X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Shooa powodzenia kochana! Oby to był ten raz i od razu bliźniakow Ci zycze :)
    Mysza a Ty kiedy masz crio ? ja we wtorek 15 już mam dość tego czekania kurcze fajnie byloby być tak gdzies w 5dpt bo ten czas tak mi się dluzy w tym cyklu ze szok.
    I tez zabieram dwa maluchy wiec oby chciały zostać, najlepiej oba <3
    A jak nie to odpoczynek od tych wszystkich tabsów i igieł tez mi dobrze zrobi.
    w piątek mam wizyte z wynikami badań to pewnie dr .w-o ustali co i jak wstepnie planowała na 15-17...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, jeśli czujesz, że nie jest to to miejsce to posłuchaj swojej intuicji. Ja w pewnym momencie tak zrobiłam i nie żałuję. Powiesz, że nie żałuję, bo akurat się udało. Pewnie też. Ale mieliśmy z mężem postanowienie, że nawet jakby w obecnym miejscu się nie udało ostatnie rządowe podejście to zostajemy na komercyjne podejście w pakiecie 2+1 właśnie tam. Zastanawiałam się nad Ostrava też, ale to było rozmyślanie na w razie W gdyby nasz rząd zdążył namieszać coś w ustawie (typu: można zapladniac 2-3 komórki). GC to może 1/4 Provi, nie ma marnurow, ale ja mam wrażenie, że bije stamtąd życzliwość na kilometr :-) aaa są też chyba nadal bezpłatne mini-kojsultacje, gdzie można iść i poznać, pogadać z lekarzem. My byliśmy, mini trwała jakieś 25minut bez badania mojego, bo skupilismy się na analizie protokołów i ich wyników. Dostałam od lekarza propozycje a właściwie wizję jak poprowadzilby 3 procedurę i życzliwie po ludzku powiedział, że odsyła nas do domu, żebyśmy przemysleli jego opcje i opcje proponowana przez obecnego lekarza. Bez namawiania, na spokojnie. Napiszę Ci tylko tyle - oboje z mężem po zamknięciu drzwi kliniki spojrzelismy na siebie i żadne słowa nie były potrzebne - wiedzieliśmy oboje, że zmiana jest najlepszym co możemy zrobić na ten moment :-)

P.s. Zlecono Wam w Provi posiew nasienia?

triss, Anuszka, gosia81, ComeToMeBaby, Mimbla, Antonelka, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś dzisiaj testuje, idzie na bete?:-)

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, tak sie tez sklaniamy ku GynCentrum, z tego co widzę mają wyniki :) dziewczyny szczesliwie w ciaze zachodzą :) czuję że w Provicie coś nie gra, czulam juz od dnia transferu, że to porazka co tam sie dzieje... Napewno drugiego podejscia tam nie zmarnuję... Wcale nie powiem, że nie żalujesz bo się udało :) ja rozumiem, że coś może pojsc nie tak jak trzeba, to sie zdarza, ale dziewczyny mają mrożaczki :) a to oznacza, ze laboratorium dwoi się i troi by w milionach tych kijanek znaleźć tą najlepszą :)

Pamietam swoje pierwsze wrazenie z wizyty w Provicie... normalnie czulam sie jak na poczcie, te marmury poczatkowo ich nie widzialam, tylko te stanowiska jak na poczcie :P potem mialam tam laparo, wiec sobie poogladalam provitowie hafty na poscieli (!), TV, nawet stoliczek na ktorym podaja sucharka :P jakis wypas byl... no ale to nie ma dla mnie znaczenia... widac ze kasa idzie w odpicowanie budynku :)

Zastanawiam się wciąż nad Czechami, kusi mnie tam fakt, że zapłodnią wszystkie jajeczka... No niby wiem, że mialam 9 a dojrzalych bylo 6 wiec w sam raz, nie wiem jednak ile wyprodukuje na innych lekach pod opieka innego lekarza...

Wiesz, ja czytalam opinie na znanym lekarzu o dr Cz. ze u niej wizyty trwaja 2 minuty razem z badaniem i ubieraniem pacjentki, ze ma wszystko w dupie, zwlaszcza pacjenta, ze sie spoznia bo ma czas spacerowac po klinice, jesc dlugie obiadki, przyjmowac znajomych ...w czasie kiedy powinna przyjmowac pacjentow... to mi sie nie spodobalo, wiec nie wiem jak Twoja MINI konsultacja mogla trwac az 25 minut !

Wiekszosc poleca dr. M, ale dla mnie jest to niewykonalne zeby przyjezdzac na poranne wizyty bo on przyjmuje rano ... ja jestem z Opola, wiec to nie wchodzi w gre nad czym ubolewam niesamowicie bo wlasnie do niego chialam sie zapisac, a jak wglebilam sie w temat to wlasnie ktoras z dziewczyn chyba Karolina 111 napisalam mi, ze on jest tylko rano :(((( no jak nie urok to sraczka....

Czy moze mi ktos polemic kogos godnego zaufania tam w GC Katowice, kto przyjmuje popoludniu i zalezy mu na wynikach i pacjentach ?

Jak powpinalam papiery w segregator i zrobilam porzadek okazalo sie ze moj maz jest slab przebadany chyba... W Provicie mial test MAR tylko, pani dr wyslala go do urologa, ktory zrobil usg jader i zlecil badanie hormonow ( wszystkie w normie) badanie nasienia nie kazala powtarzac ( mamy z pazdziernika 2014) nie mial posiewu nasienia. Na dzien dzisiejszy u nas sytuacja wyglada nasepujaco: ja mam niedrozny lewy jajowod, nie udalo sie przepchac podczas laparoskopii, histeroskopia ok, mam "slabe endo" choc na hormonach do stymulacji ladnie uroslo mialo jakos 8-9mm takze tragedii nie bylo, jeszcze cos tam rusza na estrofemie, hormony u mnie w normie, owulacje są, pecherzyki pękają, AMH 4,2 ( takie bylo przed laparo i pierwszym IMSI, nie wiem jak teraz). Mąż ma morfologię 2% ( przynajmniej tak wynika z badania w 2014r.), i przeciwciala przeciwplemnikowe 73% . i tyle wiemy, czyli calkiem niewiele jesli chodzi o męza....

Jakie badania mozna by bylo jeszcze zrobic? mamy 3 miechy mozna zrobic wszystko, kariotypy, dna plemnika, chromatyna plemnikowa ( ?) nawet nie wiem co to za badanie i czy dobrze pisze :) moze ten posiew nasienia tez.. a gdzie to sie robi ? w szpitalu ? w ogole nie wiem co i jak teraz...

POMOCY :))) ale wiem ze na was moge liczyc :) wiec co jeszcze przebadac?

A! Anatolko jakie mialas dokumenty jak poszlas na tą konsultację? ja mam tylko karte stymulacji, wypis po punkcji moglabym poprosic o ksero kartoteki calej ? No i wypis z tym co tam w laparo i histero wyszlo...Ja nie w rzadowce wiec nie maja obowiazku przekazac nowej klinice moich dokumentow...
    AAA i tez myslalm nad pakietem tym 2+1, ale nie kumma tych pakietow, boje sie ze beda chcieli sie nie postarac zeby nie oddawac kasyw razie powodzenia :P i w tym pakiecie chyba placi sie za leki osobno jesli sie nie myle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:44

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, M. w większość dni jest rano to prawda, bo ma też filie w Częstochowie jak pamiętam i tam jeździ popołudniu w jakieś dni. W czwartki chyba jak pamiętam jest do wieczora w Kato. Tu o monitoringi nie chodzi, ważne, żeby to On rozpisal Ci stymulację a kto będzie jajka podgladal to nie ma wielkiego znaczenia :-) Sylwia chodzi do dr Piekarz i jest zadowolona. A na mini byliśmy u M. Ale to musisz wyraźnie zaznaczyć, że możesz poczekać ciut dłużej ale ma być u niego wizyta i kropka.

Co do tego, że nie będą się chcieli postarać... Nie sądzę. Mieli świetna okazję zatrzymać nas na komercyjne a przy ostatnim mrozaku M na głowie prawie stał, żeby się udało. Dostałam i klej i AH i scratching miałam w ramach rządowki. Mógł olać i próbować ciągnąć kasę na komercyjne, bo wiedział, że podjedziemy w razie W. Dał nam wszystko co mógł <3

Kava, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ze sobą rozpiskę jak szły protokoły, jakie były wyniki E2 i prg po każdym badaniu i raport od embriologów (te błękitna kartę taka). Resztę miałam wypisana, że histero ok, w laparo - endopaskuda, kariotypy ok itp. Nie brałam na mini tony papierów. Głównie zależało mi na wizji nowego lekarza na 3 podejście, więc na tym się skupilismy. Oczywiście pytał czy była laparo, histero, kariotypy itp ale to tylko Mu powiedziałam co wyszło bez oglądania papierów.

Posiew nasienia my robiliśmy w dużym labie przy szpitalu. Pobieralismy w domu i szybko zawozilismy ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha, no ok ok nie mam rozpiski mam ta karte stymulacji tylko - ale mialam jeden krotki protokol, to tam te leki sa rozpisane a z tylu mam co bralam po transferze....... A my nie dostalismy zadnego raportu od embriologow ... :O ??? co to takiego ? mam się o to szarpać? nie mam zadnego dokumentu ile mialam zaplodnionych jajeczek, jak sie dzielily itp...

Idzie nowy rok... not o moze wezme z dzien wolengo na rozpiske stymulacji u dr M :) a powiedz mi, kto robi punkcje i transfer ?

A i ogladam strone Gyncentrum i powiem Ci, ze nie widze bezplatnych mini konsultacji ... tez bym pojechala tylko z papierami ewentualnie...

Czyli nie kupowalas tego pakietu 2+1...?

My tu mamy dyskusje przy kawie z mezem... doszlismy do wniosku ze moze w tym Gyncentrum wezmiemy ten pakiet 2+1, jak się nie uda pojedziemy na wakacje na mazury tam sprobujemy i mysle ze jak sie nie uda, to poddajemy sie ...

jeszcze nie obgadalismy Czech :D ale jeszcze mamy czas na to :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 09:31

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr M. tylko w czwartki jest popołudniu w Katowicach, poza tym tylko rano. Ale plus jest taki, że często to właśnie on robi zabiegi. Punkcje i dwa transfery robił właśnie on.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała problem z plamieniami? Cholera ta wydzielina z lutinusa zawsze była biała, a od wczoraj jest beżowa. Ja nie wiem czy już świruje czy coś się dzieje :-/

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dniu 9 grudnia:)
    Jak zawsze śpię do 10:00 tak dzisiaj wstałam o 07:30. mam teraz urlop przedświąteczny do 18 zwolnienie a od 21 urlop. Do pracy wracam dopiero 28 grudnia:) Za chwilkę pranie się skończy, trzeba będzie troszkę ogarnąć mieszkanko i dalej wypoczywać:) Teraz leżę w łóżeczku i robię Świąteczne gwiazdki:) Muszę jeszcze za bombki się wziąć:) Na sobotę mam plan zakupienia choinki. Co roku mamy żywą zwięc kupuje dwa tygodnie przed Świętami aby nacieszyć się atmosferą Świąteczną:)

Opu cieszę się, że już się podniosłaś. Zobaczysz zmienisz Klinikę i wszystko się uda:)

Transferówki jak się czujecie?

A to taka myśl na początek dnia

Bo choć często wiatr nam w oczy dmucha
    Zamiast Słońca dookoła zawierucha
    Nasze Serca rozczarowaniem wypełnione
    Oczy od smutku znowu załzawione
    To zawsze się z dołka podniesiemy
    Cel swój w końcu osiągniemy
    I radość w Naszych Sercach zawita
    Czy to Kriobank, Novum czy Provita
    Spełnią kiedyś Nasze marzenia
    Otrzymamy Cuda nie do uwierzenia
    Bo silne są z Nas Babeczki
    I niedługo będą z Nas Super Mateczki:)

Dziewczynki do boju:)

Mimi86, Inska, justa1234, Mimbla, sylvuś, Antonelka lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała problem z plamieniami? Cholera ta wydzielina z lutinusa zawsze była biała, a od wczoraj jest beżowa. Ja nie wiem czy już świruje czy coś się dzieje :-/

Karola a kiedy dokładnie miałas tranfer?

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Karola a kiedy dokładnie miałas tranfer?
    Transfer był 28.11.
    Dziś powtarzam betę.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie ze swojej Kliniki mam napisane, że od 6 do 11 dnia po transferze moga zdarzyć się plamienia, które raczej nie sa niczym zlym a wrecz mogą oznaczać ciążę. Jeżeli lutinus zmienił barwę na beżową to może spowodowane to jest delikatnymi plamieniami.

Dwie nieudane IUI
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/specjalisci-komentuja-naprotechnologie-oraz-in-vitro,601350,s.html
    Włos na głowie się jeży, tracę szacunek do Kożuchowskiej za te kocopoły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:01

Kava, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Ja na wypisie ze swojej Kliniki mam napisane, że od 6 do 11 dnia po transferze moga zdarzyć się plamienia, które raczej nie sa niczym zlym a wrecz mogą oznaczać ciążę. Jeżeli lutinus zmienił barwę na beżową to może spowodowane to jest delikatnymi plamieniami.
    Ale ja już robiłam betę i była pozytywna. Dziś powtarzam i dlatego mnie to zaniepokoiło :-(

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha jaki piękny wierszyk walcząca :) :*
    Opu stawaj do walki w gyncentrum jeśli czujesz ze tu zawiedli, ja też jak będę miała takie odczucia dziwne to się przeniose

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie beta pozytywna więc te plamienia może są normalne na początku ciąży:) Dla pewności może przedzwoń do swojego lekarza:)

Dwie nieudane IUI
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a aplikuje go palcem czy aplikatorem jakimś? Ponoć aplikator często podrażnia a w ciąży wszystko tam jest delikatne

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jeśli aplikator to do wyrzucenia i palec. Jeśli nie to zadzwoń do GynC niech Ci zostawia w recepcji receptę na duphaston.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:12

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ