X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko in vitro robi się wyłącznie w prywatnych klinikach, nie ma wyboru państwowe/prywatne :) choć w tych prywatnych klinikach spora część z nas leczy się za kasę z NFZ bo udało na program rządowy załapać.

• chiara Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    http://www.tvn24.pl/informacja-o-in-vitro-w-akcie-urodzenia,591070,s.html

Dzięki za linka :)

• Nadira Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że w akcie urodzenia nie ma rubryki w jakiej pozycji dziecko zostało poczęte, jeśli w sposób naturalny.... A co to kogo obchodzi czy z ivf, czy w inny sposób. Toć jest jeszcze coś takiego jak tajemnica lekarska!!!

Fedra lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, dam znać w srode po 12, bo tak mam wizytę. Chore jest przede wszystkim to , ze wiele klinik udawalo ze o niczym nie wie. To jest kary godne. U nas jedna dziewczyna miala miec transfer wlasnie jutro i lekarz z GynC powiedzial ze nie, bo musza zdobyc wlasnie pozwolenie. Klinika zapowiedziala ze wg ich wyliczen powinni miec zgode do 7.11 i wczesniej nic robic nie beda. Wiec licze, ze skoro lekarz mnie przygotowuje do tego transeru to wie, ze on sie odbedzie...

Inska, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• Serducho Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Szkoda że w akcie urodzenia nie ma rubryki w jakiej pozycji dziecko zostało poczęte, jeśli w sposób naturalny.... A co to kogo obchodzi czy z ivf, czy w inny sposób. Toć jest jeszcze coś takiego jak tajemnica lekarska!!!

Dokładnie, ciekawe czy jak by dziecko było z gwałtu to tez by wpisywali...paranoja

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Zwiazki partnerskie podobno bedą musiały podpisywać specjalne oświadczenie. W sumie do tej pory dokumenty tez podpisywaliśmy razem więc nie wiem o co tyle zachodu ?
    Wiadomej partii nie podobają się takie związki w jakich my jesteśmy ☺ja się nie zdziwię jak zapukaja mi do drzwi i pozwolą razem zamieszkać dopiero po ślubie☺dlatego mam zamiar ich uprzedzić...zresztą coraz bardziej oswajam się z terminem "adopcja"

Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Lucyk Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale Wy szybko piszecie. Nie było mnie od wczoraj i tyle czytania. Super!

Pytałyście o moją historię... Jak u większości z nas chyba, kilka rzeczy nałożyło się na siebie. Jako nastolatka miałam endometriozę, niby wyleczoną - potem okazało się, że jednak niekoniecznie. Niedrożny lewy jajowód... Przy drugim podejściu do endometriozy, 3 lata temu, leki hormonalne, które rozchwiały mnie kompletnie, zaczęłam mieć okres raz na 50 dni, a potem co 17....
    I do tego obniżone parametry nasienia u męża...
    Ale podobno i tak jesteśmy 'niezbyt skomplikowani' i dobrze rokujący.
    Przy pierwszym IVF udało się zapłodnić tylko jedną komórkę, przy drugim dwie, a trzecie to szaleństwo - aż 9!!! 7 wciąż czeka na transfer... ale stanowczo zabroniono mi się spieszyć, mam wyciszyć organizm, i ruszyć z Nowym Rokiem...
    Dobrze, że nie było jeszcze tych ograniczeń co do ilości zarodków/ komórek, które teraz się zaczynają...

A tę powieść Śnieżynki kupiłam - dzięki Agnieszka_A za informację! Pojechałam dziś o 10.00 do empiku, byłam pierwsza przy kasie. Dziś w nocy będę czytać.

Inska, triss, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będzie trzeba to się pobierzemy, ale nie widzę w tym sensu i logiki. Jako małżeństwo będziemy mieli póżniej mniej punktów do złobka, przedszkola.....taka właśnie jest nasza polityka prorodzinna.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    tylko in vitro robi się wyłącznie w prywatnych klinikach, nie ma wyboru państwowe/prywatne :) choć w tych prywatnych klinikach spora część z nas leczy się za kasę z NFZ bo udało na program rządowy załapać.
    27 jest profesor ,mi dziś dr .W o przepisała clexan jak zapytałam co możemy zrobić by zwiększyć szanse oczywiście na refundacje,mój estradiol z dziś 2770 w czwartek krio ...

shooa, Agi83, Mimi86, Fedra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Inska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Chore jest przede wszystkim to , ze wiele klinik udawalo ze o niczym nie wie. To jest kary godne. U nas jedna dziewczyna miala miec transfer wlasnie jutro i lekarz z GynC powiedzial ze nie, bo musza zdobyc wlasnie pozwolenie. Klinika zapowiedziala ze wg ich wyliczen powinni miec zgode do 7.11 i wczesniej nic robic nie beda. Wiec licze, ze skoro lekarz mnie przygotowuje do tego transeru to wie, ze on sie odbedzie...

Też nie wiem, na co oni czekali z poinformowaniem, że transfery mogą się nie odbyć...Teraz przerażające jest to, że wszystko w rękach urzędników Ministerstwa Zdrowia. Panie miej nas w opiece...

Ja się trochę uspokoiłam po drugiej rozmowie z embriologiem, że owszem mamy trzy zarodki, ale się dzielą więc na dzień dzisiejszy mamy się nie denerwować. Jutro ok 11 mam pzyjść dowiedzieć się jak sobie dalej radzą i na masaż stóp ;-)
    Powiadomiono mnie także, że w klinice nie robią innych transferów jak tylko 5 dniowe.

Moniaa, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza super, że Ci przepisała. i za info o profesorze, chociaż już przed tym crio raczej się nie wyrobie ;)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mysza super, że Ci przepisała. i za info o profesorze, chociaż już przed tym crio raczej się nie wyrobie ;)
    skoro mi wypisała to może tobie gburek wypisze też naciskaj na niego

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    jak będzie trzeba to się pobierzemy, ale nie widzę w tym sensu i logiki. Jako małżeństwo będziemy mieli póżniej mniej punktów do złobka, przedszkola.....taka właśnie jest nasza polityka prorodzinna.

My to nawet zaręczeni jesteśmy od maja, planowaliśmy ślub po urodzeniu dziecka bo teraz to nijak planować ...;) jak trzeba będzie to sie pobierzemy wczesnie, tylko czy o to w tym wszystkim chodzi ? :/

Ińska super, trzymam kciuki i nie puszczam. To tak jak w invikcie chyba, nie słyszałam żeby robili transfer wcześniej ńiz w 5-6 dniu. Będziesz miała pęknę blaszki, zobaczysz :) i niech sie urzędnicy uwijają z tymi pozwoleniami ... ;)

Mysza kciuki mocne za czwartek &&&&&

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, a od kiedy oni w czwartki krio robią? Przecież robili tylko wtorki i piątki? Jeszcze ostatnio mi tak dr J mówił. Kto robi Ci trnasfer?

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    My to nawet zaręczeni jesteśmy od maja, planowaliśmy ślub po urodzeniu dziecka bo teraz to nijak planować ...;) jak trzeba będzie to sie pobierzemy wczesnie, tylko czy o to w tym wszystkim chodzi ? :/

Ja z moim jestem "zaręczona"12 lat ☺jakoś nam zleciało☺

triss lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz sobie powiedzialam, ze jak maja mi w PL robic laske z oznaczaniem dzieci z ivf czy nie, czy jestem mezatka czy nie, czy zaplodnia 2 czy 6 komorek to dziekuje. Jak juz mam placic ciezkie pieniadze i tu nam nie wyjdzie z tymi sniezynkami co teraz mamy to bedziemy leczyc sie w Czechach i nikt z niczym mi laski robil nie bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:56

Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mysza, a od kiedy oni w czwartki krio robią? Przecież robili tylko wtorki i piątki? Jeszcze ostatnio mi tak dr J mówił. Kto robi Ci trnasfer?
    to sie chyba dr j pomylił bo robią we wtorki i czwartki a transfer będzie mi robił nowy doktor

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:

Nie zapomnij nas wszystkich zaprosić na Wasz ślub, jeśli do niego dojdzie! ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:07

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    to sie chyba dr j pomylił bo robią we wtorki i czwartki a transfer będzie mi robił nowy doktor
    Może mu się pochrzaniło. Czyli teraz wszystkie transfery robi nowy. Oby Twój okazał się szczęśliwy. Woda dalej jest czy zeszła?

‹‹ 2273 2274 2275 2276 2277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ