X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dobra, biorę 2 jeden dla mnie a drugi dla koleżanki... Bo wmawia sobie głupoty i przez te głupoty stosuje kwarantannę!
    Spoko spoko, koleżance też wystarczy, przy 14 możecie każda dwójkę dostać. Chyba nie boicie się dwójki? :D

Agi83, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Spoko spoko, koleżance też wystarczy, przy 14 możecie każda dwójkę dostać. Chyba nie boicie się dwójki? :D
    Po tym jak u mnie pomrozili 2x2 to już nie ;)

gosia81 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poprzedni wpis w którym wspomniałam o rozmowie z embrologiem nie wkleil mi się caly z telefonu. Pan powiedział jak zapytałam o to czemu nie będziemy trzymać zarodkow do 5 dnia to odrzekl ze woli jak zarodki sa dwudniowe i rozwijają się w bziuchu mamy, a zapytałam czy to nie przez przepisy które wchodzą po jutrze oczywiście powiedział ze po 1 .11 nie będzie mogl zrobić transferu jutro jest ostatni moment w Bocianie

74di4z174lr410ce.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Co do tekstów lekarzy, nas Pani Doktor skwitowała tekstem " no tak, nieszczęścia chodzą parami".
    Ja mam niskie amh, a małż słabiutkie nasienie.
    Usmialismy sie we troje ;)
    Dziewczyna z naszej kliniki była u naszego dowcipnego doktorka. Mąż genetyczna niepłodność, zero żywych plemniorów w próbce nasienia, umawiali się na wizycie na ICSI i szukanie plemników metodą TESA/MESA, ona go zapytała, co będzie, jak się jeszcze po punkcji okaże, że ona ma jajka słabej jakości, a on na to: "wtedy Wam powiem - a to dopiero peszek" ;-)

Agi83, sylwiaśta159, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Po tym jak u mnie pomrozili 2x2 to już nie ;)
    Żebyś ostatecznie z szóstką nie skończyła ;-)

Agi83 lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Żebyś ostatecznie z szóstką nie skończyła ;-)
    Wiesz biorąc pod uwagę 500zl na każde dziecko to nawet dobry interes... Jak nie będzie chętnych na pozostałe 9 (bo rozumiem ze 1 zatrzymasz) to pisz na priv... Widzę tu karierę poprzez dzieci! I ze ja nie głosowałam na PiS!

sylwiaśta159, szałwia, Mimbla, mysza89, gosia81, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak ale to juz powinno zniknac, przeciez juz dawno po owulacji...sie zapytam swojego lekarza jak to mozliwe, bo google nic nie pokazuje na ten temat. Nawet jezeli to sa torbiele to wychodzi razem 14 torbieli?
    Jak się czegoś dowiesz od lekarza, to się podziel. Ja mam 11.11 wizytę u swojego gina pierwszą, też go poprzesłuchuję :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Dziewczyna z naszej kliniki była u naszego dowcipnego doktorka. Mąż genetyczna niepłodność, zero żywych plemniorów w próbce nasienia, umawiali się na wizycie na ICSI i szukanie plemników metodą TESA/MESA, ona go zapytała, co będzie, jak się jeszcze po punkcji okaże, że ona ma jajka słabej jakości, a on na to: "wtedy Wam powiem - a to dopiero peszek" ;-)
    hahahahahaha! Ale się uśmiałam :D

• szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Wiesz biorąc pod uwagę 500zl na każde dziecko to nawet dobry interes... Jak nie będzie chętnych na pozostałe 9 (bo rozumiem ze 1 zatrzymasz) to pisz na priv... Widzę tu karierę poprzez dzieci! I ze ja nie głosowałam na PiS!
    O ja, tyle pieniędzy, tylko ja właśnie mam czeskie papiery odebrać, więc się nie załapię kurnik ;-)

Agi83 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    hahahahahaha! Ale się uśmiałam :D
    On ma więcej dobrych tekstów, jak będziesz potrzebowała poprawienia humoru to pisz :d

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywała się Justyś po wczorajszym usg, czy przegapiłam czytając?

• Kava Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:06

triss lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538243,Minister-zdrowia-przedluzy-finansowanie-in-vitro-z-budzetu-do-2019-roku-PiS-jest-zdziwiony

cyt"Karczewski ma nadzieję, że nie jest jeszcze za późno by minister Zembala mógł zmienić zdanie w tej sprawie. Przypomniał, że prezydent Andrzej Duda apelował do rządu by nie podejmować ważnych decyzji. - Jeśli Pan minister jeszcze nie podpisał tej ustawy, to bardzo proszę by jej nie podpisywał - podkreślił Karczewski."

nowosc zamiast groźby-prośba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:01

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    eliz fajnie ze z dzidzią wszytsko ok , zdrowka dla was:)
    lipa w takim razie trzymam moooooocno kciuki za tą twoją morulkę w brzuszku :)
    sanna za ciebie tez trzymam i za to zeby ten drugi groszek jednak ladnie ruszyl :)

a ja mam w czwartek wizyte u endokrynologa i szykuje mi sie chyba niezły opierdziel :/
    - najpierw bralam euthyrox 37,5 ale w momencie z niedoczynnosci wpadlam w nadczynnosc
    - potem dostalam dawke 25 ale byla za slaba - tsh ponad 2,2
    - lekarka zdecydowala o dawce 37,5 twierdzac ze woli zebym miala tsh za niskie niz za wysokie. Aleeee ja jestem "mądrzejsza" i postanowilam sobie brac troche 25 i troche 37,5 (na zmiane) zeby nie spadlo za bardzo ani wysokie nie bylo :)
    tak jestem genialna, dzis bylam na badaniu krwi i okazuje sie ze mam tsh 2,5 :/ :/ :/

haha wizyta w czwartek! :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Nadira Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538243,Minister-zdrowia-przedluzy-finansowanie-in-vitro-z-budzetu-do-2019-roku-PiS-jest-zdziwiony

cyt"Karczewski ma nadzieję, że nie jest jeszcze za późno by minister Zembala mógł zmienić zdanie w tej sprawie. Przypomniał, że prezydent Andrzej Duda apelował do rządu by nie podejmować ważnych decyzji. - Jeśli Pan minister jeszcze nie podpisał tej ustawy, to bardzo proszę by jej nie podpisywał - podkreślił Karczewski."

nowosc zamiast groźby-prośba

Mina zaskoczonych pisiorów- bezcenna ;-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa :)

sylwiaśta159, Asiula86, lipa, Anatolka, agulas, pragnaca dzidziusia, Sanna, Mimbla, szałwia, SzewskaPasja, mysza89, pabelka88, iga 79, muszynka, Julita76, gosia81, Mimi86, Konwalia, Libra, Inska, Tosia 1981, Fedra, Takanijaka, shooa, Beata.D lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy sztucznym cyklu crio tez badaja progesteron przed transferem? Mialam juz odroczony świeży transfer ze względu na za wysoki progesteron i boje sie, ze sytuacja sie powtórzy. Mam przepisana progynowe i jakieś plastry estrogenowe.

I jeszcze jedno, które wizyty są bezpłatne w programie, jak przygotowuje sie do krio? Mam kontrole w 10-12 dc przed samym krio, ta wizyta chyba powinna byc bezplatna prawda? Czy tylko krioteansfer jest bezpłatny?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, co ile tsh powtarzalas?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy czytałyście, na szybko wrzucam!! Będzie dalsze finansowanie in vitro :)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,9972,title,Marian-Zembala-przedluzy-finansowanie-in-vitro,wid,17943639,wiadomosc.html

gosia81 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny, czy przy sztucznym cyklu crio tez badaja progesteron przed transferem? Mialam juz odroczony świeży transfer ze względu na za wysoki progesteron i boje sie, ze sytuacja sie powtórzy. Mam przepisana progynowe i jakieś plastry estrogenowe.

I jeszcze jedno, które wizyty są bezpłatne w programie, jak przygotowuje sie do krio? Mam kontrole w 10-12 dc przed samym krio, ta wizyta chyba powinna byc bezplatna prawda? Czy tylko krioteansfer jest bezpłatny?

Nie badają.

Powinny być bezpłatne.

Mimbla, godaweri lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ