IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:Zapominajka, a w lodówce nie wolno? Ja trzymałam w lodówce i bardzo dobrze działał
Dziewczyny Menopur wg ulotki po rozrobieniu ma być przechowywany w temperaturze poniżej 25 stopni. Więc zarówno lodówka jak i przeciętne mieszkanie w grudniu jest ok
zapominajka, ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualnyV. wrote:Zapominajka, a w lodówce nie wolno? Ja trzymałam w lodówce i bardzo dobrze działał
Inska, super pomysł! Jeśli ktoś to skoordynuje to chętnie napiszę coś od siebie. -
IVA wrote:Dziewczyny, które miały pozytywna bete;) czy miałyście plamienie implantacyjne?Jak tak to w którym dniu po transerze?Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
V. wrote:No ja się właśnie bałam, żeby przypadkiem nie przekroczyć tych 25 st. C więc wybrałam lodówkę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIVA wrote:Dziewczyny, które miały pozytywna bete;) czy miałyście plamienie implantacyjne?Jak tak to w którym dniu po transerze?
Ja nie miałam (mam na myśli pierwszy transfer). Przy drugim nieudanym miałam delikatne plamienie, a beta 0.
Wiele dziewczyn nie ma żadnego plamienia, chyba nawet zaryzykuję stwierdzenie, że większość nie ma, a jedynie część ma. -
vella wrote:Ktoś dzisiaj testuje, idzie na bete?
vella, pragnaca dzidziusia, elcia_aa, Inska, Bianka4 lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
V. wrote:Zapominajka, a w lodówce nie wolno? Ja trzymałam w lodówce i bardzo dobrze działał
Inska, super pomysł! Jeśli ktoś to skoordynuje to chętnie napiszę coś od siebie.
Menopour przed rozpuszczeniem powinien być przechowywany w lodówce. Po rozpuszczeniu może być przechowywany przez 28 dni w temperaturze do 25 stopni oraz w lodówce:)ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Witam się choć wcale się nie żegnałam
W wątku uczestniczę od dawna i pewnie niektóre mnie kojarzą. Cały czas wspieram wszystkie invitrówki, cieszę się z kolejnych ciąż i jest mi przykro jak się nie udaje.
Chciałam Wam napisać, że w kwietniu 2016 zaczynamy procedurę. Bardzo się z tego cieszę. Chciałabym, żeby Lilcia miała rodzeństwo i kogoś bliskiego na stare lata jak rodziców już nie będzie. Ja jestem jedynaczką. Wiem, że rodzeństwo to wielki skarb.
Mam nadzieję, że w kwietniu na wątku już nikogo nie będzie z aktualnego składu i wszystkie będą po fioletowej stronie.arlenka, V., pragnaca dzidziusia, OctAngel, adrenalina, shooa, kassik, emeska, mysza89, elcia_aa, Mimi86, Inska, Justi86, ComeToMeBaby, Kava, vella, Tosia 1981, Mimbla, justa1234, sylvuś, Bianka4, Antonelka, Beata.D, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Witam się choć wcale się nie żegnałam
W wątku uczestniczę od dawna i pewnie niektóre mnie kojarzą. Cały czas wspieram wszystkie invitrówki, cieszę się z kolejnych ciąż i jest mi przykro jak się nie udaje.
Chciałam Wam napisać, że w kwietniu 2016 zaczynamy procedurę. Bardzo się z tego cieszę. Chciałabym, żeby Lilcia miała rodzeństwo i kogoś bliskiego na stare lata jak rodziców już nie będzie. Ja jestem jedynaczką. Wiem, że rodzeństwo to wielki skarb.
Mam nadzieję, że w kwietniu na wątku już nikogo nie będzie z aktualnego składu i wszystkie będą po fioletowej stronie.
Super Konwalia, trzeba iść za ciosem
z rządówki robicie kolejne podejście? czy zdecydowaliście się na komercyjne?Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Cześć!!!
Witam się z Wami po raz kolejny, miałam nadzieję, że nie będę musiała się tu pojawić, ale nie jest tak łatwo.
Endometrioza odrasta a na mnie leki słabo działają. Dzisiaj jestem juz po pierwszej wizycie. Zaczynam brać od dziś tabletki antykoncepcyjne. Będziemy mieć długi protokol i icsi.
Oczywiście podchodzimy komercyjnie, bo inaczej nie ma szans a ja nie mogę dłużej czekać, bo bym musiała jescze raz laparoskopie robić
No to tyle, będę teraz częściej tu zaglądać. Na razie jadę do apteki po leki, dobrze że chociaż one będą refundowanearlenka, V., Mimi86, Inska, Konwalia, ComeToMeBaby, vella, shooa, Mimbla, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Bianka4, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Konwalia super! też jestem jedynaczką i chciałabym mieć jednego dziecka. Ja widzę rodzeństwo mojego męża to też chciałabym takiej więzi rodzinnej dla naszych dzieci.
Wombi nie czarujmy się, ma na co czekać z endo ja też mam już teraz dość sporą torbiel, mam nadzieję że nie będzie franca przeszkadzać groszkowi.
IVA ja nie miałam plamienia
emesa, vella dajcie znaći oczywiście kciuki zaciśnięte.
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
karolinnaaaa no piekna beta blizniaki jak nic
zapominajka ja mam wizyte o 19 a o 17 jade juz zeby krew pobrali. dam znac po
co do menopuru to mi tez mowili ze w lodowce przed rozpuszczeniem a po rozpuszczeniu poza lodowka.ComeToMeBaby, zapominajka, Karolina1111, Bianka4 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
shooa wrote:Super Konwalia, trzeba iść za ciosem
z rządówki robicie kolejne podejście? czy zdecydowaliście się na komercyjne?
Shooa plan jest taki: w piątek M idzie na badanie nasienia. Jak wynik będzie nie najgorszy to chcemy zrobić inseminacje. Jak się iui nie uda albo wynik badania będzie tragiczny to w kwietniu podchodzimy do drugiej procedury z programu ministerialnego (jeżeli wystarczy dla nas pieniędzy z ostatniej transzy). Jeżeli pieniędzy nie wystarczy to podchodzimy do ivf komercyjnie. Wtedy przenosimy papiery do novum. Iui chyba też w novum zrobimy. Nie kojarzę, żeby kwalifikacja do programu zabraniala podejścia do inseminacji.shooa, gosia81 lubią tę wiadomość