IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Triss
Lipcia musi się udac!trzymam kciuki kochana!
Kala silniejszy kropcio napewno z Toba zostanie!lipa lubi tę wiadomość
-
Wiem co czujecie.. Ostatnio jak odmówiłam zjedzenia zupy teściowej, bo się czuje trochę niewyraźnie - uslyszalam pytanie " A MASZ OKRES ?? MOŻE JESTEŚ W CIĄŻY ? "
Także dziekuję bardzo..
A dobrze wie na co choruję i że biegam po lekarzachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:38
Mimbla lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho wrote:Wiem co czujecie.. Ostatnio jak odmówiłam zjedzenia zupy teściowej, bo się czuje trochę niewyraźnie - uslyszalam pytanie " A MASZ OKRES ?? MOŻE JESTEŚ W CIĄŻY ? "
Także dziekuję bardzo..
A dobrze wie na co choruję i że biegam po lekarzach
Ja jak odwiedziłam teściów i powiedziałam, że często sikam, to też usłyszałam, że może w ciąży jestem. A ja zawsze często chodzę do toalety... ale trzeba przyznać, zmartwiła się, jak powiedziałam jej, że na pewno NIE jestem w ciąży.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
SzewskaPasja wrote:A mojemu m., podczas ubiegłorocznego obiadu w Boże Narodzenie, szwagier (nawiasem mówiąc, gorliwy wyznawca pisu)zaproponował, że bardzo chętnie mu pomoże zrobić dziecko, bo widzi że coś mojemu m. nie idzie. Prawie zadławiłam się krokietem
Chiara no masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:48
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Moja ciotka do mnie na forum całej rodziny, gdy kuzynka przyjechała z mężem Arturem przedstawić rodzinie nowe malenstwo: A. a może byś z Arturem spróbowała, może z nim zaskoczysz. Hahaha. Koniec cytatu
Mimbla, Agi83, takasobieja lubią tę wiadomość
-
Triss przykro mi
trzymaj się kochana... Odpoczywaj i zbieraj siły.
Lipa będzie piękniemocne kciuki
U nas też były pytania, głównie w rodzinie od strony męża, bo tam wszystkie dziewczyny "na zawołanie" zachodzą. Nie wytrzymywałam już tego psychicznie, bo ryczałam po każdej wizycie, więc drogą pantoflową, przez moją teściową (wtajemniczoną) wszyscy dowiedzieli się, że mamy problemy. My nie mięliśmy siły tłumaczyć. I bardzo dobrze wyszło. Pytania się skończyły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:02
lipa, Fedra, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypragnaca dzidziusia wrote:Libra co u Ciebie? Przestalas krwawic?
Szałwia
Ja aż za bardzo dobrze rozumiem dziewczyny. To ze gdzies indziej pisza, a Ty nie reagujesz, bo sobie nie wyobrażasz. Sama przechodziłam przez to co one. Bardzo się cieszyłam jak kolejne zachodziły w ciążę. Ale miałam takie chwile, ze moje serce rozpadało sie na milion kawałków. A jeszcze do tego jak czytałam pewne wpisy juz zaciszonyvh, to odbieralam to jako marudzenie. Nie jestem z tego dumna. Ale rozumiem dziewczyny, jak bardzo to może sprawiać przykrość. Dlatego mimo problemów pisze o tym jako o informacjach. A będąc w szpitalu targają mną takie emocje, że chwilami mam ochotę rozryczeć sie jak dziecko. I nie jestem w stanie tym je obarczac. Ale wiem, ze kazda jedna dobrze mi zyczy. Jezeli nie rozumiesz o co chodzi dziewczynom to dla mnie oznacza jedno. Mimo ze wiele przeszłaś, ze walczyłaś o dziecko, to nie osiagnelas takiego emocjonalnego dna jak poniektóre kobietki.
Ja będę zaglądać i niezmiennie trzymać kciuki. Bo walczące zajmują szczególne miejsce w mym serduchuAntonelka, Kala 1980, Asiula86, Mimbla, pabelka88, Agnieszka_A., Agi83, pragnaca dzidziusia, Fedra, Anuszka, Anuszka, Kava, shooa, gosia81, Konwalia, mia6, Mimi86, Tosia 1981, muszynka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Coś na rozluźnienie wieczorową porą...
Kolacja na oddziale patologii ciąży w Gorzowie Wielkopolskim:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e518a59e6a86.jpg
To dobranoc i do jutra !ale obiadki wypasione i smaczne
-
nick nieaktualnyKala 1980 wrote:Ja jeszcze w szpitalu. Najprawdopodobnie uda sie utrzymac jedno dziecko. Drugiego niestety nie
mialam juz dzisiaj wyjsc a musze jeszcze zostac. Wczoraj na usg jeszcze serduszka nie bylo widac. Oby w ogole sie pokazalo.
-
Dziewczyny tyle osób nietaktowne pytania zadaje,znam to wiem...czasem mam ochotę odpowiedzieć (niecenzuralne słowa )
moja koleżanka z pracy wie tylko tyle ze staram się od lat,że byłam w dwóch ciazach pozamacicznych i jak robię jakieś badania i jeżdżę do lekarza,to oczywiście komentuje "ze przesadzam "-przecież ona wie jak prosto w ciążę zajść
:/jak byłam w ciąży pozamacicznej i zwalnialam się w trakcie pracy (bo tak bolało)to stwierdziła że przesadzam
a potem jak byłam w szpitalu po operacji to zadzwoniła do mnie i było jej strasznie głupio!nigdy nie zrozumie ten,którego nie spotkało takie nieszczęście...
Może wymyślimy jakąś USZCZYPLIWĄ odpowiedź dla tych "nietaktownych"
Mimbla, Libra lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
To ja dołożę coś, co mam wrażenie bezczelnoscia pobije wszystkie dzisiejsze opowieści na głowę. Nie słyszałam tego osobiście, ale po jednej z imprez mojego męża z kumplami powiedział mi, że jego dwaj najlepsi kumple to, że nie mamy 3 lata po ślubie dziecka, skomentowali tak, że skoro mój mąż nie może mi zrobić dziecka to jeden z nich będzie trzymał jedna moja nogę a drugi drugą, żebym wreszcie uda rozszerzyła...
Proszę, jacy pomocnicy się znaleźli. Wpadlam w furie jak mi to mąż opowiedział... -
Angela B-D wrote:powinien w mordę dostać za takie słowa!!!
.
Fajnie, że pogadałyśmy sobie na temat naszych odczuć i dziwnych doświadczeń. Jakoś mi raźniej teraz, kiedy wiem, że nie jestem jedyna, która to przeżywa.
Mimbla, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytriss wrote:Dzięki kochane za wsparcie. Niestety beta <0,1. Szczerze mówiąc nie wiem, co dalej. Wykorzystaliśmy wszystkie ładne zarodki, z których ciąży nie ma. Zostały nam 4 bardzo słabiutkie blastki 1bb. Na dzień dzisiejszy nie mam siły po nie wracać.
Będę zaglądać i kibicować Wam wszystkim :*
I nie myśl o swoich dzieciaczkach jako slabiutkich, mające marne szanse. Przepłacz porażkę i wracaj po nie silniejsza. Czasami w słabości jest taka silą i chęć walki, chęć życia. Walcz o okruchy, są tego warte -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Ja całkiem niedawno zostałam zapytana o dziecko przez sekretarke z jednej z firm, która obsługuje. Uważałam, że nic jej do tego, więc spytałam czy poszukuje dodatkowej pracy jako niania na zbliżającej się emeryturze
bo mogę popytać znajomych czy nie potrzebują opiekunki. Głupio jej się zrobiło i zamknęła paszczę
-
iga 79 wrote:Co za prostaki...tragedia....
Wiesz... Męska impreza i % męską imprezą i %, ale odrobina taktu i pomyślunku jeszcze nikomu nie zaszkodziła...
Dlatego ja z psychologiem rozważałam różne odpowiedzi na takie "porady". Jedna z moich ulubionych jest taka, że jest mi z mężem wystarczająco dobrze w sypialni i trójkąta nie potrzebujemy... Zatyka wscibskich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:34
iga 79, Mimbla, Libra, V. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jutro rano mamy punkcje trzymajcie kciuki po 8 zaczynamy, jeśli Pan Bóg da nam zarodki to transfer będzie w sobotę czyli dwudniowych, proszę wypowiedzcie się jakie to jest ryzyko ??
iga 79, pragnaca dzidziusia, Fedra, Libra, Kava, elcia_aa, justa1234, asiamar, mia6, Mimi86, Inska, V. lubią tę wiadomość