotem teraz będą musieli legalizować swój związek. Naprawdę mnie to interesi.
Obecnie przecież żyją sobie, tak raczej "na kocią łapę".
Piggy a jak Tam u Ciebie samopoczucie? Będziecie się specjalnie obrączkować, dla in-vitro?BISCA, V., gosia81, Kava, Libra, matylda08 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sanna wrote:10 dc po wizycie
lewy jajnik wyprodukował 3 duże pęcherzyki na prawym sa ale jeszcze male:(
w czwartek zaplanowana punkcja o 8:00
dostałam dziś puregon 200jm i fostiomon 2x 75
jutro tj. wtorek rano puregon i orgalutran wieczorem o 20:30 ovitrelle i do tego dopochwowe i doustne, bardzo dużo tego.
Czy myślicie ze te pechcerzyki na prawym podgonia ??
Okropnie mnie to wszystko stresuje, teraz czekamy ile będzie jajeczekpotem czy się zaplodnia i czy zrobimy tansfer
strach we mnie narasta
Sanna. Będzie dobrze. Rosną pęcherzyki i na pewno podgonią. Ostatnia chwila na prawdziwy relaks dla Ciebie teraz, bo jak wspominasz - potem stresy będą rosły jak na roller coasterze. Poszanowanie własnych nerwów i panowanie nad emocjami - to znak rozpoznawczy każdej szanującej się invitrówki. Zalecamy gorzkie kakao, banany, magnez. I oczywiście - od wczoraj obowiązuje także pacierz trzy razy na dobę....
BISCA, V., Beata.D, elcia_aa, shooa, Libra, Selena, Giussta lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny
Mam pytanie, głównie do osób z endometrioza i niskim AMH.
Czy ma znaczenie jaka metodę in vitro wybiorę / badź lekarz ? (jedne kliniki robią taka metodą inne taką) IMSI czy ICSI ?
Będę wdzięczna za jakaś podpowiedź:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:29
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
sylwiaśta159 wrote:No i lipa, jak Twoje zarodeczki? Dzwonilas do lab?
Dzięki dziewczyny. Brzuch trochę lepiej, nadal to brzuszyskoale boli mniej.
Dzwonilam do embriologa no i niespodzianka: przez weekend ruszyły kolejne 3:-) więc na dziś mamy ich 5, teraz pozostaje mieć nadzieję, że poczekaja na mamusie do środy do 11tej.V., sylwiaśta159, Mimbla, Anatolka, Beata.D, shooa, mysza89, mia6, Antonelka, godaweri, BISCA, Tosia 1981, pragnaca dzidziusia, justa1234, Asiula86, Kava, Libra, Mimi86, Selena, myszaaa, Giussta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:Dzięki dziewczyny. Brzuch trochę lepiej, nadal to brzuszysko
ale boli mniej.
Dzwonilam do embriologa no i niespodzianka: przez weekend ruszyły kolejne 3:-) więc na dziś mamy ich 5, teraz pozostaje mieć nadzieję, że poczekaja na mamusie do środy do 11tej.ile bierzesz zarodków?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:41
-
nick nieaktualnySerducho wrote:Czesc Dziewczyny
Mam pytanie, głównie do osób z endometrioza i niskim AMH.
Czy ma znaczenie jaka metodę in vitro wybiorę / badź lekarz ? (jedne kliniki robią taka metodą inne taką) IMSI czy ICSI ?
Będę wdzięczna za jakaś podpowiedź:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:53
Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam 22 lata i doktorek pytał mnie o zdanie, więc Ciebie może też zapyta
tak rozmyślam o tych Czechach i zastanawiam się, jaki byłby koszt leków do stymulacji... wiadomo, że na refundacje nie ma co liczyć... ale może koszty sa tam inne? któraś się może orientuje? -
elcia_aa wrote:Podobno przy endo ICSI jest lepsze. Tak mi mówił doktorek i tak były u mnie komórki zapłodnione.
I jak udalo Ci sie zajsc ?
http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/imsi-nowa-procedura-in-vitro-juz-w-polsce/4365.html tu np pisze ze IMSI lepsze , juz zglupialam ;/endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
lipa na pewno poczekają na Ciebie
będzie dobrze
a to tak w związku z dzisiejszą sytuacją
lipa, shooa, elcia_aa, BISCA, justa1234, Agnieszka_A., Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka