IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaszka wrote:dziwne ze te cialka zolte nie zanikły, bo z tego co sie orienetuje tylko powinno zostac jedno skoro masz jednego kropka, a reszta w ciagu 2-3 dni po owu sie wchłonac.
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:wiecie może jaka jest cena komercyjnego ivf z novum ??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA wracajac do tematu invitro: cyctat z Naszego Bociana z fb: Jeden z ostatnich gestów Ministerstwa Zdrowia i odchodzącego rządu: przedłużenie programu refundacji in vitro do 2019 roku. Zanim otworzycie szampana warto wiedzieć, iż bez przyjęcia ustawy budżetowej - a to będzie musiał zrobić już nowy rząd Prawa i Sprawiedliwości - pieniądze na cykle in vitro nie zostaną przekazane ośrodkom...a juz w faktach w TVN wczoraj powiedzieli ze Pis najprawdopodobniej nie da kasy na darmowe invitro.
a prawie 40% Polakow ich wybrało.
-
Tez oglądałam TVN wczoraj w faktach gadali ze przedłużyć to przedłuża umowę ale nie bedzie refundowane. Czyli teoretycznie każda z nas bedzie musiała zapłacić 30 000-40 000 zł za zabieg
Zobaczymy, ja jeszcze mam nadzieje ze straszą. Ale maż moj jak to usłyszał to my łzy poleciały i powiedział ze w to nie wierzy. Ja juz zaczynam wątpić we wszystko ! -
Sanna wrote:Inska już dziś punkcja
następny krok będzie za Tobą trzymam kciuki
A co Ty tak wcześnie na nogach Sanna? Dzięki za wsparcie!
Kava wrote:Inska - za jak najmniej stresu jutro i jak najpiękniejsze jajka.
KCIUKI
Dziękuję Kochana! No ja już od 6 spać nie mogę, stresik lekki jest czy ostatnie trzy tygodnie dadzą nam piękne jajka. Dam znać po!
Moniaa wrote:Inska a o której punkcja??? Pewnie gdzieś w okolicach 9 rano. Daj znać &&&
Punkcja o 9:30 także tuż tuż! Już bardzo chciałabym być po chociaż jak pomyślę ile dni czekania przed nami po tym, to aż mnie skręca - jak ja to wytrzymamDzięki za kciuki Kochana!
lipa wrote:Inska trzymam kciuki Kochana, daj czadu!
Tak jest! Melduję posłusznie, że dam(y) czadu!
Lonia gratuluję pięknych moruli!
Justyś, faktycznie horror przeżyłaś, ale bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. Dobrze, że pojechałaś do innego lekarza!
To ja się żegnam na parę chwil. Smacznego sobotniego śniadanka życzę Drogie Panie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 07:19
Libra, Kava, Fedra lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Tez oglądałam TVN wczoraj w faktach gadali ze przedłużyć to przedłuża umowę ale nie bedzie refundowane. Czyli teoretycznie każda z nas bedzie musiała zapłacić 30 000-40 000 zł za zabieg
Zobaczymy, ja jeszcze mam nadzieje ze straszą. Ale maż moj jak to usłyszał to my łzy poleciały i powiedział ze w to nie wierzy. Ja juz zaczynam wątpić we wszystko !
A skąd wzięłaś kwotę 30-40 tys. ?Libra, sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość
-
Inska emocje
nie mogę się doczekać spotkania z groszkami
musiałam zjeść stosunkowo wcześnie sniadanie wziąć leki no i musze się troszeczkę podszykować przykladowo umyć głowę
żeby groszki powiedzaly jaka ladna mama
Inska, Libra, Lonia, mysza89, sylwiaśta159, iga 79, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszka wrote:ale ilosc ciałek zoltych rowna sie ilosc dzieci
wiec wychodzi ze powinna ich miec 14
Chyba ze tak jak dziewczyny pisały, ciągle mylisz pojęcie ciałek żółtych z ciałkami żółtkowymi (inaczej też zwanymi pęcherzykami żółtkowymi). Otóż tu się zgodzę, ze ile pęcherzyków żółtkowych tyle może być dzieci. Ale w takim razie w macicy lekarz powinien wykryć Ci 14 pęcherzyków ciążowych, a w każdym tym pęcherzyk żołtkowy, który jest pierwszym pokarmem dzidziusia.
A wiec nie mylmy:
Ciałko żółte powstaje na jajniku z pęcherzyka Graffa po owulacji i jego zadaniem jest produkcja progesteronu dla podtrzymania ciąży niz zostanie wytworzone łożysko
Ciałko żółtkowe (pęcherzyk żółtkowy) znajduje sie w macicy, w pęcherzyki ciążowym i stanowi pierwszy pokarm dzidziusia.
Reasumując ciałek żółtych może być tyle co uwolnionych podczas owulacji komórek jajowych, a pęcherzyków żółtkowych tyle ile w macicy znajduje się pęcherzyków ciążących.
Mam nadzieje, ze prosto wytlumaczylam jak ja to rozumiem.
Dziękuj za uwagęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 07:27
Sanna, Anatolka, Agi83, Kava, Fedra, triss, Asiula86, Mimi86, sisi, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Sanna wrote:Inska emocje
nie mogę się doczekać spotkania z groszkami
musiałam zjeść stosunkowo wcześnie sniadanie wziąć leki no i musze się troszeczkę podszykować przykladowo umyć głowę
żeby groszki powiedzaly jaka ladna mama
Aaaa, no to rób się dla maluchów na bóstwo Kochana! I pozdrów groszki od nas!Sanna, Anatolka, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Tez oglądałam TVN wczoraj w faktach gadali ze przedłużyć to przedłuża umowę ale nie bedzie refundowane. Czyli teoretycznie każda z nas bedzie musiała zapłacić 30 000-40 000 zł za zabieg
Zobaczymy, ja jeszcze mam nadzieje ze straszą. Ale maż moj jak to usłyszał to my łzy poleciały i powiedział ze w to nie wierzy. Ja juz zaczynam wątpić we wszystko !Anuszka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anuszka wrote:właśnie nie wiem bo nie jest wyszczególnione a ja sama podchodziłam w invimedzie to się nie orientuje ale na pewno trzeba doliczyć mrożenie.
Mysza przykro mi bardzo że tak się u Ciebie dziejeTeż mi się marzy crio a cały czas coś wyskakuje
Trzymaj się :*
ja już nie mam siły na powtót tam mam nadzieje ze mimo badania estrofemu @ sie zjawi i tak nie pojade w poniedziałek ich bardzo mi przykro mi nie pomaga ...choć nie powien nowy dr zyskuje przy bliższym poznaniu jako jedyny zapytał jak sie czuje tak ogólnie psychicznie itd ....lekki szok dr . J go nie zepsół ... i moim zdaniem powinien sie od niego uczyć...
Rozważam też invimedA z Nas dwóch ty będziesz mieć szybciej krio i to udane:)
Triss jak widać po raz enty invikta ma swoje a estradiol sprawdzają pewnie dla kasy przy krio a skoro nie potrafią wyjść poza schemat zmienić leku itd po bez sensu tam jechać a dojazd to też koszt nie mały ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 08:30
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
30000-40000 nie wiem skad ta kwota ale przy porazkach niestety prawdziwa
Ja za badania przed pierwszym podejsciem, program z lekami oraz pgs, transfer drugiego zardka w sumie zaplacilam 30000 tys.
Teraz mialam zaplacic 15 tys program z lekami i wszystkimi oplatami za badania, znieczulenia, oplaty za przechowywanie, prpcedury dodatkowe oraz weryfikacje. Trzeba wiec sie nastawic na ok 15 tys za jedno podejscie z jednym transferem.Libra lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Ja dałam równe 8050 zł za wszystkie wizyty związane ze stymulacja znieczulenie punkcje zapłodnienie icsi transfer świeżego zarodka i mrożenie a podchodzilam w invimed Wrocław
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny