X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Antonelka ale ty robiłaś pgs a to jest kosztowne stąd te kwoty no i byłaś zmuszona brać program z lekami. Ja jak już wcześniej pisałam wydałam 8tys za całą procedurę łącznie z mrożeniem i przechowywaniem zarodków przez rok. Zdaje sobie sprawę że stymulację trzeba powtarzać kilkakrotnie i wtedy dochodzi do takich sum ale adrenalina zasugerowała że 30-40 tys za jedną procedurę a to zdecydowanie przesadzona kwota. Nie straszmy dziewczyn takimi cenami.
    Po drugie nikogo nie straszę !!! Bo jestem w takiej samej sytuacji jak reszta i tez sie martwię.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak dużo sił życzę. Bardzo mi przykro:-(

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic1 ale niespodzianka!!! Dbaj o siebie i czekamy na kolejne wieści.

Antonelka, Pinezka gratuluję cudownych cudów. Wy dajecie nadzieję innym staraczkom, że jednak cuda się zdarzają. Gratulacje dziewczyny!!!

Antonelka, pragnaca dzidziusia, pinezka, magic1, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic! Szczena mi opadla! ;D
    Inska gratuluje, zobazysz ze wszystkie sie pieknie zaplodnia :) a u ciebie podaja blastki czy 2-3 dniowe? :)

Kuciak... :(

magic1, Inska lubią tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak bardzo mi przykro :( Boże czemu to robisz ??? :( kurde nie jesteśmy tu od tygodnia... walczymy tyle lat, a jeszcze takie rzeczy się dzieją :(.

Pozostałym baaardzo gratuluje! Życzę Wam zdrowych ciąż!!! Pinezka Ty już też wieki tu jesteś:)
    Nasza Amelcia urodziła kilka dni temu maleństwo <3 nasze in vitrowe maleństwo <3 zostałyśmy znowu ciociami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:20

Kala 1980, pinezka, Sanna, Fedra, sylvuś, mysza89, gosia81, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem potrzebuje na szybko dwie ampulki leku Gonapeptyl 0,1. Nigdzie go nie ma w aptekach. A jak juz mi chca zamowic to cale opakowanie czyli7 i nie moga mi tego sprzedac bo na recepcie mam napisane 2 ampulki

3jvz73sbpxjphhug.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dziewczyny mam problem potrzebuje na szybko dwie ampulki leku Gonapeptyl 0,1. Nigdzie go nie ma w aptekach. A jak juz mi chca zamowic to cale opakowanie czyli7 i nie moga mi tego sprzedac bo na recepcie mam napisane 2 ampulki
    na tatrzańskiej w lodzi masz aptekę rosę, sprzedają ampułki. Bo Ty jestes z łodzi nie? chyba 3 zł szt kosztuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:46

Mimbla lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:

Mają zakichany obowiązek sprzedać tyle ile jest na recepcie.

Jak masz jeszcze zapas to na pn możesz zamówić na doz.pl do apteki. Całe opakowanie a jak przyjdziesz z receptą to Ci rozpakują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:48

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Bydgoszczy ale jestem w trasie z Krakowa więc Łódź mam jeszcze przed soba. Dziekuje

3jvz73sbpxjphhug.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no w Bydgoszczy rzeczywiście może być słabo. Do alby na gdańskiej/kamiennej dzwoniłaś? Bo wydaje mi się, że tam kiedyś kupiłam.

Swoją drogą ładny kawałek jeździcie :/ huh.... a ja do łodzi narzekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:50

Lonia, Mimbla lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    niestety serduszko przestalo bic ;-( mam odstawic leki i w poniedzialek zglosic sie do szpitala :-(
    :-( :-( <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny, ja również melduję się z ciążą naturalną. Udało mi się w pierwszym cyklu po ostatnim nieudanym krio. Beta pięknie przyrasta i mam już pierwsze mdłości :)
    Antonelka, gratuluję Ci bardzo serdecznie! :)
    Pięknie :-D :-D

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ja już nie mam siły na powtót tam mam nadzieje ze mimo badania estrofemu @ sie zjawi i tak nie pojade w poniedziałek ich bardzo mi przykro mi nie pomaga ...choć nie powien nowy dr zyskuje przy bliższym poznaniu jako jedyny zapytał jak sie czuje tak ogólnie psychicznie itd ....lekki szok dr . J go nie zepsół ... i moim zdaniem powinien sie od niego uczyć...
    Rozważam też invimed :) A z Nas dwóch ty będziesz mieć szybciej krio i to udane:)

Triss jak widać po raz enty invikta ma swoje a estradiol sprawdzają pewnie dla kasy przy krio a skoro nie potrafią wyjść poza schemat zmienić leku itd po bez sensu tam jechać a dojazd to też koszt nie mały ...
    Mysza Ty chyba z Wrocławia skoro znasz dr J. Jeśli rozważasz invimed to podobno Gizler jest bardzo dobry, bardzo dużo dobrych opinii o nim słyszałam, podobno "siedzi" już w niepłodności dobrych parę lat.

Anuszka lubi tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Aaaa no w Bydgoszczy rzeczywiście może być słabo. Do alby na gdańskiej/kamiennej dzwoniłaś? Bo wydaje mi się, że tam kiedyś kupiłam.

Swoją drogą ładny kawałek jeździcie :/ huh.... a ja do łodzi narzekam.
    Zaczynaliśmy w Rzgowie ale zabrakło dla nas miejsc i może i dobrze. 7 rozpoczęłam stymulacje a dziś wracam podwójna do domku z moją fasolka. Byliśmy pacjentami dr Makowskiej ale wprowadzała straszny zamęt i haos informacyjny. Dr Chrostowski w Krakowie jest mega kompetentnym człowiekiem.polecał

Fedra, Sanna, gosia81 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak wspòłczuje z całego serca i przytulam:'(
    Niestety wiem jak to boli
    Anioły sa wśród nas

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Mysza Ty chyba z Wrocławia skoro znasz dr J. Jeśli rozważasz invimed to podobno Gizler jest bardzo dobry, bardzo dużo dobrych opinii o nim słyszałam, podobno "siedzi" już w niepłodności dobrych parę lat.

Popieram :)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Jak wrazenia po? Masz juz wynik? Wszystko ok? Bo ja w czwartek ide i sie zaczynam stresowac :)
    Shooa nie stresuj sie,to nic nie boli.
    Uśpili mnie tak jak przy punkcji,dodatkowo maseczka na twarz:-) nawet nie wiem kiedy a już bylam z powrotem na łóżku i wieźli mnie na sale.
    Potem troszke krwi i wieczorem już ok.Mam wrażenie że venflon był dla mnie gorszym dyskomfortem niż sam zabieg.
    Wszystko było u mnie w porządku,nic nie znaleźli i nic nie wycinali.
    Skierowanie mialam do Matki Polki ale nie mogłam się tam doprosić i pojechałam do Kutna.Byłam 3dni ale tak naprawde 2doby,najpierw przyjecie i badania z krwi,usg,ktg.Na drugi dzień zabieg i obserwaca,a trzeciego do domku.
    Trzymam kciuki szybko zleci:-P gdzie robisz?

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Zaczynaliśmy w Rzgowie ale zabrakło dla nas miejsc i może i dobrze. 7 rozpoczęłam stymulacje a dziś wracam podwójna do domku z moją fasolka. Byliśmy pacjentami dr Makowskiej ale wprowadzała straszny zamęt i haos informacyjny. Dr Chrostowski w Krakowie jest mega kompetentnym człowiekiem.polecał

Lonia przed nami ciężkie dwa tygodnie, ze tez nie da się zajrzeć do srodka i kontrolować jak sobie radza groszki :)

Lonia lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak tak bardzo mi przykro.. Trzymaj sie kochana..

Magic swietna wiadomosc !! :)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak nieeee! Boże...tak mi przykro...wspieram.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ