X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy na estrofemie mozliwa jest owulacja? :O bo czuje sie troche jak na owulację, kłuje mnie w podbrzuszu, bolą jajniki, patrzę a dziś mój 15 dc- zawsze w 14-15 dc mam owulacje, mało tego jak ostatnio doktorek robił mi usg to miałam wrażenie, jakbym widziala tam właśnie pęcherzyk/i na jajniku którymś i jak zwsze w okolicy owu bolało mnie jak tam majsterkował sondą... i przeszła mi przez myśl że może jestem blisko owu... ale przecież to chyba niemożliwe? Myślałam, że sztuczny cykl oznacza cykl bezowulacyjny...

edit; teraz myślę, że przecież przy naturalnych staraniach/iui też daja estrofem... wiec cchyba faktycznie mialam jakies pecherzyki/pecherzyk tylko prg który biore od wczoraj pewnie zablokuje pęknięcie i będą musiały się wchłonąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:11

• Lonia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ooo a ja cały czas na encortonie i estrofemie
    Mi lekarz kazał brać estrofem tylko przez 10, biore od dnia transferu czyli 31.10 a encorton bralam od dnia punkcji i kazal brac do konca opakowania, zostalo 0,5 tabletki na jutro. Bo w rano mialam 1 w poludnie 0,5.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Mi lekarz kazał brać estrofem tylko przez 10, biore od dnia transferu czyli 31.10 a encorton bralam od dnia punkcji i kazal brac do konca opakowania, zostalo 0,5 tabletki na jutro. Bo w rano mialam 1 w poludnie 0,5.
    No to bede musiała sie dopytał dokładnie jak to jest u mnie.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje do tej 12 doby mam ochote codziennie robic testy, boje sie strasznie bety i jakos nie chetnie pojade na nia

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy jedziesz na bete ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    obyś miała racje a raczej wielebym dała by tak było

kciuki Mysza &&
    Agi i Sanna również &&

Asiula - super info z Idge! :)

Agi83, Asiula86, mysza89, Sanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za wszystkie betujące, transferujące i wizytujące :)

pogoda do bani...

oo Asiula super wieści o Idge :)

Agi83, Asiula86, sylwiaśta159, Mimi86, Mimbla lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam dobre wieści - beta 4,7, więc ładnie spadła :) W czwartek usg i zobaczymy, co doktor powie :)

Agi83, sylwiaśta159, triss, mysza89, Anatolka, Sanna, Fedra, Mimi86, Mimbla, gosia81, shooa, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nawet myślałam o Idgie. Pamiętam ją z naszego wątku i wcześniej z wątku IUI. Miała tej samej klasy zarodki co ja. I zniknęła gdzieś ostatnio. Cieszę się że się udało :-) I takich informacji więcej proszę!
    Miłego dnia mimo obrzydliwej pogody!

Fedra lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, Ty zaciążyłaś przed moim zniknięciem czy w trakcie? bo jakoś tego nie zakodowałam :D który to tc? :D

Kalia, tak myślę o tym co pisałaś o poprawie morfologii z 0 na 5% na suplementach... robiliście oba seminogramy w tym samym labie? bo generalnie bardzo ciężko poprawić morfologię, tym bardziej samymi suplementami, i tak sobie myślę, że to może po prostu błąd labu był? Skok o 1% to sukces, a tu aż 5 hmmm.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ponawiam pytanie - czy krakowskie kliniki mają już te nowe akredytacje i mogą działać w temacie ivf?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Macierzynstwo ma juz akredytacje :) co do suplementow- u nas zawsze morfologia byla i jest 4%- a w jednym badaniu, po 3 miesiacach suplementow jakie dobralam mojemu wlasnie morfologia jako jedyna sie poprawila- z 4% do 7 % w tym samym lab tylko też nie wiem czy to przez suplementy czy po prostu tak się raz trafiło. Ale przestalismy brac suplementy bo szkoda mi bylo jego zoladka a to nie na morfologii nam zalezalo :) najwazniejsze z suplementow jesli chodzi o morfologie to cynk, selen i witamina E. L- karnityna, l-arginina itd bardziej jest na ruch. Jesli chcesz dawac swojemu witaminy to pamietaj by byly dobrej jakosci, dobrze wchlanialne formy. Jak selen to np l-selenometionina jak cynk to cytrynian cynku lub glukonian cynku. Dobre witaminy, choc drozsze ma firma Solgar- ale warte sa swojej ceny. ;) selen mozecie zastapic tez orzechami brazylijskimi- juz 1-2 szt pokruwaja dzienne zapotrzebowanie- i uwazaj nie wolno przedawkowywac bo to bardzo szkodzi. :)no i co zawsze mówię- Pamiętaj, że diś możesz mieć w badanym materiale morfologię 0, al na następny dzień akurat te plemniki będą miały morfologię 1%, co badanie są nowe plemniki i każdy jest inny ;) tak jak u nas- dziś ilość 20 mln a jutro 10 mln. I to nie oznacza, że stało się coś złego- każdy ma wahania. A dziewczyny widze są czasem załamane bo mąż "zawsze" miał 100 mln plemnikow a teraz zrobil badanie i mial tylko 60 i trzeba leciec do urologa... no nie, bo następnym razem może mieć nawet 30 a potem znów 100. Nasze komórki jajowe też są raz lepszej raz gorszej jakości, więc u was z morfologią też tak jest. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 08:49

V., Agi83, Fedra, Mimi86 lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Kalia, tak myślę o tym co pisałaś o poprawie morfologii z 0 na 5% na suplementach... robiliście oba seminogramy w tym samym labie? bo generalnie bardzo ciężko poprawić morfologię, tym bardziej samymi suplementami, i tak sobie myślę, że to może po prostu błąd labu był? Skok o 1% to sukces, a tu aż 5 hmmm.

u nas zawsze morfologia 1-2% nawet po suplementach. a w zeszłym tygodniu robilismy kontrolnie badanie i mamy morfologię 4% ! bez suplementów. Doktor mówi ze to zalezne od róznych czyników, czasem jest tak ze te parametry szybują w góre, zeby za chwilę spasc.

asiula ciesze się bardzo :* trzymam teraz kciuki za czwartek !

Sylwiasta owulacja na estrofemie jest podobno mozliwa.

Asiula86, sylwiaśta159, V., Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    u nas zawsze morfologia 1-2% nawet po suplementach. a w zeszłym tygodniu robilismy kontrolnie badanie i mamy morfologię 4% ! bez suplementów. Doktor mówi ze to zalezne od róznych czyników, czasem jest tak ze te parametry szybują w góre, zeby za chwilę spasc.

asiula ciesze się bardzo :* trzymam teraz kciuki za czwartek !

Sylwiasta owulacja na estrofemie jest podobno mozliwa.
    no to jest właśnie to co mówię- nasienie faceta to straszna zmienna :) triss dzięki za info, zapytam dziś lekarza mam nadzieję :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam dziś rozmowę z politykiem PIS - nie pamiętam nazwiska. Mówił o planach partii na najbliższe sto dni (te słynne pierwsze 100 dni rządów). Prowadzący zapytał go wprost o kwestię in vitro. Odpowiedział, że mają teraz wiele innych priorytetów, a sprawa in vitro nie jest jednym z nich i nie będą się nią na razie zajmować. Ponadto powiedział też, że budżet na 2015 rok jest już uchwalony i mimo mozliwości modyfikacji go przez nowy rząd, czas nie bardzo na to pozwala. Oni w pełni odpowiadać będą za budżet na 2017 rok.
    To wszystko pozwala mieć nadzieję, że możemy być spokojne o program rządowy, przynajmniej do tego czerwca.

Asiula86, mysza89, triss, Agi83, gosia81, Fedra, justa1234, Mimi86, Anuszka, Mimbla, Piggy, Libra lubią tę wiadomość

age.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    A ja też mam dobre wieści - beta 4,7, więc ładnie spadła :) W czwartek usg i zobaczymy, co doktor powie :)
    nie sądziłam że kiedykowiek to będzie dobra wiadomość ale sie ciesze oby dr szybko opracował plan działaniac..

Agi83 trzymam kciuki za bete ...

muszynka powodzenia na transferze :)

a mnie męczy ucisk na pęcherz ...:/boli o raju ... 2 -3 kropelki i znów ...:( no i pojawiło sie plamienie 2 plamki ale sie boje ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:14

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa oby tak było :)

Mysza kciuki trzymam zeby to było plamien ie implantacyjne. a na ból pecherza uwazaj, to może być jakiś stan zapalny... pij dużo plynów, dobra jest żurawina. Nie wiem czy furaginum w ciązy jest dozwolone, chyba nie....

Sylwiasta ja przed ostatnim transferem jak bylam na usg to lekarz wypatrzyl pęcherzyk i zastanwiał się przez chiwlę czy to nie owulacyjny. Podobno czasem mimo brania estrofmu tak może się zdarzyć. U mnie to był niepękniety pęcherzyk z poprzedniego cyklu jednak.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, zrób badanie moczu, najlepiej od razu z posiewem i z wynikami do lekarza (o ile masz taka możliwość).
    Furaginum niestety nie można w ciąży, mi nawet uroseptu nie chcieli dać w 9 tygodniu.
    Na żurawinie nie przeszło i skończyło sie na antybiotyku niestety, ale lepsze to niż niewyleczona infekcja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:47

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Witajcie
    Nie było mnie tu bardzo długo. Teraz właściwie tylko zaglądam. Dlaczego? Bo mój 7dmio miesięczny Synek jest High Need Baby i zajmuje mi mój cały czas. HNB jest w wersji lightowej a może to ja chcę mu poświęcić każdy wolny moment (?)
    Po trzech latach starań, w trzeciej procedurze (a w sumie podany był jako czwarty a pierwszy w trzeciej ivf) udało się.
    Pierwszy trymestr w strachu bo krwawiłam, drugi trymestr na luzie, trzeci ciężej bo byłam ciężka :)
    I w 36 tygodniu przez CC przyszedł na świat nasz CUD!
    Pierwsze 3 miesiące były dla mnie straaaaszne. Ale szczęśliwe tak jak i teraz. Potem łatwiej a teraz moje Szczęście jest dla mnie łaskawsze.

Powiem tak. Walczcie ile się da, jak się da (do granic rozsądku) bo macierzyństwo nie jest podobne do niczego innego. To spełnienie, którego nie potrafiłam sobie nawet wyobrazić.

Trzymam za Was wszystkie kciuki.

PS. Mój Szkrab tylko na piersi waży już 12 kg. Kto nie ma odniesienia, powiem, że to sporo :)

Ja mam odniesienie bo moja ma 9,5 miesiąca i wazy 8,5 kg :D
    Super ze u Ciebie wszystko dobrze :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Mysza, zrób badanie moczu, najlepiej od razu z posiewem i z wynikami do lekarza (o ile masz taka możliwość).
    Furaginum niestety nie można w ciąży, mi nawet uroseptu nie chcieli dać w 9 tygodniu.
    Na żurawinie nie przeszło i skończyło sie na antybiotyku niestety, ale lepsze to niż niewyleczona infekcja...
    to raczej tylko ucisk na pęcherz ...bo nie boli.nie piecze tylko uciska no i biegam co chwile ...

iga 79 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ