X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    No to i ja sie podziele anegdota... Moja mama mając pod opieka naszego 6 mies pieska wychodzi z nim na spacer, a w windzie sąsiadka do niej... O widzę ze teraz takie wnuki sie ma?!?! Spoko, dobrze ze moi rodzice nie sa wtajemniczeni w ta cała sytuacje ivf ;)
    szczena mi opadła ... 0shoot.gif

Agi83, mysza89, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mają ludzie tupet... masakra :(

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja Melduje się po. Podano mi jedna morulke, reszta naszych zarodków nie jest nawet na tym etapie. Są pod obserwacja.
    Mam lekka hiperke i płyn w brzuchu. Gdyby się pogarszalo mam jechać do szpitala
    teraz odpoczywaj :) dziś 5 doba? podgonią, na pewno :) później ruszyły po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:55

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss czytając te słowa czuje jakbys pisała o mnie zmęcznie dobija odpocznij i wracaj a jestem pewna ,że bedzie to szybciej niż myślisz ...a te słabe jak mówisz blastki jeszcze Cię zaskoczą zobaczysz :)

lipa odpoczywaj ile się da :)powodzenia

Agi83 co za ludzie :/wszędzie nos wsadzą ...
    moja teściowa była na tyle bezczelna ze do naszego psa mówiła mój wnusio ...nosz k****:/ potem zapytała kiedy będę babcią to wy się nie kochacie ?? jej siostra odpowiedziała jej za nas widząc moje oczy : krew nie woda majtki jie pokrzywa przyjdzid czas to będzie :D jej mina była bezcenna ...ale co wypłakałam to moje a byłam po nie udanym transferze a ze to głupie babsko to nic nie wie ...[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:59

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, pamiętaj że ivf to droga przez mękę, ale jak przez nią przejdziesz to powiesz że warto było. Zbieraj siły i nie poddawaj się nigdy!
    Ludzie już tak mają, jak nie wiedzą co i jak to dopowiedzą resztę historii... Nawet nie wiedzą jak mogą ranić tymi plotkami.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja już czekam aż rodzina (zwłaszcza męża) w święta zacznie dopytywać - na pewno taktownie, ale jednak ciotki będą ciekawe. Dwa lata po ślubie a brzuch płaski, nie godzi się. Z jednej strony im się nie dziwię i rozumiem, z drugiej mam ochotę się odgryźć tak, żeby skutecznie je zrazić do tego typu pytań...

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Ja jeszcze w szpitalu. Najprawdopodobnie uda sie utrzymac jedno dziecko. Drugiego niestety nie :( mialam juz dzisiaj wyjsc a musze jeszcze zostac. Wczoraj na usg jeszcze serduszka nie bylo widac. Oby w ogole sie pokazalo.
    Kala trzymaj się kochana <3 <3

• V. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, przykro mi...

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Dzięki kochane za wsparcie. Niestety beta <0,1. Szczerze mówiąc nie wiem, co dalej. Wykorzystaliśmy wszystkie ładne zarodki, z których ciąży nie ma. Zostały nam 4 bardzo słabiutkie blastki 1bb. Na dzień dzisiejszy nie mam siły po nie wracać.
    Będę zaglądać i kibicować Wam wszystkim :*
    <3 <3 <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja Melduje się po. Podano mi jedna morulke, reszta naszych zarodków nie jest nawet na tym etapie. Są pod obserwacja.

Kciuki zaciśnięte! Pozostałe podgonią i będziesz jeszcze miała piękne mrozaczki :-)

Mam nadzieję, że wysikasz tę wodę szybciutko, trzymaj się lipa!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss ....trzymaj sie.... :-(

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    ale mają ludzie tupet... masakra :(

nie ukrywajmy, dobrze ten rząd teraz wybrali, społeczeństwo mamy warcholskie

powiem Wam że jak leżałam na histeroskopię w szpitalu poznałam taką dziewczynę "z okolic Żywca" która była chyba z 10 lat młodsza ode mnie, bez studiów, bez pracy, ale rodzina nie dawała jej żyć dlatego że była już 25 letnia a ciągle bez dziecka... Potwornie mi jej było żal. Mieli podwójny problem: ona niedrożna, a on - słabe nasiona. Rodzina rzecz jasna chciała troje wnucząt.

A u mnie - na szczęście - ze strony rodziny zero presji. Jakbym nie chciała to nawet bym za mąż nie musiała wychodzić i też miałabym święty spokój ;-). Tak zostałam przez mamę wychowana, że kwestie formalne nie są istotne, a ciąża to duża odpowiedzialność i trzeba ją dobrze zaplanować bo wszystko zmienia.. Ale takim ludziom z małych ciemnogrodzkich miejscowości... - współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:27

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    powiem Wam że jak leżałam na histeroskopię w szpitalu poznałam taką dziewczynę "z okolic Żywca" która była chyba z 10 lat młodsza ode mnie, bez studiów, bez pracy, ale rodzina nie dawała jej żyć dlatego że była już 25 letnia a ciągle bez dziecka... Potwornie mi jej było żal. Mieli podwójny problem: ona niedrożna, a on - słabe nasiona. Rodzina rzecz jasna chciała troje wnucząt.

O rany, masakra... Współczuję jej. U mnie na szczęście rodzina mniej lub bardziej taktowna - a o naszych problemach wie tylko moja mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:57

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu m., podczas ubiegłorocznego obiadu w Boże Narodzenie, szwagier (nawiasem mówiąc, gorliwy wyznawca pisu)zaproponował, że bardzo chętnie mu pomoże zrobić dziecko, bo widzi że coś mojemu m. nie idzie. Prawie zadławiłam się krokietem

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    A mojemu m., podczas ubiegłorocznego obiadu w Boże Narodzenie, szwagier (nawiasem mówiąc, gorliwy wyznawca pisu)zaproponował, że bardzo chętnie mu pomoże zrobić dziecko, bo widzi że coś mojemu m. nie idzie. Prawie zadławiłam się krokietem

powinien w mordę dostać za takie słowa!!!

pragnaca dzidziusia, Mimbla, mysza89, iga 79, Fedra, Libra, Tosia 1981, Giussta lubią tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    powinien w mordę dostać za takie słowa!!!

Mój mąż konkretnie by go uszkodził za takie słowa..Boże widzisz i nie grzmisz!

Angela B-D, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:

Zatkało mnie. Brak mi słów, co raczej rzadko się zdarza ;) OMG...

Mimbla, mysza89, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    http://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Kochana pij duzo wody ale to bardzo duzo

Trzymam kciuki :)

lipa, Mimbla lubią tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    O masakra, brak słów...
    Ja "naszczęście" mam rodzinkę w wersji mini i nie mamy dużych rodzinnych spotkań, nikt nie zbiera wywiadu typu gdzie z kim i dlaczego. Z mojej strony tylko rodzice, którzy sami starali się o mnie 8 lat więc potrafią współczuć. No i teście ze szwagrem i jego żoną. Teście wiedzą i pomagają, a ze szanownym szwagrostwem nie mamy dobrych relacji.

Mimbla, mysza89, Libra lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ