X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak jest o ivf, o mrozaczkach, o adopcji zarodków. Z opisu nie wynika, że o tym jest.
    Możesz jeszcze recenzje poczytać. Tam o ivf wspominają :) A jeśli masz możliwość czytania ebooków to napisz do mnie na priv :)
    Agnieszka masz te książkę w formie ebooka?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyk witaj :) ja też od niedawna odkrywam moc tego forum i uważam, że z całą pewnością będzie Ci z raźniej.
    Mimi86 ja wizytę w Provicie mam we wtorek, będę pytać czy cokolwiek już wiadomo, odezwę się.

Dziewczyny mój m. nie ma najlepszych wyników, przez cały czas łyka jakiś witaminy, i wczoraj byliśmy na imprezie. Oczywiście był alkohol, w pewnym momencie już byłam nieco zła, bo wypił dość sporo trochę palił. Moje zdenerwowanie wynikało z tego, że czekamy na 3ivf jeśli wszystk ma ruszyć w styczniu to nie zdąży się zregenerować. I nie wiem czy już mam bzika czy choć trochę moje zdenerwowanie jest usprawiedliwione. Mam kochanego męża stara się, wiem że pewne rzeczy musi odreagować,wyluzować, ale czy w tej sprawie może pozwolić sobie na taki luz. ...? U nas po wczorajszym spotkaniu, chłodno......

lipa lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Agnieszka masz te książkę w formie ebooka?

Tak. Chciałam ją koniecznie przeczytać w weekend i w formie ebooka mogłam ją mieć od razu bez czekania na dostawę ;)

Agi83 lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak. Chciałam ją koniecznie przeczytać w weekend i w formie ebooka mogłam ją mieć od razu bez czekania na dostawę ;)
    A da sie ja jakoś przesłać na pocztę elektroniczna?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    A da sie ja jakoś przesłać na pocztę elektroniczna?

Napisz do mnie na priv ;)

Agi83 lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Napisz do mnie na priv ;)
    Dziekuje

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was od dnia transferu do bety brala codziennie relanium?

• lipa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Lucyk witaj :) ja też od niedawna odkrywam moc tego forum i uważam, że z całą pewnością będzie Ci z raźniej.
    Mimi86 ja wizytę w Provicie mam we wtorek, będę pytać czy cokolwiek już wiadomo, odezwę się.

Dziewczyny mój m. nie ma najlepszych wyników, przez cały czas łyka jakiś witaminy, i wczoraj byliśmy na imprezie. Oczywiście był alkohol, w pewnym momencie już byłam nieco zła, bo wypił dość sporo trochę palił. Moje zdenerwowanie wynikało z tego, że czekamy na 3ivf jeśli wszystk ma ruszyć w styczniu to nie zdąży się zregenerować. I nie wiem czy już mam bzika czy choć trochę moje zdenerwowanie jest usprawiedliwione. Mam kochanego męża stara się, wiem że pewne rzeczy musi odreagować,wyluzować, ale czy w tej sprawie może pozwolić sobie na taki luz. ...? U nas po wczorajszym spotkaniu, chłodno......

rozumiem Cię. Ja odstawiłam alkohol, papierosy, nawet kawę. M żyję jakby nigdy nic ze wszystkimi tymi używkami. Bo on ma dobre nasienie. Ma dobra morfologia, ale jakość? Jeszcze teraz, po pierwszej procedurze, gdy okazało się, że żaden z naszych zarodków nie dotrwal do mrożenia, jestem podwójnie zła i rozzalona. Ciągle wierze ze w moim brzuchu żyję to najsilniejsze maleństwo, ale jeśli okaże się za tydzień ze nie, to czeka nas poważna rozmowa w oczekiwaniu na drugą procedure

age.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was od dnia transferu do bety brala codziennie relanium?
    Ja przez 3 dni

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ja przez 3 dni
    Pytam bo dziewczynie na innym forum lekarz zaproponowal branie relanium az do bety i troche jestesmy zaskoczone... dzieki za odpowiedz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest? od dzisiaj mozna zapłodnic tylko 6 komorek jajowych ? A jesli podczas stymulacji wzrośnie ich nie wiem 10 ? to co z pozostałymi czterema ?

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic :) jak zapytałam o to gina z kliniki to odpowiedział ze jak co miesiąc komórka idzie w wc to nie płacze ... Tu też są degradowane.
    A wiecie czy skoro teraz podchodzę do 3 procedury to obowiązuje mnie 6 komórek wg ustawy czy wszystkie według programu?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,19123199,od-jutra-nie-mozna-legalnie-robic-in-vitro-przez-blad-w-ustawie.html#MT

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jak to jest? od dzisiaj mozna zapłodnic tylko 6 komorek jajowych ? A jesli podczas stymulacji wzrośnie ich nie wiem 10 ? to co z pozostałymi czterema ?

Mnie lekarz powiedzial, ze pozostale ida do zamrozenia. W ustawie jest tez zapos o tym, ze w uzasadnionych przypadkach mozna zaplodnic wszystkie. W moim przypadku mieli to uzgadniac bo oczywiscie nie wszystkie zapisy w ustawie sa jednoznaczne.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zapłodnionych będzie mogło zostać nie więcej niż sześć komórek jajowych jednej kobiety, chyba że ma ona 35 lat lub więcej albo gdy niepłodności towarzyszy inna choroba."

Macie moze informacje o jakie choroby towarzszace chodzi ? Nie mogę się dokopać do tych informacji.
    Tez zastanawiam się, że może w moim przypadku uzasadnione byłoby zapłdnienie wszystkich tylko nie wiem czy tu o choroby ginekologiczne chodzi czy jakie ...

No właśnie tak się zastanawiałam, że chyba mrożą ... WYrzucanie do wc komorek pozyskanych w stymulacji lekami, punkcji to dla mnie jakas masakra - predzej bym zamrozila niz pozwolila na zniszczenie ... Tym bardziej wiedzac ile to kosztuje bolu do tego faszerowanie lekami ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 19:23

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz powiedzial, ze to rozwiazanie jest zle dla pacjentow bo komorki jajowe gorzej znosza procedury mrozenia. Nie owijal w bawelne i wprost powiedzial, ze ludzie dostna po kieszeni.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 19:55

Libra lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo pojada do czech :D i zaplodnia wszytskie komorki

Nadira, Libra, Heidi Di lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:

Nie masz bzika :)
    Moj od punkcji w czerwcu szaleje i tez odreagowuje wszystko co sie po drodze zadzialo czyli jest alko, czasem popala zero witamin itd jak sie wkurzam i mowie ze ma nie pic nawet piwka to on z kolei sie wkurza "bo przeciez mamy zarodki". Wnerwilam sie ostatnio tak jak Ty i mu
    juz zapowiedzialam ze jak ostatnie crio z dwiema kruszynkami nie pojdzie (oby nie! odpukac w niemalowane!) to kategoryczny koniec picia, popalania, znowu bierze witaminy itd. Bo do kolejnego podejscia trzeba sie przygotowac. Ale juz teraz w sumie profilaktycznie mu zabronilam pic (zeby sie oswajal psychicznie) bo na pewno mu to nie zaszkodzi a trzy miesiace sie na nowe troche wzmocnione zolnierze pracuje. Powiedz swojemu ze jak juz sie uda i bedziesz w ciazy to mu to wszystko wynagrodzisz skrzynka piwka/wodki/whisky czy co tam pije.
    Na mojego dziala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 19:47

sylwiaśta159, Nadira lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara pewnie daj znac po wizycie, jestem strasznie ciekawa co powiedzą :)
    agnieszka jak tylko przeczytam to dam znac :)
    Co do zabraniania to ja mojemu mezowi zabronilam biegac heehh (prawie wogole nie pije, nie pali, uprawia duzo sportu a mimo to nasienie do dupy) po ostatniej iui jak zobaczylam z wyniki polecialy na leb na szyje to mu zabronilam biegac az do procedury ivf (moze tylko 10 km biegac, a tak to biega po 25-50km).
    Niby mowia ze sport nie przeszkadza, a mi sie wydaje ze nadmiar tez jest zly :/ no nie wiem. Moj mial wyniki takie sobie a i wiecej zawodow miał, im wieksze dystanse pokonywał to nasienie sie pogarszalo... Jak juz zajde w ciaze to niech se lata ile chce.

nawiedzila mnie dzis szanowna @ :) dosc szybko nie? ( w czwartek ostatnia anty a dzis @) przylazla o 18:00 wiec zaznaczam ze dzis jest 1dc

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara całkowicie Ciebie rozumiem, bo my tez mamy problem z żołnierzami. Ja po swoich doświadczeniach wiem, że co by mąż robił albo czego by nie robił, co by jadł, lykal i tak nie będzie lepiej. Wręcz po suplementacji, zmianie nawyków wyniki nasienia były gorsze... Teraz wychodzę z założenia, że mąż szczęśliwy to i plemniki szczęśliwe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:20

sylwiaśta159, Nadira, gosia81, Mimi86, shooa lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ