IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi83 wrote:Dobra, biorę 2 jeden dla mnie a drugi dla koleżanki... Bo wmawia sobie głupoty i przez te głupoty stosuje kwarantannę!
Agi83, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Spoko spoko, koleżance też wystarczy, przy 14 możecie każda dwójkę dostać. Chyba nie boicie się dwójki?
gosia81 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dziewczyny poprzedni wpis w którym wspomniałam o rozmowie z embrologiem nie wkleil mi się caly z telefonu. Pan powiedział jak zapytałam o to czemu nie będziemy trzymać zarodkow do 5 dnia to odrzekl ze woli jak zarodki sa dwudniowe i rozwijają się w bziuchu mamy, a zapytałam czy to nie przez przepisy które wchodzą po jutrze oczywiście powiedział ze po 1 .11 nie będzie mogl zrobić transferu jutro jest ostatni moment w Bocianie
-
La-mia wrote:Co do tekstów lekarzy, nas Pani Doktor skwitowała tekstem " no tak, nieszczęścia chodzą parami".
Ja mam niskie amh, a małż słabiutkie nasienie.
Usmialismy sie we trojeAgi83, sylwiaśta159, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Żebyś ostatecznie z szóstką nie skończyła
sylwiaśta159, szałwia, Mimbla, mysza89, gosia81, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
aszka wrote:tak ale to juz powinno zniknac, przeciez juz dawno po owulacji...sie zapytam swojego lekarza jak to mozliwe, bo google nic nie pokazuje na ten temat. Nawet jezeli to sa torbiele to wychodzi razem 14 torbieli?
-
nick nieaktualnyszałwia wrote:Dziewczyna z naszej kliniki była u naszego dowcipnego doktorka. Mąż genetyczna niepłodność, zero żywych plemniorów w próbce nasienia, umawiali się na wizycie na ICSI i szukanie plemników metodą TESA/MESA, ona go zapytała, co będzie, jak się jeszcze po punkcji okaże, że ona ma jajka słabej jakości, a on na to: "wtedy Wam powiem - a to dopiero peszek"
-
Agi83 wrote:Wiesz biorąc pod uwagę 500zl na każde dziecko to nawet dobry interes... Jak nie będzie chętnych na pozostałe 9 (bo rozumiem ze 1 zatrzymasz) to pisz na priv... Widzę tu karierę poprzez dzieci! I ze ja nie głosowałam na PiS!
Agi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538243,Minister-zdrowia-przedluzy-finansowanie-in-vitro-z-budzetu-do-2019-roku-PiS-jest-zdziwiony
cyt"Karczewski ma nadzieję, że nie jest jeszcze za późno by minister Zembala mógł zmienić zdanie w tej sprawie. Przypomniał, że prezydent Andrzej Duda apelował do rządu by nie podejmować ważnych decyzji. - Jeśli Pan minister jeszcze nie podpisał tej ustawy, to bardzo proszę by jej nie podpisywał - podkreślił Karczewski."
nowosc zamiast groźby-prośbaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:01
-
hej
eliz fajnie ze z dzidzią wszytsko ok , zdrowka dla was:)
lipa w takim razie trzymam moooooocno kciuki za tą twoją morulkę w brzuszku
sanna za ciebie tez trzymam i za to zeby ten drugi groszek jednak ladnie ruszyl
a ja mam w czwartek wizyte u endokrynologa i szykuje mi sie chyba niezły opierdziel
- najpierw bralam euthyrox 37,5 ale w momencie z niedoczynnosci wpadlam w nadczynnosc
- potem dostalam dawke 25 ale byla za slaba - tsh ponad 2,2
- lekarka zdecydowala o dawce 37,5 twierdzac ze woli zebym miala tsh za niskie niz za wysokie. Aleeee ja jestem "mądrzejsza" i postanowilam sobie brac troche 25 i troche 37,5 (na zmiane) zeby nie spadlo za bardzo ani wysokie nie bylo
tak jestem genialna, dzis bylam na badaniu krwi i okazuje sie ze mam tsh 2,5
haha wizyta w czwartek!maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Ania1986 wrote:https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538243,Minister-zdrowia-przedluzy-finansowanie-in-vitro-z-budzetu-do-2019-roku-PiS-jest-zdziwiony
cyt"Karczewski ma nadzieję, że nie jest jeszcze za późno by minister Zembala mógł zmienić zdanie w tej sprawie. Przypomniał, że prezydent Andrzej Duda apelował do rządu by nie podejmować ważnych decyzji. - Jeśli Pan minister jeszcze nie podpisał tej ustawy, to bardzo proszę by jej nie podpisywał - podkreślił Karczewski."
nowosc zamiast groźby-prośba
Mina zaskoczonych pisiorów- bezcenna
-
W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa
sylwiaśta159, Asiula86, lipa, Anatolka, agulas, pragnaca dzidziusia, Sanna, Mimbla, szałwia, SzewskaPasja, mysza89, pabelka88, iga 79, muszynka, Julita76, gosia81, Mimi86, Konwalia, Libra, Inska, Tosia 1981, Fedra, Takanijaka, shooa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy przy sztucznym cyklu crio tez badaja progesteron przed transferem? Mialam juz odroczony świeży transfer ze względu na za wysoki progesteron i boje sie, ze sytuacja sie powtórzy. Mam przepisana progynowe i jakieś plastry estrogenowe.
I jeszcze jedno, które wizyty są bezpłatne w programie, jak przygotowuje sie do krio? Mam kontrole w 10-12 dc przed samym krio, ta wizyta chyba powinna byc bezplatna prawda? Czy tylko krioteansfer jest bezpłatny? -
godaweri wrote:Dziewczyny, czy przy sztucznym cyklu crio tez badaja progesteron przed transferem? Mialam juz odroczony świeży transfer ze względu na za wysoki progesteron i boje sie, ze sytuacja sie powtórzy. Mam przepisana progynowe i jakieś plastry estrogenowe.
I jeszcze jedno, które wizyty są bezpłatne w programie, jak przygotowuje sie do krio? Mam kontrole w 10-12 dc przed samym krio, ta wizyta chyba powinna byc bezplatna prawda? Czy tylko krioteansfer jest bezpłatny?
Nie badają.
Powinny być bezpłatne.Mimbla, godaweri lubią tę wiadomość