X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:04

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Dziewczyny jutro na 11 mam transfer. Strasznego mam stresa i jeszcze muszę zdecydować czy podają mi dwa czy jeden, a ja kompletnie nie wiem co zrobić. Ciąża bliźniacza mnie przeraża, ale niby szanse są większe, no bo jeśli jeden kropek nie zechce ze mną zostać to zawsze jest drugi...

Myślę sobie tak, może jak zostaną tylko dwa to poproszę o dwa a jak trzy to o jeden, a resztę zamrozimy ...

Elcia warto przy rozstrzyganiu takich dylematów wziąć pod uwagę jakość zarodków... wiem że czasem i te słabsze dają ciąże, ale ja byłam zdecydowana najpierw na 2... potem opcja kłopotów w trakcie ciąży mnie przeraziła. Więc stwierdziłam że zabieram 1 malucha. Natomiast po rozmowie z lekarką jakiej klasy zostały zarodki, bodajże 4BC i 2BB, gdzie tego drugiego zarodka czyli 2BB rozwój w 5 dobach nie był idealny i w zasadzie mógł nie przezyć rozmrażania do crio. Zdecydowałam się na 2 maluchy a został jeden ... nie wiem który, ale z niej wiercipięta :) porozmawiaj z mężem, ogólnie o warunkach i domowych i finansowych. O ewentualnej pomocy, bo wiadomo co 2 to nie 1 maluch :)

Kava, triss, Mimi86, lipa, elcia_aa, Libra, Giussta lubią tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak zrobię, zaraz tam zadzwonię i niech mi powiedzą czy te zarodki są dobre, bdb czy jakie. Ten mój lekarz jest sympatyczny, ale strasznie mało mi mówi. Może to jego metoda, no nie wiem. Lepiej być jednak uświadomionym przy takich decyzjach.

No i zadzwoniłam. I dalej nic nie wiem. Babka powiedziała, że jutro jak przyjdę na 11 to się dowiem. A o 8 mam mu napisać ile chcę, :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:33

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dc po wizycie
    lewy jajnik wyprodukował 3 duże pęcherzyki na prawym sa ale jeszcze male:(
    w czwartek zaplanowana punkcja o 8:00
    dostałam dziś puregon 200jm i fostiomon 2x 75
    jutro tj. wtorek rano puregon i orgalutran wieczorem o 20:30 ovitrelle i do tego dopochwowe i doustne, bardzo dużo tego.
    Czy myślicie ze te pechcerzyki na prawym podgonia ??
    Okropnie mnie to wszystko stresuje, teraz czekamy ile będzie jajeczek :( potem czy się zaplodnia i czy zrobimy tansfer :) strach we mnie narasta

elcia_aa, Mimbla, Inska, Libra, Giussta lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna, a jaki masz estradiol?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Mimbla, i jeszcze napisz im do czego Cię zmuszają w imię etyki i poszanowania (życia) drugiego człowieka ;)

Marcie Kaczyńskiej na święta napiszę ze szczegółami, a jakże ;-). Zmuszają mnie do bardzo grzesznych myśli i to od samego rana. Spytam ją przy okazji, czy pan phezes z kotem teraz będą musieli legalizować swój związek. Naprawdę mnie to interesi.

Obecnie przecież żyją sobie, tak raczej "na kocią łapę".

Piggy a jak Tam u Ciebie samopoczucie? Będziecie się specjalnie obrączkować, dla in-vitro?

BISCA, V., gosia81, Kava, Libra, matylda08 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, jak się czujesz ? Doszłaś juz do siebie ? Kiedy transfer ?

lipa, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lipa, jak Twoje zarodeczki? Dzwonilas do lab?

lipa lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    10 dc po wizycie
    lewy jajnik wyprodukował 3 duże pęcherzyki na prawym sa ale jeszcze male:(
    w czwartek zaplanowana punkcja o 8:00
    dostałam dziś puregon 200jm i fostiomon 2x 75
    jutro tj. wtorek rano puregon i orgalutran wieczorem o 20:30 ovitrelle i do tego dopochwowe i doustne, bardzo dużo tego.
    Czy myślicie ze te pechcerzyki na prawym podgonia ??
    Okropnie mnie to wszystko stresuje, teraz czekamy ile będzie jajeczek :( potem czy się zaplodnia i czy zrobimy tansfer :) strach we mnie narasta

Sanna. Będzie dobrze. Rosną pęcherzyki i na pewno podgonią. Ostatnia chwila na prawdziwy relaks dla Ciebie teraz, bo jak wspominasz - potem stresy będą rosły jak na roller coasterze. Poszanowanie własnych nerwów i panowanie nad emocjami - to znak rozpoznawczy każdej szanującej się invitrówki. Zalecamy gorzkie kakao, banany, magnez. I oczywiście - od wczoraj obowiązuje także pacierz trzy razy na dobę.... ;-)

BISCA, V., Beata.D, elcia_aa, shooa, Libra, Selena, Giussta lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Sanna, a jaki masz estradiol?
    E2 791
    PRG 0,448

74di4z174lr410ce.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, jak Twój bolacy wczoraj brzuch?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Mam pytanie, głównie do osób z endometrioza i niskim AMH.
    Czy ma znaczenie jaka metodę in vitro wybiorę / badź lekarz ? (jedne kliniki robią taka metodą inne taką) IMSI czy ICSI ?
    Będę wdzięczna za jakaś podpowiedź :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:29

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No i lipa, jak Twoje zarodeczki? Dzwonilas do lab?

Dzięki dziewczyny. Brzuch trochę lepiej, nadal to brzuszysko :-) ale boli mniej.
    Dzwonilam do embriologa no i niespodzianka: przez weekend ruszyły kolejne 3:-) więc na dziś mamy ich 5, teraz pozostaje mieć nadzieję, że poczekaja na mamusie do środy do 11tej.

V., sylwiaśta159, Mimbla, Anatolka, Beata.D, shooa, mysza89, mia6, Antonelka, godaweri, BISCA, Tosia 1981, pragnaca dzidziusia, justa1234, Asiula86, Kava, Libra, Mimi86, Selena, myszaaa, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dzięki dziewczyny. Brzuch trochę lepiej, nadal to brzuszysko :-) ale boli mniej.
    Dzwonilam do embriologa no i niespodzianka: przez weekend ruszyły kolejne 3:-) więc na dziś mamy ich 5, teraz pozostaje mieć nadzieję, że poczekaja na mamusie do środy do 11tej.
    super!! super super :) ile bierzesz zarodków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:41

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy endo ICSI jest lepsze. Tak mi mówił doktorek i tak były u mnie komórki zapłodnione.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    super!! super super :) ile bierzesz zarodków?

Na razie nikt mnie o to nie pytał, więc nie wiem jaką jest polityka kliniki. Pewnie przygarnęła bym dwa. Ale mam mniej niż 35 lat więc nie cwiem jak na to w rzadowce patrza

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Czesc Dziewczyny :)

Mam pytanie, głównie do osób z endometrioza i niskim AMH.
    Czy ma znaczenie jaka metodę in vitro wybiorę / badź lekarz ? (jedne kliniki robią taka metodą inne taką) IMSI czy ICSI ?
    Będę wdzięczna za jakaś podpowiedź :) :*
    Sa dwie metody zaplodnienia - in vitro i icsi. Imsi to taka jakby ulepszona wersja icsi. Przy imsi jest duzo wieksze powiekszenie plemnikownniz przy icsi. Jak masz wybor to bierz IMSI :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:53

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 22 lata i doktorek pytał mnie o zdanie, więc Ciebie może też zapyta :)

tak rozmyślam o tych Czechach i zastanawiam się, jaki byłby koszt leków do stymulacji... wiadomo, że na refundacje nie ma co liczyć... ale może koszty sa tam inne? któraś się może orientuje?

• Serducho Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Podobno przy endo ICSI jest lepsze. Tak mi mówił doktorek i tak były u mnie komórki zapłodnione.

I jak udalo Ci sie zajsc ?

http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/imsi-nowa-procedura-in-vitro-juz-w-polsce/4365.html tu np pisze ze IMSI lepsze , juz zglupialam ;/

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa na pewno poczekają na Ciebie :) będzie dobrze :)

a to tak w związku z dzisiejszą sytuacją :(
    14wv9xk.jpg

lipa, shooa, elcia_aa, BISCA, justa1234, Agnieszka_A., Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
‹‹ 2211 2212 2213 2214 2215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ