WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Nie zaglądałam tu przez kilka dni, ale grzecznie nadrobiłam :) i co do Waszej burzliwej dyskusji to napiszę tylko, że marzę, żeby mieć zamrożone zarodki, im więcej tym lepiej, nawet dojrzewam do myśli że mogłabym oddać te "nadliczbowe" do adopcji bo tak jak napisała Sylwia - matką jest ta, która wychowuje... bo poprzednia procedura (komercyjna) to wiadomo jak się skończyła, 9 dojrzałych komórek, pięć zarodków, transfer blastocysty, a w 6 dobie hodowli wszystkie pozostałe zarodki się zatrzymały. Zero śnieżynek. To był największy cios w całej mojej staraniowej historii, nie spodziewałam się tego.

Wkrótce zaczynam całą imprezę od nowa. W piątek byłam na USG piersi + tarczycy i na wymazach, cytologii itd. Wyniki odbieram w pt bezpośrednio przed wizytą w klinice. Ta wizyta przesądzi o tym jak i kiedy będziemy podchodzić do IVF. Mam nadzieję, że doktorek już będzie umiał nam odpowiedzieć czy może nas jeszcze kwalifikować na rządówkę na marzec tak jak to mówił ostatnio (dzień przed tym jak nasz ukochany minister ogłosił zakończenie programu) czy już nie ma szans i musimy podejść komercyjnie. Jeśli stanie na komercji, na co się nastawiamy widząc co się dzieje w polityce i w klinikach, to procedura odbędzie się zapewne w lutym, o ile nic nie stanie nam na przeszkodzie. Również w pt, bezpośrednio po wizycie, mój mąż idzie na badania nasienia - głównie posiewy. Modlę się o to żeby wyniki były ok, bo jeśli będzie bakteria to znowu będziemy miesiąc - dwa w plecy ze względu na antybiotyki. Tfu tfu. Czekam na ten piątek baaaaardzo niecierpliwie.

Mocne kciuki dla wszystkich czekających na transfery, bety i inne rozstrzygnięcia! Sylwia - nie łam się, moja koleżanka (też po ivf) również plamiła / krwawiła żywą krwią w I trymestrze, dzisiaj jest mamą malutkiej Lilki.

Dużo siły dziewczyny.

V. no to będziemy walczyć razem. o mrozaczki :)

V. lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Kochane moja beta 9dpt - 538 WTF??? Aż się przeraziłam, a położna stwierdziła że wygląda jej to na pojedynczą ciążę, choć nie wiem skąd ona to wie? Nie wiedziałam nawet, że tak wcześnie mogą być takie wartości. Jestem szczęśliwa ale też przerażona, cudzie proszę trwaj!

Walcząca trzymam kciuki, pięknie to ujęłaś, musimy walczyć!

Gratuluje nic tylko sie cieszyc :)

Mialas transfer blastek? Faktycznie mogly sie szybciutko zagniezdzic I stad ta beta taka wysoka. Moje wedlug USG zagniezdzily sie nadtepnego dnia po transferze I w 10 DPT beta wynosila cos ponad 700.

Spokojnej ciazy I jeszcze raz Gratuluje :)

Inska, Anuszka, Bianka4 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki: została mi luteina dopochwowa po tej nieudanej procedurze. chciałabym sobie w cyklu grudniowym ją brać od 17-18 dc, żeby @ przyszła w terminie i żeby jak najszybciej podejść do kolejnej procedury (a bez progesteronu dodatkowego to różnie z tym u mnie bywa. jaka jest standardowa dawka? bo po transerze brałam 3x2, ale to chyba za dużo na taki normalny cykl?

age.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava, mnie tam się na fioletową stronę wcale nie śpieszy, nie będę zapeszać bo i po co.. tak z ciekawości pytam ;-). To dla mnie jeszcze odległa perspektywa mimo wszystko. Tyle już czekam na tą ciążę że .. poczekam jeszcze trochę.

A więc cesarkę planujesz, milusio :).

Reni (śliczny szop, ładna czapeczka) hyhy no tak zniknąć to na pewno nie :), czuję się stuprocentową invitrówką a temu wątkowi wiele zawdzięczam :). Gdzież ja bym miała odpływać ;-)? Zobaczymy kiedy będzie mój ostatni trymestr, na razie tylko pogłębiam wiedzę.Staram się wierzyć że mnie to kiedyś spotka i tylko tyle, badam grunt.

Cokolwiek wyjdzie z jutrzejszego crio, otworzy przede mną drzwi na coś nowego.. Mam czas przez Święta to wszystko przetrawić i zaplanować w szczegółach ewentualny, komercyjny ciąg dalszy.

Zamierzam się cieszyć tym, że suma sumarum mijający rok był niezły. Poznałam dużo ciekawych ludzi i sporo się nauczyłam. O sobie też ;-).
    A trzeciego in-vitro rządowego już na pewno nie zaliczamy, to wiem na pewno.

pragnaca dzidziusia, Anuszka, ComeToMeBaby, justa1234, SzewskaPasja, Konwalia, Antonelka, shooa, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Karmicie psy? :-) http://olx.pl/nakarm-psa/

ja karmię tylko swojego ;-), szerzę dobre słowo że psy należy adoptować a nie "kupować", szczególnie potępiam pseudohodowle psów rasowych.

Mamy psa i jednookiego kota, jak wracam do domu to kot zawsze miauczy na powitanie a pies swoją pluszową kufę wciska do mojej ręki...kocham je bardzo.

lipa, Kava, Justi86, mysza89, pragnaca dzidziusia, triss, ComeToMeBaby, sylvuś, Mimi86, kotkapc, Fedra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wspaniała wiadomość, gratuluję, trzymam kciuki za przyrost :)

Elciaaa - jak Twoje przeziębienie, jak się czujesz, czy dobrze zauważyłam że 23.11 był transfer u Ciebie?

Opu, Iva, Justi czekam niecierpliwie i ciepło myślę o Was.

a ja dziś do endokr z moim nieszczęsnym tsh. za to @ czuję oddech za plecami. nie chcę siać defetyzmu ale to chyba nie tym razem....

Karolina1111 lubi tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Gratuluje nic tylko sie cieszyc :)

Mialas transfer blastek? Faktycznie mogly sie szybciutko zagniezdzic I stad ta beta taka wysoka. Moje wedlug USG zagniezdzily sie nadtepnego dnia po transferze I w 10 DPT beta wynosila cos ponad 700.

Spokojnej ciazy I jeszcze raz Gratuluje :)
    Dziękuję :-)
    Ogólnie strasznie Wam dziękuję za miłe słowa :-)

Tak ja miałam podane 1 wczesną blastke i 1 blastke.

vella, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • vella Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie wytrzymam i pojadę jutro na betę, wiem że 7dpt to za szybko ale jeśli bedzie coś się działo to beta ciut wzrośnie...mam taką nadzieję...a od dzisiaj ciągnie mnie w dole brzucha i chodzę mega słaba... mojemu mężowi się dzisiaj śniło, że byliśmy na usg u doktora i widział dwa pięknie zaimplantowane zarodeczki:-)

Inska, Karolina1111, Beata.D lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ja karmię tylko swojego ;-), szerzę dobre słowo że psy należy adoptować a nie "kupować", szczególnie potępiam pseudohodowle psów rasowych.

Mamy psa i jednookiego kota, jak wracam do domu to kot zawsze miauczy na powitanie a pies swoją pluszową kufę wciska do mojej ręki...kocham je bardzo.

Mimbla ja mam kote bez łapy ze schroniska, naukochańszy zwierzak pod słońcem ;)

Mimbla, sylvuś lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziękuję :-)
    Ogólnie strasznie Wam dziękuję za miłe słowa :-)

Tak ja miałam podane 1 wczesną blastke i 1 blastke.

Jesli o nich marzysz to zycze blizniakow bo bardzo ladnie sie zapowiada :)

Inska, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    No i już po płaczu. Trzeba było oczyścić emocje i teraz można walczyć dalej:) Zawsze mam taką godzinkę dla siebie a potem wracam do gry:) W takim razie jutro rano nie będę brała bo jeśli będzie transfer to koło 09:00. Podejrzewam, że Pan Doktor i tak będzie miał co wygrzebywać ale chociaż całej tabletki mi nie wyjmie:) A jeżeli do trnsferu teraz nie dojdzie to pewnie i tak i tak leki będę musiała odstawić.

Jak się nie uda tym razem to za 3 miesiące zaczynamy na nowo. Trochę finanse mnie przerażają bo już teraz jesteśmy zapożyczenia na około 7000 ale się nie poddam. Najwyżej będę kredyty spłacała przez kolejne 10 lat ale Matką zostanę (bo jak to napisała Kalia być może nie jest mi to pisane ale to wywalczę:) bo na pewno się nie poddam). Liczę, że Pani Doktor zastosuje albo inny protokół albo go trochę wydłuży tak żeby komórki miały czas dojrzeć. Tak sobie właśnie myślę, że głównym problemem może być to, że moje komórki pomimo tego, że uwalniały się z pęcherzyków to były niedojrzałe. Hmm zobaczymy czas pokaże. na razie trzeba się Skupić na Groszeczku, ktory tam czeka na Mamusie:)
    Oni przepłukują pochwę, to nic a nic nie boli. Mi zawsze kazali brać lutkę rano przed transferem

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Jesli o nich marzysz to zycze blizniakow bo bardzo ladnie sie zapowiada :)
    Przyjmę wszystko, co będzie mi dane ;-) Byle tylko było.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam dziewczyny. Mam pytanko- nie wiecie czy jeśli nie zrealizowałam recepty a uplynal termin realizacji lekarz może mi ja wypisac ponownie?

Chodzi o to czy lekarz może mi ja ponownie wystawić a tamta nie będzie się liczyc skoro jej nie zrealizowałam? Chodzi mi o to ze mam prawo do 3 refundacji i czy ta recepta nie będzie brana pod uwagę skoro jej nie zrealizowałam?

Teraz miałam podchodzić do inseminacji a w lutym jak cos to do in vitro.

Zastrzyki do inseminacji (gonal, menopur, puregon) są bez refundacji. Dopłata jest wyłącznie przy in vitro.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zastrzyki do inseminacji (gonal, menopur, puregon) są bez refundacji. Dopłata jest wyłącznie przy in vitro.

No ja miałam przepisane gonapeptyl i fostimon i pregnyl do inseminacji- lekarz mowil ze będzie na to refundacja a potem jak się nie uda to już tylko dwa podejścia do in vitro - bo to by się liczylo już jako pierwsze podejście.

Tylko kwestia czy jeśli nie wykupiłam tej recepty to już przepadlo mi jedno podejście z refundowanymi lekami? Czy da się wystawić na nowo ta receptę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:18

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    No ja miałam przepisane gonapeptyl i fostimon i pregnyl do inseminacji- lekarz mowil ze będzie na to refundacja a potem jak się nie uda to już tylko dwa podejścia do in vitro - bo to by się liczylo już jako pierwsze podejście.

Tylko kwestia czy jeśli nie wykupiłam tej recepty to już przepadlo mi jedno podejście z refundowanymi lekami? Czy da się wystawić na nowo ta receptę?

Pokażesz receptę lekarzowi niewykorzystana receptę to pewnie poprawi na nową datę

Pregnyl może być na refundacje. Dopytaj dziewczyn na wątku inseminacja, jest też wątek fostimon czy do iui miały refundowany, ale nie wydaje mi się. Jest wskazaniem "kontrolowana hiperstymulacja jajników" a do inseminacji nie chodzi o hiperstymulacje jednak. Dopytaj na tamtych wątkach na wszelki wypadek.

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/fostimon,7875.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:28

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:

Myśle, że jak przyniesiesz ta receptę na wizytę do lekarza, który ją Ci wystawił to poprawi datę. Tylko musisz ją mieć przy sobie jako dowód, że jeszcze jej nie zrealizowałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:26

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Myśle, że jak przyniesiesz ta receptę na wizytę do lekarza, który ją Ci wystawił to poprawi datę. Tylko musisz ją mieć przy sobie jako dowód, że jeszcze jej nie zrealizowałaś.

Tak- będę ja mieć bo jeje nie wykorzystałam- mam nadzieje ze mi ja wtedy wypisze na nowo i nie przepadnie mi jedno podejście z refundowanymi lekami.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska, a dzięki, nie jest źle. Mam katar i kicham ale gardło nie boli całe szczęście. Piję mleko z miodkiem, czosnkiem i masłem ;) tak miałam 28.11, dzisiaj robiłam 3 betę ( bo kto by to wytrzymał bez powtarzania:P, aha no chyba ze Opu ;P ) i jest 820. A TY też jesteś taka twarda jak Opu z tym testowaniem? bo albo przegapiłam, ale nic nie pisałaś że byłaś na becie??
    Shooa to jutro nie? trzymam kciuki!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:36

Neo84, OctAngel, Karolina1111, Inska, myszaaa, shooa, Fedra, V. lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Tak- będę ja mieć bo jeje nie wykorzystałam- mam nadzieje ze mi ja wtedy wypisze na nowo i nie przepadnie mi jedno podejście z refundowanymi lekami.
    Myślę, że nie, gorzej jakbyś tej recepty nie miała bo np. zgubiłaś:)

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki był tytuł tej książki co któras z Was polecała. Śnieżynki??

Ania1986 lubi tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ