X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dzwonilam :) 6 komorek bylo dojrzalych, zaplodnily sie 4 ... Mam lzy w oczach 4 zarodeczki moje dzieci niech sie malenstwa rozwijaja Boooze prosze !

Transfer w czwartek
    super, trzymam kciuki! :) to już zaraz, za chwilę!

Bianka4 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu. Super...Niech się pieknie rozwijają.... Teraz ciesz się wytrwaj cierpliwie do czwartku. Bedzie dobrze zobaczysz:)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dzwonilam :) 6 komorek bylo dojrzalych, zaplodnily sie 4 ... Mam lzy w oczach 4 zarodeczki moje dzieci niech sie malenstwa rozwijaja Boooze prosze !

Transfer w czwartek

Mam nadzieje, ze wszystkie beda dzielnie walczyly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:22

pragnaca dzidziusia, Bianka4, Fedra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • vioris Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    Koszty musisz sprawdzić w swojej klinice bo każda ma inny cennik. A co do oddania komórek do badań - nie wiem czy ostatnia ustawa tego nie zabroniła. Trzeba by się w nią dokładnie wczytać

Dziękuję :*
    Jak Wy się z tym czujecie? Bo ja nie wiem czy byłabym gotowa oddać do adopcji komórki i trochę bez sensu że albo płacę, albo oddaję.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Transfer w czwartek

Opu! Mam łzy w oczach! Pamiętam ten moment, kiedy mnie powiedziano, że mam 5 dojrzałych i 4 się zapłodniły! Cudownie Kochana! Dotrzymają wszystkie i jeszcze będziesz miała piękne mrozaczki! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

pragnaca dzidziusia, Bianka4, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Jak Wy się z tym czujecie? Bo ja nie wiem czy byłabym gotowa oddać do adopcji komórki i trochę bez sensu że albo płacę, albo oddaję.
    możesz zastrzec, najpóźniej przed punkcją chyba, ile mają komórek maksymalnie zapładniać. To pozwala ograniczyć liczbę powstałych zarodków, zmniejsza jednak szanse na uzyskanie ciąży.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

my akurat nie mamy z tym problemu :) jak wszystko pójdzie dobrze i zostaną nam jeszcze zarodki to nie będziemy się zastanawiać tylko oddamy :)

Bianka4, Fedra, Serducho lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

trochę nadrobiłam i przeczytałam, że Reni5 potrzebowała zaświadczenie od lekarza rodzinnego o braku przeciwwskazań do IVF
    też tak miałyście?? O.o
    pierwsze słyszę
    jeszcze miałam się do czegoś odnieść, ale zapomniałam ;-)

miłego dnia

i gratuluję zaciążonym
    niech moc będzie z Wami

Kometa jak znajdziesz zapis o różyczce daj znać, bo ja chyba nie robiłam :-(

pragnaca dzidziusia, Inska, Bianka4, Fedra, mia6, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ja też nie jestem w stanie oddać do adopcji. To są nasze geny i nie wyobrażam sobie żeby nasze dziecko wychowywał ktoś inny.

zapominajka lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wracam do Was moja ciąża się zatrzymała :-(

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    :-( nawet nie jestem w stanie wyrazić tego słowami. Przykro mi.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:

Magic wspieram z calych sil.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    :-( nawet nie jestem w stanie wyrazić tego słowami. Przykro mi.
    tak mi przykro współczuje ...

brałyście może acesam 50 mg przed krio ?
    czy @ po krio u Was też była koszmarem ?

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Bardzo mi przykro....:( dużo sił i wsparcia bliskich Ci życzeę....
    Ale nie poddasz się ?

• vioris Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Ja też nie jestem w stanie oddać do adopcji. To są nasze geny i nie wyobrażam sobie żeby nasze dziecko wychowywał ktoś inny.
    Kurczę,nie jestem bez uczuć i naprawdę nie mogłabym myśleć, że gdzieś może żyje nasze genetycznie dziecko. Podziwiam te pary, które potrafią oddać swoje zarodki i dać taki prezent innej parze. Trudny temat. Najlepiej jeśli po prostu nie zostanie żaden zarodek, ale nie da się tego przewidzieć.

Dziś będę dzwonić do Artvimedu umówić się na wizytę, bo widziałam że jeszcze kwalifikują.

Kciuki trzymam za wszystkie z Was i serce mi krwawi na Wasze tragedie :( Nie piszę z Wami, ale ciągle Was czytam i przeżywam radości i porażki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:56

Inska, mia6 lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was podchodzi do in vitro w Bocianie w Białymstoku?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Bardzo mi przykro....:( dużo sił i wsparcia bliskich Ci życzeę....
    Ale nie poddasz się ?
    jasne, że się nie poddam, najgorzej że muszę rozpoczynać całą procedurę od początku bo mrozaków nie mam,

Malina, ja jestem z Bociana

Inska lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni z tym zaświadczeniem to masakra, teraz każdy łaskę robi a słowo klucz to "klauzula sumienia". Ja się chyba zapiszę do organizacji, fundacji która walczy o prawa kobiet do macierzyństwa. Powinien być rejestr lekarzy którzy ze względów na wiarę, i co tam jeszcze chcą nie udzielają pomocy w danym zakresie. To jest ich prawo że odmawiają ,a moje prawo to jest znać osoby które powołują się na klauzulę sumienia. Mój gin mówi że to lekarze którzy się nie rozwijają nie kształcą i tak naprawdę w ginekologii wszystko można zrzucić na wiarę, i nic nie robić bo i po co. Przecież tacy to nawet tabletek antykoncepcyjnych nie mogą przepisać bo to wbrew wierze.

Asana, Viki26, Bianka4, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    jasne, że się nie poddam, najgorzej że muszę rozpoczynać całą procedurę od początku bo mrozaków nie mam,

Malina, ja jestem z Bociana
    Możesz mi polecić któregoś lekarza? Do kogo najlepiej się zgłosić? Podchodzisz komercyjnie? Ilu dniowe zarodki podają w Bocianie? W ogóle jak oceniasz tą klinikę?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Możesz mi polecić któregoś lekarza? Do kogo najlepiej się zgłosić? Podchodzisz komercyjnie? Ilu dniowe zarodki podają w Bocianie? W ogóle jak oceniasz tą klinikę?
    chodziłam do dr. Pietrzyckiego, bardzo miły i delikatny, poświęca tyle czau ile trzeba, jak miałam stymulację to codziennie miałam badanie krwi i usg, natomiast transfer przeprowadzał dr Grygoruk też sympatyczny, ogólnie cały zespół na plus,
    podchodziłam na rządówce, zarodki 5 dniowe

4c3tugpjetqoi3k1.png
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ