IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolencja wrote:nie tylko prywatne kliniki,panstwowe tez, oto moja
http://starynkiewicza.pl/oddzialy/osrodek-diagnostyki-i-leczenia-nieplodnosci/
tu koszt in vitro to raptem kilkaset zl za leki
O, to jak Twoja przychodnia, to działaj. Dowiaduj się co, jak, z czym, jak kwalifikacje itd.
Z tego co wiem żadna z nas tutaj (ujawnionych i udzielających się) nie leczyła się chyba na Starynkiewicza. -
nick nieaktualnyMinister jeszcze nie podpisał,ale podali że w tym tygodniu podpisze. Oczywiście pisiory są temu przeciw. Ale babeczka się wypowiadała że pary z problemami też dokładając się że swoich podatków do przedszkoli,żłobków więc maja prawo rzadac kasy na in vitro.
Na stronie rynek zdrowia.pl piszą że minister przedłuży finansowanie do 2019 roku ale że ostateczną wersje budżetu będzie podejmował nowy rząd. Oraz że kliniki nie przyjmują nowych par jak na razie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 19:22
-
nick nieaktualnyolencja wrote:nie tylko prywatne kliniki,panstwowe tez, oto moja
http://starynkiewicza.pl/oddzialy/osrodek-diagnostyki-i-leczenia-nieplodnosci/
tu koszt in vitro to raptem kilkaset zl za leki -
triss wrote:Ustawa z dnia 25 czerwca 2015 r. o leczeniu niepłodności przewidziała 3-miesięczne vacatio legis oraz 12-miesięczny okres przejściowy dla określonych wymogów w celu umożliwienia dostosowania się do nowych wymogów i obowiązków podmiotom, które stosują procedurę medycznie wspomaganej prokreacji w dniu wejścia w życie nowych przepisów (1 listopada 2015 r.). Tym samym zapewniła ciągłość funkcjonowania tych podmiotów po 1 listopada 2015 r.
???
czy może sie wypowiedzieć ktoś, kto potrafi zinterpretować ten komunikat?mysza89 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
shooa wrote:Może mu się pochrzaniło. Czyli teraz wszystkie transfery robi nowy. Oby Twój okazał się szczęśliwy. Woda dalej jest czy zeszła?
sylwiaśta159 tak w czwartek mam krio jeszcze w to nie wierze ...
Jeśli chodzi o program to ma być przedłużony szef invikty był na jakimś spotkaniu i chcą ruszyć po nowym roku z kwalifikacjami jak wszystko dobrze pójdzie takie info usłyszała para w rejestracji ...Anuszka, sylwiaśta159, La-mia lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnymysza89 wrote:nie wszystkie robi nowy ale mojej nie bedzie w cxwartek a dr .J jest rano poza tym moje zdanie o nim zna dr w o ...
ostatnio przed crio usłyszałam od pielęgniarki, że transfer robi W-O. Przy czym ona tylko wchodziła i wychodziła do zabiegowego a transfery robił nowy. Więc w praktyce chyba robi i uczy się teraz intensywnie a W-O i J tylko patrzą jak mu idzie. No chyba, że już się nauczył i wrócili do trzyosobowego składu zabiegowego.
-
Powiedzieli dzisiaj w wiadomościach ze nie wstrzymana już zaczetych procedur/transferów bo liczy sie dobro i zdrowie pacjentki, wiec myśle ze te transfery nie zostaną odwołane.
Nadira, mysza89, Madzia82, shooa, Fedra lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnycześc dziewczyny
nie udał mi się cykl na stymulacji i naturalnym staraniu się
i jutro idę do mojej dr obmówić IVF
ale trochę spanikowałam, (oby)
nowa ustawa nie dopuszcza do procedury pary, które starają się (leczą się) krócej niź rok ?
ja nie leczę się rok
za chwilę skończę 42 lata
nie mam czasu czekać roku
szukam info na ten temat, ale nic nie znalazłam
jesteście obyte w temacie
uspokójcie mńie, proszę -
shooa wrote:ostatnio przed crio usłyszałam od pielęgniarki, że transfer robi W-O. Przy czym ona tylko wchodziła i wychodziła do zabiegowego a transfery robił nowy. Więc w praktyce chyba robi i uczy się teraz intensywnie a W-O i J tylko patrzą jak mu idzie. No chyba, że już się nauczył i wrócili do trzyosobowego składu zabiegowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:42
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Reni555 wrote:cześc dziewczyny
nie udał mi się cykl na stymulacji i naturalnym staraniu się
i jutro idę do mojej dr obmówić IVF
ale trochę spanikowałam, (oby)
nowa ustawa nie dopuszcza do procedury pary, które starają się (leczą się) krócej niź rok ?
ja nie leczę się rok
za chwilę skończę 42 lata
nie mam czasu czekać roku
szukam info na ten temat, ale nic nie znalazłam
jesteście obyte w temacie
uspokójcie mńie, proszę2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnyoczywiście, że komercyjnie
nie mam szans na refundację
leczę się formalnie tak około maja
wcześniej to były po prostu starania się na luzie i nie wychodziło
6 ostatnich cykli bylo pod okiem lekarza
nie chce mi się wierzyć, przez bzdurny przepis muszę wyjeżdżać do Czech ???
dla mnie każdy miesiąc jest na wagę złota... -
mysza89 wrote:nie wszystkie robi nowy ale mojej nie bedzie w cxwartek a dr .J jest rano poza tym moje zdanie o nim zna dr w o ...
sylwiaśta159 tak w czwartek mam krio jeszcze w to nie wierze ...
Jeśli chodzi o program to ma być przedłużony szef invikty był na jakimś spotkaniu i chcą ruszyć po nowym roku z kwalifikacjami jak wszystko dobrze pójdzie takie info usłyszała para w rejestracji ...
szef invicty to niech najpierw pomyśli jak rozładować te kolejki już zakwalifikowanych, w recepcji nas starszą, że mimo kwalifikacji w lipcu tego roku możemy się nie wyrobić z rozpoczęciem procedury do czerwca 2016.
teraz poczuli znowu kasę i będą kwalifikować na zapas, mimo, że nie wywiązują się na bieżąco.
przepraszam, ale musiałam dać, upust swojej złości...
Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
urocza wrote:szef invicty to niech najpierw pomyśli jak rozładować te kolejki już zakwalifikowanych, w recepcji nas starszą, że mimo kwalifikacji w lipcu tego roku możemy się nie wyrobić z rozpoczęciem procedury do czerwca 2016.
teraz poczuli znowu kasę i będą kwalifikować na zapas, mimo, że nie wywiązują się na bieżąco.
przepraszam, ale musiałam dać, upust swojej złości...
a skoro was zakwalifikowali to się wywiązać muszą...mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Reni555 ja cię muszę trochę rozczarować IVF nawet komercyjne to nie wizyta u fryzjera tzn przychodzę płacę i wymagam. Sama podchodzę komercyjnie a mimo tego musiałam spełniać wymogi żeby się zakwalifikować do takiego leczenia. Po wejściu ustawy w życie czyli od wczoraj wymagany jest minimum rok leczenia ale to da się obejść tak jak dziewczyny piszą poproś swojego lekarza o takie zaświadczenie.
triss lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Reni555 ja cię muszę trochę rozczarować IVF nawet komercyjne to nie wizyta u fryzjera tzn przychodzę płacę i wymagam. Sama podchodzę komercyjnie a mimo tego musiałam spełniać wymogi żeby się zakwalifikować do takiego leczenia. Po wejściu ustawy w życie czyli od wczoraj wymagany jest minimum rok leczenia ale to da się obejść tak jak dziewczyny piszą poproś swojego lekarza o takie zaświadczenie.
Jakie warunki musieliscie spełniać żeby podejść komercyjnie? Bo ją się głupia ludze, że jak nie powiedzie się w rzadowce, a nie fdasdza kasy na kolejne podejścia, to wezme kredyt, zapłacenia i tyle (oczywiście w ramach ustawy itp). -
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Reni555 ja cię muszę trochę rozczarować IVF nawet komercyjne to nie wizyta u fryzjera tzn przychodzę płacę i wymagam. Sama podchodzę komercyjnie a mimo tego musiałam spełniać wymogi żeby się zakwalifikować do takiego leczenia. Po wejściu ustawy w życie czyli od wczoraj wymagany jest minimum rok leczenia ale to da się obejść tak jak dziewczyny piszą poproś swojego lekarza o takie zaświadczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:38