X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Pytanie tylko, co dokładnie wchodzi w skład pakietów - czy sam zabieg (punkcja i zapłodnienie), czy może też wszystkie wizyty itd.
    właśnie nie wiem bo nie jest wyszczególnione a ja sama podchodziłam w invimedzie to się nie orientuje ale na pewno trzeba doliczyć mrożenie.

Mysza przykro mi bardzo że tak się u Ciebie dzieje :( Też mi się marzy crio a cały czas coś wyskakuje :/ Trzymaj się :*

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    właśnie nie wiem bo nie jest wyszczególnione a ja sama podchodziłam w invimedzie to się nie orientuje ale na pewno trzeba doliczyć mrożenie.

Mysza przykro mi bardzo że tak się u Ciebie dzieje :( Też mi się marzy crio a cały czas coś wyskakuje :/ Trzymaj się :*

No to raczej wyjdzie podobnie albo niewielka różnica. Przynajmniej do takiego wniosku doszłam jakoś w sierpniu ;)

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    mysza89 proszę o to link do cennika novum w porównaniu do invicty to tanioszka ;)
    https://www.novum.com.pl/pl/o-novum/cennik/
    te prawie 7900 to juz z punkcja i transferem rozumiem?

ale ceny kosmiczne... HSG 1000 zł o.O isteroskopia diagnostyczna 1800 zł... usg 160 o.O PLUS WIZYTA min 90 zł...

wszedzie piszą, że w poniedzialek maja przedłużyć program, więc szanse są duże chyba, co?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 21:53

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    te prawie 7900 to juz z punkcja i transferem rozumiem?

ale ceny kosmiczne... HSG 1000 zł o.O isteroskopia diagnostyczna 1800 zł... usg 160 o.O PLUS WIZYTA min 90 zł...

wszedzie piszą, że w poniedzialek maja przedłużyć program, więc szanse są duże chyba, co?:)

No wlasnie nie ma szans, to tylko rozporzadzenie, ktore nastepny minister cofnie zwlaszcza, ze nie ma zakontraktowania z klinikami i to jest klucz. PIS planuje korekte budzetu na 2016 i nikt nie ma mocy zeby im planować wydatki do 2019. Tyle mi powiedziala jedna Pani z MZ. Do czerwca kasa jest, a potem nie ma na co liczyc i sie łudzić.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam równe 8050 zł za wszystkie wizyty związane ze stymulacja znieczulenie punkcje zapłodnienie icsi transfer świeżego zarodka i mrożenie a podchodzilam w invimed Wrocław

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Kochana wczorajsze usg w porządku. Wszystko ok, będą bliźniaki ;-)tylko jeden zarodek wczoraj nie miał jeszcze ciałka żółtkowego. Więc dr powiedział albo się nie pojawi i zostanie jeden zarodek albo ruszy i będą 2. Kolejną wizytę miałam nie 4 listopada. Ale dzisiaj słuchajcie poczułam delikatny skurcz z prawej strony mówię do męża coś mnie zabolało Ale to trwało kilka sekund i puściło. Wstałam zrobiłam 2 kroki i tu nagle poleciała ciurkiem krew!!! Szybko do szpitala tam chcieli mnie przyjąć na oddział, w między czasie dzwoniłam do mojego dr i kazał wracać do domu jeśli to jednorazowa sprawa. Fakt jeden raz chlupnelo. Byłam tak wściekła na niego bo nie mogłam się dodzwonić tylko pisał mi SMS że myślałam, że do poznania pójdę i mu strzele w twarz. Mam do niego 100km. Wróciłam do domu krwawienia nie było już i byłam pewna, że ten mniejszy zarodek poszedł. Zadzwoniłam do innego dr z mojego miasta czy mnie przyjmie prywatnie powiedziałam o sytuacji i powiedział, że koniecznie trzeba to sprawdzić. Byłam na wizycie, zrobił usg wszystko jak najbardziej w porządku. Są 2 zarodki, oba już mają ciałko żółtkowe :-) uspokoił mnie i powiedział, że prawdopodobnie pękło jakieś naczynko a że biorę akard to mogło być tego więcej. Mam odpoczywać i czekać na kolejną wizytę. Ale zawał przeżyłam!!!!nikomu tego nie życzę.
    Przeżyłam dokładnie to samo... na szczęście u mnie też dobrze się skończyło. Został tylko krwiaczek który ma się wchłonac :)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja dałam równe 8050 zł za wszystkie wizyty związane ze stymulacja znieczulenie punkcje zapłodnienie icsi transfer świeżego zarodka i mrożenie a podchodzilam w invimed Wrocław
    O ja też invimed W-w:) wyszło mi podobnie...

Anuszka lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fioletowej się jakoś boje:) wolę tu.. tu się czuje bezpiecznie :)

Sanna, pragnaca dzidziusia, Beata.D lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka tsh badam co 3 miesiące, zawsze przed wizyta

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Anatolka tsh badam co 3 miesiące, zawsze przed wizyta

To dostaniesz opierdziel ;-) na jesień podobno często podskakuje. Mnie od stycznia trzymało się 1-1,5 a ostatnio 2,4...

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zaskoczylyscie mnie z tym Mroczkiem i Kozuchowska. Alez ja naiwna jestem ;) Podziwiam panią Rozenek, że jako osoba publiczna zdecydowała się na tak szczere wyznanie, ale rozumiem też tych którzy na swieczniku nie chcą tej informacji wyjawiac. Myślę że robią tak dla dobra swoich dzieci.

Libra, Agi83, mysza89, Fedra, shooa, Madzia82, Mimbla lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kurcze, zaskoczylyscie mnie z tym Mroczkiem i Kozuchowska. Alez ja naiwna jestem ;) Podziwiam panią Rozenek, że jako osoba publiczna zdecydowała się na tak szczere wyznanie, ale rozumiem też tych którzy na swieczniku nie chcą tej informacji wyjawiac. Myślę że robią tak dla dobra swoich dzieci.

O ile jest to dobro dzieci to ok, rozumiem. Ale obawiam się, że im zależy na tym, aby mieć opinię "dobrego" katolika... a bynajmniej wydaje mi się, że na takich się kreują.

Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza123 wrote:
    Cześć dziewczyny,u mnie ogromna nerwowość. Jeśli chodzi o starania to ja już weteran. 5 x IUI? i 3 xIVF (ICSI).mam wiele różnych wątpliwości, aż głowa boli. Mam pytanie jak u was wygląda sprawa zarodków w IVF? C
    1 ICSI - brak zarodków do transferu
    2 ICSI - jeden zarodek 4AA
    3 ICSI - brak zarodków do transferu
    4 ICSI - 2 zarodki 5a

• lipa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska trzymam kciuki Kochana, daj czadu!

Inska lubi tę wiadomość

age.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    O ja też invimed W-w:) wyszło mi podobnie...
    Mam pytanko u ktorego lekarza sie leczylas?ja tez w invimed wroclaw..alw u mnie chwilowa przerwa..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Nie mamy żadnej sniezynki. ...
    Tule i mocno trzymam kciuki za kruszynke w Tobie <3

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A najgorsze ze wypowiadają sie ludzie którzy uważają sie za wielkich katolików a gdzie tu miłuj brata swego jak siebie samego, nie czyn drugiemu złego co tobie nie miłe...
    Tacy wielcy katolicy a zero zrozumienia wsparcia...
    Ale znam takich nagle sie okazało ze dzieci miec nie moga i nagle iv jest super...

Ludzie którzy nie znają tego tematu od środka i nie przezyli tego na własnej skórze zawsze maja duzo do powiedzenia...
    Jak czytam takie - nazwę to grzecznie "coś", to tym "katolikom" mam ochotę parę cytatów z pisma przypomnieć. Niektóre komentarze to wręcz lincz, znęcanie się.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Lipa, trzymam kciuki za Twój zarodek, zostanie z Tobą na dłużej :*
    Eliz :*

A mnie parę dni temu rozśmieszyła informacja o tym, że jeden z braci Mroczków wymodlił sobie dziecko... Śmieszy mnie to trochę, bo widziałam go w warszawskiej Invikcie... więc chyba nie tylko modlitwa zadziałała...
    Hehehe... Dobre... Znam taki przypadek z podwórka. Pocieszała mnie, że też kilka lat starali się. I jak w końcu odpuściła, zawierzyła modlitwie to od razu ma dwóch synów. Takie bajki mi prosto w oczy mówiła wiedząc, ze walczymy poprzez in vitro. A nie wiedziała, ze od jej siostry wiem, ze i ona i jej siostra mają dzieciaki z in vitro. Rozumiem, ze ktoś chce zachować leczenie w tajemnicy. Ale jak słyszę pozniej ze to wszystko dzięki "zluzowaniu" i zawierzeniu modlitwie, to mnie strzyka w tyłku. Hipokryzja

Anuszka, Konwalia, mysza89, Kava, Fedra, Asiula86, Madzia82, gosia81, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ale widzicie ja mam troche zal do ludzi takich jak Kozuchowska. Wiadomo jak mocno jest zwiazana rodzinnie i nie tylko z prawa strona sceny politycznej i PiS. Moim zdaniem to wlasnie takie osoby, cieszace sie szacunkiem spoleczenstwa, powinny mowic o tym ze skorzystaly z in vitro.
    Ktos przeciez musi ten ciemny lud mowiacy o metodach "koncepcji" i wylewaniu dzieci do zlewu oswiecac i pokazywac, ze to nie jest zlo tylko pomoc kobiecie i mezczyznie. Ze tu sie nie dzieja zadne czarne magie ani fabrykowanie ludzi, tylko laczenie ich komorek poza ich organizmem. Rozenek sie przyznala ze ma dwoch synow dzieki in vitro. I co? Wywiezli ja na taczce? Nie. Ale taka postawa wymaga wielkiej odwagi..trudno tego od innych oczekiwac.
    A ja nie mam żalu. Każdy postępuje jak uważa za stosowne. Zwykly ludź czy taki ze świecznika. Podziwiam wszystkich, którzy przyznają sie do in vitro. Nie można wymagać czegoś takiego od kogoś. Ale można zacząć od siebie. Może jak ludzie zobaczą, ze to nie namiastka par, które sobie mają takie "widzi mi się", to powoli społeczeństwo zacznie zmieniać zdanie, znając kochające sie pary, rodziny z tzw. podwórka. I widząc szczęście takich rodzin, znając problem z innej perspektywy zaczną myśleć po swojemu. Dlatego ja się przyznalam i cieszę sie, ze dzieki naszej historii kilka osób zmieniło zdanie o in vitro

Inska, Fedra, gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    a jest tu ktoś z Novum? Ceny maja mega wysokie... i nie wiem czy to dlatego, że to Warszawa, czy jakość? Słyszałam o wielu ciążach z Novum, może mają bbdb embriologów?

Sooory, ale juz taka jestem, ze w zapasie musze miec plan B.....

Triss to uspokoilas mnie, szkoda, że mysza tobie przesuneli skoro to nie ma znaczenia.... :(
    Ja jestem

‹‹ 2253 2254 2255 2256 2257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ