WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:12

Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Opu, M. w większość dni jest rano to prawda, bo ma też filie w Częstochowie jak pamiętam i tam jeździ popołudniu w jakieś dni. W czwartki chyba jak pamiętam jest do wieczora w Kato. Tu o monitoringi nie chodzi, ważne, żeby to On rozpisal Ci stymulację a kto będzie jajka podgladal to nie ma wielkiego znaczenia :-) Sylwia chodzi do dr Piekarz i jest zadowolona. A na mini byliśmy u M. Ale to musisz wyraźnie zaznaczyć, że możesz poczekać ciut dłużej ale ma być u niego wizyta i kropka.

Co do tego, że nie będą się chcieli postarać... Nie sądzę. Mieli świetna okazję zatrzymać nas na komercyjne a przy ostatnim mrozaku M na głowie prawie stał, żeby się udało. Dostałam i klej i AH i scratching miałam w ramach rządowki. Mógł olać i próbować ciągnąć kasę na komercyjne, bo wiedział, że podjedziemy w razie W. Dał nam wszystko co mógł <3

w Częstochowie jest w poniedziałki od 16:00

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nie używam tego aplikatora wcale.
    Anatolka ja już od poniedziałku dostałam dodatkowo duphaston bo miałam niski progesteron więc już pewnie mam maksymalne dawki ;-)
    Wiecie to nie jest jakieś mocne, mąż się śmieje że ja niedługo będę z lupą do wc chodzić, ale wiadomo jaki to stres :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała problem z plamieniami? Cholera ta wydzielina z lutinusa zawsze była biała, a od wczoraj jest beżowa. Ja nie wiem czy już świruje czy coś się dzieje :-/

u mnie już trzeci tydzień plamień :/ ale nic złego podobno się nie dzieje bo wczoraj byłam na usg

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Nie używam tego aplikatora wcale.
    Anatolka ja już od poniedziałku dostałam dodatkowo duphaston bo miałam niski progesteron więc już pewnie mam maksymalne dawki ;-)
    Wiecie to nie jest jakieś mocne, mąż się śmieje że ja niedługo będę z lupą do wc chodzić, ale wiadomo jaki to stres :-/

Póki nie ma krwi to nie ma dramatu :-) Ja jadłam 3 duphastony na dobę. Rano, południe, wieczór. Odpoczywaj sobie a mąż madrala niech Wam dogadza :-) &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Póki nie ma krwi to nie ma dramatu :-) Ja jadłam 3 duphastony na dobę. Rano, południe, wieczór. Odpoczywaj sobie a mąż madrala niech Wam dogadza :-) &&
    Ja też mam 3x1.
    Krwi oczywiście nie ma, nawet nie mogę powiedzieć że to typowe plamienie. Przy zapisywaniu recept dr Cz. kazała zmniejszać estrofem z 3x1, na 2x1 i się zastanawiam czy to nie jest powód.
    Dzięki bardzo :-)
    W ogóle ja do pracy chodzę, wprawdzie siedzę w biurze, bez stresu, ale i tak zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:55

• Inska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widziałyście już, ale wklejam.

Gosiacu może warto napisać...?

Stowarzyszenie Bocian:

"W związku z wypowiedzą ministra Radziwiłła o zakończeniu refundacji in vitro w czerwcu 2016, chcemy prosić Was i Wasze rodziny o napisanie listów do pana ministra. Pokażmy, co koniec refundacji oznacza dla nas, pacjentów, dla ludzi pragnących zostać rodzicami. Jeśli chcesz napisać i podzielić się swoją opinią wyślij swój list na adres: [email protected] z kopią na adres [email protected] Listy opublikujemy również na naszych stronach."

lipa, arlenka, mysza89, Mimi86, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Stowarzyszenie Bocian:

"W związku z wypowiedzą ministra Radziwiłła o zakończeniu refundacji in vitro w czerwcu 2016, chcemy prosić Was i Wasze rodziny o napisanie listów do pana ministra. Pokażmy, co koniec refundacji oznacza dla nas, pacjentów, dla ludzi pragnących zostać rodzicami. Jeśli chcesz napisać i podzielić się swoją opinią wyślij swój list na adres: [email protected] z kopią na adres [email protected] Listy opublikujemy również na naszych stronach."

Ooooooooo :) to co laski piszemy!? Ja tam coś napiszę.

mysza89, Inska, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Stowarzyszenie Bocian:

musze to przemyśleć może to dobre rozwiązanie ...chociaż tego ministra nic nie ruszy :/

ivf-ivf lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 1227, przyrost o 128% w 48h więc chyba na razie jest dobrze.

Agi83, Tilka, lipa, Inska, V., gretka, arlenka, kassik, gosia81, Anatolka, Requiem, elcia_aa, mysza89, ComeToMeBaby, Asiula86, justa1234, Konwalia, shooa, OctAngel, Mimi86, Justi86, Kava, Tosia 1981, Anuszka, Mimbla, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Antonelka, Beata.D, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :) wpadam zapytać o Menopur. Zakodowałam sobie wszystkie wasze porady na temat wstrzykiwania, igieł itd. Dziś przeżyłam swój pierwszy zastrzyk Menopuru ;)

Pytanie: czy już po rozrobieniu Menopuru można go przechowywać poza lodówką, bez dostępu światła?

Takie informacje znalazłam na forach, brak info na ulotce, więc wolę się upewnić u "praktykantek" ;)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Moja beta 1227, przyrost o 128% w 48h więc chyba na razie jest dobrze.

wow, wow, wow! Gratulacje Karolina! Piękna beta, ba! beta jak marzenie <3

Karolina1111 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze wszystkie razem napiszemy list i wyślemy go każdy ze swojego maila. Niech zobaczy ze jesteśmy grupa ścisłe związana ze sobą. Ciekawe ile osób wysłałoby go. Jak nie razem to napewno oddzielnie trzeba cos napisać.

arlenka, Karolina1111, mysza89, elcia_aa, Mimbla lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, pięknie jest! <3

Kometa, Menopur ponoć można trzymać poza lodówką, ale ja i tak trzymałam w lodówce ;) działał jak należy.

Adrenalina, myślę, że lepiej, żeby każda krótko opisała swój przypadek, głównie przyczynę niepłodności która jednoznacznie wskazuje na ivf i pokazuje, że naprotechnologia to nie jest alternatywa.

ComeToMeBaby, Mimbla, Antonelka lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki V.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Ha jaki piękny wierszyk walcząca :) :*
    Opu stawaj do walki w gyncentrum jeśli czujesz ze tu zawiedli, ja też jak będę miała takie odczucia dziwne to się przeniose
    Mimi o której usg>>>????? ja dzis drugie i juz nie zapomnę spytac ile mam pęcherzyków.Ja mam na 16.30 wiec potem napiszę....Ty też?

Inska, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bry :) wpadam zapytać o Menopur. Zakodowałam sobie wszystkie wasze porady na temat wstrzykiwania, igieł itd. Dziś przeżyłam swój pierwszy zastrzyk Menopuru ;)

Pytanie: czy już po rozrobieniu Menopuru można go przechowywać poza lodówką, bez dostępu światła?

Takie informacje znalazłam na forach, brak info na ulotce, więc wolę się upewnić u "praktykantek" ;)
    Menopur przechowuj poza lodówką...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A moze wszystkie razem napiszemy list i wyślemy go każdy ze swojego maila. Niech zobaczy ze jesteśmy grupa ścisłe związana ze sobą. Ciekawe ile osób wysłałoby go. Jak nie razem to napewno oddzielnie trzeba cos napisać.

Ja to w ogóle myślałam czy nie napisać wspólnie książki. Skoro powstają książki typu "Polka potrafi" opisujące historie kobiet, które robią to, co kochają, w sensie rzucają pracę w korpo i zakładają coś własnego, zgodnego z marzeniami itd. To dlaczego nie miałaby powstać książka o historiach kobiet, które leczą się z niepłodności, z głownym focusem na in vitro właśnie. Przez te parę miesięcy tutaj na forum poznałam tyle niesamowitych historii: które skończyły bądź właśnie kończą się pomyślnie, ale też takich, gdzie walka nadal trwa i trwać będzie.
    Polacy powinni poznać te historie, powinni poznać Was, bo poważnie dziewczyny, jak żyję 31 lat, nie poznałam nigdy tak pewncyh tego, czego pragną kobiet!
    Mogłybyśmy zebrać fundusze na publikacje przez wspieram.to, polakpotrafi.pl czy wspolnyprojekt.pl

zapominajka, kassik, mysza89, vella, lipa, V., Campari, Karolina1111, adrenalina, Mimi86, Kava, Mimbla, sylvuś, Bianka4, Antonelka, gosia81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ...chociaż tego ministra nic nie ruszy :/
    też tak myślę. my jesteśmy dla niego nieważną mniejszością. i najchętniej by nas na stos wysłał i spalił. to jest gruba polityka i milion listów nic nie zmieni. takie jest moje zdanie. co nie znaczy, że nie warto listu wysłać i pokazać, ze ktoś jednak myśli inaczej niż on.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    musze to przemyśleć może to dobre rozwiązanie ...chociaż tego ministra nic nie ruszy :/

Nie ruszy, a Wyborcza żeruje na tragedii ludzkiej... dla mnie ta gazeta to makulatura.

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ