WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, to jest głęboko niesprawiedliwe, krótko mówiąc - że pary które mają dwoje dzieci, na to drugie dostaną 500 ziko...

A jak ktoś nie ma w ogóle i męczy się żeby się dochować, to dostaje kłody pod nogi.

Kava a jak tam u Ciebie? Będziesz rodzić siłami natury czy przez cc?
    No i powiedz, bo ja tam nie chcę zaglądać dopóki nie osiągnę trzeciego trymestru... Czy na fioletowej stronie tęczy, jest jakiś wątek dla mam invitrówek?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:

opu to już jutro :) jakie masz przeczucia?✊✊✊✊

chcialabym zobaczyc trzycyfrowy wynik, to moje marzenie. A przeczucia? Tradycyjnie, ze się nie udało... Staram się od dwóch dni o tym nie mysleć, ale boję się okresu ... Poprostu sie boje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, ja czasami zaglądałam i nie widziałam :) Zaglądałam, by poczytać o tym jak spełniają się ludziom marzenia i jakie to wielkie szczęście. Ale dawno tam nie wchodziłam :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego ewentualnego transferu. Mam przepisany lutinus rano i wieczorem. Czy gdyby jutro mial byc transfer to rano brac ten dopochwowy Lutinus? Nie będzie to przeszkadzało w transferze?

Pytałam lekarza i mi kazał.
    Przy transferze stwierdził nawet, że ładnie regularnie brałam O.o

witam się

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla jest tam taki wątek, ale mam nadzieję, że jak zajdziesz to nie znikniesz na wieki??? O.o

Mimbla, ComeToMeBaby, Antonelka, Fedra lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Ja tez napinalam.... ale to dlatego ze dostalam pozno zastrzyk rozluzniajacy i miesnie sie rozluznyly calkiem dopiero w polowie lezakowania ... nie wiem czy to szkodzi...

Czyli pozostaje czekać i odsuwać od siebie te obawy

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn i trzymam kciuki za potrzebujące wsparcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:40

emeska, Bianka4 lubią tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    chcialabym zobaczyc trzycyfrowy wynik, to moje marzenie. A przeczucia? Tradycyjnie, ze się nie udało... Staram się od dwóch dni o tym nie mysleć, ale boję się okresu ... Poprostu sie boje...

Opu,a w którym dniu robisz bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 12

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Opu:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po transferze sama wstalam z fotela, kazano mi isc zrobic siku, i pojechalam do domu.... Hmmmm

• Inska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca, myśl pozytywnie. Ten jeden groszek, może się okazać tym szczęśliwym :) Trzymam kciuki! A lutinusu nie brałam rano w dniu transferu, dopiero po. Ale ja miałam transfer wcześnie bo o 8:30.

opu, rozumiem. To w takim razie kciuki za jutro Kochana!

lipa, ja się czuję dobrze: nadal żadnych mdłości choć to 8 tydzień. I niech tak zostanie :)

lipa, Anuszka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    A ja po transferze sama wstalam z fotela, kazano mi isc zrobic siku, i pojechalam do domu.... Hmmmm

Mnie kazano się porządnie wysikać przed transferem bo potem leżałam bez ruchu przez 2h, z głową bardzo nisko i zakazem jakichkolwiek ruchów, w tym napinania mięśni brzucha. Ale wiem, że w wielu klinikach leży się 20 min albo i w ogóle i wszystko jest ok.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy po wejsciu w życiu ustawy kwalifikują również pary korzystające z dawstwa nasienia ??

oki juz wiem że nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:13

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu to fakt, im beta pózniej zrobiona, tym wynik pewniejszy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:00

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz byl w invikcie... Wiesci sa dobre tylko dla 3 procedur bo prawdopodobnie tylko one zostana dokonczone, 2 i 1 na procedure maja szanse zerowe ;( takie info z invicty i prawdopodobnie we wszystkich klinikach tak będzie

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po płaczu. Trzeba było oczyścić emocje i teraz można walczyć dalej:) Zawsze mam taką godzinkę dla siebie a potem wracam do gry:) W takim razie jutro rano nie będę brała bo jeśli będzie transfer to koło 09:00. Podejrzewam, że Pan Doktor i tak będzie miał co wygrzebywać ale chociaż całej tabletki mi nie wyjmie:) A jeżeli do trnsferu teraz nie dojdzie to pewnie i tak i tak leki będę musiała odstawić.

Jak się nie uda tym razem to za 3 miesiące zaczynamy na nowo. Trochę finanse mnie przerażają bo już teraz jesteśmy zapożyczenia na około 7000 ale się nie poddam. Najwyżej będę kredyty spłacała przez kolejne 10 lat ale Matką zostanę (bo jak to napisała Kalia być może nie jest mi to pisane ale to wywalczę:) bo na pewno się nie poddam). Liczę, że Pani Doktor zastosuje albo inny protokół albo go trochę wydłuży tak żeby komórki miały czas dojrzeć. Tak sobie właśnie myślę, że głównym problemem może być to, że moje komórki pomimo tego, że uwalniały się z pęcherzyków to były niedojrzałe. Hmm zobaczymy czas pokaże. na razie trzeba się Skupić na Groszeczku, ktory tam czeka na Mamusie:)

emeska, Inska, Ania_84, Neo84, mysza89, Mimi86, Karolina1111, opu, V., pragnaca dzidziusia, Mimbla, gosia81, Bianka4, sylvuś, Asiula86, Beata.D, Antonelka, Fedra lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę robić bete w 12 dniu;) Tylko ze dopiero za tydzien we wtorek;)

A za Ciebie Opu trzymam kciuki;)

Ja po transferze,wstałam zrobiłam siku i pojechałam do domku.
    Wygląda na to, ile lekarzy tyle decyzji.

Za wszystkie trzymam mocnooo kciuki,bo uważam, że każda z Nas zasługuje,aby doświadczyć tego ciepła macierzyńskiego;*

Justi86, Julita76, pragnaca dzidziusia, Mimbla, vella, Bianka4, Fedra lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Maz byl w invikcie... Wiesci sa dobre tylko dla 3 procedur bo prawdopodobnie tylko one zostana dokonczone, 2 i 1 na procedure maja szanse zerowe ;( takie info z invicty i prawdopodobnie we wszystkich klinikach tak będzie

Byłam w zeszły poniedziałek na wizycie w swojej klinice, i nikt mnie z kwitkiem nie odprawił. Doktor kazał przyjsc w styczniu zrobic badania i w lutym kolejne, drugie podejscie. Nie sądzę, żeby już w tym momencie było przesądzone kto podejdzie do której procedury. Przecież to zalezy od tylu czynników - jak się komu cykl poukłada, jak się kto będzie stymulował. Jak sięzakończą grudniowe podejścia. Nie panikujmy

Inska, mysza89, Julita76, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zakaz oddawania moczu przed transferem. Dziwne, ze co klinika to inaczej....

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Byłam w zeszły poniedziałek na wizycie w swojej klinice, i nikt mnie z kwitkiem nie odprawił. Doktor kazał przyjsc w styczniu zrobic badania i w lutym kolejne, drugie podejscie. Nie sądzę, żeby już w tym momencie było przesądzone kto podejdzie do której procedury. Przecież to zalezy od tylu czynników - jak się komu cykl poukłada, jak się kto będzie stymulował. Jak sięzakończą grudniowe podejścia. Nie panikujmy
    ja znów usłyszłam że zaczniemy w 1 kwartale 2016 r 2 procedure se lista długa sle najgorzej mają 1 procedury i lista do kwalifikacji ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ