IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam info, że obowiązkowe szczepienie na różyczkę wprowadzono w 1988 roku - szczepiono dziewczynki w 13 roku życia. Na pewno się załapałaś!
link: http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=82117Mimi86, Inska lubią tę wiadomość
-
Dobra dzięki dziewczyny, także daje spokój, wierzę że napewno byłam szczepiona, a w razie czego będę pozywać
sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
sylwiaśta159 wrote:W mojej klinice nie ma juz dzis diagnosty... no nic odbiore w pon razem z receptami.
Najlepiej chodzic do jakiejs sieciowki np diagnostyki albo alabu maja podglad na stronie i w sob tez pracuja wiec wyniki sa widoczne w ten sam dzien online a kliniki tak na prawde najczesciej do nich podsylaja badania
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Dziewczyny, właśnie w pamiętniku Madzi82 przeczytałam to:
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-o-rodzenstwo,269.html?comment=166451&post=64167
Mam nadzieję, że ona nie będzie miała mi za złe, że Wam to tu wklejam. Myślę, że potrzebuje Waszego wsparcia, z tego wątku.
Pozdrawiam
PS. A własnie pomyślałam, że Madzia z pewnością pisała o tym po fioletowej stronie, no ale postu nie będę usuwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:38
sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia81 wrote:Dziewczyny, właśnie w pamiętniku Madzi82 przeczytałam to:
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-o-rodzenstwo,269.html?comment=166451&post=64167
Mam nadzieję, że ona nie będzie miała mi za złe, że Wam to tu wklejam. Myślę, że potrzebuje Waszego wsparcia, z tego wątku.
Pozdrawiam
PS. A własnie pomyślałam, że Madzia z pewnością pisała o tym po fioletowej stronie, no ale postu nie będę usuwać.
mysza89 wrote:przecież to juz 3 beta będzie dobrze
elcia_aa wrote:Najlepiej chodzic do jakiejs sieciowki np diagnostyki albo alabu maja podglad na stronie i w sob tez pracuja wiec wyniki sa widoczne w ten sam dzien online a kliniki tak na prawde najczesciej do nich podsylaja badaniaa tak muszę obgryźć resztę paznokci ;p
-
Eliz wrote:dziewczyny powiedzcie mi czy wasi mężowie jak mają grype to też zachowują się jakby zaraz mieli być na tamtym świecie ?
mojego chłopa dopadło chorubsko, twierdzi że gorączka go pali choć termometr pokazuje 37,2nic innego nie słyszę jak :
-kochanie zagotuj wodę na herbate
-kochanie podasz mi chusteczki
-kochanie a może byś posmarowała mi nos bo mnie strasznie piecze
mówię do niego a jak ja byłam po punkcji to herbatki mi nie robiłeś, słyszę : ale ty się dobrze czułaś a mnie gorączka pali i jestem chory
zaraz wyląduje w jakimś psychiatrykujak już widzę że go coś bierze to już wiem że zaraz się zacznie stekanie
-
opu wrote:No to wyglada na to, że u nas 3 dni abstynencji i zobaczymy co z tego bedzie. W pon o 8.40 impereza ;P i mam nie 10 a 12 pecherzykow. Albo sobie podrosly albo wczesniej sie pochowaly
a moje jajniki wygladaja jak pilka do nogi
Opu kochana mocno zaciskam kciuki za poniedziałek i kolejne dni ♥Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:No moje jajniki tez byly jak plastry miodu- tak okreslila je moja gin
w koncu sie okazalo ze bylo 14 z czego 12 dojrzalych
z czego oczywiscie bylam bardzo zadowolona.
Ide na trzecia bete, serce tak mi wali ze mam je chyba dwa metry przed soba.
A załapałaś się na zapładnianie wszystkich ? Teraz mozna tylko 6 ... jak bedzie ichwiecej to sie zaplacze ze kilka z nich w najlepszym wypadku polowa zostanie spuszczona w kiblu -
nick nieaktualnyKala 1980 wrote:Dzieki Libra. My faktycznie mamy podobne objawy
W srode mialam usg i badanie. Wszystko ok. A jak mnie szarpnęło z wym... to i delikatnie zakrwawilam a potem czysto. W razie czego mam niedaleko szpital.
Te same objawy mamy, bo suwaczki ten sam czas mają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:21
Kala 1980 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyopu wrote:A załapałaś się na zapładnianie wszystkich ? Teraz mozna tylko 6 ... jak bedzie ichwiecej to sie zaplacze ze kilka z nich w najlepszym wypadku polowa zostanie spuszczona w kiblu
i mam 3 mrożaczki
-
Anatolka wrote:Junioer, wyrzucialas pieniądze w błoto. Badanie hormonów w drugim dniu stymulacji nie ma sensu. Leki ledwo zaczynają działać. Standardem jest badanie hormonów w 6 dniu stymulacji. Rzadko się zdarza, że któraś robiła wcześniej. A to, że są ponad normy - mają być. W końcu hodujesz więcej niż 1 pecherzyk.
Anatolka - przy wszystkich kosztach te 60 naprawdę nie robi już różnicy. A ja chciałam po prostu mieć te wyniki, żeby móc pokazać lekarzowi przy następnej stymulacji (jeśli w tym miesiącu się nie uda), żeby widział, jak poziomy hormonów się zmieniały.
Oczywiście mam nadzieję, że się uda za 1 razem, ale widzę tyle elementów, gdzie coś się może posypać -
Junioer wrote:Dziewczyny, chciałam się poradzić, bo do lekarza we wtorek, a do tego czasu nie mam się jak skontaktować.
Dzisiaj był mój czwarty dzień cyklu, od drugiego dnia dostaję Menopur 200 jm., Puregon 150 a od pierwszego dnia cyklu Gonapeptyl Daily 0,1 (protokół microflare dla poor responders ze względu na moje AMH).
W klinice powiedzieli mi, żebym badanie hormonów (LH, Estradiol, Progesteron) zrobiła dopiero w 8 dniu cyklu - wtedy tez mam wizytę (USG & dalszy plan działania).
Ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia (zmarnowałam sporo czasu, bo nikt nie zlecił właściwych badań w odpowiednim momencie) postanowiłam wczoraj (4 dc), że zrobię te badania hormonów 2 razy, tak aby wiedzieć, jak się poziomy zmieniły.
To moje wyniki (po 3 zastrzykach Gonapeptyl i 2 Menopur + Puregon):
LH 4,45 mIU.ml (faza folikularna do 6.60 mIU)
Estradiol 267,00 pg/ml (faza folikularna do 251 pg/ml,srodek cyklu do 649 pg/ml)
Progesteron 1,20 ng/ml (faza folikularna do 0,3 ng/ml, faza lutealna 1,2 do 15,9 ng/ml)
Boję się, że we wtorek może być już za późno - zarówno Progesteron i Estradiol wyższe niz normy dla tej fazy cyklu. Czy to moze być spowodowane lekami?
Ana pewno zrobiłaś badania w odpowiednim czasie? Moja Pani Doktor kazała mi zrobić badania minimum po 4 godzinach od podanych zastrzyków, żeby nie zafałszowały wyniku(może był za krótki odstęp od zastrzyków i dlatego niektóre wyszły zawyżone?)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Walcząca - zastrzyki biorę wieczorem, a badanie robiłam rano, więc było jakieś 10-11 godzin odstępu.
Mam nadzieję, że na wizycie we wtorek powiedzą mi, że wszystko ok
Wiem, że z moim AMH nie mam szans na 12 pęcherzyków jak Sylwiaśta i Opu (Super wynik!), celuję w 5 -
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:tak, zapłodnili wszystkie- miałam 6 zarodków- pierwszy ze mną nie został, teraz miałam podane dwa, nie wiem ile ze mną zostało
i mam 3 mrożaczki
No to mialas fartaciekawa jestem jak oni wybiora jajeczka do zaplodnienia ... to loteria przeciez ... Ach marzy mi sie szesc zarodkow
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny