X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Sylwiasta nie poddawaj się.... trzymam kciuki

No a ja dziewczyny, po ponad dwutygodniowym kłuciu brzuszka jutro o 9.00 mam krew
    a o 11.00 USG no i zobaczymy co tam się dzieje. Ciekawe czy bedzie juz weidziała po wizycie kiedy punkcja....ojej ...oby wszystko było w porządku...
    Ja w sobotę
    Mysza ściskam mocno - Ty wiesz co dla Ciebie najlepsze

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ... Przykre co piszesz, to sa ciezkie decyzje ...

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)

Sylwia mocno cie wspieram i wierze ze jutro beda dobre informacje :*
    Arlenka trzymam kciuki za punkcje ;)
    Zapominajka powodzenia na wizycie ;)
    Co do mrozenia zarodków to powiem tyle, że tez zdziwily mnie slowa Kalii ale ie wypowiadalam sie bo wiem że każdy ma swoje zdanie w tym temacie, niemniej jednak jest to moje marzenie, żeby udalo sie zaplodnic komorki i zebym miala choć jedną ładną śnieżynkę i bardzo ubolewam nad tym, że teraz nawet komercyjnie zapladniają tylko max 6 komórek :(

Neo84, arlenka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 trzymaj się dzielnie. I poręczy.
    Sylwiaśta, napisz jutro raport po wizycie...

A na rozluźnienie wkleję Wam to:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1ede451a3b5.jpg

z serdecznym, mikołajowym pozdrowieniem...
    żeby mrożaki się tej zimy ładnie przyjmowały <3

Mimi86, Neo84, ComeToMeBaby, arlenka, Anuszka, Antonelka, OctAngel, sylwiaśta159, Karolina1111, Justi86, SzewskaPasja, kassik, elcia_aa, mysza89, Reni555, gosia81, Konwalia, triss, Fedra, V. lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    A jeżeli chodzi o Menopur- fakt paskudny jest dobrze że igły mam ostre
    ale ci zazdroszcze tych igieł, mnie szczypie tylko gonapeptyl, menopuru nie czuje wogole ale te igły cholerne mnie wykonczą hehe az sie trzese jak mam to wbić.

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mone fragminowe sa mega tepe... Mam slady na brzuchu dookola nakloc skora normalnie czarna jakby ktos markerem obrysowal

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przykro mi :( i jak w takich przypadkach nie wiadomo co napisac :(. Tule
    mini-graphics-smileys-264860.gif

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja tez bardzo wspolczuje takiej sytuacji :(:(

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Mysza89 trzymaj się dzielnie. I poręczy.
    Sylwiaśta, napisz jutro raport po wizycie...

A na rozluźnienie wkleję Wam to:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1ede451a3b5.jpg

z serdecznym, mikołajowym pozdrowieniem...
    żeby mrożaki się tej zimy ładnie przyjmowały <3
    Zawsze mnie mega rozsmiesza ten obrazek :D

Napisze Wam, napisze.

Co do fragminu... to sie nawet nie wypowiem, chyba zaczne ostrzyc te igly przed wbiciem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej go bierzesz? o jaaaa... no wlasnie dzis namierzylam pod prysznicem 3 cm siniaka na podbrzuszu po wieczornym fragminku ... ;/ mniam mniam ...

• Kalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    czasem po prostu lepiej miec mrozaka niż przechodzić kolejną stymulacje punkcje itd ... niestety takich prezentów nie ma :( ja w tym roku nie obchodze mikołajek świąt itd dzis mam wojne z mężem ...dzis tez wiem ze podchodząc do 1 procedury dobrze zdecydowałam zd jak sie nie uda kończe ten związek ot taki mam mikołajkowy dzień...
    Przykro mi Kochana naprawdę, nie wiem co napisać. Najważniejsze, że po burzy zawsze wychodzi słońce. Tego Ci życzę.

Antonelka lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten fragmim to lek przeciwzakrzepowy?
    Tak zastanwiam sie Sylwiasta (jesl go nadal bierzesz) czy on przypadkiem nie poteguje u Ciebie krwawienia.
    Przyszlo mi to do glowy bo jak ze mna lekarz robil wywiad przed pierwszym podejscie to powiedzialam mu, ze kiedys mialam zakrzepice i prawdopodobnie wplyw na nia mialo przyjmowanie antkoncepcji. Lekarz uprzedzil mnie, ze hormony, ktory przyjmujemy przy in vitro tez moga spodowac zakrzepice wiec bede musiala sie obserwowac. Zapytalam go wtedy czy profilaktycznie nie przyjmowac heparyny powiedzial, ze to nie jest dobre bo moze spodowac krwawienie.
    Oczywiscie wiem, ze wiele Dziewczyn ma zalecenia do stosowania tego typu lekow po transferze ale moze on faktycznie ma wplyw na zwiekszone krwawienie - np przy zluszczaniu zbednego endometrium lub w przypadku krwiaka (jesli gdzies sie faktycznie ujawni)?

Tak gdybam sobie bo nie daje mi spokoju Sylwiasta co dzieje sie u Ciebie....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!
    Widzę, ze cos tu duzo emocji! Nie dziwie sie, każdy chce dla siebie jak najlepiej, każdej z Was życze szczesliwego zakonczenia!!
    arlenka, zdaj relacje po punkcji, proszę! Sylwia, czekam na dobre wiesci :)Opu, cudne te Twoje babeczki :D
    Powiedycie mi czy w tych ampulkach puregonu jest jakis zapas leku?? Mam przyjmowac 300j. Zrobilam dzisiaj pierwszy zastrzyk i w koncowce tej ampulki zostalo troche plynu, tak ma byc? Czy zrobilam zle ten zastrzyk??

arlenka lubi tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie denerwujcie się, czasem pisząc coś ktoś może zostać zupełnie inaczej odebrany niż chciał. Wiadomo niektóre opinie mogą szokować ale każdy ma do tego prawo.
    Sylwia mocno mocno trzymam kciuki, daj znać jutro.
    Mysza bardzo smutne co piszesz, wierzę że wszystko się jeszcze ułoży.
    Ja chce robić betę jutro, może wcześnie, ale leki mi się kończą i chce wiedzieć na czym stoję. Choć mam ochotę zrezygnować oczywiście :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie małe pytanko. Czy w czasie stymulacji można się b....ć? W przyszły piątek prawdopodobnie punkcja i jak nie pozbędziemy się przeleżałych żołnierzy to będzie słabo. I czy przed punkcją musi być też parę dni abstynencji tak jak przed badaniem nasienia?

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Mam takie małe pytanko. Czy w czasie stymulacji można się b....ć? W przyszły piątek prawdopodobnie punkcja i jak nie pozbędziemy się przeleżałych żołnierzy to będzie słabo. I czy przed punkcją musi być też parę dni abstynencji tak jak przed badaniem nasienia?

Nie pamietam ale chyba nie ma takiego zalecenia :-) wydaje mi sie, ze dla dobra zolnierzy trzeba aby nie bylo zbyt dlugiej abstynencji :-) bo tak jak piszesz przelezalych zolnierzy nie potrzebujemy. Potrzebny jest taki sam stan jak do badania nasienia. Wydaje mi sie, ze 3-4 dni sa optymalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:31

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:

W czasie stymulacji chyba nie ma przeciwwskazań zwłaszcza że żołnierzyki trzeba odświeżyć ;) My mieliśmy zakaz dopiero od dnia transferu.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial, ze od kiedy zaczynam zastrzyki Menopur to koniec z serduszkowaniem

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żadna z Was nic nie może poradzić na mój wcześniejszy wpis? Wiem że jesteście bardzo hermetyczne bo czytam Was od dawna ale liczyłam że coś poradzicie
    : ((( macie bardzo duża wiedzę. To moje ostatnie IUI przed in vitro...

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    Mi lekarz powiedzial, ze od kiedy zaczynam zastrzyki Menopur to koniec z serduszkowaniem

A mi przy jednym podejściu "zalecił" przed punkcją. Choć przyznam że się nie zastosowałam wtedy, byłam przestymulowana i zwykłe USG powodowało że mnie wykręcało na fotelu, zwyczajnie się bałam bólu :P
    Mój M. zawsze się stosował do tych kilku dni abstynencji, ale ja tam w to nie wierzę. Poprzednim razem jak poszedł oddać nasienie w czasie mojej punkcji nie znaleźli plemników...embriolog go szukał, kazał zrobić powtórkę i za drugi razem były.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ