WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś uzyskałam informację, że jeśli ktoś ma mrozaki to nawet po zakończeniu programu rządowego wizyty i kriotransfery będą bezpłatne.

Konwalia, mysza89, Kava, lipa, Inska, Mimbla, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za podpowiedzi odnośnie Menopuru. No ja właśnie w mieszkaniu dobiłam do 25 stopni, a przecież kaloryfer mam wyłączony i jeszcze obiadu nie gotowałam, żeby miało się czym nagrzać. Sprawdziłam jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem, ulotkę i rzeczywiście jest napisane, aby nie zamrażać i trzymać w temperaturze poniżej 25 stopni. No więc moja lodówka się nada i mieści się w widełkach.

p.s. w niedzielę mam pierwsze usg i liczenie pęcherzyków. jestem ciekawa ile uda się naliczyć. to moja pierwsza stymulacja. czymkolwiek ;)

Mimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Dziś uzyskałam informację, że jeśli ktoś ma mrozaki to nawet po zakończeniu programu rządowego wizyty i kriotransfery będą bezpłatne.
    hmm... a to jest ciekawa informacja

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do plamienia implantacyjnego to jest jak z objawami ciążowymi- jedne mają, inne nie mają. To nie jest kwestia czy lepiej mieć plamienie czy nie. Będzie to będzie, nie będzie to nie będzie. I to nie musi nic oznaczać. Tak naprawdę nie wiadomo nic do testu lub bety. A więc- cierpliwości <3

Antonelka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    raczej nie w invikcie takie cuda to nie tam za przechowywanie 800 zl za rok zaraz po zakończeniu programu trzeba płacić ... w dd tvn lekarz dobał podobne info ale jakos mało to realne ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:12

mysza89, Inska, Konwalia, Mimbla, Antonelka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kliniki to obowiązuje, to program narzuca. Za mrożenie będzie się płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:13

6dc6f14bbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, jak sie zdecydujesz na tak ambitny plan, to moze takie minifelietony-historie spisane przez rozne staraczki moglyby byc niezlym pomyslem.
    Jak cos to ja sie pisze na mini autobiografie :)

Inska, Kava, Mimbla, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Wszystkie kliniki to obowiązuje, to program narzuca. Za mrożenie będzie się płacić.
    A jaka jest podstawa tego co piszesz? Bo pierwsze slysze szczerze mowiac.

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym wątku dziewczyna napisała też, że podobno minister wypowiadał się, że program rządowy będzie wygaszany stopniowo, a wszystkie pary już zakwalifikowane będą mieć zapewniony dostęp do darmowego leczenia do końca.
    Też o tym nigdzie nie słyszalam, nie czytałam.
    Chcialabym, żeby to była prawda, a nie tylko pobożne zyczenia

Inska lubi tę wiadomość

age.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cały czas kiepsko się czuję od punkcji :( Bolą jajniki, muszę delikatnie siadać, siusianie też nie jest zbyt komfortowe, ciągnie mnie aż do guzów biodrowych. I brzuch spory cały czas. Dwie punkcje przeszłam zupełnie bez dolegliwości, po jednej pamiętam że w nocy obudził mnie ból, ale wtedy byłam przestymulowana. No i w kolejnych dniach z tego co pamiętam było już ok, tylko ta pierwsza noc.
    Ile dochodziłyście do siebie po punkcji? Czy to może być od tego że to już czwarta punkcja? Troszkę się martwię :/

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Kurcze cały czas kiepsko się czuję od punkcji :( Bolą jajniki, muszę delikatnie siadać, siusianie też nie jest zbyt komfortowe, ciągnie mnie aż do guzów biodrowych. I brzuch spory cały czas. Dwie punkcje przeszłam zupełnie bez dolegliwości, po jednej pamiętam że w nocy obudził mnie ból, ale wtedy byłam przestymulowana. No i w kolejnych dniach z tego co pamiętam było już ok, tylko ta pierwsza noc.
    Ile dochodziłyście do siebie po punkcji? Czy to może być od tego że to już czwarta punkcja? Troszkę się martwię :/
    Mnie bolalo równy tydzień. Nie byłam przestymulowana.

arlenka lubi tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile mniej wiecej dni czekalyscie na okres po niepowodzeniu ?

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Na tym wątku jestem nowa. Tak się poukładało, że niestety też muszę skorzystać ze wspomagaczy;)

Niestety mam endometrioze IV st., torbiele na obu jajnikach. Dodatkowo u M przeciwciała.. w zeszłym roku o tej porze dowiedziałam się, że jestem chora i starania trwają rok. Niestety na razie bezowocnie:( w lipcu miałam laparoskopie ale znów wszystko odrosło..

Leczę się w Provicie u Dra M. Zdecydowaliśmy się na IMSI. Na razie ten cykl mamy na starania, później miesiąc tabl. antykoncepcyjne i stymulacja.. czyli długi protokół.

Podchodzimy komercyjnie bo na rządowe już nie ma szans. A wiecie może czy leki będą o nowym roku refundowane????? DR powiedział, że różnie może być i 1 stycznia będzie wiadomo:/ ale nie ukrywam, że mi na leki potrzeba ok. 5000 tys i byłoby dla mnie dużą ulgą jakbym wiedziała, że nie będę musiała za nie tyle płacić. Jakby któraś miała info to proszę napiszcie.

I chciałam zapytać czy któraś z Was podchodziła do procedury z torbielami?? Mam na obu jajnikach oczywiście endometrialne po 3 cm:/

Teraz będę do Was zaglądać częściej:)

Powodzenia życzę :)

POzdrawiam

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dziewczyny, ile mniej wiecej dni czekalyscie na okres po niepowodzeniu ?
    3go dnia po odstawieniu leków przyszła @

age.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekami no właśnie do końca nie będzie wiadomo, listy nowe mają obowiazywać od 1 stycznia, napewno wcześniej będzie obwieszczenie na tej stronie http://www.mz.gov.pl/leki/refundacja/lista-lekow-refundowanych-obwieszczenia-ministra-zdrowia ale kiedy to nie wiadomo, pewnie do końca będziemy w niepewności, jestem w podobnej sytuacji co Ty. Ja już biorę anty, też długi protokół na wizytę idę 30 grudnia, mam nadzieje dostać receptę chociaż podstawową, tak żeby chociaż coś kupić z refundacją. Ale jak będzie zobaczymy...
    Rok temu listy obowiązujące opublikowane były 19 grudnia, może w tym roku też ze względu, że jest przerwa świąteczna opublikują szybciej.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi (śliczny awatar, uwielbiam wombaty) i Sabina X - witajcie na wątku :).

Inska, bardzo chętnie się dopiszę do projektu o jakim wspomniałaś.
    Myślę że takich publikacji w Polsce bardzo brakuje. Paradoksalnie, właśnie niedawne zmiany w rządzie mogą sprzyjać nagłośnieniu takich tematów....

Tak więc kwestia - kto zbiera historie, w jakim formacie, do kiedy. Może fajnym pomysłem byłoby, aby wrzucać te pliki na początek do bloga? Jak nam dobrze pójdzie, to wydawcy sami się znajdą...

lipa, pragnaca dzidziusia, mysza89, Kava, triss lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    A jaka jest podstawa tego co piszesz? Bo pierwsze slysze szczerze mowiac.
    Koordynatorka mi powiedziała, że weszła ta zmiana.

6dc6f14bbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Moja beta 1227, przyrost o 128% w 48h więc chyba na razie jest dobrze.

Chyba beda dwa babelki :) :) :)

Mimbla, Sabina_x, aneczka2015, OctAngel, mysza89, Gayya, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ją też chętna! Spełni to podwójna funkcję, ją się w końcu wygadam, a może nasze historię uświadomiła społeczeństwu co to znaczy borykać się z niepłodności, może skruszeja serca tych pseudoobroncow moralności.

Sabina_x, vella, mysza89, Bianka4, Kava lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ