IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Tilka, gratulacje!
Antonelka, byłoby super, gdyby zrobili Ci państwowo zabieg! Zostałaby Wam kasa w kieszeni na in vitro! Ech, dzisiaj w klinice taka nowa położna/pielęgniarka mnie pocieszała, że i na mnie przyjdzie czas. Sama też jest po wielu przejściach, więc doskonale rozumie, co przeżywamy.
To prawda bo nie chce mi sie wydawac tej kasy - zawsze to 1/3 programuAsiula86 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Madzia82 wrote:Tilka Twoja beta to szaleństwo. Ale fajnie czyta się takie informacje. Czekamy na równie piękny przyrost. A badałaś progesteron?
nie badałampodobno utrogestan nie wychodzi w krwi ale w czwartek jak będę robić powtórkę to progesteron też zbadam.
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
nick nieaktualnyMelduję się po wizycie - mamy 10 pecherzykow po 11-12mm, endometrium bardzo ladne co mnie bardzo cieszy
. Mam jeszcze zastrzyki,a w czwartek kolejna kontrola.
Punkcja w sobote lub poniedzialek - raczej poniedziałek.Marcia89, sylwiaśta159, Asiula86, elcia_aa, Eliz, lipa, Mimi86, Tosia 1981, V., gosia81, mia6, Inska, Mimbla, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Antonelka, szansa na zabieg z NFZ jest, wiec powinno sie udac, oby przypasowaly wszystkie terminy, życze Ci szybkiego roziwazania problemu!
Opu, super wiadomości, Ty juz w Swieta bedziesz sie cieszyc piękną ciążą!! Trzymam kciukiopu, Antonelka, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marcia89 wrote:Wierze, ze tak bedzie!!
Musi byc! Daj znac po czwartkowej wizycie!
Ja juz nawet nie boje sie tego, ze przytyje po tych anty czy cos... chociaz nie wiem jak zareaguje, bo to moja pierwsza w zyciu antykoncepcja... W ogole, glowa az mi paruje od natloku dzisiejszych informacji, jak jutro zaczne brac anty i wizyte mam 3.12, to mozliwe, ze punkcja bedzie ok. 16.12?? Jakos ciezko mi to ogarnac...Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Marcia89 wrote:Antonelka, szansa na zabieg z NFZ jest, wiec powinno sie udac, oby przypasowaly wszystkie terminy, życze Ci szybkiego roziwazania problemu!
Opu, super wiadomości, Ty juz w Swieta bedziesz sie cieszyc piękną ciążą!! Trzymam kciuki
Tak naprawde moge isc z ulicy do kazdego szpitala bo kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego - albo metotreksta (nie ma mojej zgody) lub laparoskopia. Ciaza pozamciczna traktowana jest jako stan zagrazajacy zyciu wiec traktuja to powaznie. Szpital prywatny to moj wymysl bo nie chce przechodzic w szpitalu przez namawianie na lek - wiem, ze nikt mnie do niego nie zmusi ale nie chce siedziec tydzien jak kolek w szpitalu i o to walczyc. Lekarz, ktorego znalezli rodzice rozumie moja sytuacje i odradza lek - ryzyko pogorszenia amh i utraty moich wlasnych komorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:05
-
Dawno nie pisałam, ale podczytuje Was i staram się być na bieżąco (chociaż ciężko Drogie Pisarki
)
Mimbla rozbawiła mnie historia z włosem i suplementami:) a może badanie z kropli krwi do tego ?
Mysza89 przykro mi, ale mam nadzieję, że się nie poddajesz i działasz dalej?
Gratulacje dla posiadaczek pozytywnych betSylwiaśta !!
ja się już trochę ogarnęłam po nieudanym transferze. Działam dalej, dzisiaj byłam na podglądaniu, endo 10 mm, w piątek kolejne, podejrzewam, że w sobotę będzie transfer, tylko się zastanawiam czy już nie będzie za grube to endometriumMoja torbiel rośnie w zawrotnym tempie po estrogenach, trochę mnie to martwi bo z 5 cm nie podejdę do stymulacji w razie WU. Ale mam nadzije, że tego WU nie będzie! Ściskam i pozdrawiam!
sylwiaśta159, myszaaa, Mimbla lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
O matko, co tu się dziś dzieje. Kolejne mamuśki nam się szykują - wieści rewelacyjne
Tilka, może to bliźniaki będą ?Requiem, justa1234, Inska lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Tak naprawde moge isc z ulicy do kazdego szpitala bo kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego - albo metotreksta (nie ma mojej zgody) lub laparoskopia. Ciaza pozamciczna traktowana jest jako stan zagrazajacy zyciu wiec traktuja to powaznie. Szpital prywatny to moj wymysl bo nie chce przechodzic w szpitalu przez namawianie na lek - wiem, ze nikt mnie do niego nie zmusi ale nie chce siedziec tydzien jak kolek w szpitalu i o to walczyc. Lekarz, ktorego znalezli rodzice rozumie moja sytuacje i odradza lek - ryzyko pogorszenia amh i utraty moich wlasnych komorek.
ale to oczywiście Twoja decyzja- zrób tak, żebyś to Ty czuła się jak najlepiej bo to Ty jesteś w tej sytuacji najważniejsza- Ty i Ttwoje zdrowie.
elcia_aa wrote:Dawno nie pisałam, ale podczytuje Was i staram się być na bieżąco (chociaż ciężko Drogie Pisarki)
Mimbla rozbawiła mnie historia z włosem i suplementami:) a może badanie z kropli krwi do tego ?
Mysza89 przykro mi, ale mam nadzieję, że się nie poddajesz i działasz dalej?
Gratulacje dla posiadaczek pozytywnych betSylwiaśta !!
ja się już trochę ogarnęłam po nieudanym transferze. Działam dalej, dzisiaj byłam na podglądaniu, endo 10 mm, w piątek kolejne, podejrzewam, że w sobotę będzie transfer, tylko się zastanawiam czy już nie będzie za grube to endometriumMoja torbiel rośnie w zawrotnym tempie po estrogenach, trochę mnie to martwi bo z 5 cm nie podejdę do stymulacji w razie WU. Ale mam nadzije, że tego WU nie będzie! Ściskam i pozdrawiam!
))
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Requiem- wlasnie nie wiem co o tym myslec, to chyba nie jest dlugi protkol? Lekarz nic nie wspominal, tylko powiedzial, ze plan jest taki, ze przed swietami bedzie pierwszy transfer... ja sie na tym w ogole nie znam, zaufalam lekarzowi, w koncu robi to na co dzien... Mozliwe, ze zalozyl, ze wyjda po drodze jeszcze te ureaplasmy, ktore trzeba bedzie wyleczyc... nie wiem...
elcia, nie bedzie zadnego WU, trzymam kciuki za transferelcia_aa lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Tak naprawde moge isc z ulicy do kazdego szpitala bo kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego - albo metotreksta (nie ma mojej zgody) lub laparoskopia. Ciaza pozamciczna traktowana jest jako stan zagrazajacy zyciu wiec traktuja to powaznie. Szpital prywatny to moj wymysl bo nie chce przechodzic w szpitalu przez namawianie na lek - wiem, ze nikt mnie do niego nie zmusi ale nie chce siedziec tydzien jak kolek w szpitalu i o to walczyc. Lekarz, ktorego znalezli rodzice rozumie moja sytuacje i odradza lek - ryzyko pogorszenia amh i utraty moich wlasnych komorek.
te nasze szpitale są tragiczne... kurde, skoro wiadmo, ze istnieje takie ryzyko, to po co w ogole sie nad tym zastanawiac?! Trzymaj sie Kochana, oby sie udalo z tym lekarzem!!Antonelka lubi tę wiadomość
-
Fakt zaufaj lekarzowi a prawda taka ze im mniej wiesz tym mniej sie martwisz
Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będziemy na tym samym etapie przed świetami.
Powodzonka zatem trzymam kciuki &&&
Zadnymi chlamydiami i ureaplasmami sie nie martw bo nic nie wyjdzie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:19
Marcia89 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Marcia89 wrote:te nasze szpitale są tragiczne... kurde, skoro wiadmo, ze istnieje takie ryzyko, to po co w ogole sie nad tym zastanawiac?! Trzymaj sie Kochana, oby sie udalo z tym lekarzem!!
W razie czego mam doktora N....slyszalam o nim wiele dobrych opinii...ze jest bardzo uwazny i dokladny w laparo wiec mam alternatywetriss lubi tę wiadomość
-
triss wrote:Requiem zaczynacie wreszcie? Moja znajoma też rozpoczęła przygotowania do pierwszej procedury we wrocławskiej invikcie
jestem juz na antykach w niedziele gonapeptyl. Na święta juz mam byc w dwupaku :jupi: tyle ze u mnie druga procedura
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:37
triss, Anatolka, sylwiaśta159, Asiula86, pabelka88, Tosia 1981, shooa, Mimbla, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...