X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest zlego w mowieniu pieknymi slowami :)? Wiesz, każda z nas doskonale wie jaka szanse daje in vitro, nie jest duza, ale jednak lepiej się wspierac.

Antonelka, Bianka4, V. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Dziewczyny a ja z innej beczki, w którym dniu robicie bete?;)

ja jak wytrzymam zrobie w 12 dpt, a jak nie to jutro ( 11 dpt)

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, wszystko będzie dobrze, musi być. Trzeba być dobrej myśli.
    Mysza, życzę Ci następnym razem duuuużo mrozaczkow. Moje niechciane mogą przejść na Ciebie.
    Prezentownego dnia Wam życzę. Szkoda, że takiego prezentu o jakim marzy każda z Was, nie można znaleźć pod poduszką.

opu, SzewskaPasja, Antonelka, Bianka4, Beata.D, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się właśnie zastanawiam...

U mnie dopiero za tydzień w poniedziałek będzie 11 ale myślę o 12-13?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia ja tez zaopiekuje sie Twoim mrozaczkiem z miłą chęcią ;)

A na rozluznienie :) babeczki mikolajowe :)
    http://zapodaj.net/1a59b5521db16.jpg.html

z napisu prosze sie nie smiac ;) nie wiedzialam co napisac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 16:41

SzewskaPasja, Bianka4, Kalia, Antonelka, Fedra lubią tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam, ja poproszę o jedną babeczkę;)

opu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Bo ja się właśnie zastanawiam...

U mnie dopiero za tydzień w poniedziałek będzie 11 ale myślę o 12-13?

To bardzo rozsądne. Dr mi mowila ze najwczesniej w 12 dpt. Ja mam obawe, ze nie zdaze i przywita mnie @... mam juz bole...

a bardzo prsze, jeszcze zostaly :) dodalam sok z pomaranczy i starta skorke, ale w kuchni pachnialo bardziej niz smakowalo w babeczce :P jestem tym rozczarowana :P nastepnym razem wycisne cala pomarancze ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 16:44

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam za wtargniecie. Macie duże doświadczenie w lekach do stymulacji. Pierwszy raz biorę menopur 75 przed IUI. Wzięłam 4 zastrzyki dziś ostatni (11 dc) od 7 dc dostałam plamien. Sluz podbarwiony krwią, raz róż, raz czerwony raz brąz. Wydać tylko na papierze podczax siusi i w środku. Czy któraś z Was tak miała przy stymulacji? Mam PCO. Biorę też metformine i acard. Boję się że nici z IUI i coś się tam dzieje złego z endometrium lub pecherzykami. Może coś poradzicie? Jutro będę na kontroli to zapytam lekarza ale może czegoś dowiem się u was.....

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiem że nie jest łatwo ale proszę nie trać wiary! Myślami jestem cały czas z Tobą a dokładnie z wami! Będzie dobrze MUSI nie ma innej opcji! Buziaki

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison wrote:
    Pola nie wiem jak napisac priva do Ciebie :( Help!!
    Monison zaprosiłam Cię. Zaakceptuj.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimedy "jak przetrwać święta? " http://www.invimed.pl/p/90,jak-przetrwac-swieta-bezplatne-spotkania-z-psychologami-w-klinikach-invimed

Anuszka, Campari, Marcia89, Konwalia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, ale ja jestem pieprzona realistka. Ale moze to i dobrze, ze sie nastawilam tak a nie inaczej. Lepiej bedzie przejsc mi slowa lekarza, a jesli cudem okaze sie inaczej to po prostu bede miala niespodzianke. Jutro powinnam wiedziec cos wiecej, bo zrobia mi bete i usg to dam znac.
    Dobrze wiedziec, ze ktos nam dobrze zyczy, w calej smutnej sytuacji lzej czlowiekowi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    To jest moje myślenie w tej chwili, czas wszystko zweryfikuje. Może się tak zdarzyć, że zmienie zdanie. Nie wykluczam tego.
    Jeśli która pragnie mieć dużo zarodków, proszę bardzo, chce je oddać proszę bardzo. Nie neguje tego i nikogo nie ocenianiam. Niestety na tym forum jeśli ktoś ma odmienne zdanie i się nie podporządkuje ma przerąbane. Nie jedna dziewczyna na tym wątku poczuła to na swojej skórze. Forum jest ogólnodostępne i dla ludzi o różnych poglądach. Nikt nie ma prawa kogoś oceniać ani tym bardziej atakować. Każda z nas przeżywa to na swój sposób. Czasami mam wrażenie jak by niejedna chciała powiedzieć: mów do mnie tylko pięknymi słowami bo jestem staraczką. Bardzo mi przykro, że są tu na forum kobiety, które walczą o pierwsze dziecko. Cieszę się z kazdej Waszej pozytywnej bety. Ale nie jestem winna bo ja już jeden cud mam. I właśnie dlatego nie możemy się porozumieć. Ja myślę już innymi kategoriami, atak na mnie za mrozaki był zwykłym wyładowaniem się. Nie możemy się porównywać bo każda inaczej podchodzi do całej tej sytuacji. Mam nadzieję, że każda z Was tutaj zostanie mamą, nie ważne w jaki sposób.
    Kalia ja również mam już dziecko. Dlatego może myślałam że tak łatwo zajde w kolejną i grubo się pomyliłam. Po prostu chciałam pokazać Ci na moim przykładzie że zapladnianie dwóch komórek jest naprawdę średnim pomysłem. Póki co z moich 7 zarodków zdrowej ciąży nie ma. A ja bardzo pragnę kolejnego dziecka i nie podchodzę do tego, że jak się nie uda to trudno. Dla mnie wlas życie się zalamie, zresztą funkcjonuje w takim stanie już jakiś czas i jest to temat który zdominował moje życie....

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka a ty masz jutro punkcję czy mi się coś pomyliło ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    arlenka a ty masz jutro punkcję czy mi się coś pomyliło ?

Wszystko się zgadza Anuszka, dobrze kojarzysz :) Jutro o 10. Zobaczymy co mi się udało wyprodukować :)

ComeToMeBaby, Antonelka, Anuszka, Fedra lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, ale ja jestem pieprzona realistka. Ale moze to i dobrze, ze sie nastawilam tak a nie inaczej. Lepiej bedzie przejsc mi slowa lekarza, a jesli cudem okaze sie inaczej to po prostu bede miala niespodzianke. Jutro powinnam wiedziec cos wiecej, bo zrobia mi bete i usg to dam znac.
    Dobrze wiedziec, ze ktos nam dobrze zyczy, w calej smutnej sytuacji lzej czlowiekowi ;)

Sylwiasta..wspieram mocno w trudnej sytuacji. Badz dzielna ...mam nadzieje, ze pomimo trudow, bolu,ktory teraz przezywasz wszystko szczesliwie sie skonczy.

sylwiaśta159, mysza89, opu, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta nie poddawaj się.... trzymam kciuki

No a ja dziewczyny, po ponad dwutygodniowym kłuciu brzuszka jutro o 9.00 mam krew
    a o 11.00 USG no i zobaczymy co tam się dzieje. Ciekawe czy bedzie juz weidziała po wizycie kiedy punkcja....ojej ...oby wszystko było w porządku...

mysza89, Antonelka, Mimi86, Bianka4, opu, Neo84, pragnaca dzidziusia, elcia_aa, Fedra lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Sylwiaśta, wszystko będzie dobrze, musi być. Trzeba być dobrej myśli.
    Mysza, życzę Ci następnym razem duuuużo mrozaczkow. Moje niechciane mogą przejść na Ciebie.
    Prezentownego dnia Wam życzę. Szkoda, że takiego prezentu o jakim marzy każda z Was, nie można znaleźć pod poduszką.
    czasem po prostu lepiej miec mrozaka niż przechodzić kolejną stymulacje punkcje itd ... niestety takich prezentów nie ma :( ja w tym roku nie obchodze mikołajek świąt itd dzis mam wojne z mężem ...dzis tez wiem ze podchodząc do 1 procedury dobrze zdecydowałam zd jak sie nie uda kończe ten związek ot taki mam mikołajkowy dzień...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89...bardzo mi przykro...cięzko...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza...trzymaj sie i walcz przede wszystkim o swoje szczescie....bo Ty jestes najwazniejsza

Bianka4, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ