IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:haha akurat tym babcią ze zdjęcia nawet in vitro nie pomoże może to i lepiej ...dzieci pokolenia kaczyńskich i rydzyka o nie ...
Fajn ta Twoja zmiana imageawatarek mi się podoba ...
Dziękuje za wsparcie jesteście wspaniałe nie sądziłam że i mnie niepłodność doprowadzi do takiego stanu
trzymaj sie
ja też ostatnio przechodziłam i przechodzę próby sił mojego związku
odległość, nieudane próby, stres
ale musi być dobrze
trzymaj siępragnaca dzidziusia, Mimbla, mysza89 lubią tę wiadomość
-
No to co dziewczyny, dla mnie pora szykować pościel do spania, jutro poniedziałek (niech to szlag)
trzeba wykrzesać z siebie trochę melatoniny..
Czytam ostatnio fajną książkę, Grzegorza Miecugow "Szkiełko i wokół", jak ktoś go zna i lubi to polecam.
Dobranoc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05ed0897f4dc.jpg
pragnaca dzidziusia, Antonelka, Mimi86, OctAngel, Kava, Fedra lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d86602de12.jpg
ode mnie dobranoc taka
Ps to pierwsza fotka wrzucona na forum - mam nadzieje, ze otworzy sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 23:05
pragnaca dzidziusia, Mimi86, gosia81, sylvuś, Asiula86, elcia_aa, kassik, Anuszka, OctAngel, opu, Kava, Mimbla, Fedra, Marcia89, Beata.D, shooa lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Przepraszam, że się wcinam, ale czytam was od dawna i regularnie, bo w moim najbliższym otoczeniu, bardzo bliskie mi osoby przeszły i przechodzą procedurę in vitro - nie zawsze mam śmiałość pytać je o szczegóły, a z Waszego forum dowiaduję się bardzo wiele i dzięki temu umiem z nimi o in vitro rozmawiać.
Z jednej strony rozumiem Kalie - trzeba o tym myśleć, ile dzieci da się rady wychować. Para, o której chcę napisać, zaczynała starania razem ze mną 10 lat temu (ja mam PCOS), po 3 latach starań skorzystali z in vitro (to były czasy kiedy o refundacji nikomu się jeszcze nie śniło), z tych prób mają 3 dzieci - wracali po mrozaki w takich odstępach czasu, na jakie godził się ginekolog, ale te ciąże i trudy wychowania trójki małych dzieci, wyczerpały ich do cna, a już najbardziej Martę, moją serdeczną przyjaciółkę. Został teraz im jeden mrozak jeszcze do zabrania. Ona teraz ma 39 lat i stoją przed wielkim dylematem, czy wrócić po ostatnią śnieżynkę? Nie wyobrażają sobie jednak swojego dziecka u obcych osób... Dodam, że ich sytuacja materialna jest w stylu "byle do 1go..."
Z drugiej strony BARDZO DOBRZE rozumiem dziewczyny, które poczuły się urażone wpisem Kalii - kiedy sama nie miałam dzieci, wszelkie narzekania dzieciatych, przyjmowałam jako osobisty policzek, wymierzony być może nieświadomie, ale boleśnie.
Natomiast dużo sprzeczności i niesprawiedliwości widzę w pisaniu TUTAJ czegoś w stYlu, że jak komuś jest pisane macierzyństwo to matką zostanie, a jak nie... to trudno. JEDNAK EMPATIA NA TAKICH FORACH TO PODSTAWA!
Trzymam za Was wszystkie kciuki, niezależnie od tego, kto ile zarodków sobie życzy.
I wracam do wspierania in vitrówek na własnym podwórku
Monison, Mimi86, Anuszka, Antonelka, sylwiaśta159, Konwalia, lipa, OctAngel, Maka, magic1, Inska, Kava, Mimbla, pragnaca dzidziusia, Fedra, Reni, V., Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d86602de12.jpg
ode mnie dobranoc taka
Ps to pierwsza fotka wrzucona na forum - mam nadzieje, ze otworzy sie
Piękna jak zawsze,dzięki,poczułam się jakbym tam była:-D dobranoc;-)Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Dziewczyny ja do obecnej procedury dostałam chlamydie z krwi w poprzedniej miałam wymaz z szyjki a to było jeszcze przed ustawa. Czy w ktoryms załączniku jest info ze musi byc z szyjki?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Ja teraz tez miałam chlamydie z krwi i chyba tak naprawdę nie ma to znaczenia.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
Od piątku stymuluje sie menopurem i wczoraj popracowałam troche fizycznie. Dzisiaj od rana boli mnie brzuch. Myślicie ze mogłam zaszkodzić jajeczkom ? Wiem ze podczas stymulacji powinnam sie oszczędzać ale to chyba w ostatnich dniach. Nie wiem doradźcie cos bo juz popadam w paranoje. W poprzedniej stymulacji zupełnie nic nie czułam prawie do ostatniego dnia a teraz ten ból...Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
pewnie to głupie pytanie będzie, ale od wczoraj strasznie mnie to męczy... miałam wczoraj transfer dwóch zarodków no i zaraz po zabiegu jak mnie układali żebym jeszcze "poleżakowała" lekarz kazał nie pomagać mu, ale ja nie umiem być bezwładna i czułam że jednak napinam mięśnie brzucha, czy to mogło zaszkodzić moim maluchom??
-
nick nieaktualny