IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFunkcja cialek zoltych jest produkowanie progesteronu dla podtrzymania ciąży. Zanikają jak funkcje tą zaczyna przejmować łożysko.aszka wrote:dziwne ze te cialka zolte nie zanikły, bo z tego co sie orienetuje tylko powinno zostac jedno skoro masz jednego kropka, a reszta w ciagu 2-3 dni po owu sie wchłonac.
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMasz na ich stronie internetowej... Do tego trzeba doliczyć 170 wizyta startowa, 87 każde podglądanko, chyba ponad 100 badania oraz koszt leków... Ja przynajmniej tak placilam prócz ceny, ktora jest przy in vitro na cyklu naturalnym (6100 - w tym jest punkcja, zapłodnienie ICSI i transfer)mysza89 wrote:wiecie może jaka jest cena komercyjnego ivf z novum ??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA wracajac do tematu invitro: cyctat z Naszego Bociana z fb: Jeden z ostatnich gestów Ministerstwa Zdrowia i odchodzącego rządu: przedłużenie programu refundacji in vitro do 2019 roku. Zanim otworzycie szampana warto wiedzieć, iż bez przyjęcia ustawy budżetowej - a to będzie musiał zrobić już nowy rząd Prawa i Sprawiedliwości - pieniądze na cykle in vitro nie zostaną przekazane ośrodkom...a juz w faktach w TVN wczoraj powiedzieli ze Pis najprawdopodobniej nie da kasy na darmowe invitro.
a prawie 40% Polakow ich wybrało.
-
Tez oglądałam TVN wczoraj w faktach gadali ze przedłużyć to przedłuża umowę ale nie bedzie refundowane. Czyli teoretycznie każda z nas bedzie musiała zapłacić 30 000-40 000 zł za zabieg

Zobaczymy, ja jeszcze mam nadzieje ze straszą. Ale maż moj jak to usłyszał to my łzy poleciały i powiedział ze w to nie wierzy. Ja juz zaczynam wątpić we wszystko !
-
Sanna wrote:Inska już dziś punkcja
następny krok będzie za Tobą trzymam kciuki
A co Ty tak wcześnie na nogach Sanna? Dzięki za wsparcie!
Kava wrote:Inska - za jak najmniej stresu jutro i jak najpiękniejsze jajka.
KCIUKI
Dziękuję Kochana! No ja już od 6 spać nie mogę, stresik lekki jest czy ostatnie trzy tygodnie dadzą nam piękne jajka. Dam znać po!
Moniaa wrote:Inska a o której punkcja??? Pewnie gdzieś w okolicach 9 rano. Daj znać &&&
Punkcja o 9:30 także tuż tuż! Już bardzo chciałabym być po chociaż jak pomyślę ile dni czekania przed nami po tym, to aż mnie skręca - jak ja to wytrzymam
Dzięki za kciuki Kochana!
lipa wrote:Inska trzymam kciuki Kochana, daj czadu!
Tak jest! Melduję posłusznie, że dam(y) czadu!
Lonia gratuluję pięknych moruli!
Justyś, faktycznie horror przeżyłaś, ale bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. Dobrze, że pojechałaś do innego lekarza!
To ja się żegnam na parę chwil. Smacznego sobotniego śniadanka życzę Drogie Panie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 07:19
Libra, Kava, Fedra lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Tez oglądałam TVN wczoraj w faktach gadali ze przedłużyć to przedłuża umowę ale nie bedzie refundowane. Czyli teoretycznie każda z nas bedzie musiała zapłacić 30 000-40 000 zł za zabieg

Zobaczymy, ja jeszcze mam nadzieje ze straszą. Ale maż moj jak to usłyszał to my łzy poleciały i powiedział ze w to nie wierzy. Ja juz zaczynam wątpić we wszystko !
A skąd wzięłaś kwotę 30-40 tys. ?
Libra, sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość
-
Inska emocje
nie mogę się doczekać spotkania z groszkami
musiałam zjeść stosunkowo wcześnie sniadanie wziąć leki no i musze się troszeczkę podszykować przykladowo umyć głowę
żeby groszki powiedzaly jaka ladna mama
Inska, Libra, Lonia, mysza89, sylwiaśta159, iga 79, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyIlość cialek zoltych zazwyczaj rowna jest ilości wyprodukowanych komórek przy owulacji (tudzież punkcji). Ja mam jedno dzieciątko, a trzy ciałka żółte na jajnikach (26mm, 21mm i 16mm). Co by się zgadzało, bo pobrano u mnie 3 komórki jajowe.aszka wrote:ale ilosc ciałek zoltych rowna sie ilosc dzieci
wiec wychodzi ze powinna ich miec 14 
Chyba ze tak jak dziewczyny pisały, ciągle mylisz pojęcie ciałek żółtych z ciałkami żółtkowymi (inaczej też zwanymi pęcherzykami żółtkowymi). Otóż tu się zgodzę, ze ile pęcherzyków żółtkowych tyle może być dzieci. Ale w takim razie w macicy lekarz powinien wykryć Ci 14 pęcherzyków ciążowych, a w każdym tym pęcherzyk żołtkowy, który jest pierwszym pokarmem dzidziusia.
A wiec nie mylmy:
Ciałko żółte powstaje na jajniku z pęcherzyka Graffa po owulacji i jego zadaniem jest produkcja progesteronu dla podtrzymania ciąży niz zostanie wytworzone łożysko
Ciałko żółtkowe (pęcherzyk żółtkowy) znajduje sie w macicy, w pęcherzyki ciążowym i stanowi pierwszy pokarm dzidziusia.
Reasumując ciałek żółtych może być tyle co uwolnionych podczas owulacji komórek jajowych, a pęcherzyków żółtkowych tyle ile w macicy znajduje się pęcherzyków ciążących.
Mam nadzieje, ze prosto wytlumaczylam jak ja to rozumiem.
Dziękuj za uwagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 07:27
Sanna, Anatolka, Agi83, Kava, Fedra, triss, Asiula86, Mimi86, sisi, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Sanna wrote:Inska emocje
nie mogę się doczekać spotkania z groszkami
musiałam zjeść stosunkowo wcześnie sniadanie wziąć leki no i musze się troszeczkę podszykować przykladowo umyć głowę
żeby groszki powiedzaly jaka ladna mama 
Aaaa, no to rób się dla maluchów na bóstwo Kochana! I pozdrów groszki od nas!
Sanna, Anatolka, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny30-40tys to chyba masz na myśli 3 zabiegi z lekami, które pokrywa program rządowy? Jeden zabieg taki jak z rządówki to chyba koszt około 15 tys ze wszystkim. Bo ja za czwarte ICSI ze wszystkim zapłaciłam 8100adrenalina wrote:Tez oglądałam TVN wczoraj w faktach gadali ze przedłużyć to przedłuża umowę ale nie bedzie refundowane. Czyli teoretycznie każda z nas bedzie musiała zapłacić 30 000-40 000 zł za zabieg

Anuszka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anuszka wrote:właśnie nie wiem bo nie jest wyszczególnione a ja sama podchodziłam w invimedzie to się nie orientuje ale na pewno trzeba doliczyć mrożenie.
Mysza przykro mi bardzo że tak się u Ciebie dzieje
Też mi się marzy crio a cały czas coś wyskakuje
Trzymaj się :*
ja już nie mam siły na powtót tam mam nadzieje ze mimo badania estrofemu @ sie zjawi i tak nie pojade w poniedziałek ich bardzo mi przykro mi nie pomaga ...choć nie powien nowy dr zyskuje przy bliższym poznaniu jako jedyny zapytał jak sie czuje tak ogólnie psychicznie itd ....lekki szok dr . J go nie zepsół ... i moim zdaniem powinien sie od niego uczyć...
Rozważam też invimed
A z Nas dwóch ty będziesz mieć szybciej krio i to udane:)
Triss jak widać po raz enty invikta ma swoje a estradiol sprawdzają pewnie dla kasy przy krio a skoro nie potrafią wyjść poza schemat zmienić leku itd po bez sensu tam jechać a dojazd to też koszt nie mały ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 08:30
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty
10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
30000-40000 nie wiem skad ta kwota ale przy porazkach niestety prawdziwa
Ja za badania przed pierwszym podejsciem, program z lekami oraz pgs, transfer drugiego zardka w sumie zaplacilam 30000 tys.
Teraz mialam zaplacic 15 tys program z lekami i wszystkimi oplatami za badania, znieczulenia, oplaty za przechowywanie, prpcedury dodatkowe oraz weryfikacje. Trzeba wiec sie nastawic na ok 15 tys za jedno podejscie z jednym transferem.
Libra lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyNie tak duzo- ja dalam za to wszystko tez 7900 w GynC wiec praktycznie bez roznicy. Ale za to z lekami dobilam do 10 000.Anuszka wrote:Ja dałam równe 8050 zł za wszystkie wizyty związane ze stymulacja znieczulenie punkcje zapłodnienie icsi transfer świeżego zarodka i mrożenie a podchodzilam w invimed Wrocław
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny