X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Dziewczyny a czy jest tu ktoś kto zaczyna wlasnie procedure i nie ma tego badania na rozyczke zleconego? Zaczynam sie martwic tym troszke bo moj gin nic o tym nie mowil a we wtorek zaczynam gonapeptyl:/

To zrób dla własnego spokoju. To i tak jest jedno z pierwszych badam zalecanych w ciąży jeśli przed nie robiłaś. Będziesz miała i nie bedziesz powtarzać w pierwszym trymestrze. Jak miałaś ok 12 lat to pewnie byłaś szczepiona. Nie ma się o co martwić :-)

sylwiaśta159, Mimi86, Asienka1184, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz mój ostatnio umierał na katar! Całe szczęście udało się go odratować ale powiem Ci że było ciężko ;)

mysza89, sylwiaśta159, pabelka88, shooa, Kava, gosia81, Beata.D, Inska, Eliz, justa1234, Libra, mia6, Fedra lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi czy wasi mężowie jak mają grype to też zachowują się jakby zaraz mieli być na tamtym świecie ?
    mojego chłopa dopadło chorubsko, twierdzi że gorączka go pali choć termometr pokazuje 37,2 :) nic innego nie słyszę jak :
    -kochanie zagotuj wodę na herbate
    -kochanie podasz mi chusteczki
    -kochanie a może byś posmarowała mi nos bo mnie strasznie piecze

mówię do niego a jak ja byłam po punkcji to herbatki mi nie robiłeś, słyszę : ale ty się dobrze czułaś a mnie gorączka pali i jestem chory

zaraz wyląduje w jakimś psychiatryku 0dash2.gif

przy chłopie i takiej gorączce to już karetke trzeba wzywać lub wizyte domową ,już myślałam ,że tylko mój taki panikarz , mojego ostatnio złapał ból pleców jak poszłam z nim do lekarza jak zaczął opisywać obiawy to myślałam ze padne od razu 10 dni l4 i zastrzyki po 1 poszedł na siłownie jeszcze tego samego dnia ...cudowny lekarz :D jak oni udają a u lekarza ledwo siedział ....
    normalnie Ci współczuje ...:(

justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz hahaha :D moj tez steka jak dziecko, ale i tak najlepszy jest moj ojciec, on ma zatkany nos i juz jest obrazony na caly swiat bo jest mu tak ciezko :P i nikt go nie rozumie...

Antonelka czyli szczescie w nieszczesciu :)) super ze ta cala sytuacja dobrze sie skonczyla :) buziaki dla Ciebie

Mimi tak jak mowi Anatolka, nie martw sie, doktorek jakby wiedzial ze bedziesz musiala to badanie zrobic na pewno juz by je zlecil, nie narazalby Cie na niepotrzebne klucie, poza tym wlasnie na pewno bylas szczepiona :)

Opu najwazniejsze ze ty wiesz ze 3-4 dni bylo tej abstynencji a czy ty powiesz ze bylo 3 czy 4 czy nawet 5 to na wyniki to nie wplynie :) u nas tez najlepsze wyniki sa zawszenpo 3-4 dniach. U nas akurat 2 dni to za malo.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To zrób dla własnego spokoju. To i tak jest jedno z pierwszych badam zalecanych w ciąży jeśli przed nie robiłaś. Będziesz miała i nie bedziesz powtarzać w pierwszym trymestrze. Jak miałaś ok 12 lat to pewnie byłaś szczepiona. Nie ma się o co martwić :-)
    Wiesz co ka tez zaczynam procedurę 4 dzien gonopeptylu. Mnie tez lekarz nie pytał o różyczkę. Hmmm

Mimi86 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    no niby tak ale z ranca to ja tam nie wiem :P w pon wieczor to sie zgadza ze 4 dzien ale rano... choc to pewnie nie ma znaczenia az takiego :)

a jaka przerwe mieli Wasi mezowie/ partnerzy ? zastanawiam sie czy lepiej wiecej dni abstynencji czy mniej ... czy lepiej miec np pieciodniowe zolnierze czy dwudniowe
    Ja się martwilam...musieliśmy do kwalifikacji powtórzyć badanie,a nie mamy na to dużo czasu i tetminy też takie które nie pasują...abstynencji było ponad 10 dni,a wtniki ok.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój progesteron z dnia transferu 8,62 ng/dl. Jestem zrozpaczona. Jak sie ma groszek zagnieździć przy takim progesteronie? Za niski prawda? Lekarz jeszcze mi sie odpisał. Jakie wyniki Wy miałyście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu w którym zaszlam w 5 tyg ciazy mialam taki sam jak Ty.....lekarz mi powiedzial ze każda z nas ma swoje normy i póki nie ma plamien to jest ok.A tez włosy darlam z głowy. Rodze za miesiąc.Trzymam kciuki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 10:30

Kava, godaweri, adrenalina, Libra, Bianka4, mia6, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię zastrzyków, pobiera krwi itp wiec chyba zostawię to jak jest z myślą że moja klinika póki co nie zwraca na to uwagi skoro ani razu nie no różyczce nie mówili. Ale wkurza się jak po serii zastrzyków dowiem się ze musze mieć to badanie (chyba nie przerwie mi stymulacji z tego powodu?)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyglada na to, że u nas 3 dni abstynencji i zobaczymy co z tego bedzie. W pon o 8.40 impereza ;P i mam nie 10 a 12 pecherzykow. Albo sobie podrosly albo wczesniej sie pochowaly :P a moje jajniki wygladaja jak pilka do nogi

mysza89, Libra, Bianka4, Mimi86, asia-m-b, mia6, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi a nie mialas nigdy badane ? Ja z wynikami rozyczki pojawilam sie w klinice mialam badane chyba w 2013r - nie mowili nic zeby powtorzyc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No to wyglada na to, że u nas 3 dni abstynencji i zobaczymy co z tego bedzie. W pon o 8.40 impereza ;P i mam nie 10 a 12 pecherzykow. Albo sobie podrosly albo wczesniej sie pochowaly :P a moje jajniki wygladaja jak pilka do nogi
    No moje jajniki tez byly jak plastry miodu- tak okreslila je moja gin :) w koncu sie okazalo ze bylo 14 z czego 12 dojrzalych :) z czego oczywiscie bylam bardzo zadowolona. :)

Ide na trzecia bete, serce tak mi wali ze mam je chyba dwa metry przed soba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 11:38

mysza89, krysiak, opu, Libra, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No moje jajniki tez byly jak plastry miodu- tak okreslila je moja gin :) w koncu sie okazalo ze bylo 14 z czego 12 dojrzalych :) z czego oczywiscie bylam bardzo zadowolona. :)

Ide na trzecia bete, serce tak mi wali ze mam je chyba dwa metry przed soba.
    przecież to juz 3 beta będzie dobrze :)

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik dopiero w pon no sie zastrzele...

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Wynik dopiero w pon no sie zastrzele...

Jak masz dostęp do wyników online to sprawdź dzisiaj. Dziś byłam robić tsh, wynik miał być w poniedziałek a już jest na stronie.

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiesz że będzie dobrze więc bez paniki, bo w końcu użyjemy tego 0bicz.gif

ja od rana mam urwanie głowy z moim małżonkiem, który narzeka że go nie rozumiem, gorączka go pali ( 36,8 ) i jeszcze gorzej się czuje niż wczoraj, bidulek nie wychodzi z łóżka, musiałam mu pomóc ubrać koszulke bo taki słaby ;D dziewczyny nie wiedziałam że mam 30 letnie dziecko, aż się boję co będzie jak mniejsze będzie na świecie i oboje będą chorzy, wtedy to na pewno będe w psychiatryku....ale jak czytam wasze historie to faktycznie nie ja jedna na świecie mam takiego męża. Aż mam ochote wyrzucić go przez okno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:16

sylwiaśta159, kassik, justa1234, Beata.D, mia6, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej klinice nie ma juz dzis diagnosty... no nic odbiore w pon razem z receptami.

• Junioer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się poradzić, bo do lekarza we wtorek, a do tego czasu nie mam się jak skontaktować.

Dzisiaj był mój czwarty dzień cyklu, od drugiego dnia dostaję Menopur 200 jm., Puregon 150 a od pierwszego dnia cyklu Gonapeptyl Daily 0,1 (protokół microflare dla poor responders ze względu na moje AMH).

W klinice powiedzieli mi, żebym badanie hormonów (LH, Estradiol, Progesteron) zrobiła dopiero w 8 dniu cyklu - wtedy tez mam wizytę (USG & dalszy plan działania).

Ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia (zmarnowałam sporo czasu, bo nikt nie zlecił właściwych badań w odpowiednim momencie) postanowiłam wczoraj (4 dc), że zrobię te badania hormonów 2 razy, tak aby wiedzieć, jak się poziomy zmieniły.

To moje wyniki (po 3 zastrzykach Gonapeptyl i 2 Menopur + Puregon):
    LH 4,45 mIU.ml (faza folikularna do 6.60 mIU)
    Estradiol 267,00 pg/ml (faza folikularna do 251 pg/ml,srodek cyklu do 649 pg/ml)
    Progesteron 1,20 ng/ml (faza folikularna do 0,3 ng/ml, faza lutealna 1,2 do 15,9 ng/ml)

Boję się, że we wtorek może być już za późno - zarówno Progesteron i Estradiol wyższe niz normy dla tej fazy cyklu. Czy to moze być spowodowane lekami?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer ja się nie znam na normach jakie powinny być, sama dopiero zaczynam we wtorek. Pamietasz Miałyśmy takie same leki co się dziwilam bo mam wysokie amh, ale już widzę faktycznie różnice w dawkach ja mam sam gonapeptyl 9 dni a potem menopur 75 i puregon 50.
    Opu no właśnie jakoś tak wyszło ze różyczki nigdy nie badałam, a co najlepsze szukałam teraz w książeczce tego szczepienia i nie ma albo ślepa jestem.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, wyrzucialas pieniądze w błoto. Badanie hormonów w drugim dniu stymulacji nie ma sensu. Leki ledwo zaczynają działać. Standardem jest badanie hormonów w 6 dniu stymulacji. Rzadko się zdarza, że któraś robiła wcześniej. A to, że są ponad normy - mają być. W końcu hodujesz więcej niż 1 pecherzyk.

Libra, Anuszka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 2402 2403 2404 2405 2406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ