X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss przytulam <3
    Inska, nie pomogę - mnie ta "przyjemnosc" dopiero czeka

Mimbla, ja z ta moja kolezanka mimo ze mieszkamy 50 m od siebie nie widuje sie praktycznie wcale, raz na pol roku ... mecza mnie te pytania jak tam u was ... i odpowiadanie na nie z udawanym luzem jak to zgrabnie ujelas :)

Mam dwie wspaniale przyjaciolki, wspieraja mnie bardzo, zawsze wysluchaja i podkreslaja na kazdym kroku jaka jestem dzielna ;) a mi sie wtedy lzej na duszy robi i o to chodzi :)
    Oby wiecej takich przyjaciol :)

triss, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, bardzo mi przykro :-( Ale nie skreślaj tych słabszych blastek. Widziałyśmy nie raz na tym forum, że i z tych słabszych potrafią być piękne ciąże. Odpocznijcie teraz, dajcie sobie czasu, nabierzcie sił i wróćcie, walczymy do końca, tak?

Dzięki Mimi86 :-)

Co do tego, że syty głodnego nie zrozumie, najbardziej zabolał mnie tekst jednej z bliższych (ówcześnie) koleżanek, że być może niektórzy nie powinni mieć dzieci - WTF?! :(

Wczoraj lekarka powiedziała mi, że przeprowadzono badania porównujące poziom stresu w trakcie leczenia m.in in vitro. Poziom tego, przez co przechodzimy w trakcie IVF, jest równy temu, jaki przechodzą ludzie chorujący na raka. Szkoda, że tak niewiele osób o tym wie, może ugryzłyby się w język....

triss, adrenalina, V., Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anatolka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    A i tak najlepsze są pytania/docinki w stylu "To robicie to dziecko czy nie?", no szlag mnie trafia. Ostatnio idąc z mężem spotkaliśmy znajomą mojej mamy, ani to rodzina, gdzieś ją tam z widzenia kojarzę i tyle. A ona do mnie "Gdzie wózek?", takie rzeczy cisnęły mi się na usta, że sama się przeraziłam ;-)

Ja całkiem niedawno zostałam zapytana o dziecko przez sekretarke z jednej z firm, która obsługuje. Uważałam, że nic jej do tego, więc spytałam czy poszukuje dodatkowej pracy jako niania na zbliżającej się emeryturze :-P bo mogę popytać znajomych czy nie potrzebują opiekunki. Głupio jej się zrobiło i zamknęła paszczę :-)

Inska, Kava, adrenalina, Karolina1111, Mimbla, elcia_aa, V., kassik, pragnaca dzidziusia, mia6, Libra, Fedra, Mimi86, tulipanna, Beata.D, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Anatolka niezle :) heheh ja jestem zawsze madra po fakcie :D nie umiem sie tak odgryźć :P cieta riposta jak nic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Jestem po kolejnym podglądaniu i zapadła decyzja, że punkcja w sobotę.

ALE, no włąśnie cholera musi być "ale": estradiol poszedł w górę bardzo słabiutko, wczoraj 705 dziś tylko 750, tak jakby wyhamował.

Pęcherzyki są w granicy 19mm więc jutro kończymy stymulację, po 16 dniach.

Czy któraś z Was miała podobnie, że któregoś dnia estradiol wyhamował a potem znowu poszedł w górę?
    Jakby bylo cos nie tak to na pewno dr przedluzylaby stymulacje :) tylko spokoj nas moze uratowac :)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Wczoraj lekarka powiedziała mi, że przeprowadzono badania porównujące poziom stresu w trakcie leczenia m.in in vitro. Poziom tego, przez co przechodzimy w trakcie IVF, jest równy temu, jaki przechodzą ludzie chorujący na raka. Szkoda, że tak niewiele osób o tym wie, może ugryzłyby się w język....

Kurcze jak sobie przypomne jak trzeslam sie na tym smiesznym fotelu przed operacja to az sie wzdrygam na sama mysl, ze pewnie w przypadku punkcji bedzie podobnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Dzięki kochane za wsparcie. Niestety beta <0,1. Szczerze mówiąc nie wiem, co dalej. Wykorzystaliśmy wszystkie ładne zarodki, z których ciąży nie ma. Zostały nam 4 bardzo słabiutkie blastki 1bb. Na dzień dzisiejszy nie mam siły po nie wracać.
    Będę zaglądać i kibicować Wam wszystkim :*

Tak jak Sylwista napisala, wierzymy we wszystkie zarodki. Moje byly 1cc :) To nie chodzi o klase tylko jak to MA byc ten to bedzie, kazdy probuje zyc I nie mozemy im tego odbierac.
    Kochana uwierz I walcz dalej .Ja wiem jak bardzo boli porazka, tez przez to przechodzilam. Jednakze final za te wszystkie cierpienia jest wart czekania I dazenua do celu.

Sciskam bardzo mocno <3

sylwiaśta159, triss, justa1234, mia6, Libra, Giussta lubią tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 to ja ostatnio miałam klientkę która przyszła z rocznym dzieckiem no i wiadomo jak to dziecko nudziło mu się to trochę marudził a ona do mnie z tekstem wypaliła "ona: ma pani dzieci? ja: nie ona: odradzam, niech się pani dobrze zastanowi, nic przy nim nie można załatwić... po chwili dodała że żartuje" chyba widziała moją minę, wiele słów cisnęło mi się na usta ale przemilczałam sprawę bo "klient nasz pan" co nie oznacza że było mi bardzo przykro i cholernie chciało mi się płakać... ludzie nie zdają sobie sprawy jak nieumyślnie mogą zranić drugiego człowieka :(

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    hahaha Anatolka niezle :) heheh ja jestem zawsze madra po fakcie :D nie umiem sie tak odgryźć :P cieta riposta jak nic :)

Spotkania z psychologiem rok temu pozwoliły mi zrozumieć, że nikomu z niczego nie muszę się tłumaczyć i że jak pozwolę ludziom na włazenie z buciorami w moje życie to będą to robić...

A kiedyś ciocia mojego męża na jakiejś imprezie rodzinnej też zapytała a właściwie stwierdziła, że moglibyśmy pomyśleć o dziecku. Odpowiedziałam jej, że jestem wciąż znacznie poniżej średniej rodzenia dzieci w tej rodzinie (jej 36-letnia córka właśnie była w pierwszej ciąży a jej druga 33-latka nadal mieszka z mamusią). Dała mi spokój...

Obmyśl sobie jakieś odpowiedzi, przecwicz i wykorzystasz w razie głupich pytań. Wtedy jest łatwiej :-)

Kava, Angela B-D, Konwalia, Mimbla, Nadira, V., justa1234, kassik, mia6, Libra, Fedra, Beata.D, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie zgadzam sie z tym co piszecie :) Ale jestem juz tak wyczerpana psychicznie ze chyba muszę odpocząć po prostu. Gdy znajdę siły by znowu uwierzyć w sens przechodzenia przez ten cały stres wrócę po nie. Jeśli nie uda mi sie z mrożakami z invicty będę chciała podejść do ivf w innej klinice. Nie poddam sie, ale muszę odpocząć.

sylwiaśta159, Mimbla, V., pragnaca dzidziusia, mia6, Libra, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja całkiem niedawno zostałam zapytana o dziecko przez sekretarke z jednej z firm, która obsługuje. Uważałam, że nic jej do tego, więc spytałam czy poszukuje dodatkowej pracy jako niania na zbliżającej się emeryturze :-P bo mogę popytać znajomych czy nie potrzebują opiekunki. Głupio jej się zrobiło i zamknęła paszczę :-)

.. to lubię ;-)

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tez miałam niemiła sytuacje mianowicie ciocia mojego meza pocisneła mi krótko mówiąc ( wie ze długa droga i bardzo mecząca przechodzimy by miec pełna rodzine )
    I w luźnej rozmowie o tym co na obiad itd zaczęłyśmy rozmawiać o czarnym makaronie i barwnikach spożywczych. I podsumowała mnie tak : " nie wymyślaj juz, jakbyś miała dzieci to rozumiem a dla was dwójki tak wymyślać "?
    Moze nie chciała mnie urazić. Ale zabolało bardzo mocno. Jak wróciłam do domu a maż z pracy to aż sie poryczałam.
    Jak nie mam dzieci nie mam prawa do gotowania "ładnych " potraw? Bo maż i tak zje wszystko co mu podam?
    Znow mi ciśnienie podniosło na sama mysl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:28

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela doskonale rozumiem, ludzie gadają co im ślina na język przyniesie, a nie zdają sobie sprawy, że ktoś inny może cierpieć... taki nastrój mnie dziś dopadł, bo od rana w pracy słucham o dzieciach. Koleżanka i kolega (którzy dzieci jeszcze nie mają Z WYBORU bo są bardzo anty) naśmiewali się, że skoro teraz ma być po 500 zł na dziecko, to sobie cytuję "walną" trójkę... no cholera ugryzłam się w język, nie mogę słuchać tego pieprzenia.
    Anatolka masz rację, chyba trzeba przygotować jakieś błyskotliwe riposty na zapas ;-) Choć to nie rozwiązuje sprawy, bo tak jak napisałaś, najważniejsze to umieć zaakceptować i poukładać sobie to w głowie.

Triss przykro mi, odpocznij bo to ważne i za jakiś czas ruszysz z nową siłą :-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, odpocznij i wracaj. Masz jeszcze zarodki, a każdy ma szanse! Często te z pozoru słabsze są właśnie silniejsze! Zobacz, jak moje 2BB walczyło!!!
    Inska, po moich ostatnich przejściach sama stwierdziłam w szpitalu, że co nas nie zabije, to nas wzmocni! Sama tego właśnie doświadczam i mimo, że psychicznie czasem jest ciężko, uważam się za jeszcze silniejszą niż przed tym wszystkim, niż rok temu, czy nawet 2 lata temu!!!

pragnaca dzidziusia, Kava, Libra, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Wczoraj tez miałam niemiła sytuacje mianowicie ciocia mojego meza pocisneła mi krótko mówiąc ( wie ze długa droga i bardzo mecząca przechodzimy by miec pełna rodzine )
    I w luźnej rozmowie o tym co na obiad itd zaczęłyśmy rozmawiać o czarnym makaronie i barwnikach spożywczych. I podsumowała mnie tak : " nie wymyślaj juz, jakbyś miała dzieci to rozumiem a dla was dwójki tak wymyślać "?
    Moze nie chciała mnie urazić. Ale zabolało bardzo mocno. Jak wróciłam do domu a maż z pracy to aż sie poryczałam.
    Jak nie mam dzieci nie mam prawa do gotowania "ładnych " potraw? Bo maż i tak zje wszystko co mu podam?
    Znow mi ciśnienie podniosło na sama mysl.

Szczęka opada. Co za typ.. Taką ciotkę mieć, to tylko niestrawności po obiedzie można dostać!

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja sie podziele anegdota... Moja mama mając pod opieka naszego 6 mies pieska wychodzi z nim na spacer, a w windzie sąsiadka do niej... O widzę ze teraz takie wnuki sie ma?!?! Spoko, dobrze ze moi rodzice nie sa wtajemniczeni w ta cała sytuacje ivf ;)

sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Melduje się po. Podano mi jedna morulke, reszta naszych zarodków nie jest nawet na tym etapie. Są pod obserwacja.
    Mam lekka hiperke i płyn w brzuchu. Gdyby się pogarszalo mam jechać do szpitala

Agi83, elcia_aa, sylwiaśta159, Inska, iga 79, pragnaca dzidziusia, Libra, Fedra, gosia81, Mimi86, Beata.D, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jak rok temu moja teściowa poprosiła wspólna koleżankę jej i mojej mamy aby na prima aprilis pożyczyła mojej mamie wszystkiego najlepszego, bo będzie babcia! ot taki głupi żart ;) Nie powiem ze nie zabolało, ale ze strony męża tez nikt nie wie o problemie...
    Uważam ze presja społeczeństwa jest ogromna, a ciekawość i wscibskosc większości to już jest ponad górna granica...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:30

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa super ze już po ;)

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas jeszcze padają pytania, dlaczego budujemy taki duży dom skoro dzieci nie chcemy?! Odpowiadam ze mamy zamiar sie po nim gonić z naszymi 2 psami i 3ma kotami ;) ale wówczas mnie krew zalewa po sam czubek głowy!

V., Mimbla, kassik, mia6, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ