X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 to udanych wakacji w trójkę oczywiście;)

Mam pytanie do dziewczym po transferze jakią dawkę luteiny macie? Orientujecie się jak długo trzeba ją przyjmować?
    A i zastrzyki przeciwzakrzepowe, jak długo?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka tak po progestonie chce Ci sie jesc wiec uwazaj bo mozna sporo przybrac ;)

Ivi ja progesteron mam juz od punkcji brac do bety 300 lunitusa 30 dupka...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dziewczyny zaciskam kciuki z całych sił...niech Kropusie sie przyjma, komoreczki ładnie dziela i jajeczka zapładniaja :) ale bedzie sie działo juz niedługo :) a teraz to nieszczesne czekanie jeszcze, ja robiłam sikanego 11 dpo a 14 dpo byłam w klinice na becie...

Teraz właśnie najgorsze oczekiwanie..Ja jutro muszę do pani doktor zadzwonić i się umówić kiedy na betę przyjechać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Martusiu - sciskam Cie we wspolprzezyciach :*

Niecierpliwa - ja mam nienormowany czas pracy, wiec po prostu przystopuje trochę i będę robic tylko to co musze :)

Ja mam zrobić krew 14 dni po punkcji, czyli 11 dni po transferze... choć kusi mnie, żeby siknąć 2 dni wcześniej (w dzień matki :) ), ale logicznie myslac chyba będzie za wcześnie wtedy..

Ja również Cię ściskam :* Razem raźniej :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Nie wiem czy to przez szaleństwo hormonów, branie dużej dawki progesteronu ale mam wilczy apetyt :) mąż się śmieje że spełnia moje zachcianki przedciążowe
    Musze się Wam pochwalić dwa dni po becie wybywamy na tygodniowe wakacje do Grecji na Zakhyntos :D

Będą wakacje w trójeczkę :D

• aaana Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, ale będzie pięknie na Zante we trójeczkę <3

U mnie z apetytem względnie, ale ciągle biegam do toalety. Wszystko zaczęło się zaraz po punkcji kiedy zaczęłam brać progesteron.

Co do dawek to mam takie same jak Fedra.

Fedra lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.Witam niedzielnie.
    Ja Lutinusa już od następnego dnia po punkcji biorę 3xdziennie.
    Faktycznie z jedzeniem muszę się oszczędzać bo jak ja się pokazę na Greckiej plaży z wydętym bebonkiem spożywczym :P

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • ivi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam luteinę od następnego dani po puncji 3x200mg a od siebie dorzuciłam jeszcze dodatkowo 200mg dziennie. Przy wcześniejszym podejściu miałam 900mg dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo, ja brałam od punkcji 3x100 mg lutinus
    pozniej po potwierdzeniu ciazy dostałam zastrzyki z 250 mg raz dziennie, a teraz biore tylko 2x100 mg lutinus....chociaz jak mi sie trafia plamienia to jeszcze dorzuce 100 lutki...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi to strasznie duzo tego bierzesz jak rozmawialam czy nie mam za duzej dawki to powiedzial ze dawka jest o polowe z duza od standardowej wiec ta jest ok bo pecherzyki dodatkowo produkowaly progesteron i w organizmie jest go naprawde duzo...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Kochana czy możesz zerknąć na "męskie sprawy-->suplementy" na mój ostatni wpis- będę wdzięczna za pomoc :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki, włąśnie idę na punkcję. trzymajcie kciuki za śliczne, dojrzałe i gotowe jajeczka, które się pięknie później zapłodnią :D

martusia1986, kaarolaa, Fedra, arlenka, Nusia, Tosia 1981, Simba, mala29_, gosia81, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jajeczka :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz zaciskam :) powodzenia

Fedra lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako - trzymam kciuki!

Ja wczoraj wieczorem zlapalam dola :( caly czas mam w glowie myśl, ze jeśli do tej pory się nie udało to niby czemu teraz miałoby się udac. Zwariuje przez ten tydzień.

Mam okropne wahania nastrojow.

Dziewczyny, jeśli miałam zarodek klasy 6B to znaczy, ze miał 6 komorek i był jakości trochę gorszej od najlepszej (A), tak? Jeśli to była 3cia doba i nigdzie nie pisze, ze to była blastocysta i to blastocysta nie była, dobrze rozumiem?

• arlenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Ako - trzymam kciuki!

Ja wczoraj wieczorem zlapalam dola :( caly czas mam w glowie myśl, ze jeśli do tej pory się nie udało to niby czemu teraz miałoby się udac. Zwariuje przez ten tydzień.

Mam okropne wahania nastrojow.

Dziewczyny, jeśli miałam zarodek klasy 6B to znaczy, ze miał 6 komorek i był jakości trochę gorszej od najlepszej (A), tak? Jeśli to była 3cia doba i nigdzie nie pisze, ze to była blastocysta i to blastocysta nie była, dobrze rozumiem?

Kochana bez nerwów:)
    Blastocysta to późniejsze stadium rozwojowe, jeśli transfer miałaś w trzeciej dobie to było jeszcze za wcześnie na blastocystę ;) W blastocyście jest już sporo komórek, na tyle dużo, że ciężko się ich doliczyć.
    Po 3 dniach hodowli zarodek osiąga stadium 6-8 komórek, więc wszytsko jak najbardziej w normie:)
    Klasa B oznacza, że znajdowały się w nim niewielkie ilości fragmentacji cytoplazmatycznych, ale tym też się nie przejmuj, bo to nic strasznego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 10:22

Fedra, aaana lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...
    Ako kciuki trzymane czekam na dobre wiesci :)

Aaana rozumiem Cie ja nim zadzwonilam zapytac to dostalam biegunki ale info juz mam...
    Pobrano 11 komorek z czego 10 rozwinietych, 6 zaplodniono 4 poszly do adopcji... 3 zaplodnily sie prawidlowo ale tylko dwie dziela sie prawidlowo na ta chwile klasa 4A i 4B ten trzeci zatrzymal sie na podziale na dwa i jest klasy C i raczej juz nie nadgoni, transfer mojego winogronka najprawdopodobniej jutro :)

arlenka, kaarolaa, malinka1984, aaana, AGA 30, Libra, mala29_, gosia81, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jutro trzeba za Fedre trzymac kciuki mocno :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    to jutro trzeba za Fedre trzymac kciuki mocno :)

Dziekuje jak juz bede znala godzine to napisze i poprosze o kciuki...
    Jej to jest juz tak blisko a zarazem tak daleko ale bedzie dobrze wierze w to <3

malinka1984, kaarolaa, Libra, gosia81 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ako kciuki za piękne jajeczka i owocny sexik na szkiełku
    Aaana kochana nie denerwuj się, klasa zarodka to nie wszystko więc bądź dobrej myśli bo twoje zarodki naprawdę są ładne
    Fedra już dziś kciuki za jutrzejszy transfer
    U Nas cały czas 8-eczka w klasie od AA do AB ;)

kaarolaa, Fedra, Simba, ako99, mala29_, gosia81, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ