X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Reni555 ja cię muszę trochę rozczarować IVF nawet komercyjne to nie wizyta u fryzjera tzn przychodzę płacę i wymagam. Sama podchodzę komercyjnie a mimo tego musiałam spełniać wymogi żeby się zakwalifikować do takiego leczenia. Po wejściu ustawy w życie czyli od wczoraj wymagany jest minimum rok leczenia ale to da się obejść tak jak dziewczyny piszą poproś swojego lekarza o takie zaświadczenie.

no to pod górkę...
    nie mam lekarza, który da mi zaświadczenie.

......

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Chyba zalezy gdzie... ja staram sie ogolnie 2 lata ale dokumentacje mam od lutego br (pierwsze badanie nasienia) i w Gyn lecze sie chyba dopiero od czerwca br, potem 3 IUI i od razu ivf- nikt nie wymagal ode mnie dokumentacji ktora udowadnia ze lecze sie od roku :)

nowa ustawa narzuca takie warunki

wcześniej nikt tego nie wymagał bo nie było takich przepisów

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Reni komercyjnie nikt tego od ciebie nie wymaga. Przychodzisz, płacisz, otrzymujesz usługę. To w rzadowce są warunki

Wlasnie Reni mialam Ci to pisac :) Nie masz czasu na czekanie-zaden rok tylko dzialaj JUŻ!!! Nie masz nic refundowane(z racji wieku :( ) Za wszystko musisz zaplacic-szukaj gdzie jest dla Ciebie cenowo najbardziej atrakcyjnie ;) POWODZENIA :) <3

Ogolnie byla juz tu nieraz mowa o klinikach w Czechach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:44

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    nowa ustawa narzuca takie warunki

wcześniej nikt tego nie wymagał bo nie było takich przepisów
    Ale widzisz wczesniej juz tez Anuszka musiala cos udowadniac a ja nie... wiec mysle ze teraz tez lekarz z racji wieku +35 to ominie jakos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ale widzisz wczesniej juz tez Anuszka musiala cos udowadniac a ja nie... wiec mysle ze teraz tez lekarz z racji wieku +35 to ominie jakos :)
    dziewczyny
    mam nadzieję...

nie uśmiecha mi się jeżdzić do Czech, w sytuacji, gdy klinikę mam pod nosem

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zależy od lekarza ja mam endo potwierdzoną przez laparoskopie, jeden jajowód niedrożny, udokumentowane ponad dwa lata leczenia a w jednej klinice powiedzieli mi że to mało i muszę mieć min 3 inseminacje :/ W drugiej klinice zgodzili się od razu na IFV. Chodzi mi po prostu że nawet podchodząc komercyjnie nie wygląda to tak "dzień dobry ja poproszę" jak w sklepie. Ale wierzę Reni że znajdziesz takie miejsce gdzie nie będe stwarzać ci problemów.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie- jak nie tam gdzie masz upatrzona miejscowe to poluj na inna az trafisz na ludzkiego lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę do doktor do mojej kliniki

mam obawy,
    wcześniej nie było przepisów w Polsce odnośnie invitro
    i kliniki wykształciły własne praktyki
    jedne wymogi miały bardziej formalne
    drugie mniej
    teraz jest ustawa i czarno na białym

tego tylko się obawiam
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, poszukaj jakiegoś lekarza, po znajomości, wśród rodziny, znajomych. Kogoś zaufanego, z polecenia. nie musisz wszystkich wtajemniczać po co szukasz lekarza. Nie wierze, że jakaś rozsądna kobieta czy może nawet facet (byle nie stare dewoty!) po usłyszeniu Twojej historii i nie wystawili takiego papierka.. próbuj!

Reni555, Kava, Fedra lubią tę wiadomość

• Serducho Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!! :-)

Ma endometrioze bardzo zaawansowana, praktycznie niedorożne jajowody i AMH 0,2 :-)
    Proponowano jej inv ale zaryzykowała powalczyć naturalnie ! :-)
    To mój osobisty Anioł Stróż, przekochana i pozytywna dziewczyna,trzymajcie za nią kciuki :-)
    Ot taka miła histotia na dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:55

shooa, justa1234, Reni555, mysza89, BISCA, sylwiaśta159, Viki26, mia6, lipa, Libra, KasicaLisica, Asana, Fedra, pragnaca dzidziusia, Asiula86, iga 79, czarownica_tea, Tosia 1981, Inska, magic1, Giussta, myszaaa, Beata.D, kotakota lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Reni, poszukaj jakiegoś lekarza, po znajomości, wśród rodziny, znajomych. Kogoś zaufanego, z polecenia. nie musisz wszystkich wtajemniczać po co szukasz lekarza. Nie wierze, że jakaś rozsądna kobieta czy może nawet facet (byle nie stare dewoty!) po usłyszeniu Twojej historii i nie wystawili takiego papierka.. próbuj!

spróbuję...

jutro dowiem się jak to jest naprawdę z tym wiekiem
    , 12-toma miesiącami i nową ustawą
    i napiszę

Libra lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zacznę jutro już brać nowa paczkę antyków, zawsze zaoszczędze parę dni... Boje się ze jednak nie będę miała ivf w tym roku, bo gin mówił ze 17.11 będziemy liczyć jak to wyjdzie i żeby nie wyszło na czas świat a z tego co teraz sobie liczę to faktycznie będę chyba na pograniczu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:59

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!! :-)

Ma endometrioze bardzo zaawansowana, praktycznie niedorożne jajowody i AMH 0,2 :-)
    To mój osobisty Anioł Stróż, przekochana i pozytywna dziewczyna,trzymajcie za nią kciuki :-)
    znam podobny przypadek

cuda się zdarzają... ;)

• triss Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Jednak zacznę jutro już brać nowa paczkę antyków, zawsze zaoszczędze parę dni... Boje się ze jednak nie będę miała ivf w tym roku, bo gin mówił ze 17.11 będziemy liczyć jak to wyjdzie i żeby nie wyszło na czas świat a z tego co teraz sobie liczę to faktycznie będę chyba na pograniczu :(

Mimi u mnie przy długim protokole to wyglądało tak:
    3 czerwca 1dc - pierwsza tabletka antyków, potem w czwartym dniu po ostatniej tabletce dostałam @ z odstawienia
    3 lipca 7dc pierwsza dawka menopuru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:32

Mimi86 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Gyncentrum, powiedzcie mi, dostałyście Fragmin z refundacją czy na 100%?
    Bo ja dopóki brałam recepty z kliniki miałam na 100%, a cena 110,00 to wiadomo niemało. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałam recepty już od mojego ginka i pani w aptece mi mówi, że za Fragmin płacę 7,76zł... myślałam, że źle usłyszałam. Przy ivf nie refundują czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:34

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy dobrze słyszałam, ale dzisiaj rano w tv, mówiono, że dzieci poczęte z ivf będą miały to wpisane w akt urodzenia..... Tak myślę, że jak udało by mi się zajść w ciążę dzięki tej metodzie to nawet na czole sobie to wypiszę. Jednak nie rozumiem czemu ma służyć ten wpis....

Jeśli chodzi o badania to ja przed 1 crio miałam, ale przed 2 już nie ....
    ja czytałam, że to dotyczy tylko biorstwa gamet lub zarodków od anonimowych dawców.. i miałoby tylko dotyczyć par, które nie mają zawartego związku małżeńskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:45

Anuszka lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś teściowa zaskoczyła... powiedziała z teściem, że jeśli nie powiedzie nam się 3 podejście to to dadzą nam połowę na komercyjne podejście... a moi rodzice dadzą drugą połowę. Bo już o tym rozmawiali... czuje pewnie poczucie bezpieczeństwa. Chyba mają wyrzuty, że głosowali na pis i nasza przyszłość jest zagrożona. Teść tłumaczy, że chyba w kulki lecą jak rządowo, a jak dostaną kasę to porządnie się nami zajmą. Nie powiem, bo często coś w tym jest... Gameta leci w kulki z "ulepszaczami". Wymyślili sobie, że po 3 nieudanym transferze daje ah, eg i rysę :/. A gdzie indywidualne podejście do pacjenta? Są kobiety, które mają 5-6 blastek z pierwszej procedury, a ja mam 3 z dwóch procedur. Oczywiście życzę każdej żeby było tych blastusiów jak najwięcej, ale kurde mogliby wziąć pod uwagę, że tamtej kobiecie zostają jeszcze dwie pełne procedury, a mi jedna i raczej patrząc na poprzednie - to słabo rokująca pod względem ilości blastek :/.

Asana, Fedra, mysza89, Asiula86, iga 79, Konwalia, szałwia, Libra lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:

Oj jak ja bardzo potrzebuje teraz takich historii. .. dzięki. Gratulacje dla koleżanki :-)

iga 79, Serducho, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Dziewczyny z Gyncentrum, powiedzcie mi, dostałyście Fragmin z refundacją czy na 100%?
    Bo ja dopóki brałam recepty z kliniki miałam na 100%, a cena 110,00 to wiadomo niemało. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałam recepty już od mojego ginka i pani w aptece mi mówi, że za Fragmin płacę 7,76zł... myślałam, że źle usłyszałam. Przy ivf nie refundują czy jak?
    Ja mam na 100%

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześc dziewczyny

nie udał mi się cykl na stymulacji i naturalnym staraniu się
    i jutro idę do mojej dr obmówić IVF
    ale trochę spanikowałam, (oby)

nowa ustawa nie dopuszcza do procedury pary, które starają się (leczą się) krócej niź rok ?

ja nie leczę się rok
    za chwilę skończę 42 lata
    nie mam czasu czekać roku

szukam info na ten temat, ale nic nie znalazłam

jesteście obyte w temacie
    uspokójcie mńie, proszę

Przy komercyjnym iv nie ma znaczenia dlugosc starań tym bardziej ze względu na wiek nie patrzą na to robia badania i tyle zawsze można powiedziec ze sie wcześniej nie zabezpieczało i tyle...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2276 2277 2278 2279 2280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ