WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:35

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86....jutro Ty USG ????

• IVA Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Na samym początku bolał mnie trochę brzuch, ale niewiele ponieważ od początku brałam magnez i no-spę forte (3 x 1). Piersi też miałam lekko bolące, ale nie tak, jak teraz. Potem pamiętam, że wszystko ustąpiło. Tuż przezd betą nie miałam już praktycznie żadnych "objawów". A beta i tak pozytywna, także brak objawów to dobry objaw, przynajmniej dla mnie był :)

zapominajka, ja piłam lampkę wina czerwonego wieczorem w trakcie stymulacji, poza tym odżywiałam się normalnie.

Dziękuje;)ale myślę, że i tak każda z Nas będzie to inaczej przechodziła i miała albo i nie miała dolegliwości.

Ciekawa jestem jak tam Opu;) mam nadzieję ze wyniki będzie pozytywny;)

• gretka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) kiedys tu zagladalam z pytaniem o ultra dlugi protokol, teraz ju znam z autopsji.
    Przyznaje sie od czasu do czasu podczytuje.
    Mam pytanie do Inski- bo cos odnalezc nie moge-Ty mialas dluga stymulacje? Pytam bo u mnie tez cos na dlugo sie zanosi- dzis 10ds- wczoraj podglad- i male pecherzyki, co prawda 3 wieksze( nie zapytalam jak duze)- niby lekarka minie uspokaja ze tak jest przy dlugim- no ale....uderza po kieszeni niesamowicie, zwlaszcza ze ja komercyjnie.
    a i jestem w gyncentrum :-)

zapominajka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

gretka
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    A ja biorę codziennie gonapeptyl i to cała strzykawke. Ciekawe czemu jedni mają cala inni pół lub co drugi dzień.
    Ja też biorę całą :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:

Karolina, kiedy wizyta z usg? U doktora M. czy kazał już do kogoś innego?
    Jedną wizytę między 21-25 dniem po transferze mam jeszcze z programu i umówiłam się na 21 grudnia do dr M.
    Do Cz. już nie pójdę bo mnie wczoraj trochę wkurzyła :-/
    Ale najpierw jeszcze muszę powtórzyć betę ;-)

A prolutexu nie używam więc niestety nie pomogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:24

OctAngel lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a czy ktoś ze Śląska może podpowiedzieć gdzie tanio kupić lutinus? Ostatnio kupowałam w Bytomiu w dobrej cenie, ale niestety póki co go nie mają :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Czesc dziewczyny :-) kiedys tu zagladalam z pytaniem o ultra dlugi protokol, teraz ju znam z autopsji.
    Mam pytanie do Inski- bo cos odnalezc nie moge-Ty mialas dluga stymulacje? Pytam bo u mnie tez cos na dlugo sie zanosi- dzis 10ds- wczoraj podglad- i male pecherzyki, co prawda 3 wieksze( nie zapytalam jak duze)- niby lekarka minie uspokaja ze tak jest przy dlugim- no ale....uderza po kieszeni niesamowicie, zwlaszcza ze ja komercyjnie.

Tak gretka, ja szłam długim protokołem, a sama stymulacja trwała u mnie aż 17 dni. Zaczęłam od brania 225j menopuru. 8 dnia miałam USG i estradiol i wyszło, że mam 13 pęcherzyków ale wszystkie mniejsze niż 7mm a estradiol praktycznie na poziomie zera. Wtedy lekarka zwiększyła mi dawkę do 300j menopuru i 1/2 gonapeptylu. Kolejne USG, chyba po dwóch dniach (czyli 10 dzien stymulacji) estradiol wskoczył na 50 chyba, czyli nadal mega nisko a z 13 pęcherzyków tylko 4 zaczeły rosnąć. To wtedy nie wiem co bym zrobiła, gdyby nie wsparcie dziewczyn tutaj na forum: byłam sama w Białymstoku, bez rodziny, męża, totalnie załamana ale z pomocą dziewczyn, ich dobrym słowem dałam radę to wytrzymać. Macica nadal była w ogóle nie gotowa na cokolwiek i to wtedy właśnie lekarka zasugerowała butelkę dobrego czerwonego wina i lampkę co wieczór na sen :) Ostatecznie po 17 dniach stymulacji, uzyskaliśmy 5 dojrzałych, z czego 4 się zapłodniły a 3 wytrwały do blastki. Podano mi dwie i jeden maluszek dał radę, jak widać poniżej :)

Mimi Ty jutro masz USG, tak?

Rozumiem Twój ból gretka, też szłam komercyjnie :(

gretka lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja jutro mam usg jestem baaaardzo ciekawa co tam uroslo

Karolina1111, Inska, OctAngel, zapominajka, Bianka4 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• gretka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Tak gretka, ja szłam długim protokołem, a sama stymulacja trwała u mnie aż 17 dni. Zaczęłam od brania 225j menopuru. 8 dnia miałam USG i estradiol i wyszło, że mam 13 pęcherzyków ale wszystkie mniejsze niż 7mm a estradiol praktycznie na poziomie zera. Wtedy lekarka zwiększyła mi dawkę do 300j menopuru i 1/2 gonapeptylu. Kolejne USG, chyba po dwóch dniach (czyli 10 dzien stymulacji) estradiol wskoczył na 50 chyba, czyli nadal mega nisko a z 13 pęcherzyków tylko 4 zaczeły rosnąć. To wtedy nie wiem co bym zrobiła, gdyby nie wsparcie dziewczyn tutaj na forum: byłam sama w Białymstoku, bez rodziny, męża, totalnie załamana ale z pomocą dziewczyn, ich dobrym słowem dałam radę to wytrzymać. Macica nadal była w ogóle nie gotowa na cokolwiek i to wtedy właśnie lekarka zasugerowała butelkę dobrego czerwonego wina i lampkę co wieczór na sen :) Ostatecznie po 17 dniach stymulacji, uzyskaliśmy 5 dojrzałych, z czego 4 się zapłodniły a 3 wytrwały do blastki. Podano mi dwie i jeden maluszek dał radę, jak widać poniżej :)

Mimi Ty jutro masz USG, tak?

Rozumiem Twój ból gretka, też szłam komercyjnie :(
    Koszty bola a nadzieje daje mi efekt u Ciebie :-)
    Ja w 6 ds mialam estradiol 100, ja wczoraj u dr Cz. i powiedziala ze zazwyczaj po dlugim start taki sobie, stymulacja dluzej a komorki maja czas dojrzec- wiec na razie tej wersji sie trzymam :-)
    a obawialam sie o endo( wczoraj 10mm!!!- a u mnie nawet po zelu z estrogenem- 5,9!!)

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu trzymam kciuki za bete!

Strasznie rozsmieszyla mnie stopa, ktora ma dzis transfer :D
    Tak wiec kochana Stopo i Mimblo trzymam kciuki za wasze maluchy i ich wole walki.

Ja wypisalam sie z tego szpitala-kpiny. Nie robili mi dzis bety- mozna bylo sie tego spodziewac, ale zobaczylam, ze wczoraj 6t0d mialam bete 50 000, a ta wartosc to nie jest dolna granica normy jak stwierdzila Pani doktÓr, bo norma dla 6 tc to: 1080-56500 (w normie chyba licza skonczone tygodnie a nie ze weszlam w 7tc). Malo tego owa Pani doktÓr powiedziala, ze jakbym zechciala sobie jutro ta bete potworzyc to powinna ona wynosic juz 100 000. Od kiedy przy takich wartosciach beta podwaja sie co 48h ... no ale, nie bede jej robic bo zwyczajnie po prostu mi sie nie chce, zaczekam na wizyte w czwartek i na niej sie dowiem, czy leki sa do odstawienia czy cos sie tam rozwija.

Inska, vella, shooa, Mimbla, Fedra, Neo84, Bianka4, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta - lez, odpoczywaj, nie ruszaj sie i czekaj na wizyte u swojego lekarza w domu.
    Mam nadzieje, ze nie krwawisz juz?
    W razie czego inny szpital wybieraj.

Opu ja podziwiam Ciebie za cierpliwosc - ja bym w tym labie siedzialami kwitla :-)
    Moze glowa boli bo w ciazy jestes :-)? Mam nadzieje.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    gredka....znam ból en , tez jestem komerycyjnie. Ja tez podczas stymulacji Wczoraj pierwsze podgladanie miałam jutro nastene ale w stresie nie spytałam o ilośc pęcherzyków, Lekarz powiedzia ze jest oki. Estradiol miałam 903.

Inska lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, ja miałam typowo ultra-dlugi protokół. Efekt jeśli chodzi o liczbę jajek był identyczny jak przy długim wcześniej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gdzieś Ty w tym szpitalu była?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrze na Zamkowej. Mowie Ci totalna porazka. Nie krwawie narazie, ale same wiecie jak to u mnie wyglada ;) teraz nie a za godzine juz tak :P

• gretka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Gretka, ja miałam typowo ultra-dlugi protokół. Efekt jeśli chodzi o liczbę jajek był identyczny jak przy długim wcześniej.
    tzn ile? pewnie mi przemknelo ale nie pmietam...

gretka
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wsparcie i kciukasy! Jesteście super.
    Shoa prosimy o relację.

U mnie poszło gladko, zarodek ponoc ładnie szybko się rozmrozil, nacieli mu oslonke, mam wszystko na piśmie.
    Leżę sobie i podjadam sezamki.

A teraz czekam do 11 dpt na betę.sikac nie zamierzam (tzn na testy,hehe)
    Dziękuję za uwagę

Karolina1111, zapominajka, arlenka, lipa, triss, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Inska, OctAngel, mysza89, Fedra, kassik, magic1, Tosia 1981, Antonelka, Asiula86, Kava, Neo84, Anuszka, gretka, V., Beata.D, elcia_aa, iga 79, SzewskaPasja, Bianka4, Marcia89, Kalia, justa1234, Konwalia, ComeToMeBaby, Piggy, Mimi86, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa maluchy u mamy. nie są najmocniejsze ale wierzę, że są silne. i modle się, żeby zostały z mamą i tatą na długie chociaż 8mcy.

Sylwia, beta ładna jak na wiek ciąży:)
    Keep calm and enjoy pregnancy :)

Karolina1111, lipa, triss, Mimbla, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Inska, opu, OctAngel, elcia_aa, mysza89, Fedra, kassik, Anatolka, magic1, Tosia 1981, Antonelka, Asiula86, Kava, Neo84, Anuszka, gretka, V., muszynka, Beata.D, SzewskaPasja, Bianka4, Marcia89, Kalia, justa1234, Konwalia, Mimi86, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0.

Nie wiem co mam robic teraz jestem zagubiona :(

Dziekuje wAam za wsparcie :* jestescie kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:48

‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ