X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Antonelka, betujesz dziś dla porównania wzrostu? :-) &&

Tak - postanowione juz :-) ale strach jest....
    Teraz mdli mnie i sama nie wiem czy ze strachu czy hormony pracuja....

Pojade do laboratorium w szpitalu bielanskim to szybko powonnam miec wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 08:45

Libra lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ale ty robiłaś pgs a to jest kosztowne stąd te kwoty no i byłaś zmuszona brać program z lekami. Ja jak już wcześniej pisałam wydałam 8tys za całą procedurę łącznie z mrożeniem i przechowywaniem zarodków przez rok. Zdaje sobie sprawę że stymulację trzeba powtarzać kilkakrotnie i wtedy dochodzi do takich sum ale adrenalina zasugerowała że 30-40 tys za jedną procedurę a to zdecydowanie przesadzona kwota. Nie straszmy dziewczyn takimi cenami.

Libra, Sanna lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Antonelka ale ty robiłaś pgs a to jest kosztowne stąd te kwoty no i byłaś zmuszona brać program z lekami. Ja jak już wcześniej pisałam wydałam 8tys za całą procedurę łącznie z mrożeniem i przechowywaniem zarodków przez rok. Zdaje sobie sprawę że stymulację trzeba powtarzać kilkakrotnie i wtedy dochodzi do takich sum ale adrenalina zasugerowała że 30-40 tys za jedną procedurę a to zdecydowanie przesadzona kwota. Nie straszmy dziewczyn takimi cenami.

Zgadza sie - same pgs w programie wazy 8k.
    W invicta program ze wszystkimi prodedurami - typu all inclusive ale bez lekow to ok 11 tys

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 08:48

Anuszka, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tak - postanowione juz :-) ale strach jest....
    Teraz mdli mnie i sama nie wiem czy ze strachu czy hormony pracuja....

Pojade do laboratorium w szpitalu bielanskim to szybko powonnam miec wynik

To czekam, Czerwcówko ;-)

sylwiaśta159, Antonelka, Libra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nie tak duzo- ja dalam za to wszystko tez 7900 w GynC wiec praktycznie bez roznicy. Ale za to z lekami dobilam do 10 000.

A leki miałaś refundowane? Ja za leki w porównaniu z Tobą to wydałam grosze.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Priff :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczyny, pamietacie ile Kc placilyscie za opakowanie tych progesteronowych tic takow? :) bo musialabym skoczyc do kantoru.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ilość cialek zoltych zazwyczaj rowna jest ilości wyprodukowanych komórek przy owulacji (tudzież punkcji). Ja mam jedno dzieciątko, a trzy ciałka żółte na jajnikach (26mm, 21mm i 16mm). Co by się zgadzało, bo pobrano u mnie 3 komórki jajowe.
    Chyba ze tak jak dziewczyny pisały, ciągle mylisz pojęcie ciałek żółtych z ciałkami żółtkowymi (inaczej też zwanymi pęcherzykami żółtkowymi). Otóż tu się zgodzę, ze ile pęcherzyków żółtkowych tyle może być dzieci. Ale w takim razie w macicy lekarz powinien wykryć Ci 14 pęcherzyków ciążowych, a w każdym tym pęcherzyk żołtkowy, który jest pierwszym pokarmem dzidziusia.
    A wiec nie mylmy:
    Ciałko żółte powstaje na jajniku z pęcherzyka Graffa po owulacji i jego zadaniem jest produkcja progesteronu dla podtrzymania ciąży niz zostanie wytworzone łożysko
    Ciałko żółtkowe (pęcherzyk żółtkowy) znajduje sie w macicy, w pęcherzyki ciążowym i stanowi pierwszy pokarm dzidziusia.
    Reasumując ciałek żółtych może być tyle co uwolnionych podczas owulacji komórek jajowych, a pęcherzyków żółtkowych tyle ile w macicy znajduje się pęcherzyków ciążących.
    Mam nadzieje, ze prosto wytlumaczylam jak ja to rozumiem.
    Dziękuj za uwagę :)
    Mi się wydaje że jesli wyciągają pęcherzyki podczas punkcji to nie ma ciałem zoltych. Chyba że czegoś nie wyjeli i pekly? Może się myle? Ale po punkcji nie bolały mnie jajniki, a mając np 10 ciałem to raczej nie było by przyjemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:31

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska kciuki mocne <3

Inska lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dzieeczyny, pamietacie ile Kc placilyscie za opakowanie tych progesteronowych tic takow? :) bo musialabym skoczyc do kantoru.

Karta można zapłacić. Nigdy nie placilam gotówką. Jedno opakowanie to około 30zł.

sylwiaśta159, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Sylwia, zazwyczaj mozna płacić karta lub w złotówkach ;) opakowanie ok 30 zl

sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Mi się wydaje że jesli wyciągają pęcherzyki podczas punkcji to nie ma ciałem zoltych. Chyba że czegoś nie wyjeli i pekly? Może się myle? Ale po punkcji nie bolały mnie jamniki, a mając np 10 ciałem to raczej nie było by przyjemnie :)
    Ja pisałam jak mam... Mam 3 ciałka żółte. Przetrwały, bo zaszłam w ciążę. Najwidoczniej dobrze sobie radzą, bo progesteron mam wysoki. Pewnie wchłonęły by mi się, gdyby ciąży nie było i doszlo do @. Zazwyczaj tak się wtedy dzieje.. Przynajmniej powinno. Tymi ciałkami lekarz nie kazał sie przejmować, bo niebawem zaczną zanikać.
    I ogólnie chyba po in vitro może być tyle cialek co pobranych komórek... A slowo "może" nie oznacza że musi być aż tyle... Ale lekarz powiedział, ze wieksza ilość cialek żółtych niz jedno to wynik podwójnej owulacji czy tez efekt in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:33

Fedra, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny :) ciekawa jestem, czy tez bede taka zachwycona tym lekiem :)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ja pisałam jak mam... Mam 3 ciałka żółte. Przetrwały, bo zaszłam w ciążę. Najwidoczniej dobrze sobie radzą, bo progesteron mam wysoki. Pewnie wchłonęły by mi się, gdyby ciąży nie było i doszlo do @. Zazwyczaj tak się wtedy dzieje.. Przynajmniej powinno. Tymi ciałkami lekarz nie kazał sie przejmować, bo niebawem zaczną zanikać.
    Nie wiem... Możliwe. Ale myślałam że właśnie ich nie ma... To czemu dają tyle samo luteiny jak do crio? Hm właśnie nie wiem czy oni wyciągają pęcherzyki i potem z nich komórki czy same komórki? kurde :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:35

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Nie wiem... Możliwe. Ale myślałam że właśnie ich nie ma... To czemu dają tyle samo luteiny jak do crio? Hm właśnie nie wiem czy oni wyciągają pęcherzyki i potem z nich komórki czy same komórki? kurde :D
    No cos Ty! Oczywiście, ze nie wyciągają pęcherzyków ;) punkcja polega na przekłuciu pęcherzyka i wyciągnięcia z niego plynu z komórką jajową. Na mój rozum to taka techniczna imitacja owulacji, gdzie pęcherzyk sam pęka i uwalnia plyn z komórką jajową.
    Edit
    A czemu dają progesteron? Bo ogólnie wszystko jest sztucznie kontrolowane i po punkcji mogą się zrobić torbieliki ciałka żółtego. A wtedy ono nie pracuje tak jak powinno. Stad zapobiegawczo progesteron.
    W moim przypadku bylo to in vitro na cyklu własnym, z małą ilością leków. Może dlatego mój ciałka są w miare ok, mam wysoki progesteron i lekarz decyduje na każde kolejnej wizycie o zmniejszeniu dawek lutinusa i luteiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:57

takasobieja, Fedra lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Aszka miała trochę racji z tym, że ile ciałek żółtych tyle dzieci, bo tak zazwyczaj jest przy naturalnej owulacji. Ich ilość nie równa się zawsze ilości wyjętych podczas punkcji jajek. Mi wyjęli 25 pęcherzyków, z czego 18 superdojrzałych jajek, inne trochę mniej lub wcale. Lekarz powiedział, że zazwyczaj po zajściu większość nadprogramowych ciałek żółtych się nie stworzy lub szybko zanikną, ale u mnie jeszcze sobie są, więc zanikną później.

Inska kciukasy trzymam!

• szałwia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Inofolicu i Nosifolu chyba mają trochę inny skład, ale trudno stwierdzić, co bardziej pomaga, Inofolicu nie próbowałam.

Sylwiaśta na moim opakowaniu Utrogestanu jest cena 176 Kc.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę wymieniać z nicka, ale osoba, która obrabia mi tyłek na innych forach, powinna się zastanowić, jaką sobie sama wizytówkę tym wystawia oraz jak takie pielęgnowanie w sobie frustracji, agresji i hejta wpływa na jej organizm, a tym samym jakie stwarza w nim warunki dla przyszłego dziecka.

Fedra lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    Mam pytanko u ktorego lekarza sie leczylas?ja tez w invimed wroclaw..alw u mnie chwilowa przerwa..
    Leczylam się u dr Wickiewicz i jestem zadowolona :)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • szałwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was też taka słoneczna sobota? Idę się nacieszyć tym słońcem :-)

justa1234, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ