IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki dziewczyny za podpowiedzi odnośnie Menopuru. No ja właśnie w mieszkaniu dobiłam do 25 stopni, a przecież kaloryfer mam wyłączony i jeszcze obiadu nie gotowałam, żeby miało się czym nagrzać. Sprawdziłam jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem, ulotkę i rzeczywiście jest napisane, aby nie zamrażać i trzymać w temperaturze poniżej 25 stopni. No więc moja lodówka się nada i mieści się w widełkach.
p.s. w niedzielę mam pierwsze usg i liczenie pęcherzyków. jestem ciekawa ile uda się naliczyć. to moja pierwsza stymulacja. czymkolwiekMimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
a co do plamienia implantacyjnego to jest jak z objawami ciążowymi- jedne mają, inne nie mają. To nie jest kwestia czy lepiej mieć plamienie czy nie. Będzie to będzie, nie będzie to nie będzie. I to nie musi nic oznaczać. Tak naprawdę nie wiadomo nic do testu lub bety. A więc- cierpliwości
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Kalia wrote:Dziś uzyskałam informację, że jeśli ktoś ma mrozaki to nawet po zakończeniu programu rządowego wizyty i kriotransfery będą bezpłatne.mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na innym wątku dziewczyna napisała też, że podobno minister wypowiadał się, że program rządowy będzie wygaszany stopniowo, a wszystkie pary już zakwalifikowane będą mieć zapewniony dostęp do darmowego leczenia do końca.
Też o tym nigdzie nie słyszalam, nie czytałam.
Chcialabym, żeby to była prawda, a nie tylko pobożne zyczenia
Inska lubi tę wiadomość
-
Kurcze cały czas kiepsko się czuję od punkcji
Bolą jajniki, muszę delikatnie siadać, siusianie też nie jest zbyt komfortowe, ciągnie mnie aż do guzów biodrowych. I brzuch spory cały czas. Dwie punkcje przeszłam zupełnie bez dolegliwości, po jednej pamiętam że w nocy obudził mnie ból, ale wtedy byłam przestymulowana. No i w kolejnych dniach z tego co pamiętam było już ok, tylko ta pierwsza noc.
Ile dochodziłyście do siebie po punkcji? Czy to może być od tego że to już czwarta punkcja? Troszkę się martwięV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Kurcze cały czas kiepsko się czuję od punkcji
Bolą jajniki, muszę delikatnie siadać, siusianie też nie jest zbyt komfortowe, ciągnie mnie aż do guzów biodrowych. I brzuch spory cały czas. Dwie punkcje przeszłam zupełnie bez dolegliwości, po jednej pamiętam że w nocy obudził mnie ból, ale wtedy byłam przestymulowana. No i w kolejnych dniach z tego co pamiętam było już ok, tylko ta pierwsza noc.
Ile dochodziłyście do siebie po punkcji? Czy to może być od tego że to już czwarta punkcja? Troszkę się martwięarlenka lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Na tym wątku jestem nowa. Tak się poukładało, że niestety też muszę skorzystać ze wspomagaczy;)
Niestety mam endometrioze IV st., torbiele na obu jajnikach. Dodatkowo u M przeciwciała.. w zeszłym roku o tej porze dowiedziałam się, że jestem chora i starania trwają rok. Niestety na razie bezowocnie:( w lipcu miałam laparoskopie ale znów wszystko odrosło..
Leczę się w Provicie u Dra M. Zdecydowaliśmy się na IMSI. Na razie ten cykl mamy na starania, później miesiąc tabl. antykoncepcyjne i stymulacja.. czyli długi protokół.
Podchodzimy komercyjnie bo na rządowe już nie ma szans. A wiecie może czy leki będą o nowym roku refundowane????? DR powiedział, że różnie może być i 1 stycznia będzie wiadomo:/ ale nie ukrywam, że mi na leki potrzeba ok. 5000 tys i byłoby dla mnie dużą ulgą jakbym wiedziała, że nie będę musiała za nie tyle płacić. Jakby któraś miała info to proszę napiszcie.
I chciałam zapytać czy któraś z Was podchodziła do procedury z torbielami?? Mam na obu jajnikach oczywiście endometrialne po 3 cm:/
Teraz będę do Was zaglądać częściej:)
Powodzenia życzę
POzdrawiam
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Z lekami no właśnie do końca nie będzie wiadomo, listy nowe mają obowiazywać od 1 stycznia, napewno wcześniej będzie obwieszczenie na tej stronie http://www.mz.gov.pl/leki/refundacja/lista-lekow-refundowanych-obwieszczenia-ministra-zdrowia ale kiedy to nie wiadomo, pewnie do końca będziemy w niepewności, jestem w podobnej sytuacji co Ty. Ja już biorę anty, też długi protokół na wizytę idę 30 grudnia, mam nadzieje dostać receptę chociaż podstawową, tak żeby chociaż coś kupić z refundacją. Ale jak będzie zobaczymy...
Rok temu listy obowiązujące opublikowane były 19 grudnia, może w tym roku też ze względu, że jest przerwa świąteczna opublikują szybciej.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Wombi (śliczny awatar, uwielbiam wombaty) i Sabina X - witajcie na wątku
.
Inska, bardzo chętnie się dopiszę do projektu o jakim wspomniałaś.
Myślę że takich publikacji w Polsce bardzo brakuje. Paradoksalnie, właśnie niedawne zmiany w rządzie mogą sprzyjać nagłośnieniu takich tematów....
Tak więc kwestia - kto zbiera historie, w jakim formacie, do kiedy. Może fajnym pomysłem byłoby, aby wrzucać te pliki na początek do bloga? Jak nam dobrze pójdzie, to wydawcy sami się znajdą...
lipa, pragnaca dzidziusia, mysza89, Kava, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inska ją też chętna! Spełni to podwójna funkcję, ją się w końcu wygadam, a może nasze historię uświadomiła społeczeństwu co to znaczy borykać się z niepłodności, może skruszeja serca tych pseudoobroncow moralności.
Sabina_x, vella, mysza89, Bianka4, Kava lubią tę wiadomość