X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, ja dopiero co zaczełam stymulację a już jestem po punkcji... myślę, że Violik ma rację, najbardziej się dłuży cas do testowania... ale tak naprawdę wszysttko łącznie trwa ok. 5 tyg. to przecież moment...
    dobrze będzie. ważne by się zrelaksować, myśleć pozytywnie i ...rozkoszować sie czekaniem :D
    za godzinę będę dzwonić jak nasze zarodeczki :D

kaarolaa, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 to trzymam mocno kciuki, aby wszystkie ładnie się zapłodniły i przetrwały :) ile komórek Ci pobrali??

Violik no ja wiem, że najgorsze czekanie po transferze jest, ale mimo wszystko wolałabym być właśnie na takim etapie, a najlepiej to jakbym już była w ciąży hehe

• Anetamaria Nowa

Wysłany: 20 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem nowa ale cieszę sie ze tu jestem.Chodzi mi o wynik estradiolu po dipherelinie u mnie 8,0 czy ma być taki niski?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia nie marudz bo ja na sama stymulacje musze poczekac do sierpnia minimum wiec ja np chcialabym byc na Twoim etapie;)

Nusia, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie cała stymulacja bardzo szybko minęła i zgodzę się z tym ze jest to pikuś w porównaniu do czekania na testowanie...
    U mnie dzis dopiero 3 dzień po transferze...

Fedra, Katha81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, było 5 kumulusów, neistety 2 puste :S
    2 się ładnie zapłodniły, 3ci się leni i czekamy na niego do jutra :D
    slijcie im dobrą energię razem z nami proszę :D
    tak jak ja slę Wam, Waszym stymulacjom, Waszym zarodeczkom i kropeczkom w brzuchach :D

malinka1984, Nusia, gosia81, kaarolaa, Fedra, Libra, mala29_, ivi, arlenka lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dla mnie cała stymulacja bardzo szybko minęła i zgodzę się z tym ze jest to pikuś w porównaniu do czekania na testowanie...
    U mnie dzis dopiero 3 dzień po transferze...

mam dokładnie to samo, stymulacja to było jak pstrykniecie palcem, nawet nie zdazylam się rozkrecic, a za mna było już 5 zastrzykow, zaraz punkcja, zaraz transfer, a teraz... jedynym dowodem na uciekający czas sa znikające z błyskawicznym tepie leki, a tak to dopiero 3 dni pt, jeszcze 8 do bety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Niusia nie marudz bo ja na sama stymulacje musze poczekac do sierpnia minimum wiec ja np chcialabym byc na Twoim etapie;)

a czemu musisz czekać aż do sierpnia???

Martusia ja przy 1 próbie to też myślałam, że zwariuję do czasu testowania :) przy 2 chodziłam normalnie do pracy, ale mimo wszystko myślałam i odliczałam dni. Ojj nauczy nas to in vitro cierpliwości hehe

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie dzwonili z Novum no to na tę chwilę jeden kompaktuje,jeden chyba nie za bardzo,a 6 powinno dziś do wieczora zacząć kompaktować i oby powalczyły i jutro były w stadium blastocysty. proszę o modlitwę i kciuki moocne bo to najważniejsze 24h przed Nami!
    Ja już schizuje...
    Ako mega kciuki za Wasze kuleczki

ako99, kaarolaa, Fedra, Libra, mala29_, MisiaMisia, ivi, arlenka, Katha81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako trzymam za Ciebie kciuki z całych sił, za Twoje zarodeczki :) taka piękna pogoda, to mam nadzieję że i ten 3 się ruszy i będzie piękny zarodeczek :)

Dziewczynki kibicuję każdej z Was równie mocno!!! Tak strasznie bym chciałam aby każdej nam się udało!!!

ako99, martusia1986, Fedra, Libra, mala29_, ivi, arlenka, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, czy Ty miałaś transfer 3 dni temu w Kriobanku?

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinko trzymnam mocno kciuki!!!!!
    a czym byłaś stymulowana? jakim lekiem? ja też jestem w Novum, ale u dr Wojewódzkiego

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę udział w programie badań klinicznych więc nie mogę pisać o lekach.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    Martusia, czy Ty miałaś transfer 3 dni temu w Kriobanku?

Tak w sobotę :-)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia bo klinika ma kontrakt do konca czerwca i czekajj na nowe srodki z ministerstwa i rozstrzygniecie konkursu ktore kliniki beda realizatorami projektu przez kolejne 2 lata a do tego czasu mam tabletki wyciszajacych

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Tak w sobotę :-)

o 10? :D
    a potem pobierali Ci krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    o 10? :D
    a potem pobierali Ci krew?

Krew to mi dwa razy pobierali bo była nowa pani była i nie wiedziała że potrzebne dwie próbki..A transfer miałam tak po 11 :)

ako99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Moje Drogie dzwonili z Novum no to na tę chwilę jeden kompaktuje,jeden chyba nie za bardzo,a 6 powinno dziś do wieczora zacząć kompaktować i oby powalczyły i jutro były w stadium blastocysty. proszę o modlitwę i kciuki moocne bo to najważniejsze 24h przed Nami!
    Ja już schizuje...
    Ako mega kciuki za Wasze kuleczki

Kochana jestem z Tobą i pomodlę się za Twoje maluszki..Na pewno są bardzo dzielne i przetrwają..

ako99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    mam dokładnie to samo, stymulacja to było jak pstrykniecie palcem, nawet nie zdazylam się rozkrecic, a za mna było już 5 zastrzykow, zaraz punkcja, zaraz transfer, a teraz... jedynym dowodem na uciekający czas sa znikające z błyskawicznym tepie leki, a tak to dopiero 3 dni pt, jeszcze 8 do bety...

Miejmy nadzieję kochana że opłaci się nam to czekanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane...my z Kropkiem w szpitalu jestesmy od wczoraj...tak sie cieszylam, ze na wizycie wszystko dobrze a tu 3 godziny pozniej krwawinie jak na @, teraz sytuacja opanowana i tylko lekko plamie...nie dane mi jest spokojnie cieszyc sie z ciazy...

trzymam za Was mocno kciuki :) wiem ze niedlugo do mnie dolaczycie :)

Moniaa, mala29_, MisiaMisia lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ