IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane moja beta 9dpt - 538 WTF??? Aż się przeraziłam, a położna stwierdziła że wygląda jej to na pojedynczą ciążę, choć nie wiem skąd ona to wie? Nie wiedziałam nawet, że tak wcześnie mogą być takie wartości. Jestem szczęśliwa ale też przerażona, cudzie proszę trwaj!
Walcząca trzymam kciuki, pięknie to ujęłaś, musimy walczyć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:28
mysza89, Inska, Anatolka, lipa, Neo84, OctAngel, kassik, Justi86, opu, Tilka, elcia_aa, arlenka, Kava, sylwiaśta159, Asienka1184, Selena, V., pragnaca dzidziusia, Mimbla, vella, gosia81, Kamilka, Tosia 1981, Anuszka, Agi83, muszynka, Mimi86, veronica, justa1234, sylvuś, Asiula86, Konwalia, Beata.D, Antonelka, Lilou1984, shooa, Fedra, mia6 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Karolina1111 wrote:Kochane moja beta 9dpt - 538 WTF??? Aż się przeraziłam, a położna stwierdziła że wygląda jej to na pojedynczą ciążę, choć nie wiem skąd ona to wie? Nie wiedziałam nawet, że tak wcześnie mogą być takie wartości. Jestem szczęśliwa ale też przerażona, cudzie proszę trwaj!
Walcząca trzymam kciuki, pięknie to ujęłaś, musimy walczyć!9 dpt to chyba mnoga ciąża raczej z taką betą lub szybko sie kropek zagnieździł ... ciesz sie
gratulacje
Karolina1111, Kava, Selena, pragnaca dzidziusia, Justi86 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Karolina1111 wrote:Kochane moja beta 9dpt - 538 WTF??? Aż się przeraziłam, a położna stwierdziła że wygląda jej to na pojedynczą ciążę, choć nie wiem skąd ona to wie? Nie wiedziałam nawet, że tak wcześnie mogą być takie wartości. Jestem szczęśliwa ale też przerażona, cudzie proszę trwaj!
Walcząca trzymam kciuki, pięknie to ujęłaś, musimy walczyć!
uuuu Karolina, mnie to mnogą pachniegratulacje Kochana! To teraz kielichy wznosimy za piękny przyrost!
Karolina1111, Kava, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Maz byl w invikcie... Wiesci sa dobre tylko dla 3 procedur bo prawdopodobnie tylko one zostana dokonczone, 2 i 1 na procedure maja szanse zerowe ;( takie info z invicty i prawdopodobnie we wszystkich klinikach tak będzie
PS. Jutro znów idę na podglądanie. Jak nigdy do tej pory mam kontrolę co chwilepragnaca dzidziusia, Antonelka, shooa lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam!!
Cóż za piekne wiadomości!! Oby tak dalej, gratuluję Krolina!!
Opu- alez Ty masz cierpliwosc, zazdroszcze
Justi, IVA- trzymam mocno kciuki!!
Kobietki, zadna nie brala puregonu?? Nie wiem czy w tej cholernej ampulce powinno cos zostac czy nie? Daja w tych lekach jakies zapasy?Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
Marcia89 wrote:Witam!!
Cóż za piekne wiadomości!! Oby tak dalej, gratuluję Krolina!!
Opu- alez Ty masz cierpliwosc, zazdroszcze
Justi, IVA- trzymam mocno kciuki!!
Kobietki, zadna nie brala puregonu?? Nie wiem czy w tej cholernej ampulce powinno cos zostac czy nie? Daja w tych lekach jakies zapasy?
Ja brałam puregon. Zawsze mi zostawało.
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Mamy 11 zakłutych komórek
kolejny raport jutro, na razie myślę optymistycznie
w końcu musi się udać!
Karolina gratuluje:)Anatolka, Karolina1111, V., Inska, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, Marcia89, Neo84, Justi86, gosia81, Tosia 1981, Anuszka, justa1234, Asiula86, Antonelka, zapominajka, Fedra lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Piggy wrote:A ja dziś usłyszałam ze szans nie mają ci co jeszcze nie podeszli do procedury. Ci po pierwszej i drugiej mają pierszenstwo ale nie wiadomo czy starczy kasy dla wszystkich. Oni sami nie wiedzą jak to rozwiązać.
PS. Jutro znów idę na podglądanie. Jak nigdy do tej pory mam kontrolę co chwile
a ja standardowo, idę chyba "po staremu".
Dziś druga wizyta w cyklu, bez dodatkowych badań, bez badania prg i estardiolu i w najblizszy czwartek transfer. Endometrium dziś już 14mm wiec pewnie dlatego.OctAngel, shooa lubią tę wiadomość
-
triss wrote:a ja standardowo, idę chyba "po staremu".
Dziś druga wizyta w cyklu, bez dodatkowych badań, bez badania prg i estardiolu i w najblizszy czwartek transfer. Endometrium dziś już 14mm wiec pewnie dlatego.super,że Cię te badania minęły ... ja dzis zrobiłam wymaz i w piątek wizyta ...
triss lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Witam dziewczyny. Mam pytanko- nie wiecie czy jeśli nie zrealizowałam recepty a uplynal termin realizacji lekarz może mi ja wypisac ponownie?
Chodzi o to czy lekarz może mi ja ponownie wystawić a tamta nie będzie się liczyc skoro jej nie zrealizowałam? Chodzi mi o to ze mam prawo do 3 refundacji i czy ta recepta nie będzie brana pod uwagę skoro jej nie zrealizowałam?
Teraz miałam podchodzić do inseminacji a w lutym jak cos to do in vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 14:26
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualnyKarolina gratuluję!!!!!!
Walcząca, jeszcze najczesciej w ciazy sa wlasnie te dziewczyny, ktorym udalo sie uzyskac 1-2 zarodkitrzymam wiec kciuki i za Ciebie!
Opu- podziwiam za cierpliwoscjutro bedzie Twoj jakby 15 dpo wiec znajac mnie ja juz 3 dni temu bylabym na becie, zreszta co tu duzo mowic, ja bylam w 7dpt 3 dniowych zarodkow phi, malo tego w ten dzien jeszcze sikanca zrobilam z drugiego moczu, taka jestem niecierpliwa
I chyba za ta niecierpliwosc los mnie teraz karze, bo czy chce czy nie, cierpliwa byc musze.
Zrobili mi narazie tylko bete jest w dolnej granicy normy no ale tez dzis dopiero 6+0 wiec ma prawo dla 6 tc byc w dolnej granicy mysle, jitro powtorza zeby zobaczyc czy rosnie czy nie i tak czy inaczej chce stad jutro wyjsc bo nic wiecej niz lezenie mi tu nie dadza leki i tak biore swoje a lezec to moge w donu. Jak sie okaze ze spada to poronienie a jak rosnie to ciul wie skad krwawienie i tak czy inaczej mam wizyte w klinice w czwartek to sie dowiem czy sie ciaza rozwija czy tez nie.
Inska, ciesz sie kochana z braku mdlosci- ja funkcjonuje tylko przy oknie otwartym na szerz.Karolina1111, Inska, elcia_aa, mysza89, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
-
Nie zaglądałam tu przez kilka dni, ale grzecznie nadrobiłam
i co do Waszej burzliwej dyskusji to napiszę tylko, że marzę, żeby mieć zamrożone zarodki, im więcej tym lepiej, nawet dojrzewam do myśli że mogłabym oddać te "nadliczbowe" do adopcji bo tak jak napisała Sylwia - matką jest ta, która wychowuje... bo poprzednia procedura (komercyjna) to wiadomo jak się skończyła, 9 dojrzałych komórek, pięć zarodków, transfer blastocysty, a w 6 dobie hodowli wszystkie pozostałe zarodki się zatrzymały. Zero śnieżynek. To był największy cios w całej mojej staraniowej historii, nie spodziewałam się tego.
Wkrótce zaczynam całą imprezę od nowa. W piątek byłam na USG piersi + tarczycy i na wymazach, cytologii itd. Wyniki odbieram w pt bezpośrednio przed wizytą w klinice. Ta wizyta przesądzi o tym jak i kiedy będziemy podchodzić do IVF. Mam nadzieję, że doktorek już będzie umiał nam odpowiedzieć czy może nas jeszcze kwalifikować na rządówkę na marzec tak jak to mówił ostatnio (dzień przed tym jak nasz ukochany minister ogłosił zakończenie programu) czy już nie ma szans i musimy podejść komercyjnie. Jeśli stanie na komercji, na co się nastawiamy widząc co się dzieje w polityce i w klinikach, to procedura odbędzie się zapewne w lutym, o ile nic nie stanie nam na przeszkodzie. Również w pt, bezpośrednio po wizycie, mój mąż idzie na badania nasienia - głównie posiewy. Modlę się o to żeby wyniki były ok, bo jeśli będzie bakteria to znowu będziemy miesiąc - dwa w plecy ze względu na antybiotyki. Tfu tfu. Czekam na ten piątek baaaaardzo niecierpliwie.
Mocne kciuki dla wszystkich czekających na transfery, bety i inne rozstrzygnięcia! Sylwia - nie łam się, moja koleżanka (też po ivf) również plamiła / krwawiła żywą krwią w I trymestrze, dzisiaj jest mamą malutkiej Lilki.
Dużo siły dziewczyny.sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Bianka4, ComeToMeBaby, Mimi86, Antonelka, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc