IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....
-
opu wrote:No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
Opu wiem ze ci bardzo ciężko teraz, wyplacz się bo to pomaga za parę dni będziesz silniejsza, odpocznij i stan do tej cholernej walki bo musisz ją wygrać.
A ja siedzę w aucie pod klinika heh oddałam krew i czekam na wizytę o dziwo dziś się skapla babka ze nie mam świeżej wirusologii i musiałam zrobić mąż też.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
Noo to super ja wczoraj miałam estradiol 712 zobaczymy dziś, tez bym chciała w weekend punkcje
arlenka, vella, zapominajka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Reni555 wrote:no to mnie pocieszyłaś
sądziłam, że za każdym razem i za wszystko muszę płacić w trakcie stymulacji do IVF
jak się masz ?
Mam się dobrze. Leże i nic nie robie:)Reni555 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Karolina1111 wrote:Progesteron badałam i był dość niski bo 15. Dostałam dodatkowo duphaston (plus oczywiście lutinus)
Dziewczyny miłego dnia![/
Karola to ja progesteron w 9 dc mialam 13. Oczywiście nie jest to dobre bo powinien byc jak najniższy. Przez to są mniejsze szanse na zagnieżdżenie się zarodka.Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Mama_Ali wrote:Dziewczyny, Wy pewnie bedziecie wiedziec, czy gonapeptyl fałszuje wynik testu ciazowego?
Czytałam skład, to nie jest hcg jak np Pregnyl. wiec teoretycznie nie powinien. Miałam podany własnie gonapeptyl na pekniecie pecherzyków i nie wiem kiedy jest sens zaczac testowac, bo pregnyl utrzymywał mi sie do 14 dni.
Ja na pęknięcie dostawalam albo pregnyl albo ovitrell. Nie spotkałam się z tym aby któraś gonapeptyl dostawała na pęknięcie.Bianka4 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
opu wrote:No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....
Opu Słonko ściskam Cię mocno z rana. Trzymaj się Perełko. Najgorsze jest teraz to czekanie ale jak zaczniecie wszystko od nowa to zyskasz nowa energię. Zobaczysz będzie dobrze:)Dwie nieudane IUI
Walcząca wrote:Karola to ja progesteron w 9 dc mialam 13. Oczywiście nie jest to dobre bo powinien byc jak najniższy. Przez to są mniejsze szanse na zagnieżdżenie się zarodka.
Widzisz i tak źle i tak niedobrze. Najpierw ma być niski, a potem wysoki. Oszaleć możnaJednak najważniejsze żeby efekt był
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:12
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualnyopu wrote:No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Na pewno wezme na noc....
Trzymaj się, najważniejsze żebyś sie nie poddawała...Bianka4 lubi tę wiadomość
-
Walcząca wrote:Ja na pęknięcie dostawalam albo pregnyl albo ovitrell. Nie spotkałam się z tym aby któraś gonapeptyl dostawała na pęknięcie.
Dostają dziewczyny czasem jak hcg nie działa na ich pęcherzyki ale faktycznie nie jest to zbyt częste.
Ale czy zakłamuje test ciążowy to nie wiem. Choć nie sądzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:24
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Karolina1111 wrote:Widzisz i tak źle i tak niedobrze. Najpierw ma być niski, a potem wysoki. Oszaleć można
Jednak najważniejsze żeby efekt był
Dokładnie. My mieliśmy tylko jeden zarodek więc wolałam zaryzykować i transferować (albo się uda albo nie) niż zamrażać, potem sie okaże, że nie przetrwał mrożenia i kupa kasy poszła a nawet się nie spróbowało. Nawet Pani Doktor dała Nam do zrozumienia, że Ona by zrobiła transfer a nie mroziła bo większe ryzyko mrożenia. Tutaj pomimo tego, że szanse są mniejsze to jednak są:)Zresztą stwierdziła, że nie ma mądrego na to i że podają zarodki kobietom z niskim progesteronem i się nie zagnieżdżają a u tych z wysokim się zagnieżdżają. Aczkolwiek jestem rekordzistką bo do tej pory transferowali kobiecie która miała progesteron 5 więc jaz e swoją 13 bije ją na głowe (u mnie ten progesteron mógł wynikać z tego, że brałam DHEA)Dwie nieudane IUI
Walcząca wrote:Dokładnie. My mieliśmy tylko jeden zarodek więc wolałam zaryzykować i transferować (albo się uda albo nie) niż zamrażać, potem sie okaże, że nie przetrwał mrożenia i kupa kasy poszła a nawet się nie spróbowało. Nawet Pani Doktor dała Nam do zrozumienia, że Ona by zrobiła transfer a nie mroziła bo większe ryzyko mrożenia. Tutaj pomimo tego, że szanse są mniejsze to jednak są:)Zresztą stwierdziła, że nie ma mądrego na to i że podają zarodki kobietom z niskim progesteronem i się nie zagnieżdżają a u tych z wysokim się zagnieżdżają. Aczkolwiek jestem rekordzistką bo do tej pory transferowali kobiecie która miała progesteron 5 więc jaz e swoją 13 bije ją na głowe (u mnie ten progesteron mógł wynikać z tego, że brałam DHEA)
Różnica jest taka, że Karolina pisze o poziomie progesteronu w ciąży a nie w czasie stymulacji -
Anatolka wrote:Różnica jest taka, że Karolina pisze o poziomie progesteronu w ciąży a nie w czasie stymulacji
Tak wiem:) W ciąży chodzi o to aby był jak najwyższy:) Ona w ciąży ma 15 a ja w 9 dc miałam 13 dlatego tak się rozpisałam:) A to wszystko co napisałam powyżej tyczy się pierwszej fazy cyklu (powinien byc progesteron niski)Anatolka, Karolina1111 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
A tak w ogóle to ja też Karolina:)
Karolina1111 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualny
-
Mój mąż łyka od kilku miesięcy clostillbegyt i fertilmen plus, wyniki skoczyły do góry i morfologia również A+B z 10 na 20%. Zastanawiam się na ile to leki, a na ile lepszy okres w jego życiu w sensie mniej stresu, alkoholu, spokojniejszy tryb życia, rezygnacja z roweru w dużej ilości.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Sylwia chyba dzisiaj masz wizytę... Trzymam kciuki pewnie jak
My wszystkie, daj znać po... Będzie dobrze!!sylwiaśta159, Bianka4 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)