IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:dziewczyny zaciskam kciuki z całych sił...niech Kropusie sie przyjma, komoreczki ładnie dziela i jajeczka zapładniaja ale bedzie sie działo juz niedługo a teraz to nieszczesne czekanie jeszcze, ja robiłam sikanego 11 dpo a 14 dpo byłam w klinice na becie...
Teraz właśnie najgorsze oczekiwanie..Ja jutro muszę do pani doktor zadzwonić i się umówić kiedy na betę przyjechać.. -
nick nieaktualnyaaana wrote:Martusiu - sciskam Cie we wspolprzezyciach :*
Niecierpliwa - ja mam nienormowany czas pracy, wiec po prostu przystopuje trochę i będę robic tylko to co musze
Ja mam zrobić krew 14 dni po punkcji, czyli 11 dni po transferze... choć kusi mnie, żeby siknąć 2 dni wcześniej (w dzień matki ), ale logicznie myslac chyba będzie za wcześnie wtedy..
Ja również Cię ściskam :* Razem raźniej :* -
nick nieaktualnymalinka1984 wrote:Nie wiem czy to przez szaleństwo hormonów, branie dużej dawki progesteronu ale mam wilczy apetyt mąż się śmieje że spełnia moje zachcianki przedciążowe
Musze się Wam pochwalić dwa dni po becie wybywamy na tygodniowe wakacje do Grecji na Zakhyntos
Będą wakacje w trójeczkę -
Ello.Witam niedzielnie.
Ja Lutinusa już od następnego dnia po punkcji biorę 3xdziennie.
Faktycznie z jedzeniem muszę się oszczędzać bo jak ja się pokazę na Greckiej plaży z wydętym bebonkiem spożywczymFedra lubi tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
Ivi to strasznie duzo tego bierzesz jak rozmawialam czy nie mam za duzej dawki to powiedzial ze dawka jest o polowe z duza od standardowej wiec ta jest ok bo pecherzyki dodatkowo produkowaly progesteron i w organizmie jest go naprawde duzo...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ako - trzymam kciuki!
Ja wczoraj wieczorem zlapalam dola caly czas mam w glowie myśl, ze jeśli do tej pory się nie udało to niby czemu teraz miałoby się udac. Zwariuje przez ten tydzień.
Mam okropne wahania nastrojow.
Dziewczyny, jeśli miałam zarodek klasy 6B to znaczy, ze miał 6 komorek i był jakości trochę gorszej od najlepszej (A), tak? Jeśli to była 3cia doba i nigdzie nie pisze, ze to była blastocysta i to blastocysta nie była, dobrze rozumiem? -
aaana wrote:Ako - trzymam kciuki!
Ja wczoraj wieczorem zlapalam dola caly czas mam w glowie myśl, ze jeśli do tej pory się nie udało to niby czemu teraz miałoby się udac. Zwariuje przez ten tydzień.
Mam okropne wahania nastrojow.
Dziewczyny, jeśli miałam zarodek klasy 6B to znaczy, ze miał 6 komorek i był jakości trochę gorszej od najlepszej (A), tak? Jeśli to była 3cia doba i nigdzie nie pisze, ze to była blastocysta i to blastocysta nie była, dobrze rozumiem?
Kochana bez nerwów:)
Blastocysta to późniejsze stadium rozwojowe, jeśli transfer miałaś w trzeciej dobie to było jeszcze za wcześnie na blastocystę W blastocyście jest już sporo komórek, na tyle dużo, że ciężko się ich doliczyć.
Po 3 dniach hodowli zarodek osiąga stadium 6-8 komórek, więc wszytsko jak najbardziej w normie:)
Klasa B oznacza, że znajdowały się w nim niewielkie ilości fragmentacji cytoplazmatycznych, ale tym też się nie przejmuj, bo to nic strasznego:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 10:22
Fedra, aaana lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Dzien dobry...
Ako kciuki trzymane czekam na dobre wiesci
Aaana rozumiem Cie ja nim zadzwonilam zapytac to dostalam biegunki ale info juz mam...
Pobrano 11 komorek z czego 10 rozwinietych, 6 zaplodniono 4 poszly do adopcji... 3 zaplodnily sie prawidlowo ale tylko dwie dziela sie prawidlowo na ta chwile klasa 4A i 4B ten trzeci zatrzymal sie na podziale na dwa i jest klasy C i raczej juz nie nadgoni, transfer mojego winogronka najprawdopodobniej jutroarlenka, kaarolaa, malinka1984, aaana, AGA 30, Libra, mala29_, gosia81, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:to jutro trzeba za Fedre trzymac kciuki mocno
Dziekuje jak juz bede znala godzine to napisze i poprosze o kciuki...
Jej to jest juz tak blisko a zarazem tak daleko ale bedzie dobrze wierze w to
malinka1984, kaarolaa, Libra, gosia81 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witajcie.
Ako kciuki za piękne jajeczka i owocny sexik na szkiełku
Aaana kochana nie denerwuj się, klasa zarodka to nie wszystko więc bądź dobrej myśli bo twoje zarodki naprawdę są ładne
Fedra już dziś kciuki za jutrzejszy transfer
U Nas cały czas 8-eczka w klasie od AA do ABkaarolaa, Fedra, Simba, ako99, mala29_, gosia81, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.