X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, ja dopiero co zaczełam stymulację a już jestem po punkcji... myślę, że Violik ma rację, najbardziej się dłuży cas do testowania... ale tak naprawdę wszysttko łącznie trwa ok. 5 tyg. to przecież moment...
    dobrze będzie. ważne by się zrelaksować, myśleć pozytywnie i ...rozkoszować sie czekaniem :D
    za godzinę będę dzwonić jak nasze zarodeczki :D

kaarolaa, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 to trzymam mocno kciuki, aby wszystkie ładnie się zapłodniły i przetrwały :) ile komórek Ci pobrali??

Violik no ja wiem, że najgorsze czekanie po transferze jest, ale mimo wszystko wolałabym być właśnie na takim etapie, a najlepiej to jakbym już była w ciąży hehe

• Anetamaria Nowa

Wysłany: 20 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem nowa ale cieszę sie ze tu jestem.Chodzi mi o wynik estradiolu po dipherelinie u mnie 8,0 czy ma być taki niski?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia nie marudz bo ja na sama stymulacje musze poczekac do sierpnia minimum wiec ja np chcialabym byc na Twoim etapie;)

Nusia, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie cała stymulacja bardzo szybko minęła i zgodzę się z tym ze jest to pikuś w porównaniu do czekania na testowanie...
    U mnie dzis dopiero 3 dzień po transferze...

Fedra, Katha81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, było 5 kumulusów, neistety 2 puste :S
    2 się ładnie zapłodniły, 3ci się leni i czekamy na niego do jutra :D
    slijcie im dobrą energię razem z nami proszę :D
    tak jak ja slę Wam, Waszym stymulacjom, Waszym zarodeczkom i kropeczkom w brzuchach :D

malinka1984, Nusia, gosia81, kaarolaa, Fedra, Libra, mala29_, ivi, arlenka lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dla mnie cała stymulacja bardzo szybko minęła i zgodzę się z tym ze jest to pikuś w porównaniu do czekania na testowanie...
    U mnie dzis dopiero 3 dzień po transferze...

mam dokładnie to samo, stymulacja to było jak pstrykniecie palcem, nawet nie zdazylam się rozkrecic, a za mna było już 5 zastrzykow, zaraz punkcja, zaraz transfer, a teraz... jedynym dowodem na uciekający czas sa znikające z błyskawicznym tepie leki, a tak to dopiero 3 dni pt, jeszcze 8 do bety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Niusia nie marudz bo ja na sama stymulacje musze poczekac do sierpnia minimum wiec ja np chcialabym byc na Twoim etapie;)

a czemu musisz czekać aż do sierpnia???

Martusia ja przy 1 próbie to też myślałam, że zwariuję do czasu testowania :) przy 2 chodziłam normalnie do pracy, ale mimo wszystko myślałam i odliczałam dni. Ojj nauczy nas to in vitro cierpliwości hehe

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie dzwonili z Novum no to na tę chwilę jeden kompaktuje,jeden chyba nie za bardzo,a 6 powinno dziś do wieczora zacząć kompaktować i oby powalczyły i jutro były w stadium blastocysty. proszę o modlitwę i kciuki moocne bo to najważniejsze 24h przed Nami!
    Ja już schizuje...
    Ako mega kciuki za Wasze kuleczki

ako99, kaarolaa, Fedra, Libra, mala29_, MisiaMisia, ivi, arlenka, Katha81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako trzymam za Ciebie kciuki z całych sił, za Twoje zarodeczki :) taka piękna pogoda, to mam nadzieję że i ten 3 się ruszy i będzie piękny zarodeczek :)

Dziewczynki kibicuję każdej z Was równie mocno!!! Tak strasznie bym chciałam aby każdej nam się udało!!!

ako99, martusia1986, Fedra, Libra, mala29_, ivi, arlenka, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, czy Ty miałaś transfer 3 dni temu w Kriobanku?

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinko trzymnam mocno kciuki!!!!!
    a czym byłaś stymulowana? jakim lekiem? ja też jestem w Novum, ale u dr Wojewódzkiego

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę udział w programie badań klinicznych więc nie mogę pisać o lekach.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    Martusia, czy Ty miałaś transfer 3 dni temu w Kriobanku?

Tak w sobotę :-)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia bo klinika ma kontrakt do konca czerwca i czekajj na nowe srodki z ministerstwa i rozstrzygniecie konkursu ktore kliniki beda realizatorami projektu przez kolejne 2 lata a do tego czasu mam tabletki wyciszajacych

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Tak w sobotę :-)

o 10? :D
    a potem pobierali Ci krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    o 10? :D
    a potem pobierali Ci krew?

Krew to mi dwa razy pobierali bo była nowa pani była i nie wiedziała że potrzebne dwie próbki..A transfer miałam tak po 11 :)

ako99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Moje Drogie dzwonili z Novum no to na tę chwilę jeden kompaktuje,jeden chyba nie za bardzo,a 6 powinno dziś do wieczora zacząć kompaktować i oby powalczyły i jutro były w stadium blastocysty. proszę o modlitwę i kciuki moocne bo to najważniejsze 24h przed Nami!
    Ja już schizuje...
    Ako mega kciuki za Wasze kuleczki

Kochana jestem z Tobą i pomodlę się za Twoje maluszki..Na pewno są bardzo dzielne i przetrwają..

ako99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    mam dokładnie to samo, stymulacja to było jak pstrykniecie palcem, nawet nie zdazylam się rozkrecic, a za mna było już 5 zastrzykow, zaraz punkcja, zaraz transfer, a teraz... jedynym dowodem na uciekający czas sa znikające z błyskawicznym tepie leki, a tak to dopiero 3 dni pt, jeszcze 8 do bety...

Miejmy nadzieję kochana że opłaci się nam to czekanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane...my z Kropkiem w szpitalu jestesmy od wczoraj...tak sie cieszylam, ze na wizycie wszystko dobrze a tu 3 godziny pozniej krwawinie jak na @, teraz sytuacja opanowana i tylko lekko plamie...nie dane mi jest spokojnie cieszyc sie z ciazy...

trzymam za Was mocno kciuki :) wiem ze niedlugo do mnie dolaczycie :)

Moniaa, mala29_, MisiaMisia lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ