IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Czyli co, powtarzamy niedawno trwającą tu dobrą passę, gdzie przybywał groszek za groszkiem?
Teraz i JA się załapię, trzymam Triss za słowo, że to TEN czassylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Tak sobie siedzę w pracy i czytam, o tym, co już za mną, o tym, co teraz i co będzie jeśli maluchy ze mną zostaną.
I takim sposobem wyczytałam sobie, że te nabrzmiałe piersi czy bóle brzucha (podbrzusza jak na okres) to "skutki" uboczne brania lutinusu i progynovy. Ha! A ja się łudziłam, że to "objawy" ciąży.
Czyli wszystko jest możliwe, bez względu na to, czy ma się "objawy" czy nie. Co w sumie ma sens biorąc pod uwagę, że dopiero od 6dpt zaczyna być produkowane HCG, które na mój chłopski rozum może dopiero coś ciążowo-podobnego sugerować.
Co myślicie o powyższym?sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska wrote:Tak sobie siedzę w pracy i czytam, o tym, co już za mną, o tym, co teraz i co będzie jeśli maluchy ze mną zostaną.
I takim sposobem wyczytałam sobie, że te nabrzmiałe piersi czy bóle brzucha (podbrzusza jak na okres) to "skutki" uboczne brania lutinusu i progynovy. Ha! A ja się łudziłam, że to "objawy" ciąży.
Czyli wszystko jest możliwe, bez względu na to, czy ma się "objawy" czy nie. Co w sumie ma sens biorąc pod uwagę, że dopiero od 6dpt zaczyna być produkowane HCG, które na mój chłopski rozum może dopiero coś ciążowo-podobnego sugerować.
Co myślicie o powyższym?pociesza mnie, że bole malpowe moga być od progesteronu
Inska, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniami o dziecko i czasem ból po jego stracie. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:35
-
nick nieaktualnyKalia wrote:Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniani o dziecko. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.
dołączam sie do modlitwy -
sylwiaśta159 wrote:100 % racji
pociesza mnie, że bole malpowe moga być od progesteronu
Dokładnie! Jako ciekawostkę, wyczytałam też dzisiaj, że ten zastrzyk, który dostajemy na 36h przed punkcją jest z hcg i dlatego najwcześniej można robić betę po 13 dniach od punkcji, w przeciwnym razie wynik może być niewiarygodny.
Oryginaly tekst tutaj;
"During IVF final egg maturation is triggered by an hCG injection (generally 10,000 units) given approximately 36 hours prior to egg retrieval.
It takes approximately 14 days for the hCG from the trigger shot to be cleared (metabolized) by the body.
Prior to 14 days, it is not possible to differentiate between hCG from the trigger shot and hCG from the embryo.
It is for this reason that most IVF programs will do a first pregnancy test approximately 15 days after the hCG trigger injection (or 13 days after egg retrieval)."
Całośc tekstu: http://www.inviafertility.com/multiple-pregnancy/drvkarande/hcg-levels-in-pregnancies-resulting-from-day-5-vs-day-3-embryo-transfers/
-
Kalia wrote:Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniani o dziecko. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.
Tak mi przykro Kalia! Oczywiście, że się za nią pomodlimy, i za maluszka też, wszystko dobrze się skończy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieki Sanna
my tez bediemy mieki chyba takie podane - dwu trzy d iowe tak nam powiedziala pani doktor
ja juz mam delikatne plamienia wiec niech sie malpa rozkreca i do dziela
Ps jakies objawy mialas / masz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:07
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyopu wrote:Dzieki Sanna
my tez bediemy mieki chyba takie podane - dwu trzy d iowe tak nam powiedziala pani doktor
Ps jakies objawy mialas / masz ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyopu wrote:Super Sylwia
) Jetem w Provicie ale podchodze komercyjnie - moze dlatego...
Wiesz no narazie gin mi tak powiedziala, ale co z tego wyjdzie ostatecznie to sie okaze
Czyli za niedługo rozpoczynasz stymulację, powodzenia i kciuki za dorodne jajcora -
opu wrote:Dzieki Sanna
Ps jakies objawy mialas / masz ?
Dziś czuje rozpieranie w dole brzucha -
Kava wrote:Inska, hcg po zastrzyku wychodzi we krwi do 10 dni po zastrzyku. Nie dłużej.
Co do produkcji hcg od 6 dpt to ja też słabo w to wierzę. Sa przecież weryfikacje, które pokazują, że czasami hcg produkowane jest już 3 dpt a czasami wychodzi w badaniu dopiero 9 dpt.
Różnie bywa...
Ja, 6dp zawsze miałam już betę powyżej 60,00 tak więc musiała być produkowana już wcześniej ale od kiedy dokładnie tego nie wiem.
Kalia, mam nadzieje, ze wszystko skończy się jednak dobrze
O proszę, bardzo ciekawe co piszesz Kava. Czyli w Twoim przypadku mogłaś śmiało robić betę przed zalecanym 9dpt (czy 12dpt)? Zastanawiam się od czego faktycznie to zależy, że u jednych dziewczyn hcg jest szybciej produkowane niż u innych. Ciekawe naprawdę czy ktoś to zbadał, czy zależy to od dnia transferu, od jakości zarodka, poziomu innych hormonów jak progesteron czy po prostu sprawa indywidualna...Cholernie ciekaweKava lubi tę wiadomość
-
Sanna ,agi gratki
kalia pomodle sie za kuzynke, bedzie dobrze
opu idziesz dlugim, czy krotkim? ja jestem prawie w polowie antkow wiec mam ogromna nadzieje ze konce listopada zaczniemy, boje sie tylko ze ginek na wizycie (17.11) nie wymyslil ze nie zdazymy przed swietami....Sanna, sylwiaśta159, Agi83, Reni555 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306