IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi86 wrote:Dziewczyny a czy jest tu ktoś kto zaczyna wlasnie procedure i nie ma tego badania na rozyczke zleconego? Zaczynam sie martwic tym troszke bo moj gin nic o tym nie mowil a we wtorek zaczynam gonapeptyl:/
To zrób dla własnego spokoju. To i tak jest jedno z pierwszych badam zalecanych w ciąży jeśli przed nie robiłaś. Będziesz miała i nie bedziesz powtarzać w pierwszym trymestrze. Jak miałaś ok 12 lat to pewnie byłaś szczepiona. Nie ma się o co martwićsylwiaśta159, Mimi86, Asienka1184, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Eliz wrote:dziewczyny powiedzcie mi czy wasi mężowie jak mają grype to też zachowują się jakby zaraz mieli być na tamtym świecie ?
mojego chłopa dopadło chorubsko, twierdzi że gorączka go pali choć termometr pokazuje 37,2nic innego nie słyszę jak :
-kochanie zagotuj wodę na herbate
-kochanie podasz mi chusteczki
-kochanie a może byś posmarowała mi nos bo mnie strasznie piecze
mówię do niego a jak ja byłam po punkcji to herbatki mi nie robiłeś, słyszę : ale ty się dobrze czułaś a mnie gorączka pali i jestem chory
zaraz wyląduje w jakimś psychiatryku
przy chłopie i takiej gorączce to już karetke trzeba wzywać lub wizyte domową ,już myślałam ,że tylko mój taki panikarz , mojego ostatnio złapał ból pleców jak poszłam z nim do lekarza jak zaczął opisywać obiawy to myślałam ze padne od razu 10 dni l4 i zastrzyki po 1 poszedł na siłownie jeszcze tego samego dnia ...cudowny lekarzjak oni udają a u lekarza ledwo siedział ....
normalnie Ci współczuje ...justa1234, mia6 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyEliz hahaha
moj tez steka jak dziecko, ale i tak najlepszy jest moj ojciec, on ma zatkany nos i juz jest obrazony na caly swiat bo jest mu tak ciezko
i nikt go nie rozumie...
Antonelka czyli szczescie w nieszczesciu) super ze ta cala sytuacja dobrze sie skonczyla
buziaki dla Ciebie
Mimi tak jak mowi Anatolka, nie martw sie, doktorek jakby wiedzial ze bedziesz musiala to badanie zrobic na pewno juz by je zlecil, nie narazalby Cie na niepotrzebne klucie, poza tym wlasnie na pewno bylas szczepiona
Opu najwazniejsze ze ty wiesz ze 3-4 dni bylo tej abstynencji a czy ty powiesz ze bylo 3 czy 4 czy nawet 5 to na wyniki to nie wplynieu nas tez najlepsze wyniki sa zawszenpo 3-4 dniach. U nas akurat 2 dni to za malo.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:To zrób dla własnego spokoju. To i tak jest jedno z pierwszych badam zalecanych w ciąży jeśli przed nie robiłaś. Będziesz miała i nie bedziesz powtarzać w pierwszym trymestrze. Jak miałaś ok 12 lat to pewnie byłaś szczepiona. Nie ma się o co martwić
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
opu wrote:no niby tak ale z ranca to ja tam nie wiem
w pon wieczor to sie zgadza ze 4 dzien ale rano... choc to pewnie nie ma znaczenia az takiego
a jaka przerwe mieli Wasi mezowie/ partnerzy ? zastanawiam sie czy lepiej wiecej dni abstynencji czy mniej ... czy lepiej miec np pieciodniowe zolnierze czy dwudniowe -
nick nieaktualnyJa w cyklu w którym zaszlam w 5 tyg ciazy mialam taki sam jak Ty.....lekarz mi powiedzial ze każda z nas ma swoje normy i póki nie ma plamien to jest ok.A tez włosy darlam z głowy. Rodze za miesiąc.Trzymam kciuki!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 10:30
Kava, godaweri, adrenalina, Libra, Bianka4, mia6, Inska, Fedra lubią tę wiadomość
-
Nie lubię zastrzyków, pobiera krwi itp wiec chyba zostawię to jak jest z myślą że moja klinika póki co nie zwraca na to uwagi skoro ani razu nie no różyczce nie mówili. Ale wkurza się jak po serii zastrzyków dowiem się ze musze mieć to badanie (chyba nie przerwie mi stymulacji z tego powodu?)maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyNo to wyglada na to, że u nas 3 dni abstynencji i zobaczymy co z tego bedzie. W pon o 8.40 impereza ;P i mam nie 10 a 12 pecherzykow. Albo sobie podrosly albo wczesniej sie pochowaly
a moje jajniki wygladaja jak pilka do nogi
mysza89, Libra, Bianka4, Mimi86, asia-m-b, mia6, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyopu wrote:No to wyglada na to, że u nas 3 dni abstynencji i zobaczymy co z tego bedzie. W pon o 8.40 impereza ;P i mam nie 10 a 12 pecherzykow. Albo sobie podrosly albo wczesniej sie pochowaly
a moje jajniki wygladaja jak pilka do nogi
w koncu sie okazalo ze bylo 14 z czego 12 dojrzalych
z czego oczywiscie bylam bardzo zadowolona.
Ide na trzecia bete, serce tak mi wali ze mam je chyba dwa metry przed soba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 11:38
mysza89, krysiak, opu, Libra, Inska, Fedra lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:No moje jajniki tez byly jak plastry miodu- tak okreslila je moja gin
w koncu sie okazalo ze bylo 14 z czego 12 dojrzalych
z czego oczywiscie bylam bardzo zadowolona.
Ide na trzecia bete, serce tak mi wali ze mam je chyba dwa metry przed soba.Inska lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Sylwia wiesz że będzie dobrze więc bez paniki, bo w końcu użyjemy tego
ja od rana mam urwanie głowy z moim małżonkiem, który narzeka że go nie rozumiem, gorączka go pali ( 36,8 ) i jeszcze gorzej się czuje niż wczoraj, bidulek nie wychodzi z łóżka, musiałam mu pomóc ubrać koszulke bo taki słabydziewczyny nie wiedziałam że mam 30 letnie dziecko, aż się boję co będzie jak mniejsze będzie na świecie i oboje będą chorzy, wtedy to na pewno będe w psychiatryku....ale jak czytam wasze historie to faktycznie nie ja jedna na świecie mam takiego męża. Aż mam ochote wyrzucić go przez okno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:16
sylwiaśta159, kassik, justa1234, Beata.D, mia6, Inska, Fedra lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, chciałam się poradzić, bo do lekarza we wtorek, a do tego czasu nie mam się jak skontaktować.
Dzisiaj był mój czwarty dzień cyklu, od drugiego dnia dostaję Menopur 200 jm., Puregon 150 a od pierwszego dnia cyklu Gonapeptyl Daily 0,1 (protokół microflare dla poor responders ze względu na moje AMH).
W klinice powiedzieli mi, żebym badanie hormonów (LH, Estradiol, Progesteron) zrobiła dopiero w 8 dniu cyklu - wtedy tez mam wizytę (USG & dalszy plan działania).
Ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia (zmarnowałam sporo czasu, bo nikt nie zlecił właściwych badań w odpowiednim momencie) postanowiłam wczoraj (4 dc), że zrobię te badania hormonów 2 razy, tak aby wiedzieć, jak się poziomy zmieniły.
To moje wyniki (po 3 zastrzykach Gonapeptyl i 2 Menopur + Puregon):
LH 4,45 mIU.ml (faza folikularna do 6.60 mIU)
Estradiol 267,00 pg/ml (faza folikularna do 251 pg/ml,srodek cyklu do 649 pg/ml)
Progesteron 1,20 ng/ml (faza folikularna do 0,3 ng/ml, faza lutealna 1,2 do 15,9 ng/ml)
Boję się, że we wtorek może być już za późno - zarówno Progesteron i Estradiol wyższe niz normy dla tej fazy cyklu. Czy to moze być spowodowane lekami?
-
Junioer ja się nie znam na normach jakie powinny być, sama dopiero zaczynam we wtorek. Pamietasz Miałyśmy takie same leki co się dziwilam bo mam wysokie amh, ale już widzę faktycznie różnice w dawkach ja mam sam gonapeptyl 9 dni a potem menopur 75 i puregon 50.
Opu no właśnie jakoś tak wyszło ze różyczki nigdy nie badałam, a co najlepsze szukałam teraz w książeczce tego szczepienia i nie ma albo ślepa jestem.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Junioer, wyrzucialas pieniądze w błoto. Badanie hormonów w drugim dniu stymulacji nie ma sensu. Leki ledwo zaczynają działać. Standardem jest badanie hormonów w 6 dniu stymulacji. Rzadko się zdarza, że któraś robiła wcześniej. A to, że są ponad normy - mają być. W końcu hodujesz więcej niż 1 pecherzyk.
Libra, Anuszka lubią tę wiadomość