X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Antonelka jestem z Tobą myślami i wspieram kochana. Który to szpital?

Jestem na Madalinskiego. Na razie jestem na IP ale wiadomo mnie to na ostatni sort wrzuca wiec pewnie poczekam chwilke....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Obym tylko nie zalowala swojej decyzji....na razie jestem przerazona bo same Dziewczyny do porodow...wiec wiecie jak sie czuje.......
    Boje sie, ze nabralam juz energii, sily do walki a tu bede przechodzila raz jeszcze, ze u mnie tak jest....
    wczoraj czytałam artykuł ,że kobiety po strarach itd mają byc w innych salach niż rodzące itd ... kurde niech ci oszczędzą tego widoku ...:(

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka trzymaj sie kochana

• triss Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że obędzie się tym razem bez traumatycznych przeżyć. .. ten znajomy lekarz jest na miejscu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, niestety wiem co czujesz. Trzymaj się, zobaczysz, w końcu los Ci to wynagrodzi :*

Muszynka, liczyłam po cichu, że może jeszcze Kropek ruszy...wspieram :*

...ja nie wiem...czy ta nasza klinika to jakaś trefna jest, pechowa? eh :(

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mam nadzieję że obędzie się tym razem bez traumatycznych przeżyć. .. ten znajomy lekarz jest na miejscu ?

Tak ale jeszcze go nie widzialam. Przyjeli mnie na oddzial - na obserwacje i ciekawa jestem czy ten lekarz jakos sprawnie to zalatwi czy bede tu siedziec jak kolek. Sala 3-osobowa i dwie 70 latki...psia kostka.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:53

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tak ale jeszcze go nie widzialam. Przyjeli mnie na oddzial - na obserwacje i ciekawa jestem czy ten lekarz jakos sprawnie to zalatwi czy bede tu siedziec jak kolek. Sala 3-osobowa i dwie 70 latki...psia kostka.....
    Przynajmniej ciążami nie drażnią ;)

triss, Antonelka, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Przynajmniej ciążami nie drażnią ;)
    Ciazami to moze nie, oby nie zaczęły rozmowy o polityce... Antonelka trzymaj sie tam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:57

Antonelka, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie i cieple slowo. Mamy dwa mrozaki jeszcze wiec chcialabym w nadtepnym cyklu podejsc do crio moze wyblagam zeby podali mi od razu te dwa, ale ogolnie jedtem w slabej kondycji psychicznej i jeszcze zwiazek sue troche wali. Wszystko idzie nie tak chcialabym odpoczac ale pragnienie bycia mama tu i teraz jest chyba silniejsze.
    Wiecie zreszta same najlepiej. Mi doktorka ostatnio powiedziala, ze crio ma duzo mniejsze szanse powodzenia, ale byc moze to wina klimiki.
    A moze byc tez tsk, ze zarodki mimo ze dobrej klasy moga byc skazane na porazke z jakis wzgledow ?

Antonelka sciskam Cie mocno trzymaj sie dzielnie.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynko, wspieram Cię mocno!

Antonelka, trzymaj się dzielnie!!!
    Dwie 70-tki to może i lepiej niż kobiety w ciąży... chociaż to Cię pewnie nie pociesza...
    Dasz radę i wrócisz niedługo do gry!!!

Kurcze, tak swoją drogą... ile my kobiety musimy się nacierpieć :(

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie i cieple slowo. Mamy dwa mrozaki jeszcze wiec chcialabym w nadtepnym cyklu podejsc do crio moze wyblagam zeby podali mi od razu te dwa, ale ogolnie jedtem w slabej kondycji psychicznej i jeszcze zwiazek sue troche wali. Wszystko idzie nie tak chcialabym odpoczac ale pragnienie bycia mama tu i teraz jest chyba silniejsze.
    Wiecie zreszta same najlepiej. Mi doktorka ostatnio powiedziala, ze crio ma duzo mniejsze szanse powodzenia, ale byc moze to wina klimiki.
    A moze byc tez tsk, ze zarodki mimo ze dobrej klasy moga byc skazane na porazke z jakis wzgledow ?

Wiadomo że mrożenie nie jest fizjologiczne dla zarodków. Moje zawsze traciły na klasie po rozmrozeniu. Ale generalnie zarodki ładnie się mroza. W niektórych krajach w ogóle nie robią świeżych transferów tylko mroza i crio.

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:

Kochana! Mnie znowu mowili ze crio jest skuteczniejsze bo rozmrazanie to oewnego rodzajau sprawdzian dla maluchow- jak przetrwaja tzn ze sa silne :) zreszta mnie swiezak sie nie przyjal a crio tak... a wszystkie zarodki mam tej samej klasy- wiec glowa do gory! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 20:51

triss, mysza89 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:

mi mówiła znów ze ładne zarodki czesto nie dają ciążca te słabe tak można miec wiele ładnych i ciąży nie bedzie a ten słaby da rade ...
    trzymaj sie dzielnie ...:)

sylwiaśta159, triss, Libra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    mi mówiła znów ze ładne zarodki czesto nie dają ciążca te słabe tak można miec wiele ładnych i ciąży nie bedzie a ten słaby da rade ...
    trzymaj sie dzielnie ...:)
    najlepszym naszym przykładem jest pragnąca dzidziusia- zawsze i wszędzie Cię wspominam :))

triss, mysza89, Libra lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny robimy zakłady czy dostanę zielone światło do krio czy dalej będzie kalarepa :-/

Antonelka bądź dzielna! Pamiętaj że jesteśmy z Tobą!

Antonelka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka kochana trzymaj się dzielnie <3 <3

Anuszka będzie dobrze <3 <3

triss, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    To co dziewczyny robimy zakłady czy dostanę zielone światło do krio czy dalej będzie kalarepa :-/

Antonelka bądź dzielna! Pamiętaj że jesteśmy z Tobą!
    kiedy masz wizytę? :)

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jutro siedzę jak na szpilkach

triss, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Sylwia jutro siedzę jak na szpilkach
    o której?? Nie ma opcji, że teraz coś pójdzie nie tak, powiedz lekarzowi na wejściu, że przyjmujesz tylko dobre wiadomości w przeciwnym razie koleżanka z forum już kręci na niego bata :D- PROFILAKTYCZNIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:33

triss, mysza89, Anuszka, Kava, Inska, mia6, Libra lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka bedzie dobrze :) na pewno

Anuszka lubi tę wiadomość

‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ