IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Justyś miała podane 3-dniowe zarodki, a Ty 5-dniową blastocystę. Stąd powinna wynikać różnica
-
nick nieaktualnyInska wrote:Dziękuję Sanna! Niech rosną i niech się dzielą. Moje i wszystkich innych, które tak jak ja czekają na transfery! A tym, które już pod serduchem noszą, niech to będą piękne, zdrowe i pełne miłosci 9 miesięcy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 13:29
Inska, Libra lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Ale aż taka? Poza tym jak się liczy tygodnie w naturalnej ciąży to też nie wiadomo, kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia. U nas liczą wiek ciąży tak, że jako pierwszy dzień fikcyjnej miesiączki ustanawiają termin data punkcji -14 dni, terminem transferu się nie zajmują.
Dokładnie tak się liczy.
W przypadku transferu mrożonego zarodka (5-dniowego) od dnia transferu odejmuje się 19 dni. Przynajmniej tak mi mój lekarz tłumaczył. W związku z czym moja ciąża była o 4 dni starsza aniżeli wynikało z OM. Pytanie, jak Justyś ustawiła sobie suwaczekKava lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
szałwia wrote:Justyś, a jak się teraz czujesz? Już ok? Czemu mamy na suwaczkach inne dni ciąży, jak miałyśmy transfer tego samego dnia?
-
Asiula86 wrote:Dokładnie tak się liczy.
W przypadku transferu mrożonego zarodka (5-dniowego) od dnia transferu odejmuje się 19 dni. Przynajmniej tak mi mój lekarz tłumaczył. W związku z czym moja ciąża była o 4 dni starsza aniżeli wynikało z OM. Pytanie, jak Justyś ustawiła sobie suwaczek -
Justyś11 wrote:Nie wiem. A jak ustawialas? Ja wpisałam datę ostatniej miesiączki. Chyba, że przy ivf się to inaczej ustawia?
Wydaje mi się, że w Twoim przypadku od dnia transferu należałoby odjąć 17 dni i ten termin liczyć jako data OMSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Justyś11 wrote:Nie wiem. A jak ustawialas? Ja wpisałam datę ostatniej miesiączki. Chyba, że przy ivf się to inaczej ustawia?
-
szałwia wrote:A na usg Ci lekarz, który tydzień wyliczył? Mi kazał jako datę miesiączki wszędzie zgłaszać 19.09 (termin punkcji minus 14 dni), a rzeczywistą miesiączkę miałam 15, więc u mnie, odwrotnie od Asiuli, ciąża jest o 4 dni młodsza niż wg terminu miesiączki. I w suwaczku też wpisałam 19.09. Ale gubię się ciągle w tych wyliczeniach. Poza tym wg długości CRL mi kalkulator naszej kliniki wyrzuca 7+5.
-
Justyś11 wrote:Nic jeszcze nie mówił. Zapytam go dokładnie w środę na wizycie co i jak. Ustawiłam od daty transferu -17 dni.
-
szałwia wrote:To chyba tak będzie, jeśli miałaś transfer rozmrażanych. Jak nie to chyba termin punkcji -14. Masz w środę kontrolną? Ja dopiero w przyszłą, jutro wyniki krwi i zmiana dawek hormonów, bo leczę tarczycę.
zapytam który to tydzień i jak to wszystko liczyć. Ja jutro ide na badania, bo również wyszła mi niby niedoczynność tarczycy i biorę leki.
Kala 1980 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ja czekam po trzech IVF i jednym poronieniu na transfer mrozaków... I to czekanie po prostu mnie dobija. A pani doktor każe spokojnie wytrzymać, przynajmniej 2 miesiące.
Pomyślałam więc, że na forum będzie mi łatwiej niż samotnie... Mąż jak to mąż, spokojnie to znosi, zajmuje się innymi sprawami, do tematu wróci kiedy dostaniemy w klinice zielone światło na transfer. A ja wariuję.
Dobrze Was czytać, i wiedzieć, że wiele historii kończy się happy endem. I że inni też muszą czekać, w nieskończoność czasami niemal.
Agnieszka_A. - a ta książka 'Śnieżynki' to o IVF/ mrozaczkach właśnie? Weszłam do księgarni online, ale w opisie nie ma nic o IVF tylko że o przyjaźni. Z ich opisu bym nie zamówiła, ale z Twojego chyba tak.
A co do krwawień o których dziś piszecie to moja przyjaciółka zaliczyła w czasie ciąży 3 takie fałszywe alarmy z wizytą w szpitalu. Na szczęście dziś ma zdrowego, pięknego synka, a to było podobno całkiem fizjologiczne, jakieś małe naczynko pękało - a niepokój wielki od razu...sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Konwalia, Mimbla, Beata.D, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucyk wrote:Witajcie, ja czekam po trzech IVF i jednym poronieniu na transfer mrozaków... I to czekanie po prostu mnie dobija. A pani doktor każe spokojnie wytrzymać, przynajmniej 2 miesiące.
Pomyślałam więc, że na forum będzie mi łatwiej niż samotnie... Mąż jak to mąż, spokojnie to znosi, zajmuje się innymi sprawami, do tematu wróci kiedy dostaniemy w klinice zielone światło na transfer. A ja wariuję.
Dobrze Was czytać, i wiedzieć, że wiele historii kończy się happy endem. I że inni też muszą czekać, w nieskończoność czasami niemal.
Agnieszka_A. - a ta książka 'Śnieżynki' to o IVF/ mrozaczkach właśnie? Weszłam do księgarni online, ale w opisie nie ma nic o IVF tylko że o przyjaźni. Z ich opisu bym nie zamówiła, ale z Twojego chyba tak.
A co do krwawień o których dziś piszecie to moja przyjaciółka zaliczyła w czasie ciąży 3 takie fałszywe alarmy z wizytą w szpitalu. Na szczęście dziś ma zdrowego, pięknego synka, a to było podobno całkiem fizjologiczne, jakieś małe naczynko pękało - a niepokój wielki od razu...Na forum zawsze jest łatwiej, bo każda z nas jest w podobnej sytuacji
Jaki jest u Was problem? Co było powodem decyzji o ivf? Miałaś 3 pełne procedury ivf,tak? Nie trzy transfery? -
Lucyk wrote:Witajcie, ja czekam po trzech IVF i jednym poronieniu na transfer mrozaków... I to czekanie po prostu mnie dobija. A pani doktor każe spokojnie wytrzymać, przynajmniej 2 miesiące.
A co do krwawień o których dziś piszecie to moja przyjaciółka zaliczyła w czasie ciąży 3 takie fałszywe alarmy z wizytą w szpitalu. Na szczęście dziś ma zdrowego, pięknego synka, a to było podobno całkiem fizjologiczne, jakieś małe naczynko pękało - a niepokój wielki od razu...
Tak jest o ivf, o mrozaczkach, o adopcji zarodków. Z opisu nie wynika, że o tym jest.
Możesz jeszcze recenzje poczytać. Tam o ivf wspominająA jeśli masz możliwość czytania ebooków to napisz do mnie na priv
-
Dziewczyny,plisssss nie piszcie tyle bo nie nadązam
Jeden dzien nie czytalam a teraz mam przynajmniej 20 pare stron do nadrobienia(jesli nie 30) i zamiast zajac sie "pozytecznymi" rzeczami ja tu ślęcze i nadrabiam
sylwiaśta159, shooa, iga 79, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Mimbla, Kava, gosia81, Inska, Libra lubią tę wiadomość
-
Informacja z FB Kriobank Białystok:
Od dziś zaczyna obowiązywać ustawa o leczeniu niepłodności. Oznacza wiele korzystnych zmian dla pacjenta, ale także pewne utrudnienia. Przez najbliższe dni nigdzie w Polsce nie będzie można skorzystać z procedur leczenia wspomaganego rozrodu niepłodności.
Dlaczego? Wszystko z powodu ustawy i ośmiu związanych z nią rozporządzeń. Nowe prawo ma zagwarantować jednakowe standardy jakości i bezpieczeństwa w postępowaniu w procedurach medycznie wspomaganej prokreacji, których dotąd w Polsce nie było. Określa m.in. jakie normy muszą spełniać pomieszczenia w klinikach, bankach komórek rozrodczych i bankach zarodków, jakie urządzenia mogą stosować, kto ma w nich pracować, jak i kto ma tych pracowników szkolić, jakie systemy jakości stosować, jak znakować gamety i zarodki itd. In vitro będą mogły stosować wyłącznie ośrodki, które spełniają te wszystkie warunki i dostaną pozwolenie. Drugie, oddzielne pozwolenie niezbędne będzie do prowadzenia banku gamet i zarodków.
Teraz wszystkie kliniki w Polsce, także Klinika Kriobank, przedstawiły Ministerstwu Zdrowia plany dostosowawcze, w których opisały przygotowania do funkcjonowania w ramach nowej ustawy. Ministerstwo ma miesiąc na prześledzenie tych dokumentów i wydanie stosownych pozwoleń.
Klinika Kriobank przesłała już plan dostosowawczy i czekamy na decyzję MZ. Mamy nadzieję, że dostaniemy akceptację w ciągu kilku najbliższych dni.triss, Ania_84, Kava lubią tę wiadomość
-
Eliz wrote:Hej dziewczyny jadę do szpitala bo w nocy zaczęłam krwawic
pojechałam do szpitala w swoim mieście i wyobraźcie sobie że lekarz nawet do mnie nie zszedł tylko powiedział pielęgniarce że jestem do przyjęcia ale I tak musimy czekać do rana żeby zrobić badania - to jakiś absurd. Wkurzyłam się i wróciłam do domu, rano zadzwoniłam do swojego gina i mam przyjechać do Wrocławia do szpitala w którym pracuje. Bardzo się boje, że coś złego się stało
mam złe przeczucia, proszę was trzymajcie za nas kciuki.
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ja napiszę 7 listopada maila do provity czy juz coś wiadomo (kazali mi pisać po 7.11) miejmy nadzieje ze ministerstwo nie będzie niepotrzebnie przedłużać decyzji i wszystko sprawnie pójdzie.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306