X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ja mam delikatne pcos (naturalnie jedna owulka na kilka cykli) a mąż słabe nasienie

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni my też byśmy chyba kolo 1 grudnia startowali ze stymulacja, wcześniej sam gonapeptyl. ja idę długim protokołem dlatego się martwię. 17.11 będę już wszystko wiedzieć

sylwiaśta159, Reni555 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Serducho Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Sylwiaśta ale Ci fajnie :) masz zwolnienie na zagnieżdżenie ?:) (wysyłam Ci zaproszenie ok ? chcę coś spytać :))

Chyba muszę spróbować tych kulek rumowych! ale boję się, że się uzależnię tak jak od rogalików z czekoladą z Herta (w Poznaniu ich nie ma :(((( - ubolewam)

Ja byłam dzisiaj u mojego doktorka, więc od jutra estrofem i jakies plastry też z estradiolem, nie mam pojęcia czemu mam dwa różne estradiole :/ Poza tym moja torbiel ma znowu 3,7 cm!:( Czy w razie draaki ja się nadam na następną stymulacje ?:/ zapomniałam spytać :|

Mozna sie stymulowac przy torbielach ?
    Zastanawia mnie to bo tez mam endomende i w razie jak by sie torbiel pojawila to mozna podchodzic do invitro ? Obawiam sie ze nie :-(

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia- trzymam za Ciebie mocno kciuki!! Moze te hormony to juz ciązowe?! tak bedzie :) wierze, ze wariujesz ale bedzie dobrze!!
    Mimi- ruszacie 1 grudnia? do Swiat bedziesz juz po transferze :) elegancko :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zostalo 6 dni i bedziesz wszystko wiedziala czarno na bialym :) zobaczysz, ze teraz juz wszystko ruszy z kopyta :)

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostało 6 dni do wizyty i dowiem sie co i jak... jaki protokół, ile nas to bedzie kosztowalo, jakie jeszcze badania przed nami... Wizyta 17.11... Myslicie, ze maz jeszcze bedzie musial cos badac??

• Sanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Idzie zwariować, bardzo się cieszę na dzisiejsze poranne wieści, ale sama mam tak okrutnego doła, że płaczę od rana bo jestem pewna, że mój transfer się nie udał. Na codzień jestem bardzo silna psychicznie osoba ale chyba te hormony mnie powalaja, dziś nie umiem się pozbierać. W piatek beta.
    Hahaha Lonia w sobote mialam to samo !!! Plakalam caly dzien U nas czynnik meski i mam nadzieje ze zdrowo przebrniemy przez 9 miesiecy

Lonia, Lonia lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    A mi zostało 6 dni do wizyty i dowiem sie co i jak... jaki protokół, ile nas to bedzie kosztowalo, jakie jeszcze badania przed nami... Wizyta 17.11... Myslicie, ze maz jeszcze bedzie musial cos badac??
    Zalezy jakie badania juz macie zrobione ;)
    Reni555 wrote:
    no to pójdziemy razem ;)
    jak nie uda nam się ten cykl i inseminacja
    Narazie wierzymy, ze sie uda :))

Reni555 lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do transferu mielismy imsi do decyzji embriologa naciecie otoczki a jak zapytalam o embryoglue to embriolog powiedzial ze wg niego to troszke chwyt marketingowy ale powiem ze jesli by sie nie udalo to i embryoglue bym chciala zastosowac poprostu wszystko by zwiekszyc szanse

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    mnie to bardzo ciekawi - naciecie otoczki i klej.... Czy mozna od razu zazyczyc sobie np. klej zeby zwiekszyc szanse powodzenia ?

Jaki to jest koszt w ogole ? Embrioglue i naciecia otoczki ?
    śmiejcie się ze mnie
    ale nie kumam o co z tym klejem chodzi ;)
    nacięcie i cała reszta to tak, ale klej (?)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia strasznie mnie wstrzasnelo to co napisałaś. Pomodle się za Twoją kuzynke. Proszę informuj nas jak ona się czuje i maleństwo.

Marcia89 też się naczytalam, że statystyki ivf dla idiopatycznej są niezbyt korzystne. I co? Kwalifikowalismy się jako idiopatyczna, mąż ma słabą morfologie. Udało się za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:56

Reni555, sylwiaśta159, Fedra, Inska lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zrobione 2x rozszerzone wyniki nasienia, przed i po kuracji antybiotykiem i witaminami. Ja mam wszystkie hormony, AMH, i oboje całą wirusologie. Moj S. byl tez u urologa, ma zrobione USG...

Konwalia-dzieki za ten wpis, kazdy taki dodaje mi wiecej wiary :) Gratulje (zapewne śliczej) Lilusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:57

Reni555, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Mozna sie stymulowac przy torbielach ?
    Zastanawia mnie to bo tez mam endomende i w razie jak by sie torbiel pojawila to mozna podchodzic do invitro ? Obawiam sie ze nie :-(

Można przy torbielach endometrialnych. Nie jedna z nas była. Warto poczytać wątek, tak zwyczajnie od początku.

Beata.D lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was badała komórki po punkcji przed invitro - biopsja ciałek kierunkowych ?
    myślę o tym, by to zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Mamy zrobione 2x rozszerzone wyniki nasienia, przed i po kuracji antybiotykiem i witaminami. Ja mam wszystkie hormony, AMH, i oboje całą wirusologie. Moj S. byl tez u urologa, ma zrobione USG...

Konwalia-dzieki za ten wpis, kazdy taki dodaje mi wiecej wiary :) Gratulje (zapewne śliczej) Lilusi :)
    Pewnie jeszcze chlamydie bedziecie musieli zrobic, ew. ureaplasme i mycoplasme plus ty czystosc pochwy.
    Reni555 wrote:
    śmiejcie się ze mnie
    ale nie kumam o co z tym klejem chodzi ;)
    nacięcie i cała reszta to tak, ale klej (?)
    No tak dziala. To podloze na bazie kwasu hialuronowego wspomaga rzekomo zagniezdzenie- jak wpiszesz w neta np yt to fajnie na filmiku pokazane jest :)

Reni555 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    czy któraś z Was badała komórki po punkcji przed invitro - biopsja ciałek kierunkowych ?
    myślę o tym, by to zrobić

Reni a co to badanie daje?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badają wadliwość albo brak wad komorek
    tj. wady genetyczne komórki przed invitro

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Sylwiaśta, wlasnie zerknelam w papiery, chlamydie tez robilismy... Co to czystość pochwy? Moze tez juz mialam a nie wiedzialam, ze to jest to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Dzieki Sylwiaśta, wlasnie zerknelam w papiery, chlamydie tez robilismy... Co to czystość pochwy? Moze tez juz mialam a nie wiedzialam, ze to jest to :D
    No w sensie czy nie masz tam jakichs gadów :) tzn infekcji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No w sensie czy nie masz tam jakichs gadów :) tzn infekcji ;)
    konsultacja i pozwolenie od interńisty tez musi byc

‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ