IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra ja też mam jutro transfer tylko u mnie to piąta doba.
Ja wiem, że to nie jest łatwe i sama się boję tego oczekiwania po transferze. Jedno co mi pomaga to nie drążenie tematu. Staram się nie czytać o szansach, procentach i ogólnie detalach tego co się dzieje. Postanowiłam zaufać lekarzowi i nie porównywać z tym co robią inni. Będzie co ma być, ale jednocześnie mam wielką nadzieję, że będzie dobrze
Jeśli coś pójdzie nie tak (odpukać!!!!!!) to wtedy usiądę i przeanalizuję co mogło być przyczyną i co robić dalej. Na razie z całej siły staram się skupić na pozytywnym nastawieniu, bo wiadomo - stres nie jest naszym sprzymierzeńcem:)
Będzie dobrze dziewczyny:)kaarolaa, Fedra, ivi, Katha81 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
I jeszcze wypowiedź embriologa z nOvum, już kiedyś mi wpadła w oko :
"Jednak żadnemu, nawet najsłabszemu zarodkowi (dotyczy to zarówno zarodków wczesnych, 2-3-dniowych oraz blastocyst, 5-dniowych) nie należy odbierać szans, o czym wielokrotnie przekonaliśmy się w nOvum, oglądając piękne dzieci urodzone ze słabo rokujących zarodków."Fedra, Libra, kaarolaa, MisiaMisia, mala29_, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dzieki Arlenko za szczegolowe wyjaśnienie :*
Fedra - to czekamy na info o której transferek, pewnie w godzinach popołudniowych, bo zauwazylam, ze tak robia transfery.
Kurcze, szkoda, ze w rzadowce nie zapladniaja wszystkich, u nas nie było roznicy, bo mielismy i tak 6, ale u Was mogloby być więcej.
Ja wczoraj caly dzień spedzilam na przeglądaniu internetu i wiem, ze czasem z najlepszymi się nie udaje, a z gorszymi tak. Czytalam tez o dziewczynie, która 3 razy miała podana ta sama klase zarodka i dopiero za 3cim razem się udało, wiec to wszystko jest niezalezne, ale mnie obecnie doluje sam fakt, ze to może się nie udac.
Fedra, mi się tez kilka dni temu wydawalo, ze sobie pięknie z tym poradzę i nie będę się niepotrzebnie zamartwiac, ale odpoczynek w domu przed tv i komputerem nie sprzyja 'niemysleniu', dziś już chyba musze się wyrwac z domu, bo znow będę analizować...
Dobra, już nie przynudzam, tylko może lepiej wezme się za czytanie jakiejś fajnej książki
Fedra, arlenka, Libra, malinka1984, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Arlenko pieknie to ujelas
Ja oprocz tego watku nie czytam niczego ani o procentach ani o szansach bedzie co ma byc zrobilam co moglam reszta nie zalezy odemnie...
Mnie w pionie trzyma maz ktory powtarza jesli teraz sie nie uda odpoczniesz sobie i jak bedziesz gotowa podejdziemy do kolejnej proby dzieki niemu wiem ze jestesmy w tym razem razem sie staramy a nerwy nic tu nie dadza
Zawsze w klinice wzbudzamy sensacje bo wszyscy siedza tacy smutni i posepni a my rozmawiamy smiejemy sie a raz nawet zaczelam nucic na glos co rozbawilo mojego meza, po punkcji wychodzilam z dwoma babkami ich miny wystarczyly by zeby zlapac depresje a ja sie usmiechalam bylam radosna bo przeciez robimy to z wiara ze sie uda
Ale sie rozpisalamarlenka, AGA 30, Libra, malinka1984, niecierpliwa, mala29_, gosia81, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
arlenka, malinka1984, martusia1986, Fedra, Spero, aaana, Libra, Simba, mycha28, MisiaMisia, ako99, Tosia 1981, Sysiaaaaa, agniesia2569, mala29_, gosia81, ivi, AGA 30, Katha81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:arlenka ono dla mnie az do narodzin bedzie Kropkiem, jakos to do niego pasuje teraz
Już się chyba wszystkie przyzwyczaiłyśmy, że to Twój Kropek jest
kaarolaa, Fedra, malinka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjj Karolcia jak ja bym chciała też mieć taką swoją kropunie
Twój kropek jest śliczniutki
Co do objawów i zastanawiania się to staram się nie czytać nie myśleć czy się uda z silnym czy słabym.. Jak bozia da to i tak będzie
Całusy dla wszystkich :*Fedra, kaarolaa, ivi lubią tę wiadomość
-
Arlenka czyli u mnie też się potwierdziło jutro transferujemy się razem
tylko godziny jeszcze mi nie podali będą dzwonić wieczorem
Kaarolaa piękny ten Twój Kropek
mój winogronek będzie już jutro ze mną ehhh jupi jupi tak się cieszekaarolaa, Libra, malinka1984, mala29_, gosia81, arlenka, ivi, AGA 30 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Pojechalam do koleżanki, pospacerowalysmy po ogrodzie i już mi trochę lepiej. To siedzenie w domu mnie chyba tak wpedzalo w depresje.
Karola - to już taki malenki wielki człowieczek! cudowny
Martusia ja mam wizyte z beta 28.05 mam nadzieje, ze Wojowniczek nadal będzie wtedy z nami
kaarolaa, martusia1986, Libra, Fedra, mala29_, arlenka, ivi lubią tę wiadomość
-
Fedra, my tez zawsze mamy glupawke z Mezem w korytarzu kliniki, ale ja dość często widuje zadowolone pary, chyba, ze widuje Was
Raz tylko siedziałam z grobowa mina, przed nastepna po tej nieszczęśliwej wizycie, kiedy wazyly się moje losy...Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale będzie betujących, najpierw Spero potem Aaana,Martusia, następnie Fedra,arlenka potem ja i ako chyba nikogo niepominęłam jeśli tak przepraszam.
Ja planuje betować 02.06.2014Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 16:12
aaana, martusia1986, ako99, Fedra, Libra, arlenka, AGA 30, kaarolaa, Katha81 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny