WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....
    Kochana nie wiem co napisać, bo wiem że nic Cię w tej chwili nie pocieszy. Po nieudanej próbie też przepłakałam kilka dni, ale to minie zobaczysz i staniesz jeszcze silniejsza do kolejnej próby. Musisz! Przecież walczymy o mały cud, trzymaj się ciepło :-*

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu wiem ze ci bardzo ciężko teraz, wyplacz się bo to pomaga za parę dni będziesz silniejsza, odpocznij i stan do tej cholernej walki bo musisz ją wygrać.
    A ja siedzę w aucie pod klinika heh oddałam krew i czekam na wizytę o dziwo dziś się skapla babka ze nie mam świeżej wirusologii i musiałam zrobić mąż też.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86. japo wczorajszym usg mam 18 ładnych pęcherzyków:)
    estradiol 1790 :)
    Chyba w weekend pick up :)
    coraz bliżej

arlenka, vella, Mimi86, Justi86 lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to super ja wczoraj miałam estradiol 712 zobaczymy dziś, tez bym chciała w weekend punkcje

arlenka, vella, zapominajka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    no to mnie pocieszyłaś :)
    sądziłam, że za każdym razem i za wszystko muszę płacić w trakcie stymulacji do IVF
    jak się masz ?

Mam się dobrze. Leże i nic nie robie:)

Reni555 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Progesteron badałam i był dość niski bo 15. Dostałam dodatkowo duphaston (plus oczywiście lutinus) ;-)

Dziewczyny miłego dnia![/

Karola to ja progesteron w 9 dc mialam 13. Oczywiście nie jest to dobre bo powinien byc jak najniższy. Przez to są mniejsze szanse na zagnieżdżenie się zarodka.

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Ali wrote:
    Dziewczyny, Wy pewnie bedziecie wiedziec, czy gonapeptyl fałszuje wynik testu ciazowego?
    Czytałam skład, to nie jest hcg jak np Pregnyl. wiec teoretycznie nie powinien. Miałam podany własnie gonapeptyl na pekniecie pecherzyków i nie wiem kiedy jest sens zaczac testowac, bo pregnyl utrzymywał mi sie do 14 dni.

Ja na pęknięcie dostawalam albo pregnyl albo ovitrell. Nie spotkałam się z tym aby któraś gonapeptyl dostawała na pęknięcie.

Bianka4 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Opu Słonko ściskam Cię mocno z rana. Trzymaj się Perełko. Najgorsze jest teraz to czekanie ale jak zaczniecie wszystko od nowa to zyskasz nowa energię. Zobaczysz będzie dobrze:)

Dwie nieudane IUI
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Karola to ja progesteron w 9 dc mialam 13. Oczywiście nie jest to dobre bo powinien byc jak najniższy. Przez to są mniejsze szanse na zagnieżdżenie się zarodka.

Widzisz i tak źle i tak niedobrze. Najpierw ma być niski, a potem wysoki. Oszaleć można ;-) Jednak najważniejsze żeby efekt był :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:12

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Na pewno wezme na noc....
    opu.... tak mi przykro....i boje się niepowodzenia u Siebie...jutro ostateczna decyzja czy w nd.pick up. Jestem taka napełniona nadzieją, że na pewno sie uda...a przecież to za pierwszym razem rzadko się udaje...
    Trzymaj się, najważniejsze żebyś sie nie poddawała...

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Ja na pęknięcie dostawalam albo pregnyl albo ovitrell. Nie spotkałam się z tym aby któraś gonapeptyl dostawała na pęknięcie.

Dostają dziewczyny czasem jak hcg nie działa na ich pęcherzyki ale faktycznie nie jest to zbyt częste.

Ale czy zakłamuje test ciążowy to nie wiem. Choć nie sądzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:24

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Widzisz i tak źle i tak niedobrze. Najpierw ma być niski, a potem wysoki. Oszaleć można ;-) Jednak najważniejsze żeby efekt był :-)

Dokładnie. My mieliśmy tylko jeden zarodek więc wolałam zaryzykować i transferować (albo się uda albo nie) niż zamrażać, potem sie okaże, że nie przetrwał mrożenia i kupa kasy poszła a nawet się nie spróbowało. Nawet Pani Doktor dała Nam do zrozumienia, że Ona by zrobiła transfer a nie mroziła bo większe ryzyko mrożenia. Tutaj pomimo tego, że szanse są mniejsze to jednak są:)Zresztą stwierdziła, że nie ma mądrego na to i że podają zarodki kobietom z niskim progesteronem i się nie zagnieżdżają a u tych z wysokim się zagnieżdżają. Aczkolwiek jestem rekordzistką bo do tej pory transferowali kobiecie która miała progesteron 5 więc jaz e swoją 13 bije ją na głowe (u mnie ten progesteron mógł wynikać z tego, że brałam DHEA)

Dwie nieudane IUI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Dokładnie. My mieliśmy tylko jeden zarodek więc wolałam zaryzykować i transferować (albo się uda albo nie) niż zamrażać, potem sie okaże, że nie przetrwał mrożenia i kupa kasy poszła a nawet się nie spróbowało. Nawet Pani Doktor dała Nam do zrozumienia, że Ona by zrobiła transfer a nie mroziła bo większe ryzyko mrożenia. Tutaj pomimo tego, że szanse są mniejsze to jednak są:)Zresztą stwierdziła, że nie ma mądrego na to i że podają zarodki kobietom z niskim progesteronem i się nie zagnieżdżają a u tych z wysokim się zagnieżdżają. Aczkolwiek jestem rekordzistką bo do tej pory transferowali kobiecie która miała progesteron 5 więc jaz e swoją 13 bije ją na głowe (u mnie ten progesteron mógł wynikać z tego, że brałam DHEA)

Różnica jest taka, że Karolina pisze o poziomie progesteronu w ciąży a nie w czasie stymulacji ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Różnica jest taka, że Karolina pisze o poziomie progesteronu w ciąży a nie w czasie stymulacji ;-)

Tak wiem:) W ciąży chodzi o to aby był jak najwyższy:) Ona w ciąży ma 15 a ja w 9 dc miałam 13 dlatego tak się rozpisałam:) A to wszystko co napisałam powyżej tyczy się pierwszej fazy cyklu (powinien byc progesteron niski)

Anatolka, Karolina1111 lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ja też Karolina:)

Karolina1111 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna czy to na tym watku, ale wydaje mi sie ze ktoras z Was tu pisala co lykal maz/parner na poprawe jakosci nasienia ( morfologii) cos bylo o selenie, karnitynie ?

Pomozcie jak kojarzycie :) Bede wdzieczna :)

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:35

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż łyka od kilku miesięcy clostillbegyt i fertilmen plus, wyniki skoczyły do góry i morfologia również A+B z 10 na 20%. Zastanawiam się na ile to leki, a na ile lepszy okres w jego życiu w sensie mniej stresu, alkoholu, spokojniejszy tryb życia, rezygnacja z roweru w dużej ilości.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chyba dzisiaj masz wizytę... Trzymam kciuki pewnie jak
    My wszystkie, daj znać po... Będzie dobrze!!

sylwiaśta159, Bianka4 lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ