X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Czyli co, powtarzamy niedawno trwającą tu dobrą passę, gdzie przybywał groszek za groszkiem? :D smileys-flowers-427124.gif
    Teraz i JA się załapię, trzymam Triss za słowo, że to TEN czas ;)
    Jakie boskie groszki :)

sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha groszki super!

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę w pracy i czytam, o tym, co już za mną, o tym, co teraz i co będzie jeśli maluchy ze mną zostaną.

I takim sposobem wyczytałam sobie, że te nabrzmiałe piersi czy bóle brzucha (podbrzusza jak na okres) to "skutki" uboczne brania lutinusu i progynovy. Ha! A ja się łudziłam, że to "objawy" ciąży.

Czyli wszystko jest możliwe, bez względu na to, czy ma się "objawy" czy nie. Co w sumie ma sens biorąc pod uwagę, że dopiero od 6dpt zaczyna być produkowane HCG, które na mój chłopski rozum może dopiero coś ciążowo-podobnego sugerować.

Co myślicie o powyższym?

sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Tak sobie siedzę w pracy i czytam, o tym, co już za mną, o tym, co teraz i co będzie jeśli maluchy ze mną zostaną.

I takim sposobem wyczytałam sobie, że te nabrzmiałe piersi czy bóle brzucha (podbrzusza jak na okres) to "skutki" uboczne brania lutinusu i progynovy. Ha! A ja się łudziłam, że to "objawy" ciąży.

Czyli wszystko jest możliwe, bez względu na to, czy ma się "objawy" czy nie. Co w sumie ma sens biorąc pod uwagę, że dopiero od 6dpt zaczyna być produkowane HCG, które na mój chłopski rozum może dopiero coś ciążowo-podobnego sugerować.

Co myślicie o powyższym?
    100 % racji :) pociesza mnie, że bole malpowe moga być od progesteronu :)

Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! miłego dnia! :)

Agi, Sanna gratulacje!!! :)

to ja poproszę rozwiązanie worka z groszkami w styczniu równiez !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:26

sylwiaśta159, Sanna, Fedra, Agi83 lubią tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniami o dziecko i czasem ból po jego stracie. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:35

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniani o dziecko. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.
    :(

dołączam sie do modlitwy :(

• Inska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    100 % racji :) pociesza mnie, że bole malpowe moga być od progesteronu :)

Dokładnie! Jako ciekawostkę, wyczytałam też dzisiaj, że ten zastrzyk, który dostajemy na 36h przed punkcją jest z hcg i dlatego najwcześniej można robić betę po 13 dniach od punkcji, w przeciwnym razie wynik może być niewiarygodny.

Oryginaly tekst tutaj;

"During IVF final egg maturation is triggered by an hCG injection (generally 10,000 units) given approximately 36 hours prior to egg retrieval.
    It takes approximately 14 days for the hCG from the trigger shot to be cleared (metabolized) by the body.
    Prior to 14 days, it is not possible to differentiate between hCG from the trigger shot and hCG from the embryo.
    It is for this reason that most IVF programs will do a first pregnancy test approximately 15 days after the hCG trigger injection (or 13 days after egg retrieval)."

Całośc tekstu: http://www.inviafertility.com/multiple-pregnancy/drvkarande/hcg-levels-in-pregnancies-resulting-from-day-5-vs-day-3-embryo-transfers/

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniani o dziecko. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.

Tak mi przykro Kalia! Oczywiście, że się za nią pomodlimy, i za maluszka też, wszystko dobrze się skończy.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia, ja się gorąco pomodle w intencji Twojej kuzynki.

Sanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna, a ile dpt zrobilas sikańca ? Ilu dniowe zarodki mialas podane ?

Kalia, pomodle się ...

• Sanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia modlimy się :)

Nasze dwudniowe zarodki dały nam test pozytywny w 11dpt, w 7dpt był negatyw

Inska, Reni555, mysza89 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Sanna :) my tez bediemy mieki chyba takie podane - dwu trzy d iowe tak nam powiedziala pani doktor :) ja juz mam delikatne plamienia wiec niech sie malpa rozkreca i do dziela :D

Ps jakies objawy mialas / masz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:07

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dzieki Sanna :) my tez bediemy mieki chyba takie podane - dwu trzy d iowe tak nam powiedziala pani doktor :) ja juz mam delikatne plamienia wiec niech sie malpa rozkreca i do dziela :D

jesteś w Provicie? Myślałam, że podają tam tylko blastki. Ja wczoraj miałam podane dwa trzydniowe maluszki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sylwia :)) Jetem w Provicie ale podchodze komercyjnie - moze dlatego...
    Wiesz no narazie gin mi tak powiedziala, ale co z tego wyjdzie ostatecznie to sie okaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Super Sylwia :)) Jetem w Provicie ale podchodze komercyjnie - moze dlatego...
    Wiesz no narazie gin mi tak powiedziala, ale co z tego wyjdzie ostatecznie to sie okaze
    pewnie tak, bo ja też prywatnie. W rządówce chyba najczęściej podają blastki, a prywatnie różnie :)

Czyli za niedługo rozpoczynasz stymulację, powodzenia i kciuki za dorodne jajcora :)

• Sanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Opu Kochana zobacz wpisy w pamiętniku objawów nie wiem zaczął mnie podlewać brzuch jak na @ miałam ból głowy i często sikam, ale u nas wiesz sprawa jest inna bo te objawy mogą być po lekach
    Dziś czuje rozpieranie w dole brzucha

74di4z174lr410ce.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:25

Inska, sylwiaśta159, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, hcg po zastrzyku wychodzi we krwi do 10 dni po zastrzyku. Nie dłużej.

Co do produkcji hcg od 6 dpt to ja też słabo w to wierzę. Sa przecież weryfikacje, które pokazują, że czasami hcg produkowane jest już 3 dpt a czasami wychodzi w badaniu dopiero 9 dpt.
    Różnie bywa...
    Ja, 6dp zawsze miałam już betę powyżej 60,00 tak więc musiała być produkowana już wcześniej ale od kiedy dokładnie tego nie wiem.

Kalia, mam nadzieje, ze wszystko skończy się jednak dobrze <3

O proszę, bardzo ciekawe co piszesz Kava. Czyli w Twoim przypadku mogłaś śmiało robić betę przed zalecanym 9dpt (czy 12dpt)? Zastanawiam się od czego faktycznie to zależy, że u jednych dziewczyn hcg jest szybciej produkowane niż u innych. Ciekawe naprawdę czy ktoś to zbadał, czy zależy to od dnia transferu, od jakości zarodka, poziomu innych hormonów jak progesteron czy po prostu sprawa indywidualna...Cholernie ciekawe ;-)

Kava lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ,agi gratki :):)
    kalia pomodle sie za kuzynke, bedzie dobrze ;)

opu idziesz dlugim, czy krotkim? ja jestem prawie w polowie antkow wiec mam ogromna nadzieje ze konce listopada zaczniemy, boje sie tylko ze ginek na wizycie (17.11) nie wymyslil ze nie zdazymy przed swietami....

Sanna, sylwiaśta159, Agi83, Reni555 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ