X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Racja :) ale tak mysle nawet jak sie pogorszy to i tak jestesmy nastawieni na in vitro... a moze sie polepszy... poza tym glownie nam chodzi o przyszlosc, zeby nie bylo gorzej, a bedzie jak nie zoperujemy...

Dlatego pewnie my też się zdecydujemy, ale w pierwotnym planie było, że dopiero po pierwszym dziecku. Zobaczymy.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Racja :) ale tak mysle nawet jak sie pogorszy to i tak jestesmy nastawieni na in vitro... a moze sie polepszy... poza tym glownie nam chodzi o przyszlosc, zeby nie bylo gorzej, a bedzie jak nie zoperujemy...
    mam znajomą której mąż przeszedł zabieg wyniki bardzo sie poprawiły po 6 miesiącach zaszła w naturalną ciąże biochemiczna u niej problem.immunologiczny teraz znów zaczynają starania. ..

sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna piękna wysoka beta. Czekamy na przyrost i będzie gratulowanie :)

Czy ktoś coś wie co z Duza?

Sanna, Mimbla lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś wie co z MalaMi83? Ja do Niej jakiś czas temu pisałam, Madzia też na priv i cisza...

Anko:-) lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko a ona ma termin na luty? I bliźniaki chyba,

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Anatolko a ona ma termin na luty? I bliźniaki chyba,

Na pewno nie. MalaMi83 to MalaMi w niebieskiej sukience w avatarze i jest już na wylocie albo już urodziła i dlatego się nie odzywa. Mam nadzieję, że ze szczęścia i zalatania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:36

shooa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wawa:

http://fertimedica.pl/czy-nastawienie-ma-znaczenie/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna gratuluje:-) a wyscie podchodzili komercyjnie?

• Sanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Sanna gratuluje:-) a wyscie podchodzili komercyjnie?

Tak komercyjnie :) Nie dziękuję :)

74di4z174lr410ce.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mam 11dc i endometrium niecałe 7mm. Jestem na estrofemie 2x1 i jakiś plastrach estrogenowych. Za tydzien transfer, a od poniedziałku progesteron. Jestem zalamana grubością endometrium :-( Bez leków zawsze mialam lepsze. A rosnąć bedzie jeszcze tylko 2 dni, no bo skoro od poniedziałku progesteron, to przstanie rosnąć prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Tak komercyjnie :) Nie dziękuję :)
    Na pewno będzie dobrze. :-) ja czekam na styczeń,i już wtedy na nfz czy komercyjnie nieważne. Ale wszystkie pozytywne wieści mnie bardzo pozytywnie nastrajaja.:-)

Sanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny dzis mam 11dc i endometrium niecałe 7mm. Jestem na estrofemie 2x1 i jakiś plastrach estrogenowych. Za tydzien transfer, a od poniedziałku progesteron. Jestem zalamana grubością endometrium :-( Bez leków zawsze mialam lepsze. A rosnąć bedzie jeszcze tylko 2 dni, no bo skoro od poniedziałku progesteron, to przstanie rosnąć prawda?
    A może migdały,wino też włączyć do tego?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę, ale czy w 2 dni podgoni? Nie sądzę :-( A jak zacznę progesteron w poniedziałek, to juz chyba nie bedzie rosnąć nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co myślę że może podgonic,bo nie raz tak miałam że endo było takie sobie,a za dwa dni już odpowiednie. Ale wtedy to migdały jadlam na potęgę i winko wytrawne czerwone że dwa kieliszki. Sprobuj nie zaszkodzi a może pomoc.

godaweri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    No muszę, ale czy w 2 dni podgoni? Nie sądzę :-( A jak zacznę progesteron w poniedziałek, to juz chyba nie bedzie rosnąć nie?
    Z 1-1,5mm jeszcze urosnie, lekarz chyba wie co robi :)

Anatolka, orientujesz sie moze czy jak dostane skierowanie na histero to moge ja na fundusz zrobic w provicie? Jak teraz nie wyjdzie to chcialabym zrobic i z miesiac- dwa odpoczac przed nastepnym transferem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:53

• Inska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...nie wytrzymałam. Nadeszła pora lunchu, a że w piątki pracuję w domu, to chwyciłam test i poszłam do łazienki.

Stiwerdziłam, że jak nie wyjdzie, to zgonię na popołudniowy mocz i 8dpt....ale wyszło, a właściwie wyszły dwie kreseczki, jedna słabsza, ale jest! Boże niech to będzie to! <3

Zdjęcie: http://pho.to/9sFxM

Anatolka, godaweri, sylwiaśta159, Agi83, lipa, Moniaa, mysza89, Libra, Fedra, Beata.D, Mimi86, Karolina1111, Kava, Madzia82, iga 79, Konwalia, Sanna, Tosia 1981, Kalia, gosia81, Takanijaka, czarownica_tea, muszynka, justa1234, sisi, shooa, Piggy, mia6, triss, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provita na nfz robiła wyłącznie zabiegowa, diagnostyczna nie.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny...nie wytrzymałam. Nadeszła pora lunchu, a że w piątki pracuję w domu, to chwyciłam test i poszłam do łazienki.

Stiwerdziłam, że jak nie wyjdzie, to zgonię na popołudniowy mocz i 8dpt....ale wyszło, a właściwie wyszły dwie kreseczki, jedna słabsza, ale jest! Boże niech to będzie to! <3

Zdjęcie: http://pho.to/9sFxM
    Super krecha!!!!!!!!!! Inska GRATULUJE!

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Provita na nfz robiła wyłącznie zabiegowa, diagnostyczna nie.
    Dziekuje za info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierwsze podjescie i zloty strzal! Jestescie szzesciary :))

Inska lubi tę wiadomość

‹‹ 2352 2353 2354 2355 2356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ