IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Opu, beta negatywna to odstawiasz wszystko. Nie ma powodu do tego, żeby encorton stopniowo odstawiać w takiej sytuacji. Niestety
Rewelacje w Knurowie w szpitalu? Pierwsze słyszę a to od Gliwic rzut beretem. Jest to zwykły szpital z pierwszym stopniem referencyjności. Gliwiczanki lubią natomiast szpital w Pyskowicach, ale to po drugiej stronie miasta patrząc od strony Katowic.
anatolko mi dwóch lekarzy mówiło o stopniowym schodzeniu z dawki w przypadku sterydu. Chyba ze dawka minimalna to pewnie nie ma większego znaczenia. U mnie z metypredu 16mg miałam schodzić co tydzień o 4mg.
shooa lubi tę wiadomość
-
triss wrote:anatolko mi dwóch lekarzy mówiło o stopniowym schodzeniu z dawki w przypadku sterydu. Chyba ze dawka minimalna to pewnie nie ma większego znaczenia. U mnie z metypredu 16mg miałam schodzić co tydzień o 4mg.
Opu jest w tej klinice, z której się wyniosłam. Miałam zalecenie odstawić poprostu. Ty miałaś duuuuza dawkę, może dlatego -
opu wrote:Będziemy musleli zrobić niezly research... gdzie sprobowac po raz drugi...
opu, Wy byliście w Bocianie w Białymstoku? Bo tam z całego serducha polecałabym Kriobank. Wspaniali lekarz, embriolodzy, pielęgniarki...nie ma się do czego przyczepić. No i wyniki mają: Kava, Moniaa, ja...wszystko Kriobank...
Pamiętam tez moją drugą wizytę, tuż przed rozpoczęciem stymulacji. Zadzwoniła do Profesora dziewczyna z negatywną betą. Profesor powiedział "No tak, beta negatywna. Proszę czekać na poronienie parę dni, jak się nie pojawi, proszę przyjść. No i co, ruszamy na nowo, Pani X, no za dużo zrobiliśmy, żeby teraz się poddać. No już, proszę nie płakać, tym razem się nie udało, ale to nie koniec". Bardzo mnie tym ujął. Że nie pozwolił się tej dziewczynie poddać, od razu "chwycił" ją za rękę i kto wie, może jest już po kolejnym transferze a może już w ciąży.. -
zostaje z moimi dwiema kropeczkami w brzuszku..
Dzwoniłam do Bociana, eskimosków nie mamy, dziś się okazało że nie da się zamrozić tamtej dwójki, więc moje maluchy! Trzymajcie się dzielnie...
a Wy 3majcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 16:27
emeska, mysza89, Inska, Anuszka, V., shooa, zapominajka, Bianka4, Karolina1111, Mimbla, Mimi86, kassik, Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:tzn ile? pewnie mi przemknelo ale nie pmietam...
Wiesz, to nie ma znaczenia tak naprawdę, bo każda z nas ma inne amh, wiek, przypadłości i ta liczba jest wypadkową m.in. tych czynników. Moja na Twoja nijak się nie przełoży. A miałam chyba po 8 z tego połowa dojrzałych. Jakoś tak.gretka lubi tę wiadomość
-
Opu ...przykro mi...wiesz myslalam, ze bedzie szczesliwy final.
Wierze Kochana, ze po smutnym dniu znajdziesz wkrotce sile do dalszej walki. Pamietaj...ja to zawsze powtarzam sobie ...po nocy przychodzi dzien a po burzy slonca....
❤️❤️Inska lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Opu, wspieram :-*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziewczyny, wiadomość od Stowarzyszenia Bocian:
"W imieniu gazeta.pl oraz The Sunday Times poszukujemy osób, które zostały zakwalifikowane do Rządowego Programu Leczenia NIepłodności i obawiają się czy będą mogły z niego skorzystać. Rozmówcy będą mieli możliwość autoryzacji tekstu oraz będą mogli pozostać anonimowi. Jeżeli jesteście gotowi podzielić się Swoją hostorią, prosimy o kontakt."
Jeśli macie na tyle siły, zgłoście się proszę, niech się ludzie dowiedzą przez co przechodzicie przez pieprzony PIS!Kava, emeska, Reni555, V., SzewskaPasja, Bianka4, Mimbla, ComeToMeBaby, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWalcząca wrote:Opu tulę bardzo mocno. Na pewno Wam sie uda tylko nie można się poddawać. Silna Baba z Ciebie i na pewno dasz radę
Dziewczyny ja już od godziny 09:47 chodzę ze swoim groszkiem:) Mam nadzieje, że zostanie z Nami na kolejne 9 miesięcy. Dzisiaj uzmyslowiliśmy sobie z Mężem, że wczorajszy kredyt też wzieliśmy na 9 miesięcy:) mam nadzieje, że to dobry znak.
Shoa, Mimbla Trzymam kciuki
no to teraz odpoczywaj i trzymam kciuki !!!! -
nick nieaktualny
-
Kava wrote:Polecamy, polecamy!!!
Jest jeszcze jeden namacalny wynik, wcześniak Marcelek kaarollii.
Mam nadzieję, ze niektóre z Was ją pamiętają.
W tym cyklu starali się po raz pierwszy po porodzie o ciążę naturalną i beta wynosi 1200!!!
To dopiero niespodzianka. IVF leczy
Opu, a Wam dużo sił życzę i trzymam kciuki za dalszą walkę.
WOW!! Ja pamiętam! GratulacjeV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
lipa wrote:Anuszka, ale ty nie jesteś w rządówce, tylko komercyjnie, prawda?
w rządówce nie ma szans na zapłodnienie większej liczby niż 6? nawet jeśli są do tego wskazania?
Tak mówię o podejściu komercyjnym, w ustawie jest napisane że jeżeli niepłodności towarzyszą jakieś tam choroby można zapładniać wszystkie. Robię sobie nadzieję że załapię się z tą moją endomendą a jeszcze większą mam nadzieję że nie będzie drugiej stymulacjiW rządówce zapładniają wszystkie w trzecim podejściu lub jeżeli masz więcej niż 35 lat.
A ty też masz endo?
Opu wiem że nie jest łatwo podnieść się po porażce ale pamiętaj że nie możesz się poddać. Trzeba walczyć! -
Wow, ile transferów - za wszystkie świeżo przygarnięte groszki trzymam kciuki!
Opuwiem co czujesz... teraz musisz swoje wypłakać, ale zobaczysz, zaraz staniesz na nogi, nabierzesz sił do dalszej walki. Przytulam.
Inska, vella, pragnaca dzidziusia, Bianka4, Mimbla, triss, shooa, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyMysza, dr W-O podawala maluchy. Czyli tym samym zaliczylam juz transfer u kazdego z lekarzy z kliniki. Szkoda tylko ze pani dr wyjatkowo kiepski humor dzis miala, ale mimo to nie udalo jej sie naszych nastrojow spieprzyc
Anuszka, pragnaca dzidziusia, Bianka4, mysza89, Mimbla, triss, Fedra lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Tak mówię o podejściu komercyjnym, w ustawie jest napisane że jeżeli niepłodności towarzyszą jakieś tam choroby można zapładniać wszystkie. Robię sobie nadzieję że załapię się z tą moją endomendą a jeszcze większą mam nadzieję że nie będzie drugiej stymulacji
W rządówce zapładniają wszystkie w trzecim podejściu lub jeżeli masz więcej niż 35 lat.
A ty też masz endo?
Niestety tak. Watpie żebym się zalapala na 3 podejście (2. w lutym) w obecnej sytuacji z rzadowka. Pokładami nadzieję w drugim.
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj opłakałam swój nieudany transfer w zasadzie bez podstawnie... 7dpt to wiadomo bardzo wcześnie. Pojechałam rano na betę i po drodze kupiłam dwa sikańce. Po powrocie do domu zrobiłam no i oczywoście jedna krecha. No to ja w płacz, odrazu depresja że się nie udało i co to dalej będzie jak się tak nie udaje. Teraz patrzę na wyniki a tu beta 7
dlatego cierpliwe czekanie jest bardziej rozsądne... jak myślicie mogę się już chodź troszkę cieszyć??
V., Bianka4, Kava, Mimbla, Konwalia, Mimi86, Reni555, shooa, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość