IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Ustawa jest wazna od 1.11 i dotyczy noe tylko zamrzania a ogolnie dzialania na gametach czyli dopoki nie dostana zgody nie moga robic nawet IUI
Na szczescie- w wiekszosci kliniki licza na zgody w pierwszym tygodniu listopada- jak moja- skoro przygotowuja mnie do crio. Mam nadzieje ze w srode na podgladzie endo nie zmienia zdania
Ustawa ustawa ale jesli jakaś procedura jest w trakcie to na logikę biorą powinna byc dokończona na starych zasadach a ustawa powinna dotyczyć procedur rozpoczętych po 1 listopada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:21
Inska lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
shooa wrote:Invicta podobno w przypadku małżeństw i zarodków z ich własnych komórek nie wstrzymuje procedur i robią normalnie crio
O to lipa bo my nie po ślubie
Fedra ano dramat
Ińska życzę Ci skarbie takiego scenariusza żeby po pierwsze wszystkie zarodki sie rozwinęły w piekne blastki, a do czwartku by kliniki miały już akredytacje. Będę z całych sił trzymać kciuki :* a z tym TVN em to nie jest zły pomysł. Chyba jeszcze RMF prowadzi takie wywiady - gdzieś na naszym bocianie czytałam.
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytriss wrote:O to lipa bo my nie po ślubie
To musisz faktycznie czekać na informacje na wizycie. Może małżeństwa i partnerów traktują równoważnie, bo przecież wiadomo kto jest dawcą gamet? Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:29
triss lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Fedra, ja też ciągle nie rozumiem dlaczego w tym wypadku prawo działa wstecz. Procedura rozpoczęła się przed wejściem ustawy więc sory ale czemu teraz mamy cierpieć?
To nasze zarodki i mamy prawo je zabrać, nie czekając na jakieś głupie akredytacje. Eh no ale rzeczywistości nie zmienimy. Trzymam kciuki Inska żeby twoja klinika szybko załatwiła co trzeba.
Sylwiaśta daj proszę znać po wizycie, bo Ty jesteś dla mnie wyrocznią teraz, mam nadzieję że wszystko odbędzie się bez problemówFedra, Inska, Konwalia, Libra lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Zwiazki partnerskie podobno bedą musiały podpisywać specjalne oświadczenie. W sumie do tej pory dokumenty tez podpisywaliśmy razem więc nie wiem o co tyle zachodu ?
Mimbla lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Inska wrote:My bardzo wierzymy w nasze maluchy, ale to niedoinformowanie nas wykańcza. Embrilog tylko powiedział, że czwarta komórka przestała się wczoraj dzielić a te trzy się dzielą. Nie powiedziała nic, jakiej są jakości i jakie są rokowania. Z jednej strony myślę sobie, że widocznie jest dobrze skoro nie podnoszą alarmu, ale z drugiej, jaką ja mam gwarancję, że w obcnej popieprzonej sytuacji z ustawą, przetrzymają moje maluchy do 5 doby, bo wcześniej i tak mnie tknąć nie mogą...Chyba zwariuję za moment, poważnie....
traktują pacjętów jak dno ...przecież to dzieki nam mają fundusze itd ....dorabiają sie na Nas ....
nic tylko pisać skarge jak oni nam tak my im ..
A co do tvn czekam sobie w invikcie ja ich zaraz postrasze tvn ...szałwia, Fedra lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Mysza, zapytasz przed wyjściem kiedy prof ma wizyty najbliższe?
A Ty czekasz na kolejną konsultację w sprawie zmiany estrofemu?mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:zapytam i dam Ci znać ja czekam bo nowy dr .kazał mi dzis estradiol sprawdzić czy przez weekend z 136 cudownie się podniusł i nadaje do krio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 14:21
mysza89 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Kurcze przekichane tam macie... U nas tylko usg sprawdzanie endometrium, i nikt nie sprawdza estradiolu w krwi przed crio
ogólnie już wiem ,że wojna będzie ... bo coś mi sie zdaje ze te badania estradiolu przed krio to ich łatwy zarobek bo novum tez nie bada estradioluWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 14:24
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
czesc dziewczyny,
bylam dzis na starynkiewicza, mialam miec IUI... no i sie zaczelo, pani dr zalecila mi i mezowi liste badan, do wykonanai na wlasna reke bo oni nic nie wiedza czy to w ogole za miesiac beda robic...
mam zrobic HIV,VDRL,HBaAg,aHCV,HIV,AntyHBc- oboje i ja dodatkowo rozyczka IgG, toxo IgG i IgM, chlamydia.
czy ktoras z Was leczy sie na nfz? -
Dziewczyny nie wiem czy dobrze słyszałam, ale dzisiaj rano w tv, mówiono, że dzieci poczęte z ivf będą miały to wpisane w akt urodzenia..... Tak myślę, że jak udało by mi się zajść w ciążę dzięki tej metodzie to nawet na czole sobie to wypiszę. Jednak nie rozumiem czemu ma służyć ten wpis....
Jeśli chodzi o badania to ja przed 1 crio miałam, ale przed 2 już nie .... -
chiara wrote:Dziewczyny nie wiem czy dobrze słyszałam, ale dzisiaj rano w tv, mówiono, że dzieci poczęte z ivf będą miały to wpisane w akt urodzenia..... Tak myślę, że jak udało by mi się zajść w ciążę dzięki tej metodzie to nawet na czole sobie to wypiszę. Jednak nie rozumiem czemu ma służyć ten wpis....
Jeśli chodzi o badania to ja przed 1 crio miałam, ale przed 2 już nie ....
http://www.tvn24.pl/informacja-o-in-vitro-w-akcie-urodzenia,591070,s.htmlchiara lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Ja pierdziele kogo to obchodzi w jaki sposób dziecko zostało poczęte głowa mnie juz od tego wszystkiego boli...
Dziewczyny mam nadzieje ze każdej z Was uda sie moimi tych wszystkich zawirowań...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyOlencja, żadna z nas nie leczy się w państwowej przychodni, tylko w klinikach leczenia niepłodności.
Ale część z tych, które korzystają z programu MZ miała te badania na NFZ zrobione w klinikach właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:16