X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tam nie znam a tych stymulacjach itp niech wypowie się ktoś mądrzejszy ;) Ale będę zaciskała mocno kciuki!

Marcia89 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Tilka, gratulacje!

Antonelka, byłoby super, gdyby zrobili Ci państwowo zabieg! Zostałaby Wam kasa w kieszeni na in vitro! Ech, dzisiaj w klinice taka nowa położna/pielęgniarka mnie pocieszała, że i na mnie przyjdzie czas. Sama też jest po wielu przejściach, więc doskonale rozumie, co przeżywamy.

To prawda bo nie chce mi sie wydawac tej kasy - zawsze to 1/3 programu :-)

Asiula86 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Tilka Twoja beta to szaleństwo. Ale fajnie czyta się takie informacje. Czekamy na równie piękny przyrost. A badałaś progesteron?

nie badałam :( podobno utrogestan nie wychodzi w krwi ale w czwartek jak będę robić powtórkę to progesteron też zbadam.

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie - mamy 10 pecherzykow po 11-12mm, endometrium bardzo ladne co mnie bardzo cieszy :). Mam jeszcze zastrzyki,a w czwartek kolejna kontrola.

Punkcja w sobote lub poniedzialek - raczej poniedziałek.

Marcia89, sylwiaśta159, Asiula86, elcia_aa, Eliz, lipa, Mimi86, Tosia 1981, V., gosia81, mia6, Inska, Mimbla, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, szansa na zabieg z NFZ jest, wiec powinno sie udac, oby przypasowaly wszystkie terminy, życze Ci szybkiego roziwazania problemu!
    Opu, super wiadomości, Ty juz w Swieta bedziesz sie cieszyc piękną ciążą!! Trzymam kciuki :)

opu, Antonelka, Inska lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka a co u Ciebie teraz się dzieje, jaki etap? Edit. Już doczytałem, coś mi forum się przyblokowalo

Tilka gratuluję :) piękna beta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 21:53

Anuszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka gratki wysokiej bety divers2341.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia obyś miala rację <3

• Requiem Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Wierze, ze tak bedzie!! :) Musi byc! Daj znac po czwartkowej wizycie!
    Ja juz nawet nie boje sie tego, ze przytyje po tych anty czy cos... chociaz nie wiem jak zareaguje, bo to moja pierwsza w zyciu antykoncepcja... W ogole, glowa az mi paruje od natloku dzisiejszych informacji, jak jutro zaczne brac anty i wizyte mam 3.12, to mozliwe, ze punkcja bedzie ok. 16.12?? Jakos ciezko mi to ogarnac...
    Jak idziesz długim protokolem to chyba cos za szybko 16.12... A wyciszacze dopiero od 3 grudnia?

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Antonelka, szansa na zabieg z NFZ jest, wiec powinno sie udac, oby przypasowaly wszystkie terminy, życze Ci szybkiego roziwazania problemu!
    Opu, super wiadomości, Ty juz w Swieta bedziesz sie cieszyc piękną ciążą!! Trzymam kciuki :)

Tak naprawde moge isc z ulicy do kazdego szpitala bo kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego - albo metotreksta (nie ma mojej zgody) lub laparoskopia. Ciaza pozamciczna traktowana jest jako stan zagrazajacy zyciu wiec traktuja to powaznie. Szpital prywatny to moj wymysl bo nie chce przechodzic w szpitalu przez namawianie na lek - wiem, ze nikt mnie do niego nie zmusi ale nie chce siedziec tydzien jak kolek w szpitalu i o to walczyc. Lekarz, ktorego znalezli rodzice rozumie moja sytuacje i odradza lek - ryzyko pogorszenia amh i utraty moich wlasnych komorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:05

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, ale podczytuje Was i staram się być na bieżąco (chociaż ciężko Drogie Pisarki :))
    Mimbla rozbawiła mnie historia z włosem i suplementami:) a może badanie z kropli krwi do tego ?:)
    Mysza89 przykro mi, ale mam nadzieję, że się nie poddajesz i działasz dalej?
    Gratulacje dla posiadaczek pozytywnych bet :) Sylwiaśta !! <3
    ja się już trochę ogarnęłam po nieudanym transferze. Działam dalej, dzisiaj byłam na podglądaniu, endo 10 mm, w piątek kolejne, podejrzewam, że w sobotę będzie transfer, tylko się zastanawiam czy już nie będzie za grube to endometrium :/ Moja torbiel rośnie w zawrotnym tempie po estrogenach, trochę mnie to martwi bo z 5 cm nie podejdę do stymulacji w razie WU. Ale mam nadzije, że tego WU nie będzie! Ściskam i pozdrawiam!

sylwiaśta159, myszaaa, Mimbla lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, co tu się dziś dzieje. Kolejne mamuśki nam się szykują - wieści rewelacyjne :)

Tilka, może to bliźniaki będą ? :)

Requiem, justa1234, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tak naprawde moge isc z ulicy do kazdego szpitala bo kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego - albo metotreksta (nie ma mojej zgody) lub laparoskopia. Ciaza pozamciczna traktowana jest jako stan zagrazajacy zyciu wiec traktuja to powaznie. Szpital prywatny to moj wymysl bo nie chce przechodzic w szpitalu przez namawianie na lek - wiem, ze nikt mnie do niego nie zmusi ale nie chce siedziec tydzien jak kolek w szpitalu i o to walczyc. Lekarz, ktorego znalezli rodzice rozumie moja sytuacje i odradza lek - ryzyko pogorszenia amh i utraty moich wlasnych komorek.
    ja wieem, że słuchanie tych raszpli w szpitalach nie należy do najprzejemniejszych... ale może warto zacisnąć zęby i w razie napiętej już atmosfery powiedzieć, że Ty już podjęłaś decyzję wspólnie ze swoim lekarzem i nie jesteś tam po to by cię umoralniali jak lepiej albo gorzej... ja już dawno się nauczyłam, że pewne sprawy trzeba załatwiać stanowczo. A popatrz ile kasiurki miałabyś zaoszczędzone choćby na leki, jeśli nie załapiesz się na refundację :) ale to oczywiście Twoja decyzja- zrób tak, żebyś to Ty czuła się jak najlepiej bo to Ty jesteś w tej sytuacji najważniejsza- Ty i Ttwoje zdrowie.
    elcia_aa wrote:
    Dawno nie pisałam, ale podczytuje Was i staram się być na bieżąco (chociaż ciężko Drogie Pisarki :))
    Mimbla rozbawiła mnie historia z włosem i suplementami:) a może badanie z kropli krwi do tego ?:)
    Mysza89 przykro mi, ale mam nadzieję, że się nie poddajesz i działasz dalej?
    Gratulacje dla posiadaczek pozytywnych bet :) Sylwiaśta !! <3
    ja się już trochę ogarnęłam po nieudanym transferze. Działam dalej, dzisiaj byłam na podglądaniu, endo 10 mm, w piątek kolejne, podejrzewam, że w sobotę będzie transfer, tylko się zastanawiam czy już nie będzie za grube to endometrium :/ Moja torbiel rośnie w zawrotnym tempie po estrogenach, trochę mnie to martwi bo z 5 cm nie podejdę do stymulacji w razie WU. Ale mam nadzije, że tego WU nie będzie! Ściskam i pozdrawiam!
    endo piękne, na pewno nie będzie za grube :)))

Antonelka lubi tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem- wlasnie nie wiem co o tym myslec, to chyba nie jest dlugi protkol? Lekarz nic nie wspominal, tylko powiedzial, ze plan jest taki, ze przed swietami bedzie pierwszy transfer... ja sie na tym w ogole nie znam, zaufalam lekarzowi, w koncu robi to na co dzien... Mozliwe, ze zalozyl, ze wyjda po drodze jeszcze te ureaplasmy, ktore trzeba bedzie wyleczyc... nie wiem...

elcia, nie bedzie zadnego WU, trzymam kciuki za transfer :)

elcia_aa lubi tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

te nasze szpitale są tragiczne... kurde, skoro wiadmo, ze istnieje takie ryzyko, to po co w ogole sie nad tym zastanawiac?! Trzymaj sie Kochana, oby sie udalo z tym lekarzem!!

Antonelka lubi tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt zaufaj lekarzowi a prawda taka ze im mniej wiesz tym mniej sie martwisz :)
    Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będziemy na tym samym etapie przed świetami.
    Powodzonka zatem trzymam kciuki &&&
    Zadnymi chlamydiami i ureaplasmami sie nie martw bo nic nie wyjdzie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:19

Marcia89 lubi tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem, trzymam Cie za słowo :) Dzieki!!

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    te nasze szpitale są tragiczne... kurde, skoro wiadmo, ze istnieje takie ryzyko, to po co w ogole sie nad tym zastanawiac?! Trzymaj sie Kochana, oby sie udalo z tym lekarzem!!

W razie czego mam doktora N....slyszalam o nim wiele dobrych opinii...ze jest bardzo uwazny i dokladny w laparo wiec mam alternatywe :-)

triss lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem zaczynacie wreszcie? Moja znajoma też rozpoczęła przygotowania do pierwszej procedury we wrocławskiej invikcie

sylwiaśta159, mysza89 lubią tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Requiem zaczynacie wreszcie? Moja znajoma też rozpoczęła przygotowania do pierwszej procedury we wrocławskiej invikcie
    Taaaak :) jestem juz na antykach w niedziele gonapeptyl. Na święta juz mam byc w dwupaku :jupi: tyle ze u mnie druga procedura

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:37

triss, Anatolka, sylwiaśta159, Asiula86, pabelka88, Tosia 1981, shooa, Mimbla, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ