X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Cześć dziewczyny

Na tym wątku jestem nowa. Tak się poukładało, że niestety też muszę skorzystać ze wspomagaczy;)

Niestety mam endometrioze IV st., torbiele na obu jajnikach. Dodatkowo u M przeciwciała.. w zeszłym roku o tej porze dowiedziałam się, że jestem chora i starania trwają rok. Niestety na razie bezowocnie:( w lipcu miałam laparoskopie ale znów wszystko odrosło..

Leczę się w Provicie u Dra M. Zdecydowaliśmy się na IMSI. Na razie ten cykl mamy na starania, później miesiąc tabl. antykoncepcyjne i stymulacja.. czyli długi protokół.

Podchodzimy komercyjnie bo na rządowe już nie ma szans. A wiecie może czy leki będą o nowym roku refundowane????? DR powiedział, że różnie może być i 1 stycznia będzie wiadomo:/ ale nie ukrywam, że mi na leki potrzeba ok. 5000 tys i byłoby dla mnie dużą ulgą jakbym wiedziała, że nie będę musiała za nie tyle płacić. Jakby któraś miała info to proszę napiszcie.

I chciałam zapytać czy któraś z Was podchodziła do procedury z torbielami?? Mam na obu jajnikach oczywiście endometrialne po 3 cm:/

Teraz będę do Was zaglądać częściej:)

Powodzenia życzę :)

POzdrawiam
    hej, ja podchodziłam do stymulacji z torebielą na jednym jajniku mniej więcej tej wielkości co Ty masz, w trakcie stymulacji podrosła, ale po punkcji dr mi powiedział że ją odessał trochę. Ogólnie teraz miała z 5 cm ale kriotransfer się udał więc mam nadzieje, że już mi nie będzie przeszkadzać! powodzenia!

Sabina_x lubi tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mam nadzieję tylko, że nic nie zmienią. Niby 01.07.2014 weszła ta refundacja i ma to obowiązywać przez 2 lata czyli do lipca przyszłego roku. Bądźmy dobrej myśli.
    W każdym razie będę sprawdzać czy jest już obwieszczenie:)

Oj boję się tego wszystkiego.. nie wiem czy jak będe cały czas w takim stresie to coś z tego będzie. Ale ciężko mi strasznie pozytywnie myśleć..

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja non stop podchodzę z torbielą, ale okołojajowodową czy okołojajnikową jakoś tak.

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    hej, ja podchodziłam do stymulacji z torebielą na jednym jajniku mniej więcej tej wielkości co Ty masz, w trakcie stymulacji podrosła, ale po punkcji dr mi powiedział że ją odessał trochę. Ogólnie teraz miała z 5 cm ale kriotransfer się udał więc mam nadzieje, że już mi nie będzie przeszkadzać! powodzenia!

Czyli mimo torbieli się da:) noo to juz jakaś dobra wiadomość:) mam nadzieję, że jajniki będą pracować:) jedyna dobra wiadomość w tym wszystkim to to, że mam rezerwę dużą.. chociaż po laparo pewnie się skurczyła.

I mówisz, że kriotransfer udany:) a testowałaś już??

Gayya lubi tę wiadomość

Provita
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Czyli mimo torbieli się da:) noo to juz jakaś dobra wiadomość:) mam nadzieję, że jajniki będą pracować:) jedyna dobra wiadomość w tym wszystkim to to, że mam rezerwę dużą.. chociaż po laparo pewnie się skurczyła.

I mówisz, że kriotransfer udany:) a testowałaś już??
    Mój jajnik z torbielą wyprodukował 2 jajka czyli tyle samo co ten bez torbieli, ale ja mam dość niską rezerwę i byłam po 3 miesiącach diphereline, więc u Ciebie będzie na pewno więcej! testowałam :)

Sabina_x, Gayya, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ja oczywiście też jestem chętna :) tylko czy bede to.potrafiła porządnie napisać itd ...kiepski humanista ze mnie ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Mój jajnik z torbielą wyprodukował 2 jajka czyli tyle samo co ten bez torbieli, ale ja mam dość niską rezerwę i byłam po 3 miesiącach diphereline, więc u Ciebie będzie na pewno więcej! testowałam :)

I zobaczyłaś dwie kreseczki co:) Oj jak ja o tym marzę:) wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam na priv zapytać o parę rzeczy.

No ja przed laparo miałam ahm 8,2.. oczywiście panikowałam, że mam PCOS ale na szcęście nie. Jeszcze tego by mi brakowało. Myślę, że wiele nie spadło bo mój Dr jest uczulony na tym punkcie. I delikatnie usunął jedną torbiel a drugiej się nie udało bo jest w zroście z jelitem i czymś tam jeszcze.. generalnie burdel ale mam nadzieję, że IVF się uda:) albo jeszcze w tym m-cu naturalsik:)

Gayya lubi tę wiadomość

Provita
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz zdecydował się na in vitro na pierwszej wizycie, zbieg okoliczności, że do niego trafiłam, właśnie mieliśmy rozpocząć starania o dzidzię, endometrioza IV i dwa lata temu laparo, ( po którym z badania mikro ścinka, wyszło, że torbiele były surowicze - o dziwo...) mam teraz znowu torbiele na każdym jajniku, i ogólnie "burdel" w brzuchu, ale kolejna laparoskopia, byłaby ryzykowna dla jajników, więc decyzja zapadła szybko, co dalej... całą stymulację natomiast i zabiegi dobrze zniosłam :) z 8 komórek, dwie mam w brzuszku :) 8b i 7b 3 dniowe, zapodali mi w sobotę :D reszta komórek i zarodków nie dotrwała. Mimo wszystko, czuję, że będzie dobrze.

Czekam na mojego robaczka, my, rodzina i przyjaciele <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:12

Sabina_x, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, V. lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po usg i badaniu krwi (po 6 dniach stymulacji):
    estradiol 712
    progesteron 0,240
    Mam okolo 16 pecherzyków plus drobne ponizej 10 mm
    Lewy jajnik - 18, 17, 16, 16, 15, 14, 13, 13, 12 i chyba 10mm
    prawy jajnik - 17, 16, 16, 15, 14, 13 mm

Dziś mam zrobić sobie normalnie zastrzyki i jutro mam ponowne badanie krwi i usg.
    pasowalo mi tylko rano bo mam do pracy na 14 wiec na krew juz jade o 7:30 i wizyta na 9:30 troszk malo czasu maja zeby podrosnac - w zasadzie tylko noc :/

Sabina_x, lipa, Reni555, Karolina1111, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Antonelka, Asiula86, zapominajka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya i Mimmi86 mocno trzymam kciuki:)
    Gayya na pewno robaczek już z Wami zostanie:) poza tym Twoje podejście jest bardzo dobre i widze, że myślisz pozytywnie. Mi tego brakuje. No to widzę , że nie jestem sama z tymi torbielami i endo:) Więc nie ma się czego bać:)

Teraz muszę tylko w pełni nadal ufać mojemu Doktorkowi. Skoro mówi, że nie przeszkadzają to tak pewnie jest.

Gayya lubi tę wiadomość

Provita
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, to co my możemy zrobić , to dbać o siebie i dobrze się nastawić. To jest wspierające dla organizmu i kropeczek.
    Reszta w rękach lekarzy i losu :D

Czy endometrioza Ci mocno dokucza?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Gayya Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na co dzień ?

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Chyba beda dwa babelki :) :) :)
    Jezuuuu byle tylko wszystko było dobrze :-) :-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 trzymam kciuki, niech sobie ładnie rosną :-)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm po laparoskopii już tak nie dukucza. Chociaż codziennie coś mnie kłuje albo z jednej albo z drugiej strony, mam jakieś dziwne skurcze czasami. Ale jest o niebo lepiej.

Za to przed laparoskopią było tragicznie:( miałam ataki bólu takie kilkudniowe z reguły przed lub po @.Wtedy do pracy nie wychodziłam bo nie dałam rady. Bolały mnie plecy w krzyżu, bolało i ciągło wszystko przy sikaniu, nie mogłam się nieraz w ogóle wyprostować już. Nawet jazda autem była katorgą.. każdy wybój każda dziura. Na dupie nie raz usiąść nie mogłam, że tak już powiem. A jak już byłam w pracy to się męczyłam i musiałam się zwalniać. Nawet ketonal nie pomagał tylko przeciwzapalne leki.

Na szczęście przy przytulaniu nie jest źle:) nie wszystkie wariacje wchodzą w grę ale nie sprawia mi to bólu ani nie mam żadnych krwanień.

Także endo cały czas mi przypomina, że jest ale teraz jest do zniesienia. W sumie to mogłoby mnie boleć wszystko i dałabym rade jak tylko bym wiedziała, że będę mieć kiedyś dzidzie:)

Gayya lubi tę wiadomość

Provita
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze juz w weekend bede miala punkcje jak myslicie? tak sobie gdybam bo tak dziwnie kazali mi przyjechac jutro a nie za 2 dni na usg ... wogole to od wczoraj jak siadam to czuje jajniki .

Zapominajka jak tam?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaya, Sabina X witam na watku I mocno trzymam kciuki za powodzenie w dazeniu do tego najpiekniejszego stanu jakim jest rodzicielstwo.
    Na pocieszenie powiem Wam dziewczyny ze mnie sie bardzo ciezko stymulowalo ( wtorny zanik pracy jajnikowej I stwierdzona wczesna menopauza) , mialam podane dwie blastki slabej jakosci 1cc I udalo sie podczas drugiej proby :)
    Jestescie na dobrej drodze I najwazniejsze to nie tracic wiary w swoje zarodki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:44

Gayya, Sabina_x, Bianka4, Antonelka, Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Jestem juz po usg i badaniu krwi (po 6 dniach stymulacji):
    estradiol 712
    progesteron 0,240
    Mam okolo 16 pecherzyków plus drobne ponizej 10 mm
    Lewy jajnik - 18, 17, 16, 16, 15, 14, 13, 13, 12 i chyba 10mm
    prawy jajnik - 17, 16, 16, 15, 14, 13 mm

Dziś mam zrobić sobie normalnie zastrzyki i jutro mam ponowne badanie krwi i usg.
    pasowalo mi tylko rano bo mam do pracy na 14 wiec na krew juz jade o 7:30 i wizyta na 9:30 troszk malo czasu maja zeby podrosnac - w zasadzie tylko noc :/

Kochana bardzo ladny wynik :) na moje oko nie chca CIE przestymulowac dlatego ostroznie I czeste kontrole. Jakby nie patrzec masz duzo pecherzykow I musza byc ostrozni. Nic tylko sie cieszyc :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Jezuuuu byle tylko wszystko było dobrze :-) :-)

Karolina napewno bedzie :) Nie stresuj sie,przyjmujesz napewno progesteron I ja tylko DLA swietego spokoju zbadalabym jego poziom bo czytalam ze pisalas cos o plamieniach. Babelki szykuja sobie mieszkanko na kolejne 8 miesiecy :) niczym sie nie stresuj :)

• Gayya Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko, będziesz na pewno :D
    endo to menda, ale nie damy się.

ja jestem weganką, myślę, że dzięki temu endo mi nie dokucza ( poza miesiączkami)
    pomimo zrostów, torbieli, przyrośnietego jajnika i czego tam nie ma...
    ale to tylko moja teoria ;)

Ściskam Cię

Mimbla, Sabina_x lubią tę wiadomość

‹‹ 2507 2508 2509 2510 2511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ