X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 - na pewno byłaś szczepiona, to szczepienie jest obowiązkowe, pamiętam je ze szkoły podstawowej. Może masz po łacinie wpisane? (rubella)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak popisana książeczke ze szkoda gadać, teraz mnie mama pocieszyla ze ciężko było mi zrobić szczepienie bo ciągle chora byłam hehe fuuck

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, nie przerwie Ci stymulacji, bo mogłabyś pozwać go, że zagroził Twojemu zdrowiu :-)

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam info, że obowiązkowe szczepienie na różyczkę wprowadzono w 1988 roku - szczepiono dziewczynki w 13 roku życia. Na pewno się załapałaś!

link: http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=82117

Mimi86, Inska lubią tę wiadomość

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dzięki dziewczyny, także daje spokój, wierzę że napewno byłam szczepiona, a w razie czego będę pozywać :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja robiłam w diagnostyce badania to właśnie używają Rubella

Mimi86 lubi tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    W mojej klinice nie ma juz dzis diagnosty... no nic odbiore w pon razem z receptami.

Najlepiej chodzic do jakiejs sieciowki np diagnostyki albo alabu maja podglad na stronie i w sob tez pracuja wiec wyniki sa widoczne w ten sam dzien online a kliniki tak na prawde najczesciej do nich podsylaja badania :)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie w pamiętniku Madzi82 przeczytałam to:

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-o-rodzenstwo,269.html?comment=166451&post=64167

Mam nadzieję, że ona nie będzie miała mi za złe, że Wam to tu wklejam. Myślę, że potrzebuje Waszego wsparcia, z tego wątku.

Pozdrawiam

PS. A własnie pomyślałam, że Madzia z pewnością pisała o tym po fioletowej stronie, no ale postu nie będę usuwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:38

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Dziewczyny, właśnie w pamiętniku Madzi82 przeczytałam to:

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-o-rodzenstwo,269.html?comment=166451&post=64167

Mam nadzieję, że ona nie będzie miała mi za złe, że Wam to tu wklejam. Myślę, że potrzebuje Waszego wsparcia, z tego wątku.

Pozdrawiam

PS. A własnie pomyślałam, że Madzia z pewnością pisała o tym po fioletowej stronie, no ale postu nie będę usuwać.
    cały czas ciepło myślę o Madzi i jej okruszku...
    mysza89 wrote:
    przecież to juz 3 beta będzie dobrze :)
    ale wiesz, że różnie z nią bywa...
    elcia_aa wrote:
    Najlepiej chodzic do jakiejs sieciowki np diagnostyki albo alabu maja podglad na stronie i w sob tez pracuja wiec wyniki sa widoczne w ten sam dzien online a kliniki tak na prawde najczesciej do nich podsylaja badania :)
    zawsze tak robiłam, ale w dzień, w którym zrobiłam test było już po 12 i u mnie w diag by już mi nie pobrali krwi wiec pojechałam do kliniki i oni tam maja wyniki do 1-2h- maja swoje lab- dziś jakbym przyjechala godz wcześniej to też byłby wynik... :) a tak muszę obgryźć resztę paznokci ;p

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi czy wasi mężowie jak mają grype to też zachowują się jakby zaraz mieli być na tamtym świecie ?
    mojego chłopa dopadło chorubsko, twierdzi że gorączka go pali choć termometr pokazuje 37,2 :) nic innego nie słyszę jak :
    -kochanie zagotuj wodę na herbate
    -kochanie podasz mi chusteczki
    -kochanie a może byś posmarowała mi nos bo mnie strasznie piecze

mówię do niego a jak ja byłam po punkcji to herbatki mi nie robiłeś, słyszę : ale ty się dobrze czułaś a mnie gorączka pali i jestem chory

zaraz wyląduje w jakimś psychiatryku 0dash2.gif
    U mnie jest to samolup.gif jak już widzę że go coś bierze to już wiem że zaraz się zacznie stekaniehappy1.gif

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No to wyglada na to, że u nas 3 dni abstynencji i zobaczymy co z tego bedzie. W pon o 8.40 impereza ;P i mam nie 10 a 12 pecherzykow. Albo sobie podrosly albo wczesniej sie pochowaly :P a moje jajniki wygladaja jak pilka do nogi

Opu kochana mocno zaciskam kciuki za poniedziałek i kolejne dni ♥

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No moje jajniki tez byly jak plastry miodu- tak okreslila je moja gin :) w koncu sie okazalo ze bylo 14 z czego 12 dojrzalych :) z czego oczywiscie bylam bardzo zadowolona. :)

Ide na trzecia bete, serce tak mi wali ze mam je chyba dwa metry przed soba.

A załapałaś się na zapładnianie wszystkich ? Teraz mozna tylko 6 ... jak bedzie ichwiecej to sie zaplacze ze kilka z nich w najlepszym wypadku polowa zostanie spuszczona w kiblu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Dzieki Libra. My faktycznie mamy podobne objawy :)
    W srode mialam usg i badanie. Wszystko ok. A jak mnie szarpnęło z wym... to i delikatnie zakrwawilam a potem czysto. W razie czego mam niedaleko szpital.
    Mi kazała kupic ziołowy lek cyklo3 forte i w razie krwawień żarzyć. Bo miałam nawet tak, ze hemoroid mi krwawił :/
    Te same objawy mamy, bo suwaczki ten sam czas mają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:21

Kala 1980 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    A załapałaś się na zapładnianie wszystkich ? Teraz mozna tylko 6 ... jak bedzie ichwiecej to sie zaplacze ze kilka z nich w najlepszym wypadku polowa zostanie spuszczona w kiblu :(
    tak, zapłodnili wszystkie- miałam 6 zarodków- pierwszy ze mną nie został, teraz miałam podane dwa, nie wiem ile ze mną zostało :) i mam 3 mrożaczki :)

• Junioer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Junioer, wyrzucialas pieniądze w błoto. Badanie hormonów w drugim dniu stymulacji nie ma sensu. Leki ledwo zaczynają działać. Standardem jest badanie hormonów w 6 dniu stymulacji. Rzadko się zdarza, że któraś robiła wcześniej. A to, że są ponad normy - mają być. W końcu hodujesz więcej niż 1 pecherzyk.

Anatolka - przy wszystkich kosztach te 60 naprawdę nie robi już różnicy. A ja chciałam po prostu mieć te wyniki, żeby móc pokazać lekarzowi przy następnej stymulacji (jeśli w tym miesiącu się nie uda), żeby widział, jak poziomy hormonów się zmieniały.

Oczywiście mam nadzieję, że się uda za 1 razem, ale widzę tyle elementów, gdzie coś się może posypać :(

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, chciałam się poradzić, bo do lekarza we wtorek, a do tego czasu nie mam się jak skontaktować.

Dzisiaj był mój czwarty dzień cyklu, od drugiego dnia dostaję Menopur 200 jm., Puregon 150 a od pierwszego dnia cyklu Gonapeptyl Daily 0,1 (protokół microflare dla poor responders ze względu na moje AMH).

W klinice powiedzieli mi, żebym badanie hormonów (LH, Estradiol, Progesteron) zrobiła dopiero w 8 dniu cyklu - wtedy tez mam wizytę (USG & dalszy plan działania).

Ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia (zmarnowałam sporo czasu, bo nikt nie zlecił właściwych badań w odpowiednim momencie) postanowiłam wczoraj (4 dc), że zrobię te badania hormonów 2 razy, tak aby wiedzieć, jak się poziomy zmieniły.

To moje wyniki (po 3 zastrzykach Gonapeptyl i 2 Menopur + Puregon):
    LH 4,45 mIU.ml (faza folikularna do 6.60 mIU)
    Estradiol 267,00 pg/ml (faza folikularna do 251 pg/ml,srodek cyklu do 649 pg/ml)
    Progesteron 1,20 ng/ml (faza folikularna do 0,3 ng/ml, faza lutealna 1,2 do 15,9 ng/ml)

Boję się, że we wtorek może być już za późno - zarówno Progesteron i Estradiol wyższe niz normy dla tej fazy cyklu. Czy to moze być spowodowane lekami?

Ana pewno zrobiłaś badania w odpowiednim czasie? Moja Pani Doktor kazała mi zrobić badania minimum po 4 godzinach od podanych zastrzyków, żeby nie zafałszowały wyniku(może był za krótki odstęp od zastrzyków i dlatego niektóre wyszły zawyżone?)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca - zastrzyki biorę wieczorem, a badanie robiłam rano, więc było jakieś 10-11 godzin odstępu.
    Mam nadzieję, że na wizycie we wtorek powiedzą mi, że wszystko ok :)
    Wiem, że z moim AMH nie mam szans na 12 pęcherzyków jak Sylwiaśta i Opu (Super wynik!), celuję w 5 :)

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    tak, zapłodnili wszystkie- miałam 6 zarodków- pierwszy ze mną nie został, teraz miałam podane dwa, nie wiem ile ze mną zostało :) i mam 3 mrożaczki :)

No to mialas farta :) ciekawa jestem jak oni wybiora jajeczka do zaplodnienia ... to loteria przeciez ... Ach marzy mi sie szesc zarodkow

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, wspieram i życzę dużo sil i dla Ciebie i maleństwa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, i co z tego ze mam ich 12 jak polowa pojdzie do kosza :(

‹‹ 2403 2404 2405 2406 2407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ