IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
No cóż, to jest głęboko niesprawiedliwe, krótko mówiąc - że pary które mają dwoje dzieci, na to drugie dostaną 500 ziko...
A jak ktoś nie ma w ogóle i męczy się żeby się dochować, to dostaje kłody pod nogi.
Kava a jak tam u Ciebie? Będziesz rodzić siłami natury czy przez cc?
No i powiedz, bo ja tam nie chcę zaglądać dopóki nie osiągnę trzeciego trymestru... Czy na fioletowej stronie tęczy, jest jakiś wątek dla mam invitrówek?
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:
opu to już jutrojakie masz przeczucia?✊✊✊✊
chcialabym zobaczyc trzycyfrowy wynik, to moje marzenie. A przeczucia? Tradycyjnie, ze się nie udało... Staram się od dwóch dni o tym nie mysleć, ale boję się okresu ... Poprostu sie boje...
-
nick nieaktualny
-
Walcząca wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego ewentualnego transferu. Mam przepisany lutinus rano i wieczorem. Czy gdyby jutro mial byc transfer to rano brac ten dopochwowy Lutinus? Nie będzie to przeszkadzało w transferze?
Pytałam lekarza i mi kazał.
Przy transferze stwierdził nawet, że ładnie regularnie brałam
witam się -
nick nieaktualnyopu wrote:Ja tez napinalam.... ale to dlatego ze dostalam pozno zastrzyk rozluzniajacy i miesnie sie rozluznyly calkiem dopiero w polowie lezakowania ... nie wiem czy to szkodzi...
Czyli pozostaje czekać i odsuwać od siebie te obawy
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn i trzymam kciuki za potrzebujące wsparciaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:40
emeska, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki Opu:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
Walcząca, myśl pozytywnie. Ten jeden groszek, może się okazać tym szczęśliwym
Trzymam kciuki! A lutinusu nie brałam rano w dniu transferu, dopiero po. Ale ja miałam transfer wcześnie bo o 8:30.
opu, rozumiem. To w takim razie kciuki za jutro Kochana!
lipa, ja się czuję dobrze: nadal żadnych mdłości choć to 8 tydzień. I niech tak zostanielipa, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Justi86 wrote:A ja po transferze sama wstalam z fotela, kazano mi isc zrobic siku, i pojechalam do domu.... Hmmmm
Mnie kazano się porządnie wysikać przed transferem bo potem leżałam bez ruchu przez 2h, z głową bardzo nisko i zakazem jakichkolwiek ruchów, w tym napinania mięśni brzucha. Ale wiem, że w wielu klinikach leży się 20 min albo i w ogóle i wszystko jest ok. -
Dziewczyny mam pytanie czy po wejsciu w życiu ustawy kwalifikują również pary korzystające z dawstwa nasienia ??
oki juz wiem że nieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:13
-
Opu to fakt, im beta pózniej zrobiona, tym wynik pewniejszy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:00
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
No i już po płaczu. Trzeba było oczyścić emocje i teraz można walczyć dalej:) Zawsze mam taką godzinkę dla siebie a potem wracam do gry:) W takim razie jutro rano nie będę brała bo jeśli będzie transfer to koło 09:00. Podejrzewam, że Pan Doktor i tak będzie miał co wygrzebywać ale chociaż całej tabletki mi nie wyjmie:) A jeżeli do trnsferu teraz nie dojdzie to pewnie i tak i tak leki będę musiała odstawić.
Jak się nie uda tym razem to za 3 miesiące zaczynamy na nowo. Trochę finanse mnie przerażają bo już teraz jesteśmy zapożyczenia na około 7000 ale się nie poddam. Najwyżej będę kredyty spłacała przez kolejne 10 lat ale Matką zostanę (bo jak to napisała Kalia być może nie jest mi to pisane ale to wywalczębo na pewno się nie poddam). Liczę, że Pani Doktor zastosuje albo inny protokół albo go trochę wydłuży tak żeby komórki miały czas dojrzeć. Tak sobie właśnie myślę, że głównym problemem może być to, że moje komórki pomimo tego, że uwalniały się z pęcherzyków to były niedojrzałe. Hmm zobaczymy czas pokaże. na razie trzeba się Skupić na Groszeczku, ktory tam czeka na Mamusie:)
emeska, Inska, Ania_84, Neo84, mysza89, Mimi86, Karolina1111, opu, V., pragnaca dzidziusia, Mimbla, gosia81, Bianka4, sylvuś, Asiula86, Beata.D, Antonelka, Fedra lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Ja też będę robić bete w 12 dniu;) Tylko ze dopiero za tydzien we wtorek;)
A za Ciebie Opu trzymam kciuki;)
Ja po transferze,wstałam zrobiłam siku i pojechałam do domku.
Wygląda na to, ile lekarzy tyle decyzji.
Za wszystkie trzymam mocnooo kciuki,bo uważam, że każda z Nas zasługuje,aby doświadczyć tego ciepła macierzyńskiego;*Justi86, Julita76, pragnaca dzidziusia, Mimbla, vella, Bianka4, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Maz byl w invikcie... Wiesci sa dobre tylko dla 3 procedur bo prawdopodobnie tylko one zostana dokonczone, 2 i 1 na procedure maja szanse zerowe ;( takie info z invicty i prawdopodobnie we wszystkich klinikach tak będzie
Byłam w zeszły poniedziałek na wizycie w swojej klinice, i nikt mnie z kwitkiem nie odprawił. Doktor kazał przyjsc w styczniu zrobic badania i w lutym kolejne, drugie podejscie. Nie sądzę, żeby już w tym momencie było przesądzone kto podejdzie do której procedury. Przecież to zalezy od tylu czynników - jak się komu cykl poukłada, jak się kto będzie stymulował. Jak sięzakończą grudniowe podejścia. Nie panikujmyInska, mysza89, Julita76, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lipa wrote:Byłam w zeszły poniedziałek na wizycie w swojej klinice, i nikt mnie z kwitkiem nie odprawił. Doktor kazał przyjsc w styczniu zrobic badania i w lutym kolejne, drugie podejscie. Nie sądzę, żeby już w tym momencie było przesądzone kto podejdzie do której procedury. Przecież to zalezy od tylu czynników - jak się komu cykl poukłada, jak się kto będzie stymulował. Jak sięzakończą grudniowe podejścia. Nie panikujmy
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka