IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
vella wrote:Dzisiaj opłakałam swój nieudany transfer w zasadzie bez podstawnie... 7dpt to wiadomo bardzo wcześnie. Pojechałam rano na betę i po drodze kupiłam dwa sikańce. Po powrocie do domu zrobiłam no i oczywoście jedna krecha. No to ja w płacz, odrazu depresja że się nie udało i co to dalej będzie jak się tak nie udaje. Teraz patrzę na wyniki a tu beta 7
dlatego cierpliwe czekanie jest bardziej rozsądne... jak myślicie mogę się już chodź troszkę cieszyć??
czekam niecierpliwie na powtórkę bety
ojjj zamieszka kolejny groszek w przytulnym domku na kolejne 9 miesiecy!
vella, pragnaca dzidziusia, Bianka4, Antonelka, Mimbla, Inska, Fedra lubią tę wiadomość
-
Opu ściskam, ale następnym razem się uda na pewno
bo mrożaki to silne chłopaki!
vella spróbuj wytrzymać 48 h i zobaczymy co nam groszek powiem w każdym razie >5 = dodatni testInska lubi tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Justi86 wrote:A masz vella jakies objawy? 7dpt to bardzo wczesnie jak na testowanie:D
Justi86, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:Beta 7 ewidentnie oznacza że "cos" zaczyna się dziać
czekam niecierpliwie na powtórkę bety
ojjj zamieszka kolejny groszek w przytulnym domku na kolejne 9 miesiecy!
w czwartek powtórka.
zapominajka, Bianka4, gosia81 lubią tę wiadomość
-
vella wrote:Dla mnie ten wynik to trochę szok bo nigdy jeszcze nie widziałam nawet takiego na oczy... zawsze tylko negatywne. Dzięki dziewczyny
w czwartek powtórka.
trzymam kciuki &&&&vella lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
nick nieaktualnyDziekuje za wszystkie slowa wsparcia....
elcia - nie mam mrożaków...
Nie pamietam, która z Was pytala - podchodzilam do IMSI w Provicie. Pojade na kolejna wizyte zobaczyc co powie lekarz w ogole... Ale na 90% chce zmienic klinike...
O co chodzi a Kriobankiem ? co to jest ? O co chodzi? To jakas klinika bialostocka ? W Bialymstoku to kojarze klinike bocian i artemide....
Smutno mi bardzo ze nie mam mrozakow, ze wszystko bede musiala przejsc od nowa, cala procedure, tyle bolu, cierpienia, wizyt, zastrzykow... az sie cala telepie w tej chwili ....
A lekarz mi napisal ze wlasnie z encortonem stopniowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:56
-
Dodam jeszcze... nie wiem czy to ma coś wspólnego z wynikiem czy nie ale od wczoraj wieczorem mam straszny apetyt. Wczoraj około 19 poszłam do lodówki, ukroiłam 5 cm kawałek szynki, sam bez chleba i zajadałam przed tv. A dzisiaj rano podeszłam do półki z książkami kucharskimi i oglądałam obrazki co by tu dobrego wszamać... masakra nigdy tak nie robie
zapominajka, Bianka4, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOpu, bardzo mi przykro, domyslam sie, jak Ci przykro
ale tak jak dziewczyny mowia, to tylko przegrana bitwa, jesli juz teraz czujesz sile na dalsza walke to moze sie to wszystko tylko dobrze skonczyc!
Mowilam, ze od grudnia zacznie sie tu robic jak w ulu, i dobrze! Taki ruch to my dziewczyny lubimy
Vella kciukam by betka pieknie rosla!vella, Bianka4, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość
-
Vella, beta 7 raczej nie daje jeszcze objawów, więc to pewnie nie z tego powodu te zachowania / odczucia, ale fakt jest faktem, że coś się dzieje
oby tak dalej!
Opu, echhh... dokładnie to samo przerabiałam w październiku. Jeden jedyny transfer, zero mrożaków, beta negatywna... Już opłakałam to, że trzeba zacząć od nowa, nabrałam siły i teraz wręcz nie mogę się doczekać, żeby zacząć kłucie w brzuchCiężki nasz los... ale zostanie nam to wynagrodzone, zobaczysz.
zapominajka lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyUda sie wam dziewczyny !
A ile min trzeba odczekac?
Ja sie jeszcze nie poddalam ! Najadlam sie sushikownapilam sie winka i nie placze ale smotno mi to fakt ... Przyjaciolki daja mi dwa dni na zalobe i w czwartek robia na mnie napad z eurobiznesem heheh
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:11
Bianka4, Justi86, kassik, emeska, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Requiem, vella, SzewskaPasja, ComeToMeBaby, Mimi86, Reni555, Fedra, Beata.D, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
opu wrote:Dziekuje za wszystkie slowa wsparcia....
elcia - nie mam mrożaków...
Opu.. no to walnęłam, ale spojrzałam na Twój wykres i tam było w notatkach że macie 4 zarodki ...I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Inska wrote:opu, Wy byliście w Bocianie w Białymstoku? Bo tam z całego serducha polecałabym Kriobank. Wspaniali lekarz, embriolodzy, pielęgniarki...nie ma się do czego przyczepić. No i wyniki mają: Kava, Moniaa, ja...wszystko Kriobank...
Pamiętam tez moją drugą wizytę, tuż przed rozpoczęciem stymulacji. Zadzwoniła do Profesora dziewczyna z negatywną betą. Profesor powiedział "No tak, beta negatywna. Proszę czekać na poronienie parę dni, jak się nie pojawi, proszę przyjść. No i co, ruszamy na nowo, Pani X, no za dużo zrobiliśmy, żeby teraz się poddać. No już, proszę nie płakać, tym razem się nie udało, ale to nie koniec". Bardzo mnie tym ujął. Że nie pozwolił się tej dziewczynie poddać, od razu "chwycił" ją za rękę i kto wie, może jest już po kolejnym transferze a może już w ciąży..
Inska fajny lekarza - to jest dla mnie wlasnie to co lekarz powinien miec dla pacjentki poza fachowa wiedza.
Ja jak zaplakana wychodzilam od swojego lekarza - spojrzal na mnie i powiedzial, ze trzeba do przeplakac, oczywcic glowe i serce. On sam nie pomoze tak jak lzy...ale spojrzal na mnie z takim serdecznym usmiechem i powiedzial "prosze nie myslec, ze nie moze zostac Pani mama...walczymy dalej". I za to miedzy innymi go cenie.Bianka4, emeska, Anuszka, mysza89, Mimbla, Inska, Piggy, V., ComeToMeBaby, Fedra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
shooa wrote:Mysza, dr W-O podawala maluchy. Czyli tym samym zaliczylam juz transfer u kazdego z lekarzy z kliniki. Szkoda tylko ze pani dr wyjatkowo kiepski humor dzis miala, ale mimo to nie udalo jej sie naszych nastrojow spieprzyc
odpoczywaj a grochy niech się zadomowiąmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Cały długi protokół..stymulację, punkcję i transfer przeszłam z uśmiechem na twarzy, czułam się na prawdę super...
Dziś 3dpt ... i zaczynam wariowaćdopadają mnie obawy... muszę to z siebie wyrzucić...
Chcę wierzyć, że uda się za pierwszym razem, i wierzę!
Tylko czemu, nie można przewinąć czasu...
a jak Wy sobie radzicie z czekaniem?
Buziooole
-
Gayya wrote:Cały długi protokół..stymulację, punkcję i transfer przeszłam z uśmiechem na twarzy, czułam się na prawdę super...
Dziś 3dpt ... i zaczynam wariowaćdopadają mnie obawy... muszę to z siebie wyrzucić...
Chcę wierzyć, że uda się za pierwszym razem, i wierzę!
Tylko czemu, nie można przewinąć czasu...
a jak Wy sobie radzicie z czekaniem?
Buziooolejak sobie radziłam z czekaniem ?nie radziłam tv stał sie przyjacielem czytałam książki ale dużo też spałam po lekach ...to jest cholernie trudny czas zdecydowanie najgorszy w całej procedurze ...musisz być silna i jakos ten czas przetrwać ...nie ma złotej rady schematu itd ani tabletki po której zasypiasz i budzisz sie po 11 dpt a szkoda
Mimbla, Bianka4, Gayya, Kava, Reni555 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka