IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....
-
Kochana nie wiem co napisać, bo wiem że nic Cię w tej chwili nie pocieszy. Po nieudanej próbie też przepłakałam kilka dni, ale to minie zobaczysz i staniesz jeszcze silniejsza do kolejnej próby. Musisz! Przecież walczymy o mały cud, trzymaj się ciepło :-*opu wrote:No i jestnowy dzien... Wstalam bo trzeba.... To jak sikanie z rana... Nie spalam dobrze, zanim zasnelam plakalam... Wstalamz bolem glowy nie wiem ... Zaczne chyba od kawy .... Moze jakis apap potem ... I chyba wezme jakis ziolowy slecyfik na uspokojenie. Napewno wezme na noc....Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
Opu wiem ze ci bardzo ciężko teraz, wyplacz się bo to pomaga za parę dni będziesz silniejsza, odpocznij i stan do tej cholernej walki bo musisz ją wygrać.
A ja siedzę w aucie pod klinika heh oddałam krew i czekam na wizytę o dziwo dziś się skapla babka ze nie mam świeżej wirusologii i musiałam zrobić mąż też.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

-
nick nieaktualny
-
Noo to super ja wczoraj miałam estradiol 712 zobaczymy dziś, tez bym chciała w weekend punkcje
arlenka, vella, zapominajka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

-
Reni555 wrote:no to mnie pocieszyłaś

sądziłam, że za każdym razem i za wszystko muszę płacić w trakcie stymulacji do IVF
jak się masz ?
Mam się dobrze. Leże i nic nie robie:)
Reni555 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Karolina1111 wrote:Progesteron badałam i był dość niski bo 15. Dostałam dodatkowo duphaston (plus oczywiście lutinus)

Dziewczyny miłego dnia
Dokładnie. My mieliśmy tylko jeden zarodek więc wolałam zaryzykować i transferować (albo się uda albo nie) niż zamrażać, potem sie okaże, że nie przetrwał mrożenia i kupa kasy poszła a nawet się nie spróbowało. Nawet Pani Doktor dała Nam do zrozumienia, że Ona by zrobiła transfer a nie mroziła bo większe ryzyko mrożenia. Tutaj pomimo tego, że szanse są mniejsze to jednak są:)Zresztą stwierdziła, że nie ma mądrego na to i że podają zarodki kobietom z niskim progesteronem i się nie zagnieżdżają a u tych z wysokim się zagnieżdżają. Aczkolwiek jestem rekordzistką bo do tej pory transferowali kobiecie która miała progesteron 5 więc jaz e swoją 13 bije ją na głowe (u mnie ten progesteron mógł wynikać z tego, że brałam DHEA)Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Walcząca wrote:Dokładnie. My mieliśmy tylko jeden zarodek więc wolałam zaryzykować i transferować (albo się uda albo nie) niż zamrażać, potem sie okaże, że nie przetrwał mrożenia i kupa kasy poszła a nawet się nie spróbowało. Nawet Pani Doktor dała Nam do zrozumienia, że Ona by zrobiła transfer a nie mroziła bo większe ryzyko mrożenia. Tutaj pomimo tego, że szanse są mniejsze to jednak są:)Zresztą stwierdziła, że nie ma mądrego na to i że podają zarodki kobietom z niskim progesteronem i się nie zagnieżdżają a u tych z wysokim się zagnieżdżają. Aczkolwiek jestem rekordzistką bo do tej pory transferowali kobiecie która miała progesteron 5 więc jaz e swoją 13 bije ją na głowe (u mnie ten progesteron mógł wynikać z tego, że brałam DHEA)
Różnica jest taka, że Karolina pisze o poziomie progesteronu w ciąży a nie w czasie stymulacji
-
Anatolka wrote:Różnica jest taka, że Karolina pisze o poziomie progesteronu w ciąży a nie w czasie stymulacji

Tak wiem:) W ciąży chodzi o to aby był jak najwyższy:) Ona w ciąży ma 15 a ja w 9 dc miałam 13 dlatego tak się rozpisałam:) A to wszystko co napisałam powyżej tyczy się pierwszej fazy cyklu (powinien byc progesteron niski)
Anatolka, Karolina1111 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
A tak w ogóle to ja też Karolina:)
Karolina1111 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualny
-
Mój mąż łyka od kilku miesięcy clostillbegyt i fertilmen plus, wyniki skoczyły do góry i morfologia również A+B z 10 na 20%. Zastanawiam się na ile to leki, a na ile lepszy okres w jego życiu w sensie mniej stresu, alkoholu, spokojniejszy tryb życia, rezygnacja z roweru w dużej ilości.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Sylwia chyba dzisiaj masz wizytę... Trzymam kciuki pewnie jak
My wszystkie, daj znać po... Będzie dobrze!!
sylwiaśta159, Bianka4 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)