IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypinezka wrote:Dziewczyny, ja również melduję się z ciążą naturalną. Udało mi się w pierwszym cyklu po ostatnim nieudanym krio. Beta pięknie przyrasta i mam już pierwsze mdłości
Antonelka, gratuluję Ci bardzo serdecznie!pragnaca dzidziusia, pinezka, Konwalia, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ fejsbuczkowego kompendium wiedzy o endo dowiedziałam, że przy tej francy są skłonności do nadkrzepliwości. No więc postanowiłam zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy - orientacyjnie ile to kosztuje? Groszowe sprawy czy raczej z droższych?
Wyczytałam na bocianie, że robi się badanie antykoagulantu tocznia i antykardiolipinowe.
Antykoagulantu w diagnostyce są trzy wersje :
http://www.diag.pl/Badanie-Antykoagulant-toczniowy-LA-testy-przesiewowe-aPTT-dRVVt.93+M5e5ecca243a.0.html
http://www.diag.pl/Badanie-Antykoagulant-toczniowy-LA-test-przesiewowy-potwierdzajacy-aPTT.93+M5ef693926c1.0.html
http://www.diag.pl/Badanie-Antykoagulant-toczniowy.85+M5d0f881235d.0.html
które wykonać? orientujecie się?
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Kochane! No to tak Skarby: z 5 pobranych komóreczek, te cztery, które od początku rokowały dobrze, wszystkie się zapłodniły. Ta jedna piąta, co dokoptowała na koniec stymulacji, tak jak Pani Doktor podejrzewała, no nie zdąrzyła dojrzeć.
Boże jacy jesteśmy szczęśliwi! Dzielcie się teraz moje maleństwa i w czwartek mamusia zabiera Was do siebie! Zalewam się łzami ze szczęścia. Wiem, że wcześnie, ale to taki kamień milowy dla nas, nigdy wcześniej nawet tutaj nie dotarliśmy, ileż emocji....
Eliz napewno jest wszystko ok. Twoja macica szykuje się do noszenia maleństwa przez kolejne miesiące. Wiem, że powiedzenie, nie denerwuj się, musi bardzo wkurzać, ale jeśli nie dla siebie, to dla maluszka, myślimy pozytywnie!
Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie.
Szałwia, bardzo dziwne uczucie wiedząc, że maleństwa w laboratorium...niech mnie ktoś uśpi do tego czwartku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:10
Libra, szałwia, lipa, Asiula86, pabelka88, Sanna, Kava, pinezka, Konwalia, Beata.D, Moniaa, Fedra, Giussta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Libra myślę, że wersję mamy tę samą i do niczego Cię nie próbowałam przekonywać. My sobie żartowałyśmy z dziewczynami z tymi 14. A żarty opierały się na tym, że w naturalnym cyklu ilość ciałek żółtych jest zazwyczaj równa ilości przyszłych dzieci. Przecież nie wierzę, że mam 14 kropków w macicy
Chociaż byłoby to niezłe dokonanie, w jednym miocie tyle, ile Maria Teresa austriacka przez całe życie urodziła
lipa lubi tę wiadomość
-
Inska my sobie żartowałyśmy z dziewczyną, która miała punkcję dzień wcześniej niż ja, że się nasze dzieci skumplowały, tylko zastanawiałyśmy się, czy w konwersacjach nie przeszkadza im fakt, że są na innym poziomie intelektualnym, bo jej były o dzień do przodu
Startowałyśmy z innej ilości i mamy tyle samo zamrożonych i podanych zarodków
Dzwoniłam co rano do laboratorium, kazali mi koło 10, bo rano maluchy podliczają. Wyobrażaliśmy sobie z mężem, jak je podliczają, kolejno odlicz
Trzymam kciuki!
-
eliz trzymam mocno kciuki za Was.
Agnieszka po przeczytaniu recenzji "Śnieżynek" dzis je zamówilam przez neta
Inska super wiadomosc, trzymam kciuczki za piekny podziałInska, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
shooa wrote:Z fejsbuczkowego kompendium wiedzy o endo dowiedziałam, że przy tej francy są skłonności do nadkrzepliwości. No więc postanowiłam zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy - orientacyjnie ile to kosztuje? Groszowe sprawy czy raczej z droższych?
Wyczytałam na bocianie, że robi się badanie antykoagulantu tocznia i antykardiolipinowe.
Antykoagulantu w diagnostyce są trzy wersje :
http://www.diag.pl/Badanie-Antykoagulant-toczniowy-LA-testy-przesiewowe-aPTT-dRVVt.93+M5e5ecca243a.0.html
http://www.diag.pl/Badanie-Antykoagulant-toczniowy-LA-test-przesiewowy-potwierdzajacy-aPTT.93+M5ef693926c1.0.html
http://www.diag.pl/Badanie-Antykoagulant-toczniowy.85+M5d0f881235d.0.html
które wykonać? orientujecie się?
Shooa, ja robiłam badania: przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i przeciwciała przeciw kardiolipinie IgG - takie zlecił lekarz po ciąży biochemicznej. Kosztowały mnie 140 zł (plus pobranie 6 zł w Invikcie).shooa lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Eliz, trzymam bardzo mocno kciuki! :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Shooa, byłam zainteresowana tymi badaniami, przesyłam cennik z Invicty Gdańsk
-antykoagulat tocznie 120zł
-białko C 92 zł
-białko S 112 zł
-przeciwciałą anty-B2 glikoproteinie I IgG 84 zł
-przeciwciałą anty-B2 glikoproteinie I IgM 84 zł
-przeciwciała anty- kardiolipina IgG (ACAG) 70 zł
-przeciwciała anty- kardiolipina IgM (ACAM) 70 zł
-DHEAS 44zł
Szczerze mówiąc badania te zrobiłam w zwykłym laboratorium w Elblągu i zaoszczędziłam około 180złshooa lubi tę wiadomość
-
Shooa, żeby wykluczyć lub potwierdzić zespół antyfosfolipidowy trzeba zbadać:
- p. antykardiolipinowe IgM,IgG
- antykoagulant toczniowy
- p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG
Dopiero te badania razem dają pełen obraz. Nie martw się, ja mam endometrioze i zespół jednoznacznie ujemny, podobnie jak genetyke związana z nadkrzepliwoscia.Mimbla lubi tę wiadomość
-
Eliz wrote:Hej dziewczyny jadę do szpitala bo w nocy zaczęłam krwawic
pojechałam do szpitala w swoim mieście i wyobraźcie sobie że lekarz nawet do mnie nie zszedł tylko powiedział pielęgniarce że jestem do przyjęcia ale I tak musimy czekać do rana żeby zrobić badania - to jakiś absurd. Wkurzyłam się i wróciłam do domu, rano zadzwoniłam do swojego gina i mam przyjechać do Wrocławia do szpitala w którym pracuje. Bardzo się boje, że coś złego się stało
mam złe przeczucia, proszę was trzymajcie za nas kciuki.
myszaaa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Shooa, żeby wykluczyć lub potwierdzić zespół antyfosfolipidowy trzeba zbadać:
- p. antykardiolipinowe IgM,IgG
- antykoagulant toczniowy
- p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG
Dopiero te badania razem dają pełen obraz. Nie martw się, ja mam endometrioze i zespół jednoznacznie ujemny, podobnie jak genetyke związana z nadkrzepliwoscia.
wiem, że może nic nie wyjść (i taką mam nadzieję!) ale przeciwtarczycowe mam podwyższone, więc nie wiadomo jak będzie z tymi a poza tym 'dawno' żadnych badań nie robiłam;) więc powtarzam całość tarczycowych no i zrobię te do kompletu.
Edit:
a te genetyczne zw z krzepliwością to warto też zrobić od razu czy np. jeśli coś z zespołu fosfolipidowego wyjdzie nie tak to dopiero?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:54
-
Justyś11 wrote:Kochana ja też kilka dni temu Zaczęłam krwawic. Również pojechałam do szpitala gdzie chcieli mnie przyjąć na oddział. Zdecydowałam, że wracam do domu I poszłam z tym samym dniu na wizytę do dr gdzie okazało się, że wszystko się z porządku, maluchy nadal są I prawdopodobnie pękło jakieś naczynko. Nie denerwuj się choć wiem, że łatwo się mówi bo sama przeżyłam zawał. Ale jak widzisz krwawienie nie zawsze oznacza najgorsze. Trzymam mocno kciuki.
-
szałwia wrote:Justyś, a jak się teraz czujesz? Już ok? Czemu mamy na suwaczkach inne dni ciąży, jak miałyśmy transfer tego samego dnia?
Justyś miała podane 3-dniowe zarodki, a Ty 5-dniową blastocystę. Stąd powinna wynikać różnicaInska lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Libra wrote:Inska kciuki za silne dzieciaki
Dziękuję Libra!
sylwiaśta159 wrote:Inska, to teraz oby wszystkie 4 pięknie się dzieliły:) zabierasz 1 czy 2 malenstwa?
Oby Sylwia, oby! Byle do 10 rano jutro!
No właśnie nie wiem. Wiem, że Kriobank podaje blastki, ale ile to nie mam pojęcia. Boję się bardzo bliźniaczej ciąży, ale z drugiej strony, wiem, że biorąc dwa maluchy, jest większa szansa na powodzenie. Tak przynajmniej było w przypadku mojej przyjaciólki, która miała PCO jak ja.
Gdyby dano mi szanse (chociaż mam mniej niż 35 lat), co radzicie, zabierać 1 czy 2?
szałwia wrote:Inska my sobie żartowałyśmy z dziewczyną, która miała punkcję dzień wcześniej niż ja, że się nasze dzieci skumplowały, tylko zastanawiałyśmy się, czy w konwersacjach nie przeszkadza im fakt, że są na innym poziomie intelektualnym, bo jej były o dzień do przoduStartowałyśmy z innej ilości i mamy tyle samo zamrożonych i podanych zarodków
Dzwoniłam co rano do laboratorium, kazali mi koło 10, bo rano maluchy podliczają. Wyobrażaliśmy sobie z mężem, jak je podliczają, kolejno odlicz
Trzymam kciuki!
Haha! Wyobrażasz sobie, maluchy odliczające: pierwszy- obecny, drugi- obecny, trzeci- obecny, czwarty- obecny, hahahDzięki za kciuki!
Mimi86 wrote:Inska super wiadomosc, trzymam kciuczki za piekny podział
Dzięki Mimi, jak widać kciuki bardzo pomagają. Kiedy z tych pierwotnie 13 pęchezryków, później tylko te cztery rosły, byłam załamana, ale tak sobie myślę, że może Matka Natura sama dokonała preselekcji i dotrwały te najsilniejsze, które sobie poradzą i dadzą się przytulić pod serducho w czwartek?
Sanna wrote:Inska sliczne malenstwa niech Wam rosna zdrowe dziela sie ❤️
Dziękuję Sanna! Niech rosną i niech się dzielą. Moje i wszystkich innych, które tak jak ja czekają na transfery! A tym, które już pod serduchem noszą, niech to będą piękne, zdrowe i pełne miłosci 9 miesięcy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 13:13