X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Reni555 ja cię muszę trochę rozczarować IVF nawet komercyjne to nie wizyta u fryzjera tzn przychodzę płacę i wymagam. Sama podchodzę komercyjnie a mimo tego musiałam spełniać wymogi żeby się zakwalifikować do takiego leczenia. Po wejściu ustawy w życie czyli od wczoraj wymagany jest minimum rok leczenia ale to da się obejść tak jak dziewczyny piszą poproś swojego lekarza o takie zaświadczenie.

no to pod górkę...
    nie mam lekarza, który da mi zaświadczenie.

......

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Chyba zalezy gdzie... ja staram sie ogolnie 2 lata ale dokumentacje mam od lutego br (pierwsze badanie nasienia) i w Gyn lecze sie chyba dopiero od czerwca br, potem 3 IUI i od razu ivf- nikt nie wymagal ode mnie dokumentacji ktora udowadnia ze lecze sie od roku :)

nowa ustawa narzuca takie warunki

wcześniej nikt tego nie wymagał bo nie było takich przepisów

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Reni komercyjnie nikt tego od ciebie nie wymaga. Przychodzisz, płacisz, otrzymujesz usługę. To w rzadowce są warunki

Wlasnie Reni mialam Ci to pisac :) Nie masz czasu na czekanie-zaden rok tylko dzialaj JUŻ!!! Nie masz nic refundowane(z racji wieku :( ) Za wszystko musisz zaplacic-szukaj gdzie jest dla Ciebie cenowo najbardziej atrakcyjnie ;) POWODZENIA :) <3

Ogolnie byla juz tu nieraz mowa o klinikach w Czechach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:44

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    nowa ustawa narzuca takie warunki

wcześniej nikt tego nie wymagał bo nie było takich przepisów
    Ale widzisz wczesniej juz tez Anuszka musiala cos udowadniac a ja nie... wiec mysle ze teraz tez lekarz z racji wieku +35 to ominie jakos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ale widzisz wczesniej juz tez Anuszka musiala cos udowadniac a ja nie... wiec mysle ze teraz tez lekarz z racji wieku +35 to ominie jakos :)
    dziewczyny
    mam nadzieję...

nie uśmiecha mi się jeżdzić do Czech, w sytuacji, gdy klinikę mam pod nosem

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zależy od lekarza ja mam endo potwierdzoną przez laparoskopie, jeden jajowód niedrożny, udokumentowane ponad dwa lata leczenia a w jednej klinice powiedzieli mi że to mało i muszę mieć min 3 inseminacje :/ W drugiej klinice zgodzili się od razu na IFV. Chodzi mi po prostu że nawet podchodząc komercyjnie nie wygląda to tak "dzień dobry ja poproszę" jak w sklepie. Ale wierzę Reni że znajdziesz takie miejsce gdzie nie będe stwarzać ci problemów.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie- jak nie tam gdzie masz upatrzona miejscowe to poluj na inna az trafisz na ludzkiego lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę do doktor do mojej kliniki

mam obawy,
    wcześniej nie było przepisów w Polsce odnośnie invitro
    i kliniki wykształciły własne praktyki
    jedne wymogi miały bardziej formalne
    drugie mniej
    teraz jest ustawa i czarno na białym

tego tylko się obawiam
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, poszukaj jakiegoś lekarza, po znajomości, wśród rodziny, znajomych. Kogoś zaufanego, z polecenia. nie musisz wszystkich wtajemniczać po co szukasz lekarza. Nie wierze, że jakaś rozsądna kobieta czy może nawet facet (byle nie stare dewoty!) po usłyszeniu Twojej historii i nie wystawili takiego papierka.. próbuj!

Reni555, Kava, Fedra lubią tę wiadomość

• Serducho Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!! :-)

Ma endometrioze bardzo zaawansowana, praktycznie niedorożne jajowody i AMH 0,2 :-)
    Proponowano jej inv ale zaryzykowała powalczyć naturalnie ! :-)
    To mój osobisty Anioł Stróż, przekochana i pozytywna dziewczyna,trzymajcie za nią kciuki :-)
    Ot taka miła histotia na dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:55

shooa, justa1234, Reni555, mysza89, BISCA, sylwiaśta159, Viki26, mia6, lipa, Libra, KasicaLisica, Asana, Fedra, pragnaca dzidziusia, Asiula86, iga 79, czarownica_tea, Tosia 1981, Inska, magic1, Giussta, myszaaa, Beata.D, kotakota lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Reni, poszukaj jakiegoś lekarza, po znajomości, wśród rodziny, znajomych. Kogoś zaufanego, z polecenia. nie musisz wszystkich wtajemniczać po co szukasz lekarza. Nie wierze, że jakaś rozsądna kobieta czy może nawet facet (byle nie stare dewoty!) po usłyszeniu Twojej historii i nie wystawili takiego papierka.. próbuj!

spróbuję...

jutro dowiem się jak to jest naprawdę z tym wiekiem
    , 12-toma miesiącami i nową ustawą
    i napiszę

Libra lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zacznę jutro już brać nowa paczkę antyków, zawsze zaoszczędze parę dni... Boje się ze jednak nie będę miała ivf w tym roku, bo gin mówił ze 17.11 będziemy liczyć jak to wyjdzie i żeby nie wyszło na czas świat a z tego co teraz sobie liczę to faktycznie będę chyba na pograniczu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:59

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!! :-)

Ma endometrioze bardzo zaawansowana, praktycznie niedorożne jajowody i AMH 0,2 :-)
    To mój osobisty Anioł Stróż, przekochana i pozytywna dziewczyna,trzymajcie za nią kciuki :-)
    znam podobny przypadek

cuda się zdarzają... ;)

• triss Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Jednak zacznę jutro już brać nowa paczkę antyków, zawsze zaoszczędze parę dni... Boje się ze jednak nie będę miała ivf w tym roku, bo gin mówił ze 17.11 będziemy liczyć jak to wyjdzie i żeby nie wyszło na czas świat a z tego co teraz sobie liczę to faktycznie będę chyba na pograniczu :(

Mimi u mnie przy długim protokole to wyglądało tak:
    3 czerwca 1dc - pierwsza tabletka antyków, potem w czwartym dniu po ostatniej tabletce dostałam @ z odstawienia
    3 lipca 7dc pierwsza dawka menopuru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:32

Mimi86 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Gyncentrum, powiedzcie mi, dostałyście Fragmin z refundacją czy na 100%?
    Bo ja dopóki brałam recepty z kliniki miałam na 100%, a cena 110,00 to wiadomo niemało. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałam recepty już od mojego ginka i pani w aptece mi mówi, że za Fragmin płacę 7,76zł... myślałam, że źle usłyszałam. Przy ivf nie refundują czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:34

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy dobrze słyszałam, ale dzisiaj rano w tv, mówiono, że dzieci poczęte z ivf będą miały to wpisane w akt urodzenia..... Tak myślę, że jak udało by mi się zajść w ciążę dzięki tej metodzie to nawet na czole sobie to wypiszę. Jednak nie rozumiem czemu ma służyć ten wpis....

Jeśli chodzi o badania to ja przed 1 crio miałam, ale przed 2 już nie ....
    ja czytałam, że to dotyczy tylko biorstwa gamet lub zarodków od anonimowych dawców.. i miałoby tylko dotyczyć par, które nie mają zawartego związku małżeńskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:45

Anuszka lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś teściowa zaskoczyła... powiedziała z teściem, że jeśli nie powiedzie nam się 3 podejście to to dadzą nam połowę na komercyjne podejście... a moi rodzice dadzą drugą połowę. Bo już o tym rozmawiali... czuje pewnie poczucie bezpieczeństwa. Chyba mają wyrzuty, że głosowali na pis i nasza przyszłość jest zagrożona. Teść tłumaczy, że chyba w kulki lecą jak rządowo, a jak dostaną kasę to porządnie się nami zajmą. Nie powiem, bo często coś w tym jest... Gameta leci w kulki z "ulepszaczami". Wymyślili sobie, że po 3 nieudanym transferze daje ah, eg i rysę :/. A gdzie indywidualne podejście do pacjenta? Są kobiety, które mają 5-6 blastek z pierwszej procedury, a ja mam 3 z dwóch procedur. Oczywiście życzę każdej żeby było tych blastusiów jak najwięcej, ale kurde mogliby wziąć pod uwagę, że tamtej kobiecie zostają jeszcze dwie pełne procedury, a mi jedna i raczej patrząc na poprzednie - to słabo rokująca pod względem ilości blastek :/.

Asana, Fedra, mysza89, Asiula86, iga 79, Konwalia, szałwia, Libra lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:

Oj jak ja bardzo potrzebuje teraz takich historii. .. dzięki. Gratulacje dla koleżanki :-)

iga 79, Serducho, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Dziewczyny z Gyncentrum, powiedzcie mi, dostałyście Fragmin z refundacją czy na 100%?
    Bo ja dopóki brałam recepty z kliniki miałam na 100%, a cena 110,00 to wiadomo niemało. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałam recepty już od mojego ginka i pani w aptece mi mówi, że za Fragmin płacę 7,76zł... myślałam, że źle usłyszałam. Przy ivf nie refundują czy jak?
    Ja mam na 100%

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześc dziewczyny

nie udał mi się cykl na stymulacji i naturalnym staraniu się
    i jutro idę do mojej dr obmówić IVF
    ale trochę spanikowałam, (oby)

nowa ustawa nie dopuszcza do procedury pary, które starają się (leczą się) krócej niź rok ?

ja nie leczę się rok
    za chwilę skończę 42 lata
    nie mam czasu czekać roku

szukam info na ten temat, ale nic nie znalazłam

jesteście obyte w temacie
    uspokójcie mńie, proszę

Przy komercyjnym iv nie ma znaczenia dlugosc starań tym bardziej ze względu na wiek nie patrzą na to robia badania i tyle zawsze można powiedziec ze sie wcześniej nie zabezpieczało i tyle...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2276 2277 2278 2279 2280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ