X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:25

sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska- zobacz, ze jest tez wiele dziewczyn ktorym 10 dni po owulacji, NIE PO TRANSFERZE wychodzi TEST, nie beta ;) dlayego czesto probujemy robic bete juz np w 5-6 dniu po transferze blastki bo to jakby 10-11 dzien po owulacji i czesto wychodzi, a ta rozpiska to taka troche naciagana jest. Na dobra sprawe podana blastka moze zagniezdzic sie juz nastepnego dnia, beta produkowana jest 48h pozniej wiec 3 dpt moze juz cos wyjsc tak jak mowi Kava. Kazdy ma inaczej:) ja zrobilam bete w 9 dpt dwudniowego zarodka bo wiedzialam ze jak cos jest na rzeczy to juz wyjdzie- i dzien pozniej w dniu spodziewanej @ zaczelam plamic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 18:35

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Sanna ,agi gratki :):)
    kalia pomodle sie za kuzynke, bedzie dobrze ;)

opu idziesz dlugim, czy krotkim? ja jestem prawie w polowie antkow wiec mam ogromna nadzieje ze konce listopada zaczniemy, boje sie tylko ze ginek na wizycie (17.11) nie wymyslil ze nie zdazymy przed swietami....

Ide krotkim. Najpierw niech sie malpa rozkreca bo dalej plamienia tylko :P

Sanna, dzieki poczytam pamietnik <3

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    O proszę, bardzo ciekawe co piszesz Kava. Czyli w Twoim przypadku mogłaś śmiało robić betę przed zalecanym 9dpt (czy 12dpt)? Zastanawiam się od czego faktycznie to zależy, że u jednych dziewczyn hcg jest szybciej produkowane niż u innych. Ciekawe naprawdę czy ktoś to zbadał, czy zależy to od dnia transferu, od jakości zarodka, poziomu innych hormonów jak progesteron czy po prostu sprawa indywidualna...Cholernie ciekawe ;-)
    Wszystko zależy od tego kiedy zarodek sie zagnieździ ja miałam podany 3 dniowy zarodek a juz 6dpt beta wyszła pozytywnie choc wynik był 13.. Nie miałam nacinanej otoczki ale był podawany na kleju...

Kava, Inska lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Mogę Was Kochane o coś prosić? Kto jak nie Wy zrozumiecie ból związany ze staraniami o dziecko i czasem ból po jego stracie. Proszę Was o modlitwę za moją kuzynkę, walczy w szpitalu o życie. Wczoraj najechał na nią samochód. Jest bardzo źle. Najgorsze jest to, że w brzuchu ma mały trzy miesięczny cud. Nie wiem co będzie, jestem załamana.
    dołączam ,strasznie mi przykro ....:(

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze wlasnie jak to jest z nacieciem otoczki w zarodku 3 dniowym? Po podaniu on od razu sie wydostaje czy tez dopiero jak bedzie blastka i zacznie napierac na otoczke tyle ze latwiej ma sie wyskrobac stamtad? ;) chyba opcja druga nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to bardzo ciekawi - naciecie otoczki i klej.... Czy mozna od razu zazyczyc sobie np. klej zeby zwiekszyc szanse powodzenia ?

Jaki to jest koszt w ogole ? Embrioglue i naciecia otoczki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 19:35

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Embryoglue 350 otoczka 500. W provicie takie same ceny masz- placisz i rzadasz ;) nikt ci problemu nie bedzie robil. ;) chociaznotoczke najczesciej nacina sie przy mrozonych zarodkach bo mrozenie sprawia ze ona jest grubsza. Mnie teraz tylko jednemu nacieli bo mial widocznie zgrubiona a drugi mial normalna prawie niezauwazalnie zgrubiala wiec nie nacinala choc embriolog powiedziala ze jak sobie zycze to natnie ale zaleca sie nacinanie przy jednym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm :))) to się zastanowie moze nad tym klejem :D a jak sie nie uda w kolejnym podejsciu moze zdecyduje sie na to i to :) A ty teraz Sylwia wzielas z nacieciem otoczki i klejem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytowalam jeszze wiadomosc wyzej- tak za pierwszym razem tylko klej teraz i to i to.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha czyli za 1 razem mimo ze mialas z embrioglue nie powiodlo się

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślę o kleju o ile będzie co transferowac

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Lonia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Embryoglue 350 otoczka 500. W provicie takie same ceny masz- placisz i rzadasz ;) nikt ci problemu nie bedzie robil. ;) chociaznotoczke najczesciej nacina sie przy mrozonych zarodkach bo mrozenie sprawia ze ona jest grubsza. Mnie teraz tylko jednemu nacieli bo mial widocznie zgrubiona a drugi mial normalna prawie niezauwazalnie zgrubiala wiec nie nacinala choc embriolog powiedziala ze jak sobie zycze to natnie ale zaleca sie nacinanie przy jednym.
    U mnie w klinice klej kosztuje 460 a naciecie 500. Jesli teraz beta bedzie ujemna to bede sie zastanawiala nad wspomagaczem dla mojej blastuni zamrozonej. Jak myslicie czy bardzo podnosi szanse na zagniezdzenie? i co jest lepsze, musle nad ta otoczka

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    acha czyli za 1 razem mimo ze mialas z embrioglue nie powiodlo się
    Tak. Ale mialam podany w drugiej dobie- mogl np w 3 czy 4 dobie przestac sie po prostu rozwijac. Trzeba liczyc sie z tym, ze to tyljo 30-40% szans... ;) dla zarodkow 3 doba jest taka krytyczna przy problemie meskim a u nas taki jest. Jak przetrwaja ja to sa spore szanse ze beda sie rozwijac dalej. Ale czesto podawane sa zarodki dobre rozwiniete juz z klejem i nacieciem i tez sie nie zaimplantuja... zycie

Mimi beeedzie co ma nie byc!!

Lonia jak bardzo nikt nie wie- ale troche na pewno. Trzeba probowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:06

• Lonia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tak. Ale mialam podany w drugiej dobie- mogl np w 3 czy 4 dobie przestac sie po prostu rozwijac. Trzeba liczyc sie z tym, ze to tyljo 30-40% szans... ;) dla zarodkow 3 doba jest taka krytyczna przy problemie meskim a u nas taki jest. Jak przetrwaja ja to sa spore szanse ze beda sie rozwijac dalej. Ale czesto podawane sa zarodki dobre rozwiniete juz z klejem i nacieciem i tez sie nie zaimplantuja... zycie

Mimi beeedzie co ma nie byc!!

Lonia jak bardzo nikt nie wie- ale troche na pewno. Trzeba probowac.
    Miałam 4 zarodki rozwijały się ładnie do 4 doby, podano mi jednen w stadium moruli. A reszta była poddawana dalszej hodowli w 6 dobie z 3 została jedna blastocysta. Reszta zarodków nie przetrwała. Też mamy czynnik męski.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro ta blastka przetrwala to ma duze szanse na ciaze. ;) z drugiej zas strony w macicy zarodek ma wieksze szanse i te ktore nie przetrwaly na szkielku moglyby przetrwac w macicy. Dlatego sa plusy i minusy obu metod i roznie je kliniki stosuja.

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!
    Kalia- dołączam do modlitwy... bardzo mi przykro
    Lonia, Sylwiaśta- trzymam kciuki, uda sie :) juz jestescie i tak bliżej niz dalej :)
    Mimi, Opu- jaki jest u Was probem? jak długo sie staracie?
    U mnie tez czynnik meski, czytalam, ze wlasnie przy czynniku meskim rzadko udaje sie pierwsze in vitro... Ech, u nas pewnie tez sie nie uda...bo przewaznie w tym temacie mamy pod gorke :(

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko bez czarnowidztwa mi tu. ;) statystyki to jedno. Zycie drugie. To tylko liczby. Kazda z nas ma problem. Jak nie czynnik meski to endometrioza to slabe komorki jajowe... wiec to nie jest tak ze przy czynniku meskim akurat pierwszy transfer sie nie udaje. Pierwszy jest taki jak i drugi. No z tym ze podobno crio ma wieksza skutecznosc bo przy rozmrazaniu jest pewnego rodzaju selekcja- jak jest slaby to nie przetrwa a jak orzetrwa to szanse sa wieksze ze zostanie w macicy ;) zostan tu z nami, poczytaj- sama sie przejonasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:25

Marcia89, Fedra, sylvuś, shooa lubią tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, to nie czarnowidztwo, tylko moje wnioski :D im wiecej o tym wszystkim czytam tym gorzej, zabierzcie mi internet, bo przeciez najblizsze miesiace to bedzie dla mnie katorga :D
    Staram sie nie karecac, staram sie, staram sie... :D
    Bezdie dobrze, prawda? W przyszlym roku wszystkie bedziemy w ciazy!! :D

Edit: Oczywiscie, ze zostaje!! Dzieki za wszystkie slowa otuchy :) i bede nudna: jak dobrze, ze jest to forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:29

Antonelka, Reni555, mysza89, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Kochana, to nie czarnowidztwo, tylko moje wnioski :D im wiecej o tym wszystkim czytam tym gorzej, zabierzcie mi internet, bo przeciez najblizsze miesiace to bedzie dla mnie katorga :D
    Staram sie nie karecac, staram sie, staram sie... :D
    Bezdie dobrze, prawda? W przyszlym roku wszystkie bedziemy w ciazy!! :D

Edit: Oczywiscie, ze zostaje!! Dzieki za wszystkie slowa otuchy :) i bede nudna: jak dobrze, ze jest to forum :)
    Idzie zwariować, bardzo się cieszę na dzisiejsze poranne wieści, ale sama mam tak okrutnego doła, że płaczę od rana bo jestem pewna, że mój transfer się nie udał. Na codzień jestem bardzo silna psychicznie osoba ale chyba te hormony mnie powalaja, dziś nie umiem się pozbierać. W piatek beta.

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ