X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, Sanna, wspaniale! Gratuluję dziewczyny :) spokojnych 9 miesięcy!

Kalia :( ślę ciepłe myśli w stronę Twojej kuzynki i jej nienarodzonego maluszka... Daj znać jak się sytuacja rozwija...

Jest szansa, że jutro będą gotowe wyniki badania naszych kariotypów. Trochę się stresuję. I z niecierpliwością czekam na wizytę 30.11., powoli się niecierpliwię z tytułu tego przestoju :/

Agi83, Sanna lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Mozna sie stymulowac przy torbielach ?
    Zastanawia mnie to bo tez mam endomende i w razie jak by sie torbiel pojawila to mozna podchodzic do invitro ? Obawiam sie ze nie :-(

U mnie od kilku mcy jest torbiel wygladajaca na endo o wielkosci niecalych 3cm, nie powieksza sie ani nie zmniejsza. Nikt nic nigdy nie mowil ze jest przeszkoda w stymulacji czy procedurze. Tyle ze obniza szanse, ale to nie przypadek ze endomenda jest powodem kwalifikacji do rzadowki.

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, skad jestes?
    V.- widze, ze u Ciebie podobny problem 0% a ile w ml?? Jak długo sie staraliscie zanim zapadla decyzja o in vitro?

• chiara Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Reni tak sobie sama liczę ze zaczniemy 1 grudnia, ale jak każe mi brać gonapeptyl np 14 dni a nie 10 to wiadomo puregon i menopur dojdzie później, dlatego czekam jak na szpilkach na wizytę bo już wszystko będę wiedziała.
    Marcia ja też mam 17.11 wizytę :)
    Ja kupowałam leki w aptece w klinice.

Ja też kupuje leki w klinice, kiedyś tego nie zrobiłam i w aptece wydali mi zamiast zwyklego ovulastanu to ovulastan forte i myślałam, że umre po zażyciu. Teraz mając receptę w ręce kieruje się di apteki w klinice.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    pewnie tak, bo ja też prywatnie. W rządówce chyba najczęściej podają blastki, a prywatnie różnie :)

Czyli za niedługo rozpoczynasz stymulację, powodzenia i kciuki za dorodne jajcora :)

Ja w Provicie podchodzę z rządowego programu i mialam podany 3dniowy zarodek, wydaje mi sie, że to nie regula odnośnie blastocysty.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to skoro w provicie podają 3 dniowe tez to może zdążę przed tymi świętami hehe
    Marcia z Dąbrowy górniczej a leczę się w Katowicach.

Reni555, Libra lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Witajcie!!
    Kalia- dołączam do modlitwy... bardzo mi przykro
    Lonia, Sylwiaśta- trzymam kciuki, uda sie :) juz jestescie i tak bliżej niz dalej :)
    Mimi, Opu- jaki jest u Was probem? jak długo sie staracie?
    U mnie tez czynnik meski, czytalam, ze wlasnie przy czynniku meskim rzadko udaje sie pierwsze in vitro... Ech, u nas pewnie tez sie nie uda...bo przewaznie w tym temacie mamy pod gorke :(

U nas problem męski - tetrazoospermia i przeciwciala przeciwplemnikowe. Staramy sie dwa lata, teraz pierwsze podejscie będzie (IMSI)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, leki typowo do stymulacji to chyba faktycznie najlepiej w tych aptekach przy klinikach kupować (ja z invicty wrocławskiej kupowałam w aptece Vanilla - ten sam budynek co Invicta), ale juz np luteina 200 była tam 40 zł droższa niż w aptece u mnie w mieście. Na opakowaniu, które starczało mi na tydzien to kupa kasy, także warto podzwonić po aptekach i sie zorientować :)

PS: Agi, Sanna - nudnych 9 miesięcy życzę :)

A za oczekujące, transferujące, betujace i wszystkie przed, po lub w trakcie procedur trzymam kciuki !!
    &&&&&&

I prosze mi sie tu nie poddawać !

pabelka88, Marcia89, Asiula86, Agi83, Fedra, Inska, Lonia, Mimi86, Libra lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kobitki nie poddawać się, ja wiem ze wy silne babeczki jesteście i trzymam za wszystkie kciuki zaraz zaraz razem z Zośką w brzuchu trzymamy mocno kciuki ✊✊✊✊✊✊✊ :-D :-D :-D

Agi83, sylwiaśta159, Marcia89, Fedra, triss, mysza89, iga 79, Lonia, Libra lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Mimi, skad jestes?
    V.- widze, ze u Ciebie podobny problem 0% a ile w ml?? Jak długo sie staraliscie zanim zapadla decyzja o in vitro?

Oj, nie pamiętam, ale ilościowo nasienia mamy ponad normę. Starania zaczęliśmy w maju 2014, jesienią 2014 dowiedzieliśmy się o złej morfologii nasienia, leczenie w klinice zaczęliśmy w kwietniu 2015, wtedy wyszło na HSG że mam problem z jajowodami. We wrześniu laparoskopia to potwierdziła i wtedy od razu zapadła decyzja i zaczęliśmy procedurę.

• triss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Dzień dobry Dziewczęta :) Pytanie z innej beczki czy Was też obudzono na maraton "Gwiezdnych Wojen"?! od 6:30 mój mąż jest pod wpływem mocy ;)

haha, u nas też sroda sponsorowana przez Mistrza Yodę ;-)

Inska jak U Ciebie?

Libra lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam, wyników kariotypów jeszcze nie ma tzn. moje już są ale chyba jeszcze bez opisu, pani powiedziała "z tego co widzę to są ok", mężowych jeszcze nie ma echhhhh...

• lilou Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam, regularnie was podczytuję, bo oswajam sie z myślą o ivf i mimo ze sie nie udzielam to wszystkim kibicuje i przeżywam razem z wami!
    Moj m miał ureaplasme i musieliśmy zawiesić nasze starania o dzidziusia. Teraz przyszedł czas na posiew kontrolny w kierunku ureaplasmy, tylko u M, bo u mnie nic złego nie wyszło. Gdzie polecacie zrobic ten posiew na Śląsku? Widziałam, ze w GC maja to w cenniku, ale czy zrobią posiew u mężczyzny? Ten pierwszy posiew robiliśmy w Tarnowskich Górach u urologa, tam tez maz sie leczył, ale z tego co sie orientuje to przeplacalismy.

Peonia88
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Można przy torbielach endometrialnych. Nie jedna z nas była. Warto poczytać wątek, tak zwyczajnie od początku.

Dziekuje za odpowiedz, nie mam niestety czasu na czytanie dokladnie wszystkiego :(
    Wczoraj na innym forum wyczytalam ze nie mozna. Ostatnio ponownie zaczely mnie niepokoic kłucia w jajniku, mam juz schiza ze cos znow odrasta a w pn mam wizyte w klinice i nie chcialabym zaczynac wszystkiego na nowo :(

Pare osob tutaj napisalo ze mozna wiec moze faktycznie mozna, modlcie sie zeby na usg bylo czysto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:43

Fedra lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Można przy torbielach endometrialnych. Nie jedna z nas była. Warto poczytać wątek, tak zwyczajnie od początku.

Zafasolkowana Anatolko,oj nie tak łatwo przeczytać cały wątek ☺ja jestem z Wami od stycznia i dwa tygodnie ślęczałam nad wpisami☺w pracy siedziałam z nosem w telefonie..
    A teraz nie zaglądając tu przez dwa dni,też trzeba sporo nadrobić .
    Chyba musimy jakieś limity wprowadzić ☺☺☺no ale jak Wy wklejacie zdjęcia przystojniakòw ,to potem wszystkie ożywione piszą w nieskończoność...
    Serducho -miłego czytania❤

Fedra, kotkapc, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Witam, regularnie was podczytuję, bo oswajam sie z myślą o ivf i mimo ze sie nie udzielam to wszystkim kibicuje i przeżywam razem z wami!
    Moj m miał ureaplasme i musieliśmy zawiesić nasze starania o dzidziusia. Teraz przyszedł czas na posiew kontrolny w kierunku ureaplasmy, tylko u M, bo u mnie nic złego nie wyszło. Gdzie polecacie zrobic ten posiew na Śląsku? Widziałam, ze w GC maja to w cenniku, ale czy zrobią posiew u mężczyzny? Ten pierwszy posiew robiliśmy w Tarnowskich Górach u urologa, tam tez maz sie leczył, ale z tego co sie orientuje to przeplacalismy.
    ja polecam Gliwice na Zygmunta Starego zadzwonić- wszystkie chlamydie i posiewy tam robiliśmy za grosze w porównaniu do klinik- wynik zawsze za 3 dni.
    V. wrote:
    Dzwoniłam, wyników kariotypów jeszcze nie ma tzn. moje już są ale chyba jeszcze bez opisu, pani powiedziała "z tego co widzę to są ok", mężowych jeszcze nie ma echhhhh...
    zobaczysz, że wyniki będą dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:18

• Inska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    haha, u nas też sroda sponsorowana przez Mistrza Yodę ;-)

Inska jak U Ciebie?

Dzisiaj jakoś ciężko. Obudziłam się już przed szóstą z myślą, że nic z tego. Że na pewno nam się nie udało :( Jakiś taki dół od momentu, jak tylko otworzyłam oczy. Dzisiaj 7dpt i może dlatego, że już bliżej niż dalej do sikacza w sobotę rano, takie jakieś wątpliwości mnie naszły. Boję się, że ten sen o byciu w ciąży się skończy...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzisiaj jakoś ciężko. Obudziłam się już przed szóstą z myślą, że nic z tego. Że na pewno nam się nie udało :( Jakiś taki dół od momentu, jak tylko otworzyłam oczy. Dzisiaj 7dpt i może dlatego, że już bliżej niż dalej do sikacza w sobotę rano, takie jakieś wątpliwości mnie naszły. Boję się, że ten sen o byciu w ciąży się skończy...
    ja ten stan mam.od wczoraj wieczór bez ryku sie nie obeszło może też dlatego że szczególnych objawów brak a bóle @ są ...:(mimo wszystko bardzo chcę by sie udało ... dasz rade :)

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja gdybym miała bóle małpowe to bym się cieszyła, że jest szansa ze się udało. Normalnie ich nie mam, dopiero jak @ już przyjdzie. a to chyba dość powszechny objaw ciązowy ;)

trzymam kciuki za testujące :*

Agi83 lubi tę wiadomość

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jeśli pozwolicie przyłączę się do Was :)
    Intensywnie leczę się od stycznia. Przeszłam kilka stymulacji i 4 inseminacje. W poprzednim tygodniu ustaliliśmy z lekarzem, że teraz czas na in vitro. Jestem w trakcie robienia badań i zaczynamy stymulację na początku grudnia. Nie wiem jeszcze jakim trybem, lekarz ustali po badaniach.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Inska, Antonelka, Agi83, Asiula86, Karolina1111, V., Kava, Fedra, Tosia 1981, Mimi86, Beata.D, Libra, shooa, mia6 lubią tę wiadomość

ih9kcbx.png
‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ