Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja teraz biorę menopur żadnych plamien nie mam, za to na antykoncepcji cały czas plamilam, może tak po prostu reagujesz na lek. Powodzenia

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    haha akurat tym babcią ze zdjęcia nawet in vitro nie pomoże może to i lepiej ...dzieci pokolenia kaczyńskich i rydzyka o nie ...
    Fajn ta Twoja zmiana image :) awatarek mi się podoba ...

Dziękuje za wsparcie jesteście wspaniałe nie sądziłam że i mnie niepłodność doprowadzi do takiego stanu :(
    Mysza
    trzymaj sie
    ja też ostatnio przechodziłam i przechodzę próby sił mojego związku
    odległość, nieudane próby, stres
    ale musi być dobrze

trzymaj się

nick nieaktualny, Mimbla, mysza89 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co dziewczyny, dla mnie pora szykować pościel do spania, jutro poniedziałek (niech to szlag)
    trzeba wykrzesać z siebie trochę melatoniny..

Czytam ostatnio fajną książkę, Grzegorza Miecugow "Szkiełko i wokół", jak ktoś go zna i lubi to polecam.

Dobranoc :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05ed0897f4dc.jpg

nick nieaktualny, Antonelka, Mimi86, OctAngel, Kava, Fedra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d86602de12.jpg

ode mnie dobranoc taka :-)

Ps to pierwsza fotka wrzucona na forum - mam nadzieje, ze otworzy sie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 23:05

nick nieaktualny, Mimi86, gosia81, sylvuś, Asiula86, elcia_aa, kassik, Anuszka, OctAngel, nick nieaktualny, Kava, Mimbla, Fedra, Marcia89, Beata.D, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna fotka :) dobrej nocy wam życzę

Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wcinam, ale czytam was od dawna i regularnie, bo w moim najbliższym otoczeniu, bardzo bliskie mi osoby przeszły i przechodzą procedurę in vitro - nie zawsze mam śmiałość pytać je o szczegóły, a z Waszego forum dowiaduję się bardzo wiele i dzięki temu umiem z nimi o in vitro rozmawiać.

Z jednej strony rozumiem Kalie - trzeba o tym myśleć, ile dzieci da się rady wychować. Para, o której chcę napisać, zaczynała starania razem ze mną 10 lat temu (ja mam PCOS), po 3 latach starań skorzystali z in vitro (to były czasy kiedy o refundacji nikomu się jeszcze nie śniło), z tych prób mają 3 dzieci - wracali po mrozaki w takich odstępach czasu, na jakie godził się ginekolog, ale te ciąże i trudy wychowania trójki małych dzieci, wyczerpały ich do cna, a już najbardziej Martę, moją serdeczną przyjaciółkę. Został teraz im jeden mrozak jeszcze do zabrania. Ona teraz ma 39 lat i stoją przed wielkim dylematem, czy wrócić po ostatnią śnieżynkę? Nie wyobrażają sobie jednak swojego dziecka u obcych osób... Dodam, że ich sytuacja materialna jest w stylu "byle do 1go..."

Z drugiej strony BARDZO DOBRZE rozumiem dziewczyny, które poczuły się urażone wpisem Kalii - kiedy sama nie miałam dzieci, wszelkie narzekania dzieciatych, przyjmowałam jako osobisty policzek, wymierzony być może nieświadomie, ale boleśnie.
    Natomiast dużo sprzeczności i niesprawiedliwości widzę w pisaniu TUTAJ czegoś w stYlu, że jak komuś jest pisane macierzyństwo to matką zostanie, a jak nie... to trudno. JEDNAK EMPATIA NA TAKICH FORACH TO PODSTAWA!

Trzymam za Was wszystkie kciuki, niezależnie od tego, kto ile zarodków sobie życzy.
    I wracam do wspierania in vitrówek na własnym podwórku ;)

Monison, Mimi86, Anuszka, Antonelka, nick nieaktualny, Konwalia, lipa, OctAngel, Maka, magic1, Inska, Kava, Mimbla, nick nieaktualny, Fedra, Reni, V., Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d86602de12.jpg

ode mnie dobranoc taka :-)

Ps to pierwsza fotka wrzucona na forum - mam nadzieje, ze otworzy sie :-)
    p
    Piękna jak zawsze,dzięki,poczułam się jakbym tam była:-D dobranoc;-)

Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja do obecnej procedury dostałam chlamydie z krwi w poprzedniej miałam wymaz z szyjki a to było jeszcze przed ustawa. Czy w ktoryms załączniku jest info ze musi byc z szyjki?

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka &&&& :) powodzenia :)

arlenka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez miałam chlamydie z krwi i chyba tak naprawdę nie ma to znaczenia.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie dzień dobry tvn bylo o ivf rzadowym,mowili tam ze najwieksze szanse na dokonczenie ivf maja osoby zakwalifikowane w tamtym roku
    ..

• arlenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    arlenka &&&& :) powodzenia :)

Nie dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 08:56

Anuszka lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piątku stymuluje sie menopurem i wczoraj popracowałam troche fizycznie. Dzisiaj od rana boli mnie brzuch. Myślicie ze mogłam zaszkodzić jajeczkom ? Wiem ze podczas stymulacji powinnam sie oszczędzać ale to chyba w ostatnich dniach. Nie wiem doradźcie cos bo juz popadam w paranoje. W poprzedniej stymulacji zupełnie nic nie czułam prawie do ostatniego dnia a teraz ten ból...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka && :-)

Requiem, to schiz zwykły. Jajkom nic nie jest :-)

Requiem, arlenka, Kava lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki anatolka tego mi było trzeba :*

• Inska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kilka dziewczyn testuje, prawda? (patrzę między innymi na Ciebie opu ;-) )

Trzymam za Was wszystkie kciuki! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inska, a ty jak się cuzjesz? :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziś kilka dziewczyn testuje, prawda? (patrzę między innymi na Ciebie opu ;-) )

Trzymam za Was wszystkie kciuki! <3

Nie nie, mi sie dzisiaj nie chce :D jutro sie zwleke z ciepłego domku na bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    pewnie to głupie pytanie będzie, ale od wczoraj strasznie mnie to męczy... miałam wczoraj transfer dwóch zarodków no i zaraz po zabiegu jak mnie układali żebym jeszcze "poleżakowała" lekarz kazał nie pomagać mu, ale ja nie umiem być bezwładna i czułam że jednak napinam mięśnie brzucha, czy to mogło zaszkodzić moim maluchom??

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez napinalam.... ale to dlatego ze dostalam pozno zastrzyk rozluzniajacy i miesnie sie rozluznyly calkiem dopiero w polowie lezakowania ... nie wiem czy to szkodzi...

‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ