X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Mimi86 - mnie lekarz powiedzial, że to protokół dla low responders. Przy inseminacjach słabo odpowiadałam na stymulacje, więc dlatego. Może dawki mamy inne?

Dodatkowo z racji niskiego AMH nie łapie się na leki refundowane, więc w aptece zostawiłam fortune.
    Duzo placilas za te leki? Bo z refundacja mini placila grosze ciekawa jestem ile kosztuja bez refundacji..

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:08

Asiula86, roletka, Giussta, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Najlepsze było:
    - "Co to jest ivf?"
    - "Zastępcza forma macierzyństwa.."
    Ehh widzialam tez petycję...

"Szanowni Państwo,
    piszę dziś zarówno do osób, które są zadeklarowanymi przeciwnikami in vitro, jak i do osób, które mają wątpliwości co do tego, czy metodę tę należy zwalczać czy wspierać. Szczegóły po kliknięciu na link: http://www.citizengo.org/pl/stop-finansowaniu-in-vitro-z-naszych-pieniedzy

Adresaci petycji:
    Jarosław Kaczyński, Prezes PiS, Beata Szydło, Wiceprezes PiS

Szanowna Pani Prezes, Szanowny Panie Prezesie,
    Zwracam się z prośbą o natychmiastowe wycofanie się z powołanego przez ustępujący rząd programu in vitro po objęciu władzy przez Prawo i Sprawiedliwość.
    W ramach programu szansę na przeżycie otrzymuje tylko jedna na piętnaście ze stworzonych istot ludzkich.
    Sprzeciwiam się temu, aby tak nieetyczny proceder finansowany był z naszych wspólnych pieniędzy.
    Z poważaniem

Kliknij, aby podpisać petycję.

Ustępujący niebawem minister zdrowia Marian Zembala w ostatnich dniach swojego urzędowania przedłużył program finansowania in vitro z budżetu państwa aż do 2019 r. Tylko dwa pierwsze lata obowiązywania programu kosztowały życie aż 30 tysięcy zarodków. Zachęcam Państwa do podpisania petycji, którą kierujemy do liderów PiS (Jarosława Kaczyńskiego i Beaty Szydło), aby nowy rząd jak najszybciej powstrzymał takie nieetyczne praktyki:
    http://www.citizengo.org/pl/stop-finansowaniu-in-vitro-z-naszych-pieniedzy
    Jeśli ciągle nie mają Państwo zdania na temat in-vitro i wahają się, czy protestowanie w tej sprawie jest słuszne, zachęcam do zapoznania się z rzetelnymi danymi zebranymi przez autora petycji, którym jest mój Mąż :)
    "Zapłodnienie in vitro niewątpliwie służy realizacji bardzo szlachetnego celu – dzięki tej metodzie wiele bezpłodnych par, otrzymuje szansę na poczęcie dziecka. Każde urodzone dziecko zaś jest wielką radością. Nawet najbardziej szlachetny cel nie może być jednak realizowany kosztem czyjegoś życia, dlatego trzeba szukać innych sposobów pomagania takim parom.
    Statystyki dotyczące in vitro są dramatyczne. Według oficjalnych danych podawanych przez Ministerstwo Zdrowia, do 18 września 2014 r. wytworzono 33 479 zarodków. Dziewięć i pół miesiąca później – 2 lipca 2015 roku Ministerstwo podało, że z tych zarodków urodziło się 2 287 dzieci. Oznacza to, że statystycznie tylko jednemu na piętnaście stworzonych w ramach rządowego programu istot ludzkich dane jest się urodzić. Pozostałe giną w czasie procedury in vitro lub zostają skazane na "niebyt” w zamrażarkach. Do tej pory taki los spotkał już ponad 30 tysięcy istot ludzkich.
    Sprzeciw budzić musi nie tylko fakt, że państwo patronuje tak nieetycznemu procederowi, ale także to, że za jego realizację płacimy my wszyscy z naszych podatków. Do tej pory rządowy program kosztował już 260 milionów złotych. Do 2019 roku wydanych ma zostać kolejnych 300 milionów. Każdy z nas dołożył więc już ponad 10 zł do realizacji programu i dołożyć ma drugie tyle.
    Co prawda, nowy rząd nie zdążył jeszcze się ukonstytuować, ale warto już teraz apelować o zastopowanie programu, tak aby była to jedna z pierwszych decyzji, którą podejmie on po objęciu władzy. Każdy dzień zwłoki oznaczać będzie kolejnych kilkadziesiąt istot ludzkich skazanych na śmierć."
    Petycję kierujemy do liderów Prawa i Sprawiedliwości: Jarosława Kaczyńskiego i Beaty Szydło. Gdy nowy minister zdrowia obejmie władzę, petycję przekażemy także jemu. Warto działać!
    Czy nowi rządzący nas usłyszą? Na pewno. A czy posłuchają? To dopiero zweryfikujemy. Spróbujmy zebrać jak najszybciej 40 tysięcy podpisów! Zaprośmy znajomych do podpisania petycji.
    Link do petycji: http://www.citizengo.org/pl/stop-finansowaniu-in-vitro-z-naszych-pieniedzy
    Serdecznie pozdrawiam wraz z Autorem petycji oraz całym Zespołem CitizenGO,
    Magdalena Korzekwa-Kaliszuk
    Campaigns Director CitizenGO Polska"

Pozostale zarodki gina... no cudownie, ze podczas normalnego cyklu, normalnego zaplodnienia, zaden zarodek nie ginie, cudownie ze naturalnie zarodek ma 100 % szans na zagniezdzenie sie i urodzenie!! Cudownie, ze zaden nie jest wydalany wraz z nadejsciem miesiaczki! Widzicie? Jestesmy morderczyniami! :/ :/ :/

Krew mnie zalewa, ze zyje w takim ciemnogrodzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 08:39

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta ależ bzdury. Masakra. Ale najgorsze jest to, że większość ludzi w to uwierzy.

sylwiaśta159, Libra, Kava, Fedra lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Sylwiaśta ależ bzdury. Masakra. Ale najgorsze jest to, że większość ludzi w to uwierzy.
    Właśnie...robią wodę z mózgu ,a ludzie jak opętani wierzą im i robią tak jak mają nakazane...

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Najlepsze było:
    - "Co to jest ivf?"
    - "Zastępcza forma macierzyństwa.."

Dokładnie, też mi się to spodobało ;)

A przy tej petycji zdecydowanie szybciej przybywa zwolenników aniżeli petycji do prezydenta, żeby podpisał ustawę... przeraża mnie to, w jakim kraju żyję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:25

Kava lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. W poniedzialek mam ta kroplowke z intralipidu, a we wtorek na zawsze zabieram moje dwa trzydniowe malenstwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:58

Kala 1980, Antonelka, Moniaa, Libra, Eliz, justa1234, lipa, Agi83, pabelka88, mysza89, Mimi86, Tosia 1981, muszynka, kassik, Agnieszka_A., iga 79, Giussta, Asiula86, La-mia, Karolina1111, Madzia82, Kava, shooa, Fedra, Beata.D, mia6, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć mi nie było dane skorzystać z programu rządowego i musiałam płacić, to jak najbardziej jestem za finansowaniem in vitro. W pracy mam koleżankę (Pani około 60-tki). Popiera in vitro jako samo w sobie, ale nie jest (nie była przynajmniej) za jego finansowaniem ze wspólnej kasy. Argument: in vitro nie ratuje życia, bez in vitro można żyć. Więc usłyszała ode mnie parę przykładów, bez którym można żyć, które przedstawiłam tak z jej punktu widzenia:
    Dlaczego Pani z wnuczką chodzi do ortodonty? Jej wada zgryzu w niczym tak na prawde nie przeszkadza. Ja mam krzywe zęby i żyję. To jest Wasze widzi mi się, żeby wnuczka estetycznie wyglądała.
    Dlaczego stara się Pani o dofinansowanie okularów? Przecież ślepy może żyć.
    Dlaczego chodzi pani do protetyka? Przecież taniej kupić blender, a bez zębów można żyć.
    Dlaczego pół roku Pani była na L4 od psychiatry? Jaka depresja? Toż to Pani fanaberie.
    Zgodzę się, że są leczenia i zabiegi ratujące życie. Ale gro społeczeństwa korzysta też leczenia i zabiegów, które mają polepszyć, usprawnić ich życie. Pary które borykają się z niepłodnością wielokrotnie mają dodatkowe schorzenia, nie raz pewnie ocierają się albo i wręcz popadają w depresję, mają niską samoocenę i niejedna pewnie zadawała sobie pytanie: po cholerę ja tu jestem, po co żyję. Przychodzi moment, że życie przestaje cieszyć. Chciałaby Pani takiego życia dla siebie? Dla swoich dzieci? Wnuków? Może się Pani nad tym sama zastanowić i przed sobą odpowiedzieć, ale zrozumie Pani to boleśnie, gdy dotknie to kogoś z Pani najbliższej rodziny. Bo moi rodzice mają za sobą nieprzespane noce i wylane łzy za to, że przez to wszystko ich córka musi przechodzić. A to chyba bardziej boli niż by się samemu miało znieść.

chciałabym zobaczyć taką ankietę, gdzie obok tych wszystkich pytań jest także pytanie: czy ktoś z Pani rodziny, znajomych, najbliższego otoczenia cierpi z powodu niepłodności i skorzystał z in vitro? Założę się, że gro za in vitro odpowiedziałoby na to pytanie "tak", a gro przeciwko odpowiedziałoby "nie"

justa1234, Agi83, Antonelka, mysza89, sylwiaśta159, Tosia 1981, muszynka, mycha28, kassik, Giussta, Asiula86, Kava, Requiem, Fedra, Beata.D, mia6, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    A przy tej petycji zdecydowanie szybciej przybywa zwolenników aniżeli petycji do prezydenta, żeby podpisał ustawę... przeraża mnie to, w jakim kraju żyję :(
    Mnie to akurat nie dziwi... Ludzie albo się obawiają albo wstydzą podpisać swoim imieniem, nazwiskiem i PESELEM. Jest wiele par, które skorzystało z in vitro, a ile z nich podpisało petycję do Prezydenta?

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dlaczego chodzi pani do protetyka? Przecież taniej kupić blender, a bez zębów można żyć."
    Uśmiałam sie :-) podpisuje się pod wszystkim co napisałaś! Ludzie są głupi,mało doinformowani,i nie widzą problemu,puki ich nie dotyczy...taka prawda.

Libra, Agnieszka_A., Giussta, Kava, Fedra lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Ja muszę powiedzieć, że z provity ogólnie byłam zadowolona, ale nie podchodziłam tam do ivf. Choć w sumie u mnie lekarka popełniła ogromny błąd, a jakoś jej to wybaczyłam ;-) uważam, że poziom opieki, podejście do pacjenta są tam na wysokim poziomie. Jakoś dobrze się tam czułam na wizytach, ale też pewnie dlatego, że Pani doktor bardzo mi odpowiadała :-)

Moglabys mi powiedziec jaki to błąd ? Moze byc na priv

Ja wlasnie lecze sie u dr. Paligi
    Bylabym wdzięczna za wyjasnienie - jesli masz ochotę oczywiscie.

Ciebie też Fedra bardzo proszę o wyjasnienie, co sie stalo w jakim sensie dr. Ciebie zaniedbała. Bede wdzieczna

Oczywioscie to sa wasze osobiste sprawy, jesli nie chcecie napisac zrozumiem.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    "Dlaczego chodzi pani do protetyka? Przecież taniej kupić blender, a bez zębów można żyć."
    Uśmiałam sie :-) podpisuje się pod wszystkim co napisałaś! Ludzie są głupi,mało doinformowani,i nie widzą problemu,puki ich nie dotyczy...taka prawda.

Libra popieram w 200%.
    Moi tesciowie chyba glosowali na pis - teraz jak dowiedzieli sie, ze drugi raz jestem w cp i duze prawdopoodbienstwo, ze nigdy nie zajde w ciaze naturalna niesmialo zapytali czy to oznacza, ze tylko inv. Moj m powiedzial, ze tak ale jak w tym kraju zakaza to bedzie klopot. Zamurowalo ich, zaczeli zadawac pytania ale jak to, jak to. Wiec powiedzial im, ze taka wladze wybrali...
    Teraz jest rozpacz ale to jest doskonaly przyklad jak ludzie olewaja temat jak mysla, ze ich nie dotyczy...albo nie chca uwierzyc, ze moze ich dotyczyc....

Libra, Agnieszka_A., Giussta, Asiula86, Kava, Fedra, Tosia 1981, Konwalia, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Duzo placilas za te leki? Bo z refundacja mini placila grosze ciekawa jestem ile kosztuja bez refundacji..
    3100 zlotych w zaprzyjaznionej aptece bez marzy.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    3100 zlotych w zaprzyjaznionej aptece bez marzy.

Pewnie okolo 4000zl gdybys nie miala rabatu...Ceny sa straszne...

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer no sporo ...

Dziewczyny chcialam jeszze dopytac czy na pewno dobrze zrozumialam dr tak na 100 % bo dzis bylo zamieszanie troche w klinice..- przy crio estrofem i encorton kontynuuje sie az do bety nie? Czyli bede brac estrofem encorton jak wczesniej plus dolaczam utrogestan i fragmin.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer właśnie dziwi mnie to bo ja bardzo dobrze reagowała na stymulację do iui (na jednej tabletce clo miałam 4 pęcherzyki dojrzale) ale faktycznie pewnie dawki będziemy miały inne.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to już po cenie widzę ze masz tych zastrzyków więcej. Ja co prawda z refundacja zapłaciłam za nie 208 zł ale mam cenę podana na rachunku 2113 zł.
    Sylwia kciuki za crio.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta mam pyt na priv...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Junioer no sporo ...

Dziewczyny chcialam jeszze dopytac czy na pewno dobrze zrozumialam dr tak na 100 % bo dzis bylo zamieszanie troche w klinice..- przy crio estrofem i encorton kontynuuje sie az do bety nie? Czyli bede brac estrofem encorton jak wczesniej plus dolaczam utrogestan i fragmin.
    Tak

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Sylwiasta mam pyt na priv...
    Jasne, pisz :))

‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ