WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały pozytywna bete;) czy miałyście plamienie implantacyjne?Jak tak to w którym dniu po transerze?

• V. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka, a w lodówce nie wolno? Ja trzymałam w lodówce i bardzo dobrze działał :)

Inska, super pomysł! Jeśli ktoś to skoordynuje to chętnie napiszę coś od siebie.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Zapominajka, a w lodówce nie wolno? Ja trzymałam w lodówce i bardzo dobrze działał :)

Dziewczyny Menopur wg ulotki po rozrobieniu ma być przechowywany w temperaturze poniżej 25 stopni. Więc zarówno lodówka jak i przeciętne mieszkanie w grudniu jest ok ;)

zapominajka, ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Inska, super pomysł! Jeśli ktoś to skoordynuje to chętnie napiszę coś od siebie.
    Wiesz, co, mi lekarz kazał poza lodówką ale osobićie uważam, że lodówka nie zaszkodzie. Cociaż o ile sie nie mylę w ulotce tez jest napisane o tem.pokojowej do 26 stopni.

• V. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie bałam, żeby przypadkiem nie przekroczyć tych 25 st. C więc wybrałam lodówkę ;)

ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Dziewczyny, które miały pozytywna bete;) czy miałyście plamienie implantacyjne?Jak tak to w którym dniu po transerze?
    Iva ja miałam w 6dpt, jednorazowe dosyć mocne plamienie. Nie wiem czy to było to.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    No ja się właśnie bałam, żeby przypadkiem nie przekroczyć tych 25 st. C więc wybrałam lodówkę ;)
    to ja też, właśnie sprawdziłam- u mnie termometr pokazuje 24 stopnie. Jak będę gotować albo brać kąpiel to temp może wzrosnąć- mam małe mieszkanie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:

W 6 dpt przy 3 dniowym zarodku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:

Ja nie miałam (mam na myśli pierwszy transfer). Przy drugim nieudanym miałam delikatne plamienie, a beta 0.
    Wiele dziewczyn nie ma żadnego plamienia, chyba nawet zaryzykuję stwierdzenie, że większość nie ma, a jedynie część ma.

• emeska Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Ktoś dzisiaj testuje, idzie na bete?:-)
    Ja idę jutro zabetowac wiec testujemy razem

vella, pragnaca dzidziusia, elcia_aa, Inska, Bianka4 lubią tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Menopour przed rozpuszczeniem powinien być przechowywany w lodówce. Po rozpuszczeniu może być przechowywany przez 28 dni w temperaturze do 25 stopni oraz w lodówce:)

ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem czy lepiej mieć to plamienie czy nie...

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się choć wcale się nie żegnałam ;) W wątku uczestniczę od dawna i pewnie niektóre mnie kojarzą. Cały czas wspieram wszystkie invitrówki, cieszę się z kolejnych ciąż i jest mi przykro jak się nie udaje.

Chciałam Wam napisać, że w kwietniu 2016 zaczynamy procedurę. Bardzo się z tego cieszę. Chciałabym, żeby Lilcia miała rodzeństwo i kogoś bliskiego na stare lata jak rodziców już nie będzie. Ja jestem jedynaczką. Wiem, że rodzeństwo to wielki skarb.

Mam nadzieję, że w kwietniu na wątku już nikogo nie będzie z aktualnego składu i wszystkie będą po fioletowej stronie.

arlenka, V., pragnaca dzidziusia, OctAngel, adrenalina, shooa, kassik, emeska, mysza89, elcia_aa, Mimi86, Inska, Justi86, ComeToMeBaby, Kava, vella, Tosia 1981, Mimbla, justa1234, sylvuś, Bianka4, Antonelka, Beata.D, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:35

emeska, Karolina1111, vella lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu bardzo mi przykro :( ściskam :*
    Ile mialas komorek pobranych ?
    Nie masz mrozakow ? :(

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Witam się choć wcale się nie żegnałam ;) W wątku uczestniczę od dawna i pewnie niektóre mnie kojarzą. Cały czas wspieram wszystkie invitrówki, cieszę się z kolejnych ciąż i jest mi przykro jak się nie udaje.

Chciałam Wam napisać, że w kwietniu 2016 zaczynamy procedurę. Bardzo się z tego cieszę. Chciałabym, żeby Lilcia miała rodzeństwo i kogoś bliskiego na stare lata jak rodziców już nie będzie. Ja jestem jedynaczką. Wiem, że rodzeństwo to wielki skarb.

Mam nadzieję, że w kwietniu na wątku już nikogo nie będzie z aktualnego składu i wszystkie będą po fioletowej stronie.

Super Konwalia, trzeba iść za ciosem :)
    z rządówki robicie kolejne podejście? czy zdecydowaliście się na komercyjne?

Mimi86 lubi tę wiadomość

• wombi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!
    Witam się z Wami po raz kolejny, miałam nadzieję, że nie będę musiała się tu pojawić, ale nie jest tak łatwo.
    Endometrioza odrasta a na mnie leki słabo działają. Dzisiaj jestem juz po pierwszej wizycie. Zaczynam brać od dziś tabletki antykoncepcyjne. Będziemy mieć długi protokol i icsi.
    Oczywiście podchodzimy komercyjnie, bo inaczej nie ma szans a ja nie mogę dłużej czekać, bo bym musiała jescze raz laparoskopie robić :(
    No to tyle, będę teraz częściej tu zaglądać. Na razie jadę do apteki po leki, dobrze że chociaż one będą refundowane :)

arlenka, V., Mimi86, Inska, Konwalia, ComeToMeBaby, vella, shooa, Mimbla, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Bianka4, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia super! też jestem jedynaczką i chciałabym mieć jednego dziecka. Ja widzę rodzeństwo mojego męża to też chciałabym takiej więzi rodzinnej dla naszych dzieci.
    Wombi nie czarujmy się, ma na co czekać z endo ja też mam już teraz dość sporą torbiel, mam nadzieję że nie będzie franca przeszkadzać groszkowi.
    IVA ja nie miałam plamienia
    emesa, vella dajcie znać :) i oczywiście kciuki zaciśnięte.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinnaaaa no piekna beta blizniaki jak nic :)

zapominajka ja mam wizyte o 19 a o 17 jade juz zeby krew pobrali. dam znac po :)

co do menopuru to mi tez mowili ze w lodowce przed rozpuszczeniem a po rozpuszczeniu poza lodowka.

ComeToMeBaby, zapominajka, Karolina1111, Bianka4 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Super Konwalia, trzeba iść za ciosem :)
    z rządówki robicie kolejne podejście? czy zdecydowaliście się na komercyjne?

Shooa plan jest taki: w piątek M idzie na badanie nasienia. Jak wynik będzie nie najgorszy to chcemy zrobić inseminacje. Jak się iui nie uda albo wynik badania będzie tragiczny to w kwietniu podchodzimy do drugiej procedury z programu ministerialnego (jeżeli wystarczy dla nas pieniędzy z ostatniej transzy). Jeżeli pieniędzy nie wystarczy to podchodzimy do ivf komercyjnie. Wtedy przenosimy papiery do novum. Iui chyba też w novum zrobimy. Nie kojarzę, żeby kwalifikacja do programu zabraniala podejścia do inseminacji.

shooa, gosia81 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ