IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu
ważne że dostałaś swoją szanse
a jak pozostałe dziewczyny oczekujące?
Mi tez doktor obiecywał że kasa na moje ewentualne trzecie podejście się znajdzie. Czyli coś się ruszyło w invikcie. SuperWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:41
Requiem, Asiula86, sylwiaśta159, pabelka88, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
triss wrote:W końcu
ważne że dostałaś swoją szanse
a jak pozostałe dziewczyny oczekujące?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:42
triss, Anatolka lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Super dziewczyny!!! Trzymam mocno kciuki!
Requiem, Mimi86, triss lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Ja tez trzymam za wszystkie stymulujące, oczekujące na betę i czekające na przyrosty buziaki:*
Asiula86, sylwiaśta159, Mimi86, triss lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Dziewczyny w rozpisce mam napisane ze 6 dni menopur i puregon i w dniu następnym krew i usg a ja zapisałam się w 6 dniu na podgląd (dzień wcześniej) bo wtedy mój gin przyjmuje, zależy mi bo będę miała dalej rozpisane wtedy zastrzyki. Mogę to tak zostawić?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jestem ostatnio strasznie zabiegana w pracy i poza nią i nie mam czasu przeczytać wszystkiego co naprodukujecie
ale staram się chociaż tyle o ile.
Sylwia, gratuluje JESTEŚ W CIĄŻY!!!! pięknych przyrostów Ci życzę :*
Dziewczyny z invikty Wrocław - ku przestrodze - doszłam do wniosku, że dr J jest po prostu po prostu głupkiem i mentalnie nie nadaje się do pracy w klinice leczenia niepłodności. Poprosiłam mailowo o receptę na kwas foliowy bo mi się skończył i Metypred bo ostatnio kazał brać od początku cyklu z crio, a na wizycie mam być dopiero 9-10dc.
Pojechałam do kliniki po receptę i co? Dr wypisał tylko kwas foliowy, metypredu już nie chciał! *uj wie czemu nagle mu się odwidziało! No myślałam, że szlag mnie trafi. Na szczęście kobieta z recepcji umówiła mnie do dr W-O która bez problemu wypisała steryd i to 3 op.
Doszłam do wniosku, że zmieniam lekarza i będę chodziła do niej. Bo już wiem, że jedynie u niej mam szansę na jakieś 'ekstra' wspomagacze w stylu clexane itd.
sylwiaśta159, aneczka2015, mysza89, Moniaa, Inska, Mimbla, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:Dziewczyny w rozpisce mam napisane ze 6 dni menopur i puregon i w dniu następnym krew i usg a ja zapisałam się w 6 dniu na podgląd (dzień wcześniej) bo wtedy mój gin przyjmuje, zależy mi bo będę miała dalej rozpisane wtedy zastrzyki. Mogę to tak zostawić?
Głowy Ci nie urwie ale super zadowolony nie BędzieMimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:Dawno nie pisałam, ale podczytuje Was i staram się być na bieżąco (chociaż ciężko Drogie Pisarki
)
Mimbla rozbawiła mnie historia z włosem i suplementami:) a może badanie z kropli krwi do tego ?
Mysza89 przykro mi, ale mam nadzieję, że się nie poddajesz i działasz dalej?
Gratulacje dla posiadaczek pozytywnych betSylwiaśta !!
ja się już trochę ogarnęłam po nieudanym transferze. Działam dalej, dzisiaj byłam na podglądaniu, endo 10 mm, w piątek kolejne, podejrzewam, że w sobotę będzie transfer, tylko się zastanawiam czy już nie będzie za grube to endometriumMoja torbiel rośnie w zawrotnym tempie po estrogenach, trochę mnie to martwi bo z 5 cm nie podejdę do stymulacji w razie WU. Ale mam nadzije, że tego WU nie będzie! Ściskam i pozdrawiam!
daj znać czy będziesz w sobotę i o której bo ja też w sobotęelcia_aa lubi tę wiadomość
-
Łooo co tu się dzieje! Sylwiaśta, Tilka, gratulacje!
Trzymam kciuki za wszystkie zbliżające się punkcje i transfery
Ja czekam na ten 30.11. jak na zbawienie, mam nadzieję że w grudniowym cyklu zaczniemy działać z nową procedurą, że nie każą mi czekać dłużej. Jak pomyślę o tych wszystkich monitoringach itd. to ogarnia mnie zniechęcenie, najchętniej zaczęłabym od transferuno ale cóż
acha, dzisiaj idę poznać 4-tygodniową córeczkę mojej koleżanki (po ivf)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 08:22
sylwiaśta159, triss, mysza89, gosia81, Tilka, Mimi86, Inska, Serducho, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyDziekuje!
) oczywiscie nie bylabym soba gdybym nie zrobila dzis testu dla porownania
U gory wczorajszy z drugiego moczu na dole dzis z pierwszego- mam nadzieje ze to beta rosnie, a nie ze kreska sciemniala bo jest z pierwszych siuskow
http://naforum.zapodaj.net/744cea856ed2.jpg.html
Lekarz kazal w sobote przyjsc ale oczywiscie jutro perszingiem polece na bete, bo do soboty nie usiedze.
Milego dnia wszystkim!)) do mnie dzis przyjezdza tesciowa- ale nawet jakby byla MEGA upierdliwa to nie jest w stanie mi zepsuc humoru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 08:31
Kava, triss, renieczka, mysza89, Asiula86, gosia81, Moniaa, Tilka, mia6, lilou, Mimbla, justa1234, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Cześć dziewczyny, jestem ostatnio strasznie zabiegana w pracy i poza nią i nie mam czasu przeczytać wszystkiego co naprodukujecie
ale staram się chociaż tyle o ile.
Sylwia, gratuluje JESTEŚ W CIĄŻY!!!! pięknych przyrostów Ci życzę :*
Dziewczyny z invikty Wrocław - ku przestrodze - doszłam do wniosku, że dr J jest po prostu po prostu głupkiem i mentalnie nie nadaje się do pracy w klinice leczenia niepłodności. Poprosiłam mailowo o receptę na kwas foliowy bo mi się skończył i Metypred bo ostatnio kazał brać od początku cyklu z crio, a na wizycie mam być dopiero 9-10dc.
Pojechałam do kliniki po receptę i co? Dr wypisał tylko kwas foliowy, metypredu już nie chciał! *uj wie czemu nagle mu się odwidziało! No myślałam, że szlag mnie trafi. Na szczęście kobieta z recepcji umówiła mnie do dr W-O która bez problemu wypisała steryd i to 3 op.
Doszłam do wniosku, że zmieniam lekarza i będę chodziła do niej. Bo już wiem, że jedynie u niej mam szansę na jakieś 'ekstra' wspomagacze w stylu clexane itd.
Dobry wniosek to idiota !!!!!! ,którego już dawno powinni wywalić z kliniki na zbity pysk ....
A w-o na pewno bedzie znów zdziwiona ,że ktoś od tego dupka ucieka ...
Ja przy zmianie kliniki pisze na niego skarge a jak dobrze pójdzie to już w styczniu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 08:59
sylwiaśta159, shooa, Kava lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Triss, jeszcze w październiku przyjmowała, ale chyba na parterze.
triss lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Zlecono mi wczoraj do zbadania:
- kariotyp (ja+ mąż)
- immunofenotyp (ja)
- dna plemnika + posiew nasienia (mąż)
- laparoskopia.
Najbardziej mnie "uszczęśliwia" laparoskopia 29 marca. Teraz pytanie do tych, które miały laparo: czy w kolejnym cyklu po laparo można podchodzić do ivf?lipa, Mimbla lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyIVA wrote:Dziewczyny jakie macie zdanie na temat mrożenia komórek?
Chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat. -
Justine wrote:Zlecono mi wczoraj do zbadania:
- kariotyp (ja+ mąż)
- immunofenotyp (ja)
- dna plemnika + posiew nasienia (mąż)
- laparoskopia.
Najbardziej mnie "uszczęśliwia" laparoskopia 29 marca. Teraz pytanie do tych, które miały laparo: czy w kolejnym cyklu po laparo można podchodzić do ivf?
Możnaja zaczęłam długi protokół w cyklu w którym miałam laparo, raptem kilka dni po zabiegu.
Justine lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc