IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Opu, M. w większość dni jest rano to prawda, bo ma też filie w Częstochowie jak pamiętam i tam jeździ popołudniu w jakieś dni. W czwartki chyba jak pamiętam jest do wieczora w Kato. Tu o monitoringi nie chodzi, ważne, żeby to On rozpisal Ci stymulację a kto będzie jajka podgladal to nie ma wielkiego znaczenia
Sylwia chodzi do dr Piekarz i jest zadowolona. A na mini byliśmy u M. Ale to musisz wyraźnie zaznaczyć, że możesz poczekać ciut dłużej ale ma być u niego wizyta i kropka.
Co do tego, że nie będą się chcieli postarać... Nie sądzę. Mieli świetna okazję zatrzymać nas na komercyjne a przy ostatnim mrozaku M na głowie prawie stał, żeby się udało. Dostałam i klej i AH i scratching miałam w ramach rządowki. Mógł olać i próbować ciągnąć kasę na komercyjne, bo wiedział, że podjedziemy w razie W. Dał nam wszystko co mógł
w Częstochowie jest w poniedziałki od 16:00Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Dzięki dziewczyny. Nie używam tego aplikatora wcale.
Anatolka ja już od poniedziałku dostałam dodatkowo duphaston bo miałam niski progesteron więc już pewnie mam maksymalne dawki
Wiecie to nie jest jakieś mocne, mąż się śmieje że ja niedługo będę z lupą do wc chodzić, ale wiadomo jaki to stresMoje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Karolina1111 wrote:Dziewczyny czy któraś miała problem z plamieniami? Cholera ta wydzielina z lutinusa zawsze była biała, a od wczoraj jest beżowa. Ja nie wiem czy już świruje czy coś się dzieje
u mnie już trzeci tydzień plamieńale nic złego podobno się nie dzieje bo wczoraj byłam na usg
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Karolina1111 wrote:Dzięki dziewczyny. Nie używam tego aplikatora wcale.
Anatolka ja już od poniedziałku dostałam dodatkowo duphaston bo miałam niski progesteron więc już pewnie mam maksymalne dawki
Wiecie to nie jest jakieś mocne, mąż się śmieje że ja niedługo będę z lupą do wc chodzić, ale wiadomo jaki to stres
Póki nie ma krwi to nie ma dramatuJa jadłam 3 duphastony na dobę. Rano, południe, wieczór. Odpoczywaj sobie a mąż madrala niech Wam dogadza
&&
-
Anatolka wrote:Póki nie ma krwi to nie ma dramatu
Ja jadłam 3 duphastony na dobę. Rano, południe, wieczór. Odpoczywaj sobie a mąż madrala niech Wam dogadza
&&
Krwi oczywiście nie ma, nawet nie mogę powiedzieć że to typowe plamienie. Przy zapisywaniu recept dr Cz. kazała zmniejszać estrofem z 3x1, na 2x1 i się zastanawiam czy to nie jest powód.
Dzięki bardzo
W ogóle ja do pracy chodzę, wprawdzie siedzę w biurze, bez stresu, ale i tak zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:55
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Nie wiem czy widziałyście już, ale wklejam.
Gosiacu może warto napisać...?
Stowarzyszenie Bocian:
"W związku z wypowiedzą ministra Radziwiłła o zakończeniu refundacji in vitro w czerwcu 2016, chcemy prosić Was i Wasze rodziny o napisanie listów do pana ministra. Pokażmy, co koniec refundacji oznacza dla nas, pacjentów, dla ludzi pragnących zostać rodzicami. Jeśli chcesz napisać i podzielić się swoją opinią wyślij swój list na adres: [email protected] z kopią na adres [email protected] Listy opublikujemy również na naszych stronach."
lipa, arlenka, mysza89, Mimi86, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Inska wrote:Nie wiem czy widziałyście już, ale wklejam.
Stowarzyszenie Bocian:
"W związku z wypowiedzą ministra Radziwiłła o zakończeniu refundacji in vitro w czerwcu 2016, chcemy prosić Was i Wasze rodziny o napisanie listów do pana ministra. Pokażmy, co koniec refundacji oznacza dla nas, pacjentów, dla ludzi pragnących zostać rodzicami. Jeśli chcesz napisać i podzielić się swoją opinią wyślij swój list na adres: [email protected] z kopią na adres [email protected] Listy opublikujemy również na naszych stronach."
Oooooooooto co laski piszemy!? Ja tam coś napiszę.
mysza89, Inska, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Inska wrote:Nie wiem czy widziałyście już, ale wklejam.
Stowarzyszenie Bocian:
"W związku z wypowiedzą ministra Radziwiłła o zakończeniu refundacji in vitro w czerwcu 2016, chcemy prosić Was i Wasze rodziny o napisanie listów do pana ministra. Pokażmy, co koniec refundacji oznacza dla nas, pacjentów, dla ludzi pragnących zostać rodzicami. Jeśli chcesz napisać i podzielić się swoją opinią wyślij swój list na adres: [email protected] z kopią na adres [email protected] Listy opublikujemy również na naszych stronach."ivf-ivf lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Moja beta 1227, przyrost o 128% w 48h więc chyba na razie jest dobrze.
Agi83, Tilka, lipa, Inska, V., gretka, arlenka, kassik, gosia81, Anatolka, Requiem, elcia_aa, mysza89, ComeToMeBaby, Asiula86, justa1234, Konwalia, shooa, OctAngel, Mimi86, Justi86, Kava, Tosia 1981, Anuszka, Mimbla, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Antonelka, Beata.D, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Bry
wpadam zapytać o Menopur. Zakodowałam sobie wszystkie wasze porady na temat wstrzykiwania, igieł itd. Dziś przeżyłam swój pierwszy zastrzyk Menopuru
Pytanie: czy już po rozrobieniu Menopuru można go przechowywać poza lodówką, bez dostępu światła?
Takie informacje znalazłam na forach, brak info na ulotce, więc wolę się upewnić u "praktykantek" -
A moze wszystkie razem napiszemy list i wyślemy go każdy ze swojego maila. Niech zobaczy ze jesteśmy grupa ścisłe związana ze sobą. Ciekawe ile osób wysłałoby go. Jak nie razem to napewno oddzielnie trzeba cos napisać.
arlenka, Karolina1111, mysza89, elcia_aa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Karolina, pięknie jest!
Kometa, Menopur ponoć można trzymać poza lodówką, ale ja i tak trzymałam w lodówcedziałał jak należy.
Adrenalina, myślę, że lepiej, żeby każda krótko opisała swój przypadek, głównie przyczynę niepłodności która jednoznacznie wskazuje na ivf i pokazuje, że naprotechnologia to nie jest alternatywa.ComeToMeBaby, Mimbla, Antonelka lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyMimi86 wrote:Ha jaki piękny wierszyk walcząca
:*
Opu stawaj do walki w gyncentrum jeśli czujesz ze tu zawiedli, ja też jak będę miała takie odczucia dziwne to się przenioseInska, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Bry
wpadam zapytać o Menopur. Zakodowałam sobie wszystkie wasze porady na temat wstrzykiwania, igieł itd. Dziś przeżyłam swój pierwszy zastrzyk Menopuru
Pytanie: czy już po rozrobieniu Menopuru można go przechowywać poza lodówką, bez dostępu światła?
Takie informacje znalazłam na forach, brak info na ulotce, więc wolę się upewnić u "praktykantek"ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:A moze wszystkie razem napiszemy list i wyślemy go każdy ze swojego maila. Niech zobaczy ze jesteśmy grupa ścisłe związana ze sobą. Ciekawe ile osób wysłałoby go. Jak nie razem to napewno oddzielnie trzeba cos napisać.
Ja to w ogóle myślałam czy nie napisać wspólnie książki. Skoro powstają książki typu "Polka potrafi" opisujące historie kobiet, które robią to, co kochają, w sensie rzucają pracę w korpo i zakładają coś własnego, zgodnego z marzeniami itd. To dlaczego nie miałaby powstać książka o historiach kobiet, które leczą się z niepłodności, z głownym focusem na in vitro właśnie. Przez te parę miesięcy tutaj na forum poznałam tyle niesamowitych historii: które skończyły bądź właśnie kończą się pomyślnie, ale też takich, gdzie walka nadal trwa i trwać będzie.
Polacy powinni poznać te historie, powinni poznać Was, bo poważnie dziewczyny, jak żyję 31 lat, nie poznałam nigdy tak pewncyh tego, czego pragną kobiet!
Mogłybyśmy zebrać fundusze na publikacje przez wspieram.to, polakpotrafi.pl czy wspolnyprojekt.plzapominajka, kassik, mysza89, vella, lipa, V., Campari, Karolina1111, adrenalina, Mimi86, Kava, Mimbla, sylvuś, Bianka4, Antonelka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:...chociaż tego ministra nic nie ruszy
ivf-ivf lubi tę wiadomość