IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
milia wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie aby podejść do refundowanego ivf muszę mieć udokumentowane 24 miesiące w tym że na dzień dzisiejszy brakuje mi kilku miesięcy. W klinice leczę się od 2014, wcześniej w 2012 leczyłam się u gin i w dokumentacji medycznej powinny być zapisy o staraniach. Czy to wystarczy jest przerwa 2013 rok oczywiście starania były ale nigdzie nie ma tego w dokumentacji. Nie wiem już czy te 24 miesiące mają być ciągiem
któraś była w podobnej sytuacji. Poza tym jestem po 3 IUI i powinnam podejść do 4 żeby się zakwalifikować u Was też tyle wymagają?
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
milia wrote:No właśnie już nie wiem sama co myśleć, u mnie by wyszło że staramy się od 2012 z przerwą. Co klinika to inna polityka
Zwróć uwagę, że opinia lekarza podczas konsultacji, to tylko << opinia >>.
Czynnik ludzki, jest niezbędny do oceny "pary" jako przypadku. Pan doktor ma rolę decydującą. Nikt nie weryfikuje jego opinii (np z MZ). Jedyne co możemy zrobić jako pacjenci, to próbować się zakwalifikować w innym ośrodku - przechodząc rozmowę u innego lekarza.
Masz prawo mówić że kliniki mają różne "polityki" ale tak naprawdę, można winę zwalić na to że panowie lekarze w Polsce, bardzo różnie interpretują dane przedstawiane przez pacjentów. Często rozmowę umówioną jako kwalifikującą - traktują jako okazję do naciągnięcia pary na badania komercyjne, albo podejście komercyjne do jakichś zabiegów. Tak ja to przynajmniej postrzegam...ComeToMeBaby, milia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro o 12 bardzo Was proszę o kciuki, bo idę bo bobasa.
Agi83, Mimbla, sylwiaśta159, Antonelka, Agnieszka_A., opu, Asiula86, mysza89, kassik, Kava, ComeToMeBaby, Mimi86, Fedra, lipa, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Tosia 1981, myszaaa, Inska, mia6, shooa, gosia81 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualnyopu...trzymam za Ciebie-Was jutro kciuki. Nie denerwuj się,przynajmniej postaraj się
Dziewczyny....Pytanie... Jestem 5 dzien na gonapeptylu, ale czuję ze cos mnie rozbiera,
i chcę wziąć na noc aspiryne...nie wiedziecie czy nie zaszkodze sobie???? -
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:opu...trzymam za Ciebie-Was jutro kciuki. Nie denerwuj się,przynajmniej postaraj się
Dziewczyny....Pytanie... Jestem 5 dzien na gonapeptylu, ale czuję ze cos mnie rozbiera,
i chcę wziąć na noc aspiryne...nie wiedziecie czy nie zaszkodze sobie????
Moze lepiej wez paracetamol, np apap.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Jestem Dziewczyny juz w domu. Czuje sie duzo lepiej. Wyjeli mi saczki z brzucha i czuje sie jak mlody bog....one jednak bardzo draznily brzuch stad moja goraczka i bole.
Ciekawostka po usg po operacji - jajniki prawidlowe, wypelnione drobnymi pecherzykami....niech czekaja na mnie do podejscia
Teraz dużo odpoczywaj i zbieraj siły ♥Antonelka, mysza89 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
milia wrote:Masz rację i zgadzam się z Tobą
nie orientujesz się czy te dwa lata które trzeba udokumentować mogą być z przerwą tak jak u mnie czy raczej nie
Nie przejmowałabym się "przerwą", kwestia lekarza który oceni czy ta dokumentacja daje mu wyraźną odpowiedź na pytanie - jaka jest / lub jego zdaniem, najpewniej może być przyczyna że do tej pory się nie udało. On tą dokumentację powinien przejrzeć na wizycie. Weź wszystkie dokumenty, wyniki badań które posiadasz, ksera kartotek z poradni NFZ i prywatnych i nie przejmuj się że była jakaś przerwa w leczeniu. Tu nie chodzi o ideał w spełnieniu kryteriów rządowych, tylko ocenę Waszego stanu zdrowia. Tak ja uważam...
Trzeba po prostu trafić na ośrodek i lekarza który zechce podjąć się Waszego leczenia - bez wycierania dywaników, upokarzania się i całowania klamek.
Spokojnie idź na wizytę.
Jeśli umówisz konsultację jako "kwalifikującą", a jej wynik będzie pozytywny : pamiętaj, że ona jest darmowa... Ściskam i życzę powodzenia &&&ComeToMeBaby, Asana, milia lubią tę wiadomość
-
A poza tym żegnam się na dzisiaj i życzę spokojnej nocy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a935a6c150fc.jpgmysza89, Mimi86, Fedra, pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Mysza a jak Ty sie Sloneczko czujesz?
raczej pisz jak ty sie czujesz??jakies dolegliwości ??mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
elcia_aa wrote:Dziewczyny jutro o 12 bardzo Was proszę o kciuki, bo idę bo bobasa.
A gdzie dają bobasy???bo bobasy to już te takie trochę wyrośnięte noworodki no nie?
może też byś mi wzięła, miałabym z głowy.
Beata.D, elcia_aa, mia6, Reni, Mimbla, gretka lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Trzymam kciuki
A gdzie dają bobasy???bo bobasy to już te takie trochę wyrośnięte noworodki no nie?
może też byś mi wzięła, miałabym z głowy.
sylwiaśta159, Kava, pragnaca dzidziusia, Fedra, Mimbla, ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy