IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:no wlasnie opu mowila o provicie i ktos jeszcze ale nie pamietam. Ciekawe co mi powiedza w ktorym dniu transfer (szkoda ze z moim prowadzacym sie juz nie zobacze
)
opu ja robilam tak samo ovitrelle jak ty, raz tez mi deczko zostalo ale nie wbijalam drugi raz, na pewno bedzie ok;)
Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie troche glupie
- w pon biore ostatnia tabletke, we wtorek zaczynam gonapeptyl i gdzies tam po drodze ma byc okres (ktorym mam sie nie przejmowac) to zaznaczam nowy cykl na wykresie czy ciagnac ten caly czas?????
Kurde wlasnie obejrzalam jakis filmik ktory mowi ze nie wolno usuwac tego powietrza ze strzykawki .... a ja usunelam ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asiula86 wrote:Czy ktoś wie, co się dzieje z Ciszą????
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
Junioer wrote:Dziewczyny, chciałam się poradzić, bo do lekarza we wtorek, a do tego czasu nie mam się jak skontaktować.
Dzisiaj był mój czwarty dzień cyklu, od drugiego dnia dostaję Menopur 200 jm., Puregon 150 a od pierwszego dnia cyklu Gonapeptyl Daily 0,1 (protokół microflare dla poor responders ze względu na moje AMH).
W klinice powiedzieli mi, żebym badanie hormonów (LH, Estradiol, Progesteron) zrobiła dopiero w 8 dniu cyklu - wtedy tez mam wizytę (USG & dalszy plan działania).
Ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia (zmarnowałam sporo czasu, bo nikt nie zlecił właściwych badań w odpowiednim momencie) postanowiłam wczoraj (4 dc), że zrobię te badania hormonów 2 razy, tak aby wiedzieć, jak się poziomy zmieniły.
To moje wyniki (po 3 zastrzykach Gonapeptyl i 2 Menopur + Puregon):
LH 4,45 mIU.ml (faza folikularna do 6.60 mIU)
Estradiol 267,00 pg/ml (faza folikularna do 251 pg/ml,srodek cyklu do 649 pg/ml)
Progesteron 1,20 ng/ml (faza folikularna do 0,3 ng/ml, faza lutealna 1,2 do 15,9 ng/ml)
Boję się, że we wtorek może być już za późno - zarówno Progesteron i Estradiol wyższe niz normy dla tej fazy cyklu. Czy to moze być spowodowane lekami?
A ja Ciebie rozumiem, ja też miałam taka pierwszą procedurę, że ktoś nie zlecił odpowienich badań w odpowiednim momencie i zmarnowałam całe podejście. Już więcej na to nie pozwolę i tak samo jak Ty będę kontrolowała całą sytuację od samego początku.
A jakie masz AMH z ciekwaości? -
sylwiaśta159 wrote:chyba usunęła konto, bo ja też nie mam już jej w przyjaciółkach
Kurcze, miejmy nadzieję, że u nich wszystko ok!sylwiaśta159, mysza89, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
opu wrote:Kurde wlasnie obejrzalam jakis filmik ktory mowi ze nie wolno usuwac tego powietrza ze strzykawki .... a ja usunelam ...
opu, ja mialam wrecz nakazane wciskac strzykawke dopoki nie pojawi sie kropelka plynu na koncu, co swiadczy, ze wyszlo powietrze i dopiero wtedy robic sobie zastrzyk w brzuch. Takze spokojnie, wszystko okInstynkt dobrze ci podpowiedzial
Antonelka jak Ty sie czujesz Kochana? Kiedy wychodzisz do domku? -
nick nieaktualnyopu wrote:Julita, zapominajka jak sie czujecie ? trzymam kciuki za pęchole
))
dzięki opu za kciuki, ja trzymam za twoje pęcherzyki a potem zarodki
po lekkim stresie przy pierwszym zastrzyku teraz już luzik
póki co nic nie czuję, ale przy stymulacjach clo też nie czułam a działało
Zapominajka to jestem zaraz za Tobą
Co do dziewczyn to wiem, że mają ogromną wiedzę...a swoją drogą to forum stało się moją używką, wciąga na maksa
Miłego wieczoru dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 22:14
mysza89, Mimbla, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Wpadam tylko zapodać coś na dobranoc i sama zaraz gaszę światło....
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25900918a78d.jpgMimi86, Inska, Asiula86, sylwiaśta159, Kava, kassik, iga 79, ComeToMeBaby, Agnieszka_A., Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny....
cały czas czytam i czytam. ja cały czas gonopeptyl biorę i to nie jest skomplikowane. ale ten menopur mnie przeraża a mam wstrzykiwac sobie od 1 grudnia. Zergknęłam tylko jak to wygląda i sama nie wiem o co tam chodzi. macie jakies wskazówki ???bo jak czytam to nie jest takie oczywiste jak robic te zastrzyki.
-
nick nieaktualnyzapominajka wrote:Cześć Dziewczyny....
cały czas czytam i czytam. ja cały czas gonopeptyl biorę i to nie jest skomplikowane. ale ten menopur mnie przeraża a mam wstrzykiwac sobie od 1 grudnia. Zergknęłam tylko jak to wygląda i sama nie wiem o co tam chodzi. macie jakies wskazówki ???bo jak czytam to nie jest takie oczywiste jak robic te zastrzyki. -
To co odpowie mi ktoś z tym wykresem? Myślę żeby zaznaczyć nowy cykl choć wydaje mi się że jak będę brała gonapeptyl to ten cykl juz nie będzie taki jak powinien no nie wiem hehe aaa zaznaczę nowy cykl jak przyjdzie @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:57
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:To co odpowie mi ktoś z tym wykresem? Myślę żeby zaznaczyć nowy cykl choć wydaje mi się że jak będę brała gonapeptyl to ten cykl juz nie będzie taki jak powinien no nie wiem hehe aaa zaznaczę nowy cykl jak przyjdzie @
-
nick nieaktualny
-
Noo wiec tak zrobię wyjdzie gonapeptyl parę dni w starym cyklu i reszta w nowym. Haha taka mądra niby tyle już wiem a takie głupie pytania zadaje im bliżej tego wszystkiego ze szok. Hahamaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dzien dobry Mile Panie
Ja dzisiaj wychodze ze szpitala. Co prawda noc byla ciezka ale w domu na pewno szybciej dojde do sil.
Laparoskopia jest fajnym zabiegiem bo nie ma duzego ciecia ale wpuszczaja jakis gaz do srodka aby tam to wszystko rozpulchnic i wczoraj wieczorem i w nocy mialam silny bol brzucha. Dzisiaj jest juz lepiej.
Pare dni temu bylam taki bohater, ze zamierzalam w pon/wt isc do pracy a dzisiaj zgodzilam sis na dwa tygodnie zwolnienia. Beda w pracy krecic nosem ale trudno....wiem, ze gdyby wiedzieli co jest na rzeczy to byloby inaczej ale nie chce sie tym dzielic.
Dzieki Kochane za wsparcieAnel, shooa, Mimi86, Libra, triss, Takanijaka, mysza89, SzewskaPasja, Inska, Karolina1111, Kava, Asiula86, gosia81, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Tosia 1981, Asana, sylwiaśta159, Eliz, Fedra, Agi83, Beata.D, Viki26, myszaaa, mia6, V. lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami