IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Reni555 ja cię muszę trochę rozczarować IVF nawet komercyjne to nie wizyta u fryzjera tzn przychodzę płacę i wymagam. Sama podchodzę komercyjnie a mimo tego musiałam spełniać wymogi żeby się zakwalifikować do takiego leczenia. Po wejściu ustawy w życie czyli od wczoraj wymagany jest minimum rok leczenia ale to da się obejść tak jak dziewczyny piszą poproś swojego lekarza o takie zaświadczenie.
no to pod górkę...
nie mam lekarza, który da mi zaświadczenie.
......
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Chyba zalezy gdzie... ja staram sie ogolnie 2 lata ale dokumentacje mam od lutego br (pierwsze badanie nasienia) i w Gyn lecze sie chyba dopiero od czerwca br, potem 3 IUI i od razu ivf- nikt nie wymagal ode mnie dokumentacji ktora udowadnia ze lecze sie od roku
nowa ustawa narzuca takie warunki
wcześniej nikt tego nie wymagał bo nie było takich przepisów -
lipa wrote:Reni komercyjnie nikt tego od ciebie nie wymaga. Przychodzisz, płacisz, otrzymujesz usługę. To w rzadowce są warunki
Wlasnie Reni mialam Ci to pisacNie masz czasu na czekanie-zaden rok tylko dzialaj JUŻ!!! Nie masz nic refundowane(z racji wieku
) Za wszystko musisz zaplacic-szukaj gdzie jest dla Ciebie cenowo najbardziej atrakcyjnie
POWODZENIA
Ogolnie byla juz tu nieraz mowa o klinikach w CzechachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:44
Reni555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni555 wrote:nowa ustawa narzuca takie warunki
wcześniej nikt tego nie wymagał bo nie było takich przepisówReni555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Ale widzisz wczesniej juz tez Anuszka musiala cos udowadniac a ja nie... wiec mysle ze teraz tez lekarz z racji wieku +35 to ominie jakos
mam nadzieję...
nie uśmiecha mi się jeżdzić do Czech, w sytuacji, gdy klinikę mam pod nosem
-
To wszystko zależy od lekarza ja mam endo potwierdzoną przez laparoskopie, jeden jajowód niedrożny, udokumentowane ponad dwa lata leczenia a w jednej klinice powiedzieli mi że to mało i muszę mieć min 3 inseminacje
W drugiej klinice zgodzili się od razu na IFV. Chodzi mi po prostu że nawet podchodząc komercyjnie nie wygląda to tak "dzień dobry ja poproszę" jak w sklepie. Ale wierzę Reni że znajdziesz takie miejsce gdzie nie będe stwarzać ci problemów.
Reni555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjutro idę do doktor do mojej kliniki
mam obawy,
wcześniej nie było przepisów w Polsce odnośnie invitro
i kliniki wykształciły własne praktyki
jedne wymogi miały bardziej formalne
drugie mniej
teraz jest ustawa i czarno na białym
tego tylko się obawiam
...
-
nick nieaktualnyReni, poszukaj jakiegoś lekarza, po znajomości, wśród rodziny, znajomych. Kogoś zaufanego, z polecenia. nie musisz wszystkich wtajemniczać po co szukasz lekarza. Nie wierze, że jakaś rozsądna kobieta czy może nawet facet (byle nie stare dewoty!) po usłyszeniu Twojej historii i nie wystawili takiego papierka.. próbuj!
Reni555, Kava, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!!
Ma endometrioze bardzo zaawansowana, praktycznie niedorożne jajowody i AMH 0,2
Proponowano jej inv ale zaryzykowała powalczyć naturalnie !
To mój osobisty Anioł Stróż, przekochana i pozytywna dziewczyna,trzymajcie za nią kciuki❤
Ot taka miła histotia na dobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:55
shooa, justa1234, Reni555, mysza89, BISCA, sylwiaśta159, Viki26, mia6, lipa, Libra, KasicaLisica, Asana, Fedra, pragnaca dzidziusia, Asiula86, iga 79, czarownica_tea, Tosia 1981, Inska, magic1, Giussta, myszaaa, Beata.D, kotakota lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Reni, poszukaj jakiegoś lekarza, po znajomości, wśród rodziny, znajomych. Kogoś zaufanego, z polecenia. nie musisz wszystkich wtajemniczać po co szukasz lekarza. Nie wierze, że jakaś rozsądna kobieta czy może nawet facet (byle nie stare dewoty!) po usłyszeniu Twojej historii i nie wystawili takiego papierka.. próbuj!
spróbuję...
jutro dowiem się jak to jest naprawdę z tym wiekiem
, 12-toma miesiącami i nową ustawą
i napiszęLibra lubi tę wiadomość
-
Jednak zacznę jutro już brać nowa paczkę antyków, zawsze zaoszczędze parę dni... Boje się ze jednak nie będę miała ivf w tym roku, bo gin mówił ze 17.11 będziemy liczyć jak to wyjdzie i żeby nie wyszło na czas świat a z tego co teraz sobie liczę to faktycznie będę chyba na pograniczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:59
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnySerducho wrote:Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!!
To mój osobisty Anioł Stróż, przekochana i pozytywna dziewczyna,trzymajcie za nią kciuki❤
Ot taka miła histotia na dobranoc
cuda się zdarzają... -
Mimi86 wrote:Jednak zacznę jutro już brać nowa paczkę antyków, zawsze zaoszczędze parę dni... Boje się ze jednak nie będę miała ivf w tym roku, bo gin mówił ze 17.11 będziemy liczyć jak to wyjdzie i żeby nie wyszło na czas świat a z tego co teraz sobie liczę to faktycznie będę chyba na pograniczu
Mimi u mnie przy długim protokole to wyglądało tak:
3 czerwca 1dc - pierwsza tabletka antyków, potem w czwartym dniu po ostatniej tabletce dostałam @ z odstawienia
3 lipca 7dc pierwsza dawka menopuru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:32
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Gyncentrum, powiedzcie mi, dostałyście Fragmin z refundacją czy na 100%?
Bo ja dopóki brałam recepty z kliniki miałam na 100%, a cena 110,00 to wiadomo niemało. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałam recepty już od mojego ginka i pani w aptece mi mówi, że za Fragmin płacę 7,76zł... myślałam, że źle usłyszałam. Przy ivf nie refundują czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:34
-
nick nieaktualnychiara wrote:Dziewczyny nie wiem czy dobrze słyszałam, ale dzisiaj rano w tv, mówiono, że dzieci poczęte z ivf będą miały to wpisane w akt urodzenia..... Tak myślę, że jak udało by mi się zajść w ciążę dzięki tej metodzie to nawet na czole sobie to wypiszę. Jednak nie rozumiem czemu ma służyć ten wpis....
Jeśli chodzi o badania to ja przed 1 crio miałam, ale przed 2 już nie ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:45
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Mnie dziś teściowa zaskoczyła... powiedziała z teściem, że jeśli nie powiedzie nam się 3 podejście to to dadzą nam połowę na komercyjne podejście... a moi rodzice dadzą drugą połowę. Bo już o tym rozmawiali... czuje pewnie poczucie bezpieczeństwa. Chyba mają wyrzuty, że głosowali na pis i nasza przyszłość jest zagrożona. Teść tłumaczy, że chyba w kulki lecą jak rządowo, a jak dostaną kasę to porządnie się nami zajmą. Nie powiem, bo często coś w tym jest... Gameta leci w kulki z "ulepszaczami". Wymyślili sobie, że po 3 nieudanym transferze daje ah, eg i rysę
. A gdzie indywidualne podejście do pacjenta? Są kobiety, które mają 5-6 blastek z pierwszej procedury, a ja mam 3 z dwóch procedur. Oczywiście życzę każdej żeby było tych blastusiów jak najwięcej, ale kurde mogliby wziąć pod uwagę, że tamtej kobiecie zostają jeszcze dwie pełne procedury, a mi jedna i raczej patrząc na poprzednie - to słabo rokująca pod względem ilości blastek
.
Asana, Fedra, mysza89, Asiula86, iga 79, Konwalia, szałwia, Libra lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Serducho wrote:Dziewczyny, dziś koleżanka z innej grupy pisała że wyszła jej blada 2 kreska na teście i biegnie na bete... wynik ponad 100- jest w ciązy !!!
Ot taka miła histotia na dobranoc
Oj jak ja bardzo potrzebuje teraz takich historii. .. dzięki. Gratulacje dla koleżankiiga 79, Serducho, Giussta lubią tę wiadomość
-
mia6 wrote:Dziewczyny z Gyncentrum, powiedzcie mi, dostałyście Fragmin z refundacją czy na 100%?
Bo ja dopóki brałam recepty z kliniki miałam na 100%, a cena 110,00 to wiadomo niemało. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałam recepty już od mojego ginka i pani w aptece mi mówi, że za Fragmin płacę 7,76zł... myślałam, że źle usłyszałam. Przy ivf nie refundują czy jak?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Reni555 wrote:cześc dziewczyny
nie udał mi się cykl na stymulacji i naturalnym staraniu się
i jutro idę do mojej dr obmówić IVF
ale trochę spanikowałam, (oby)
nowa ustawa nie dopuszcza do procedury pary, które starają się (leczą się) krócej niź rok ?
ja nie leczę się rok
za chwilę skończę 42 lata
nie mam czasu czekać roku
szukam info na ten temat, ale nic nie znalazłam
jesteście obyte w temacie
uspokójcie mńie, proszę
Przy komercyjnym iv nie ma znaczenia dlugosc starań tym bardziej ze względu na wiek nie patrzą na to robia badania i tyle zawsze można powiedziec ze sie wcześniej nie zabezpieczało i tyle...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi